Strona 2 z 4 < 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#98664 - 06/01/2003 00:57 Re: Powrót cenzury?
_gerg Offline
member

Meldunek: 14/08/2002
badhunter szanowanie szanowaniem ale nie zapominaj ze oni to nie instytucja charytatywna......i albo oni klienta albo klient ich.....

a do kolegi powyzej........wg mnie złodziejskie praktyki to pomyłka kursowa z ich strony która potem zaienia sie w zwrot stawki a o innych ich "zabiegach" moze kiedy indziej

ja do expektu nie jestem inaczej nastawiony jak do innych buków, ale nie róbcie z nich takich biednych i ucisnionych

Do góry
Bonus: Unibet
#98665 - 06/01/2003 04:08 Re: Powrót cenzury?
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Ban, nie wiem w takim razie dlaczego tu o tym piszesz. Czy nie lepiej było do Expektu napisać i poinformować ich o tej dziurze? Być może dali by Ci jakiś mały bonus za tę podpowiedź.

Mówisz, że nie chcesz ich okraść (nie wiem jak to inaczej opisać), ale wcześniej wspomniałeś o możliwości wyciągnięcia 100zł miesięcznie (czy robiłeś już to?). Z drugiej strony jeśli zamierzałbyś to robić to byś pewnie zachował tę lukę dla siebie samego - wkońcu tym więcej osób o tym wie, tym większa szansa że Expekt to "załata".

Nie wiem jak Ty, ale osobiście w ogóle nie widzę jak można połączyć to z niepoważnym traktowaniem klientów. Według mnie jeśli coś jest niepoważne w tej firmie to tylko ten dziwny system akceptacji zakładów, który zresztą bardzo mi się nie podoba.

A jeśli chodzi o te "darmowe" vouchery to sam stwierdziłeś, że wykorzystanie tego kończy się zamknięciem Ci konta. Czyli podsumowując doprowadzi to tylko do tego, że w Expekcie staniesz się "persona non grata". I w tym momencie warto się zastanowić czy ta informacja jest w ogóle dla nas pożyteczna. Według mnie nie jest (albo i nawet jest odwrotnie), ale temat pozostawiam do dalszej dyskusji...

Do góry
#98666 - 06/01/2003 04:24 Re: Powrót cenzury?
Ahonen Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 24/01/2001
Zgadza sie Expekt sie troche ostatnio podciągnał jedynie ta akceptacja zakładów jest denerwująca (na szczęście większość akceptują).
Fajną sprawą są u nich wewnętrzne konkursy ktore mozna tworzyc szkoda ze tak mało osób z nich korzysta jakos sie to nie przyjelo a mozna by stworzyc jakis konkurs na mecz.pl a wszystkie podliczenia by za nas robil expekt ktory codziennie o 24 wszystko aktualizuje, jedyny problem ze trzeba grac za prawdziwe pieniadze co pewnie wielu na starcie zniecheca.
Z drugiej strony przy jakis racjonalnych limitach moglo by to nie spalic na panewce gdyz to co gramy z zalozen wlasnych po prostu bysmy wstawiali do konkursu i to wszystko, ale to troche inna bajka niz temat przewodni wiec zostwie to na razie czasowi.

A co do tej luki to naprawde nie warto zamykac sobie drogi do bukmachera zeby zarobic kilka zloty, majac zablokowane konto i negatywna opinie u buka na przyszlosc.

Swoja droga jakbys poinformowal BanHunter o tym precedensie Expekt zanim opisal sprawe na forum mysle ze moglbys liczyc na gratyfikacje i podziekowania od wyzej wymienionych.

Pozdrawiam
Ahonen

Do góry
#98667 - 06/01/2003 04:32 Re: Powrót cenzury?
SebaS.... ... Offline

Meldunek: 30/01/2001
Ludzie tacy pokazuja tylko jaki maja swoj poziom inteligenci (bez obrazy Hunter) zamieszczajac takie posty na forum. Niecaly miesiac temu powstal podobny temat dotyczacy GB a teraz o Expekt. Nie wiem jak mozna tym sie jeszcze chwalic publicznie. Wiadome jest ze im wiecej osob wie tym predzej dowie sie o tym buk. O wiele lepiej bys zrobil piszac emaila do buka, dostalbys pewnie wtedy jakas nagrode.

Hunter jak juz kogos chcesz okradac lub to profesjonalnie bo tym postem pokazales calkowita amatorke.
A tak swoja droga mogles ich okradac w dolarach kradlbys wtedy 4 razy szybciej.

Do góry
#98668 - 06/01/2003 13:52 Re: Powrót cenzury?
Anonymous
Unregistered

K...a panowie czy wy jestescie niepowazni. Czytajcie uwazniej posty. Ile razy mam mowic, ze nie mialem zamiaru nikogo "okradac" i jezeli juz raz pisalem o tym, ze expekt wie o tej dziurze to co to oznacza?. Odpowiedz pozostawie waszej wyobrazni.
Juz po pierwszym poscie mialem wiecej sie nie wypowiadac gdyz wiedzialem jaka bezsensowna polemike to wywola. Ale niestety w Polsce tak jest, ze jesli ktos popelni blad (expekt ze swoja dziura, Conrad kasujac posty) to nie potrafi sie do tego przyznac i odwraca kota ogonem w ten sposob zeby oskarazajacy czul sie winny. Bynajmniej nie czuje sie winny. Powiem wiecej jestem zadowolony z tego ze was o tym poinformowalem...mam nadzieje ze kiedys sami sie przekonacie o wadze takich informacji.

P.S A dziura dalej dziala (hi expekt)i to nie jedyna jaka znalazlem

P.S2 Tym razem to byl naprawde ostatni moj post na tym forum i mam nadzieje ze jasno przedstawilem moje zdanie na ten temat. Pozdrowienia dla tych ktorzy nadal beda mnie wyzywac od zlodziei, oszustow i idiotow...tu wam mozna na szczescie w prawdziwym zyciu NIE

Do góry
#98669 - 06/01/2003 15:53 Re: Powrót cenzury?
Conrad Offline

[QUOTE]Oryginalnie wysłał BanHunter:
[qb]mam nadzieje ze kiedys sami sie przekonacie o wadze takich informacji.[/qb][/QUOTE]Sorry ale znaczenie tych informacji jest naprawdę znikome. Tak szczerze to nasuwa się pytanie 'i co z tego'? Jest "dziurka", możesz wyciągnąc im z kieszeni złotówkę, zamkną Ci konto. Big deal.

Tę informację można sklasyfikować jako czystą ciakawostkę, nic więcej.

Co innego gdybyś podał nam informację o buku, który regularnie zawyża kursy na coś (tak jak kiedyś Olympic na under 3.5)... to by była prawdziwa kopalnia złota.

Pozdrawiam,

C.

Do góry
#98670 - 06/01/2003 16:50 Re: Powrót cenzury?
Anonymous
Unregistered

Conrad mowisz caly czas o zlotowce. Wyobraz sobie taka sytuacje...zakladasz ze znajomymi powiedzmy 100 lewych kont (nie na chama..powoli kilka kont dziennie)i czitujesz po 3 zeta dziennie z kazdego konta powiedzmy przez kilkanascie dni...pozniej przelewasz to wszystko na jedno z tych kont a nastepnie cala sume na legalne konto. Wyplacasz i final. Oczywiscie to bardzo proste i nie do konca przemyslane rozwiazanie. Nie namawiam nikogo do tego bo teraz to sie nie uda kiedy expekt o wszystkim wie. Chialem tylko zwrocic uwage ze to nie taka mala "dziurka" jak moiwsz.

To tyle. Ze sportowym pozdrowieniem.

Gracz

Do góry
#98671 - 06/01/2003 17:32 Re: Powrót cenzury?
Conrad Offline

Rozumiem co chcesz powiedzieć, ale jest to niezbyt etyczne i tak jak wspomniał Ahonen po co sobie zamykać drogę do buka za parę złotych?

Według mnie nie ma nic gorszego niż szlaban na granie u danego buka. Zresztą Expekt chyba już wcześniej zamykał konta graczom za tego typu wałki, tak więc wiadomość o tej luce tak naprawdę nic nie daje.

Pozdrawiam i życzę udanych zakładów na dzisiejsze skoki,

C.

Do góry
#98672 - 06/01/2003 18:33 Re: Powrót cenzury?
_gerg Offline
member

nie etyczne... a czy postepowanie buków w wielu przypadkach jest etyczne.........???? Conrad nie bądź smieszny, mam dziwne wrazenie ze ty ich ciagle bronisz

Do góry
#98673 - 06/01/2003 19:16 Re: Powrót cenzury?
Conrad Offline

Gerg, nie poniżaj siebie samego. Jeśli myślisz, że ok jest oszukać kogoś to świetnie pasujesz do stereotypu, który czasami oczernia nasz naród. Widocznie do niektórych osób nawet pasuje, ale na szczęście nie do wszystkich.

Do góry
#98674 - 06/01/2003 19:24 Re: Powrót cenzury?
_gerg Offline
member

jakbys wnikliwiej czytał posty to bys zapamietał mój stosunek do złodziejstwa.........nie bronie tu badhuntera i innych bo , jeszcze raz Ci powtórze - potepiam złodziejstwo w jakiejkolwiek postaci.

...... ale w sumie Ci sie nie dziwie bo nie wierze ze mecz.pl za darmo reklamuje expekt......takze napewno nie chcesz albo nie mozesz byc obiektywny.

Do góry
#98675 - 06/01/2003 19:28 Re: Powrót cenzury?
_gerg Offline
member

aha moimcelem nie jest atak na kogowolwiek ani obrona, tylko obiektywna ocena tego co widze czy słysze.....a tobie tego obietyywizmu jakby brak

Do góry
#98676 - 06/01/2003 20:01 Re: Powrót cenzury?
Conrad Offline

Nie widzę na czym polega Twoja opinia o braku obiektywizmu. Czyba na niczym. Może byś podał jakiś przykład? Czekam.

Raczej wygląda na to, że samemu okazujesz brak obiektywizmu. Twoja wcześniejsza wypowiedź mówi sama za siebie: "Nie etyczne... ...nie bądź smieszny."

Do góry
#98677 - 06/01/2003 20:15 Re: Powrót cenzury?
Sw_Mikolaj Offline
old hand

Meldunek: 13/12/2001
Patrze na ten regulamin patrze i nie moge znalesc gdzie jest napisane ze nie mozna wyslac 3x po 1zł

Do góry
#98678 - 06/01/2003 20:40 Re: Powrót cenzury?
_gerg Offline
member

potepiasz i słusznie(podobnie jak ja) wszystkich którzy swiadomie oszukuja expekt wypłacajac sobie po 1 PLN..........
ale nie znalazłem w twoich wypowiedziach krytki expektu z powodu nabrania wody w usta. Blokują konta klientom, którzy działali nieswiadomie (teoretycznie istnieje taka mozliwosc) i ktos taki jest na równi poszkodowany z kims kto robi to umyslnie, a to jest ich wina bo mają wadliwy system.

Mam takie pytanie czy jakby ktos miał wadliwy system i zamiast kursu 1.4 dawał 1.8 nie wykorzystywał bys tego ????

Bo tak po prawdzie kazdą informacje na temat jakiegos meczu mozna nazwac okradaniem buka...wiedzac np o chorobach zawodników

na forum ostatnio głosno o sprawie kobeleva i jaafsa tez nie widziałem zebys nazwał expekt złodziejami czy oszustami.......a to co robia jest co najmniej mówiac dziwne.

nie wiem moze to jest moje subiektywne odczucie w stosunku do twoich wypowiedzi ale takie odniosłem wrazenie.

ale ok kazdy ma prawo do swojego zdania, i kazdemu wolno zgadzac sie z którąś ze stron bardziej czy mniej, mnie tylko denerwuje nazywanie złodziejem kogos kto ukradnie 1PLN a nie nazywanie tak kogos kto takze w jakis sposób okrada innych.np naginajac regulaminu do swoich potrzeb, zwroty pomylonych kursów....itd

ze sportowym pozdrowniem

Do góry
#98679 - 06/01/2003 20:57 Re: Powrót cenzury?
Conrad Offline

W innym temacie odniosłem się do negatywnie do tego co zrobił Expekt. Anulowanie zakładów a późniejsze zmienienie ich na przegrane jest nie do przyjęcia.

Jeśli chodzi o kursy to buk nigdy się nie wybroni jeśli postawisz 1.80 tam gdzie oni później stwierdzą, że powinno być 1.40. Oddsalive jest znany z robienia takich "wałek" przeciwko graczom i dlatego tam nie gram.

Co innego jeśli 1.20/4.00 zamienią na 4.00/1.20, czyli odwrócenie kursów przez pomyłkę. Tutaj możemy debatować co powinien zrobić buk. Kiedyś ktoś w Betandwin dodał dwa zera do wszystkich kursów na pewien sport i zamiast np. 3.00 było 300.00. Jedni twierdzą, że buk powinien wypłacić jeśli ktoś postawił po tym kursie zanim się kapnęli. Inny zaś twierdzą, że buk ma prawo anulować tego typu zakłady, które są oczywistą pomyłką.

Do góry
#98680 - 06/01/2003 21:04 Re: Powrót cenzury?
_gerg Offline
member

ok
chodziło mi nie o pomyłke buka przy ustalaniu kursów tylko o np wadliwym systemie który zamiast 1.4 wybija 1.8 ludzie by to z pewnoscia grali, ale tego nie mozna nazwac złodziejstwem

dlatego zwrot za pomylony kurs bedzie dla jednego tylko wyegzekwowaniem zapisu w regulaminie dla drugiego złodziejstwem

i mysle ze tak samo jest z ta 1 PLN dla jednego to kradziez dla drugiego wykozystanie czyjegos błedu a co jest dobre co złe to jak zawsze indywidualna ocena kazdego.....i to chyba tyle w tym temacie

Do góry
#98681 - 07/01/2003 04:13 Re: Powrót cenzury?
Anonymous
Unregistered

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Conrad:
[qb]Dam, usunąłem tę bezsensowną wiadomość z innego działu, a później postanowiłem przenieść ją tutaj gdzie możemy sobie o tym podyskutować.

Po pierwsze ja usunąłem tamtą wiadomość a nie ktoś inny. Tu na 'mecz.pl' bardziej przydatne są informacje o tym jak wygrać pieniądze a nie jak je ukraść. Czy jak ktoś zapomni zamknąć samochód to czy wyciągasz mu radio Dam? Czy to jest ok? Czy tłumaczysz się, że powinien był zamknąć furę, i że to nie jest Twoja wina?

Złodziejstwo trzeba tępić, tym bardziej że tego typu działenie szkodzi ogólnemu wizerunkowi polskich klientów w firmach bukmacherskich.[/qb][/QUOTE]conrad, piszesz ze najpierw usunoles wiadomosc, a potem ja przeniosles tutaj, cos tu nie tak!,
nie bylo czasem tak ze usunales calkowicie jego pierwsza wypowiedz, nastepnie banhunter napisal na to riposte i dopiero ja przesunoles do dzialu to i owo
oczywiscie, (nawet nie smiem cie o to podejrzewac - przeciez ty jestes tak bardzo etyczny), wcale nie dlatego ze do tego dzialu zaglada znacznie mniej osob

przy okazji ciekaw jestem twojej postawy, w bardzo hipotetycznej sytuacji (wiem ze lubisz takie przyklady, vide kradziez radia z samochodu)
spotkanie w tenisie grzybowska i jakas poczatkujaca tenisistka polamatorka
kurs na grzybowska @1,1 a na jej rywalke @4,8
w miedzy czasie dowiadujesz sie ze grzybowska skrecila sobie kostke, ledwo chodzi, i nie ma zadnych szans na wygranie
co robisz?

znajc twoja szlachetnosc, to napewno nie dopuscisz do tak jawnego okradania bukmachera i nie zagrasz tenisistki po @4,8 tylko zadzwonisz do buka wyjasnisz mu cala sytuacje, oni zmienia kurs na @1,1 i wtedy dopiero to zagrasz

Do góry
#98682 - 07/01/2003 04:24 Re: Powrót cenzury?
Anonymous
Unregistered

sorry conrad ze cie mecze tymi wszystkimi pytaniami, ale chce ci zwrocic uwage ze moimi skromnym zdaniem popelniles blad usuwajac pierwsza wiadomosc banhuntera, a teraz zamiast sie do tego przyznac i przeprosic banhuntera, wypisujesz rozne dziwne rzeczy

Do góry
#98683 - 07/01/2003 04:52 Re: Powrót cenzury?
Anonymous
Unregistered

[QUOTE]Oryginalnie wysłał piil:
[qb][/QUOTE]hmmm ja nie znam praktyk expektu bedacych 'powiedzmy zlodziejstwem', ale moze wiesz cos czego ja nie wiem... wg mnie buk jest OK.
[/qb][/QUOTE]

data zdarzenie rodzaj zakład rezultat kurs
So 04/01/03 13:45 Jaafs K - Kobelev V
Kto lepszy in K-120, Innsbruck
Skoki Narciarskie 1 2 1.55
So 04/01/03 13:45 Ahonen J - Pettersen S
Skoki Narciarskie 1 1 1.30
So 04/01/03 13:45 Funaki K - Romřren B E
Skoki Narciarskie 2 2 1.65
3.32