Strona 10 z 11 < 1 2 ... 8 9 10 11 >
Opcje tematu
#99329 - 26/03/2004 18:44 Re: partie polityczne
KeeYou Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 29/06/2003
Tymbardziej, że pytanie jest o partię nie nowo powstałą (Socjaldemokracja Polska), a o jakis blizej nieokreślony twór polityczny, do którego obok SP dodali kilka nazwis na chybił trafił (Nałęcz :eek: , Frasyniuk :eek: :eek: :eek: + "politycy związani z prezydentem Kwaśniewskim")

Z tego wynika jasno tylko jedno. Polskie społeczeństwo potrafi się odnieść i wydać opinię na temat wszystkiego, nawet wówczas, gdy tego nie ma.
Mądry naród al:

Do góry
Bonus: Unibet
#99330 - 26/03/2004 20:45 Re: partie polityczne
miglanc Offline
addict

Meldunek: 16/01/2003

Do góry
#99331 - 27/03/2004 01:07 Re: partie polityczne
KeeYou Offline
Pooh-Bah

Do góry
#99332 - 27/03/2004 19:13 Re: partie polityczne
jerome Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/10/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Kiju:
[qb] http://www.sdpl.pl/ [/qb][/QUOTE]Nazwiska nie wyglądają tak źle, ale jak słysze, że przechodzić do sdpl mają 'doły' Sld to mnie skręca, w Bytomiu na przykład prezydent Wójcik z Sld kupował głosy wódką z meliny (samochody dowoziły pijaczków do punktów wyborczych), co więcej wódka ta pochodziła od brata radnego, którego właśnie zamkneli. Partia powinna być całkowicie nowa.

PS No i socjalizm mnie odstrasza.

Do góry
#99333 - 27/03/2004 19:49 Re: partie polityczne
KeeYou Offline
Pooh-Bah

Jak podają media, prof. Tomasz Nałęcz daje sobie tydzień na przekonanie jak największej liczby członków Unii Pracy (jak sie wyraził, najlepiej wszystkich), aby przyłączyli się do nowej inicjatywy Marka B. Jeśli nie uda mu sie skręcić nikogo, to mimo wszystko sam przechodzi do SDPL.

Do góry
#99334 - 31/03/2004 05:48 Re: partie polityczne
Scamander Offline
enthusiast

Meldunek: 14/02/2002
No i taka ciekawostka. W wyborach uzupełniających do senatu we Wrocławiu wygrał Huskowski, dalej był Korwin-Mikke, a 3 miejsce zajął Frasyniuk. Korwin popisał się pokonując legęde Solidarności na jego terenie (Frasyniuka) przegrał jedynie z husowskim (wspólny kandydat PO-PiS) o około 6% (Korwin miał 18,1%). pozdry
Scamander

Do góry
#99335 - 31/03/2004 14:54 Re: partie polityczne
Tetfol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/06/2002
I kolejna ciekawostka Samoobrona jest juz najbardziej popularna partią 29% według cebos-u. Druga jest Platforma 26%. Po raz kolejny pogratulujmy społeczeństwu naszemu bo daje wyraz coraz wiekszej inteligencji.

Do góry
#99336 - 31/03/2004 17:11 Re: partie polityczne
KeeYou Offline
Pooh-Bah

Ciągnac wątek ciekawostek, to takie coś. Może wielkie zaskoczenie to nie jest ale były minister skarbu w rządzie śp. Leszka Millera, pan Wiesław Kaczmarek wyszedł z SLD (i dotąd nie powrócił ) i zasilił szeregi nowo powstałej SD(RP )PL.

Do góry
#99337 - 31/03/2004 23:21 Re: partie polityczne
Freezer Offline
journeyman

Meldunek: 26/03/2003
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Ballack:
[qb]I kolejna ciekawostka Samoobrona jest juz najbardziej popularna partią 29% według cebos-u. Druga jest Platforma 26%. Po raz kolejny pogratulujmy społeczeństwu naszemu bo daje wyraz coraz wiekszej inteligencji.[/qb][/QUOTE] iwo: dla pierwszego murzyna w polsce!!!!

Do góry
#99338 - 31/03/2004 23:42 Re: partie polityczne
donic Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/10/2002
[qb]I kolejna ciekawostka Samoobrona jest juz najbardziej popularna partią 29% według cebos-u. Druga jest Platforma 26%. Po raz kolejny pogratulujmy społeczeństwu naszemu bo daje wyraz coraz wiekszej inteligencji.[/qb][/QUOTE]Ballack, a widzisz jakąś różnice między złodziejami z SLD, PO, PiS, a Samoobrony ? Skoro wszyscy kradna to niech i oni sie nachapią. Wolno kraść PO ,a dlaczego nie Samoobronie ?

A tak powaznie to nie okłamujmy się, bo powszechnie wiadomo, że wszyskie partie i partyjki w dupie mają los narodu i zgarniaja s****ysyny wszystko pod siebie udając zatroskanych, ze to źle się niby w kraju dzieje, i że oni widza jak to zmienić. Tymczasem widzimy non stop te same złodziejskie mordy, które z jednego tonącego okrętu ida na inny, który zaczyna dryfować, ale zatonie jak wszystkie pozostałe. Polacy sa niezadowolonie z "pracy" rzadu od zawsze i to o czymś świadczy. Świadczy o tym, że nikt nie potrafił się wywiązać z obietnic przedwyborczych. Jesli Samoobrona wygra wybory, a jestem niemal pewny , że wygra , zadecyduje o tym naród. Skoro ich wybiorą to widocznie tak chce większość. Ludzie po prostu chwytają się czegoś nowego, bo nie chca patrzeć na te same złodziejskie mordy. Proponuję się pogodzić już z tym, ze Samoobrona wygra, choc do wyborów kupa czasu...Mówi się trudno.

Do góry
#99339 - 01/04/2004 00:11 Re: partie polityczne
Wychowany_Na_Nalewce Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/12/2003
w 100% zgadzam sie z tym co napisal Donic. Czym jest wlasciwie PO?? Przeciez to same szczury ktore uciekly z tonacego swego czasu AWS. Historia lubi sie powtarzac.. teraz w agonii znalazlo sie SLD wiec juz niektorzy uciekaja do "nowego" tworu SDPL.. Niezaleznie od wszystkiego na szczytach wladzy caly czas przewijaja sie te same obrzydle mordy i co?? I nic? Jak kradli tak kradna, rozsprzedali co sie da, liza tylek Zachodowi a szary narod jak zwykle w dupe jest bity. Gdy do wladzy dojdzie Lepper to pewnie wiele sie nie zmieni i tez beda kradli ale licze przynajmniej na to ze rozliczy tych obecnych zlodziei i to bez wyjatku od lewa do prawa. I obecny Sejm dobrze o tym wie - wszyscy malo nie robia w gacie ze strachu przed Lepperem bo dobrze wiedza ze gdy on juz przejmie wladze to ich wszystkich aferzystow powiesi za jaja. I szczerze powiem ze akurat mnie jest z ta mysla wspaniale. Czuje niepohamowana satysfakcje ze te zlodziejskie gnojki ktore w zaciszach swoich gabinetow przy ciemnych interesach, zmanipulowanych przetargach smiali sie do rozpuku ze spoleczenstwa i z tego ze dzieki takim jak MY frajerom ktorzy ich wybrali, oni moga teraz sobie nabijac kieszen, czuje dzika radosc ze oni teraz sa przerazeni iz "lud" wybierze Leppera Oczywiscie wybory sie zblizaja wiec beda apelowac do spoleczenstwa aby przejrzalo na oczy, beda sie popisywac kwiecista retoryka, wspanialymi manierami, przymilac Unia, ale juz jest za pozno! Uspione, oklamywane i robione w ch.. od 14 lat spoleczenstwo wlasnie powstalo i rozgoni tych krawaciarzy na wszystkie strony swiata!! Precz z UE!!! :zobacz:

Do góry
#99340 - 01/04/2004 01:03 Re: partie polityczne
Tetfol Offline
Carpal Tunnel

Lepper rozliczy złodziei chyba w to nie wierzycie. Przeciez samoobrona to zlepek przypadkowych ludzi po zawodówkach, bez wykształcenia, którzy mówia to co Lepper im karze a jak ktos ma inne zdanie to w******alać z parii. Ilu posłów odeszło lub zostalo wyzuconych.

Zgadzam sie że przed wyborami wszyscy za duzo obiecuja. Dlatego potrzebujemy liberalnych rządów. Czy słyszeliscie aby Platforma obiecywała jakieś zasiki, zwiekszona pomoc socjalną. Ja jedyne co słyszę ze strony Platformy o uproszczeniu, obniżeniu podatków, zmniejszeniu biurokracji(z tego co słyszałem pracuja nad zmianą ustawy administarcyjnej która zatrudnienie w administracji ma zmniejszyc). Na poczatku maja PO ma przedstawić szczegółowy program więc sie wszyscy przekonamy co proponują Polsce i nam wszystkim.

Donic ja widzę róznice pomiędzy PO, SLD i Samoobroną. Powiem ci tak jak bym miał do wyboru rządy Samoobrony i SLD to jeszcze bym zapłacił aby to skompromitowane SLD sprawowało władzę, mimo iz daleko mi do popierania lewicy.

Naprawdę nie widzisz roznicy pomiędzy tymi partiami, przeciez są one oczywiste. To że część robi pod siebie i ma w dupie obywatela, no cóż taka już nasza rzeczywistość. Najlepszym rozwiązaniem bedzie chyba zmiana ordynacji wyborczej i wprowadzenie jednomandatowych okręgów wyborczych. Przynajmniej w sejmie nie beda zasiadać przypadkowi ludzie nie mający poparcia społecznego. Jak np Łągwa z Samoobrony który nie otrzymał nawet 1000 głosów ale starrtował z tego samego okręgu co Lepper i posadkę w swjmie ma zapewnioną.

Do góry
#99341 - 03/04/2004 14:45 Re: partie polityczne
mpbrowar Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 05/12/2002

Do góry
#99342 - 03/04/2004 16:36 Re: partie polityczne
Tetfol Offline
Carpal Tunnel

Oby tym razem sie pomylił.

Do góry
#99343 - 03/04/2004 16:54 Re: partie polityczne
jerome Offline
Carpal Tunnel

Takie wielkie poparcie ma Samoobrona, a ja jakoś na żywo nie umiem spotkać żadnego ich zwolennika, pewnie się wstydzą swoich przekonań . Jak samoobrona wygra a Lepper będzie prezydentem to ja wstępuje do nacjonalistycznej partii hareera (którą napewno utworzy) i będzie rządził 0.1% społeczeństwa
Inteligencja angielska posiada dwa głosy w wyborach, może to jest godny uwagi pomysł , chociaż w Polsce wyższe to nie problem, można je po prostu kupić, co dla mine jest skandalem (w gazetach pełno jest ogłoszeń w stylu 'średnie w rok'). Źle się dzieje...

Do góry
#99344 - 03/04/2004 17:02 Re: partie polityczne
haarer Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 14/11/2003
jerome
moj kolega działa aktywnie w ruchu narodowym od klkunastu lat i na początku rzeczywiscie dostawali ułamki %
dzis jest wicemarszałkiem sejmiku wojewodzkiego a jego LPr ma ok 10 % poparcia
wiec ja bym się tak nie śmiał
popatrz, ze na Zachodzie niektore partie narodowe mają się jeszcze lepiej
w Austrii i Włoszech doszły nawet do koalicji rządowej

Do góry
#99345 - 03/04/2004 21:05 Re: partie polityczne
donic Offline
Carpal Tunnel

[qb]Oby tym razem sie pomylił.[/qb][/QUOTE]Tu nie chodzi o przepowiednie, takie będa po prostu wyniki wyborów. Sam chętnie bym to obstawił u jakiegos buka Jestem pewny.

Do góry
#99346 - 03/04/2004 22:56 Re: partie polityczne
jerome Offline
Carpal Tunnel

[QUOTE]Oryginalnie wysłał haarer:
[qb]jerome
moj kolega działa aktywnie w ruchu narodowym od klkunastu lat i na początku rzeczywiscie dostawali ułamki %
dzis jest wicemarszałkiem sejmiku wojewodzkiego a jego LPr ma ok 10 % poparcia
wiec ja bym się tak nie śmiał
popatrz, ze na Zachodzie niektore partie narodowe mają się jeszcze lepiej
w Austrii i Włoszech doszły nawet do koalicji rządowej[/qb][/QUOTE]hareer nie rób jaj, jak widze LPR to śmiać mi się chce. Rydzyka to sięsam Kośiół wyrzeka.
Ale czasami jak widzę tą wszechorgarniającą amerykanizacje (ze wszystkich stron...) to żałuje, że nie ma jakiś nacjonalistów (nacjonalizm może być dwojako rozumiany!!) w Polsce.

Do góry
#99347 - 03/04/2004 23:29 Re: partie polityczne
Tetfol Offline
Carpal Tunnel

[QUOTE]Oryginalnie wysłał donic:
[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał Ballack:
[qb]Oby tym razem sie pomylił.[/qb][/QUOTE]Tu nie chodzi o przepowiednie, takie będa po prostu wyniki wyborów. Sam chętnie bym to obstawił u jakiegos buka Jestem pewny.[/qb][/QUOTE]No i dobrze że nie ma bo pewnie byś wtopił. Mi sie wydaje że wizja wygranej samoobrony zmobilizuje ludzi którzy zazwyczaj do wyborów nie chodzą, poza tym jak zacznie sie kampania wyborcza i zaczna sie rozmowy na temat programów to samoobrona mam nadzieję polegnie. Obym sie nie mylił.

Do góry
#99348 - 04/04/2004 00:01 Re: partie polityczne
donic Offline
Carpal Tunnel

Ballack, do ludzi teraz nie będa docierały te polityczne słowka, bo większosć prostych ludzi po prostu nie rozumie politycznego jezyka (poza tym maja ich już dość), dlatego będa wiedzieć bardziej o co chodzi Lepperowi

To samo jeśli chodzi o programy. Lepper powie krótko i na temat , ze tu i tu chce to i to, a nie jakieś wywody, które w kółko powtarzane są od lat. Dodam tylko, że nie jestem za żadną partią i nikomu nie kibicuję, a jedyny czlowiek który budzi moje zaufanie jest teraz w cieniu, jest nim Korwin Mikke. Patrzę jednak na to obiektywnie i moge się z Tobą zalożyć , że Samoobrona wygra wybory.

Do góry
Strona 10 z 11 < 1 2 ... 8 9 10 11 >

Moderator:  Biszop, rafal08