#1005375 - 01/03/2007 18:18
Re: Siatkówka - PLS 2006/2007 [1]
[Re: Wojtas_]
|
Didżej
Meldunek: 06/10/2002
|
Radom - Olsztyn 2 (-1.5) @1.70 Wszędzie kurs około ~@1.20, Bwin rzuciło @1.30...natomiast expekt całe @1.38, oraz -1.5, czyli komplet pkt dla Olsztyna za @1.70 w Radomiu? Jadar w gazie.. trzeba przyznać... ekipa Luksa w ostatnią sobotę jak dla mnie zrobiła jedną z większych niespodzianek w PLS... pokonanie samego Jastrzębia... to naprawdę budzi respect... trzeba podkreślić że grali bez swojego podstawowego przyjmującego - Kocika. Może i Jastrzębie w dołku... co mogliśmy zobaczyć również wczoraj w Olsztynie... ale to naprawdę żadne wytułmaczenie... Radom zagrał również świetne zawody wczoraj, pokonując III wtedy zespół PLS Resovię w stosunku 1-3, to już naprawdę, fajny wynik... dla ekipy, która w żadnym tym spotkaniu nie była faworytem... Olsztyn? W poprzednim tygodniu b. słaby mecz w szlagierze w Bełchatowie, gdzie ekipa Mazura przegrała bardzo łatwo i szybko... co na taki zespół to spora niespodzianka.... Jednak zreaktywowali się bardzo szybko... bo już wczoraj na własnym parkiecie podejmowali Jastrzębski Węgiel [rozbity..] którego pokonali 3-0 b. łatwo... I widać było że w zespole wszystko w porządku... W sobotę nie widzę naprawdę żadnych argumentów przemawiającymi za zespołem Radomia... mam nadzieję że Olsztyn znajdzie hamulec w tym gazie Radomia... ;-) @1.7? Nie no... za dużo i to znacznie! Trzeba brać! W końcu... PLS musi zostać odczarowane...
|
Do góry
|
|
|
|
#1008012 - 02/03/2007 10:20
[Re: Misiek]
|
newbie
Meldunek: 29/03/2004
|
Radom - Olsztyn 2 (-1.5) @1.70 Wszędzie kurs około ~@1.20, Bwin rzuciło @1.30...natomiast expekt całe @1.38, oraz -1.5, czyli komplet pkt dla Olsztyna za @1.70 w Radomiu? Jadar w gazie.. trzeba przyznać... ekipa Luksa w ostatnią sobotę jak dla mnie zrobiła jedną z większych niespodzianek w PLS... pokonanie samego Jastrzębia... to naprawdę budzi respect... trzeba podkreślić że grali bez swojego podstawowego przyjmującego - Kocika. Może i Jastrzębie w dołku... co mogliśmy zobaczyć również wczoraj w Olsztynie... ale to naprawdę żadne wytułmaczenie... Radom zagrał również świetne zawody wczoraj, pokonując III wtedy zespół PLS Resovię w stosunku 1-3, to już naprawdę, fajny wynik... dla ekipy, która w żadnym tym spotkaniu nie była faworytem... Olsztyn? W poprzednim tygodniu b. słaby mecz w szlagierze w Bełchatowie, gdzie ekipa Mazura przegrała bardzo łatwo i szybko... co na taki zespół to spora niespodzianka.... Jednak zreaktywowali się bardzo szybko... bo już wczoraj na własnym parkiecie podejmowali Jastrzębski Węgiel [rozbity..] którego pokonali 3-0 b. łatwo... I widać było że w zespole wszystko w porządku... W sobotę nie widzę naprawdę żadnych argumentów przemawiającymi za zespołem Radomia... mam nadzieję że Olsztyn znajdzie hamulec w tym gazie Radomia... ;-) @1.7? Nie no... za dużo i to znacznie! Trzeba brać! W końcu... PLS musi zostać odczarowane... Nie widzisz argumentow?-to zapraszam na mecz do Radomia i przekonasz sie jaka atmosfera panuje w radomskiej hali... odnosnie aspiracji i atmosfery panującej w zespole zajrzyjcie na ta stronke: http://miasta.gazeta.pl/radom/1,35219,3956754.htmlw przpadku resovii bylem pewien ze jadar wygra w rzeszowie choc liczylem na zaciety 5-cio setowy pojedynek i zaproponaowalem asekuracyjny handicap (jak sie okazalo zupelnie nie potrzebnie). w meczu z olsztynem jesli jadar nie przegra meczu w szatni mozemy byc pewni bardzo zacietego pojedynku i jesli jadar przegra to po wyrownanej walce dlatego proponuje ponownie Radom +1,5 seta Kurs: 2,4 StsPozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1008406 - 02/03/2007 12:16
[Re: wrona2]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/04/2006
|
zdecydowanie uwazam ze Jadar nie ma czego szukac z Olsztynem , druzyna jest o 2 klasy slabsza , i mniej doswiadczona , a atmosfera w radomskiej hali niestety nie wyjdzie na parkiet i nie wsadzi kilku asow , mysle ze konsekwentna gra Olsztyna i koncentracja na 100% pozwola im odniesc spokojne zwyciestwo , stawiam 3-1 , bo Jadar to zywiol , ktory moze zaskoczyc ,i tego seta powinien urwac , dobry pomysl Olsztyn -1,5 seta , mysle ze bardzo realny a mozna znalezc calkiem fajne kursy !
|
Do góry
|
|
|
|
#1008809 - 02/03/2007 15:06
[Re: sledzik89]
|
Didżej
|
''to bita 1'' czyli Radom według Ciebie? Piszcie troszkę 'wyraźniej' bo powstaje bełkot, a Ty @śledzik89, jak już kogoś krytykujesz za argumentajcję, to może wnieść ze swojej strony coś do tematu? @wrona2 - oczywiście każdy ma swoje zdanie i każdy gra to co uważa... Najlepsza atmosfera jest w Częstochowie... ale co z tego jak i tak znowu 'nas' pokonali Bełchatowianie? I co z tego że kibiców było nadkomplet? Ty myślisz że Bąkiewicz,Papke, Zagumny przestraszą się kibiców czy cuś w tym stylu? ... Trener jak i sami zawodnicy mówią że będą bardzo ryzykować zagrywką, bo tylko ta 'opcja' może dać im jakiekolwiek szanse w tym spotkaniu... Wiedzą znakomicie co zrobi z nimi Zagumny.. jeśli przyjęcie będzie w punkt... Ale to tylko sport o czym mogliśmy się przekonać np. w ostatniej kolejce, więc każdy tutaj może wygrać... ALE, @2.4 to jak dla mnie że Radom ugra 2 sety, b.mało.
|
Do góry
|
|
|
|
#1009598 - 02/03/2007 18:16
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2004
|
Popieram typ na PZU OLSZTYN. Nie wierzę w to, aby Jadar po raz trzeci z rzędu sprawił sensację. Olsztyn na pewno będzie czujny i odpowiednio podejdzie do tego meczu. Wydaje mi się, że Jastrzębie przez głupotę przegrało tamten mecz, przecież wygrali gładko dwa sety, a później całkiem stanęli. PZU nie popełni tego błędu i wygra to spotkanie. Są zespołem dużo lepszym, mieli wpadke w Rzeszowie, słabo zagrali ze Skrą, ale po dobrym meczu z Węglem powinni pójść za ciosem. W dobrej dyspozycji są środkowi, do tego Bąkiewicz, Tanik. Natomiast zastanawia mnie mecz Jastrzębie-Częstochowa. W Profie na gospodarzy ciągle płacą 1.60 (w totomixie tylko 1.45). Na pewno Jastrzębski nie jest taki słaby, żeby być na 5 miejscu. Mają 2 mecze zaległe, jeżeli uda im się wygrać wreszcie mecz i wyjść na prostą, to powrócą do walki o 3 miejsce przed play-off. Potrzebują tylko wygrać mecz, by odwróciła się karta. Najbliższa okazja z Częstochową u siebie, mobilizacji na pewno nie zabraknie. Jastrzębie musi wreszcie pokazać pazur i wygrać. Zawodnicy na pewno poważnie podejdą do sprawy, widać że przeżywają te porażki (zwłaszcza Kadziewicz). Plinski mówił, że nie chcą aby Bosek odszedł. Muszą więc walczyć o zwycięstwo. Uda im się w sobotę? W Częstochowie było 2-3. Jastrzębie jak pamiętam wtedy było drużyną lepszą, do pewnego momentu grali super i mecz mógłby się nawet zakończyć 3-0, ale tradycyjnie mieli przestój i Wkręty wróciły do gry. Hm ciekawe jak będzie jutro. Pamiętam że w poprzednim sezonie Częstochowa wygrała w Jastrzębiu....Ciężki mecz, ale skłonny byłbym grać na JASTRZĘBSKI WĘGIEL. Ma ktoś jakiś pomysł? Mostostal-Resovia 2 Tutaj grałbym na gości, którzy będą chcieli zrehabilitować się za ostatnie dwie porażki, zwłaszcza za tą ostatnią. Mostostal wygrał we Wrocławiu, ale to o niczym nie świadczy. Gwardia jest najsłabszym zespołem w lidze. Po meczu działacze mówili, że Mostostal jeszcze nie pozbył się problemu, jeszcze coś jest nie tak. Nie wiem w jakiej dyspozycji są Kurek i Jarosz, którzy nie grali we Wrocławiu. Przypomnę że przy stanie 1-1, Gwardia prowadziła 12:5, ale stracili przewagę, przegrali seta i mecz. Mostostal wcale nie zagrał porywająco w tym meczu. Myślę, że RESOVIA ma duże szanse na wygraną. Chyba że faktycznie Rzeszów dopadł jakiś kryzys. Skra-Warszawa Można próbować handi 2.5 na gości, choć niekoniecznie musi wejść. Skra często wygrywa mecze ze słabszymi 3-0 (tak było z Gwardią, Mostostalem, Jadarem). 1.08 w meczu to typowy hicior-pewniak dla podbijaczy kursów
|
Do góry
|
|
|
|
#1010501 - 02/03/2007 21:25
[Re: assasin]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/12/2004
|
Jastrzebski Wegiel - AZS Czestochowa(+1.5) 2 @1.7 7/10 Wpadl mi w oko taki typ...Zawsze mecze miedzy tymi druzynami byly zaciete. Nie wiem co sie stalo z druzyna Jastrzebia, jakis kryzys czy co? Przegrana w Radomiu 3-2 (tego nigdy im nie zapomne), przegrana 0-3 w Olsztynie...Podobno jakis konflikt z trenerem, jezeli to jest prawda to mozemy sie spodziewac porazki w sobote. Ogladalem w srode mecz Czestochowa - Skra. Mialem wtedy Skre i konczyla mi kupon, ale w tie-breaku juz pogodzilem sie z przegrana, kiedy Domex prowadzil 4-1...8-5...17-6 i wtedy Wlazly nie skonczyl ataku a Czewa miala kontre. Na szczescie Mariusz rehabilituje sie blokujac Billingsa (moim zdaniem najlepszy zawodnik meczu). Plinski i Kadziewicz nie beda wiecznie mieli formy przychodza slabsze dni i chyba teraz takie maja, Siezieniewski juz chyba nie bedzie taki jak przed kontuzja, Iwanov/Bednaruk to dla mnie slabi rozgrywajacy, jedynie cos Grzesiu Szymanski gra no i przewaga wlasnego parkietu gdzie u siebie sa bardzo grozni. Natomiast w Czestochowie widac ze Billings jest najlepszy, Salmon rozegral nareszcie dobre spotkanie no i nasz najlepszy libero Piotrek Gacek Zalezy jaka jest teraz sytuacja w Jastrzebie, jezeli znowu zagraja przeciwko trenerowi to Czewa wygra mecz za 3 pkt a jak zagraja na swoim poziomie to mozna sie spodziewac 5-cio setowego pojedynku. W pozostalych meczach ja widze to tak: Mostostal - Resovia 1 @1.92 oraz Radom - Olsztyn(-1.5) 2 @1.4 (kursy byly brane z profka)
|
Do góry
|
|
|
|
#1011417 - 03/03/2007 09:32
[Re: Slawek_kk]
|
Porucznik
Meldunek: 15/04/2005
|
Ja nie jestem znawca siatkówki, bardzo malą ilość meczy ogladam ale bardzo czesto czytam wypowiedzi trenerów czy siatkarzy, przeglądam lokalna prase. Pamietam jak przed meczem z Bełchatowem Perłowski powiedział ze fajnie jest być liderem przez tydzien. Do tego jeszcze działacze wypowiadali sie ze juz duzo osiagnęli itp. Odebrałem wszytskie komentarze jako brak chęci czy wiary w możliwośc wygranej w meczu Z Botem. Jak sie skonczyło nie musze pisac Dziś widziałem wywiad z Janem Suchem, był wsciekły i rozprawiał ze jakiego meczu jak z Jadarem nie mozna było przegrac. Groził ostrymi treningami przed jutrzejszym meczem, ze da zawodnikom popalić i przekonają sie co to jest rygor. Wypowiedzi bardzo stanowcze, dajace do myślenia.. I tak jak piszesz wyżej assasin Resoviacy jutro z pewnością będą chcieli wygrac. Odbić sobie porażke z Jadarem. Jednak zadanie nie będzie łatwe, naprzeciw stana zawodnicy Mostostalu, którzy w Rzeszowie przegrali 3-2 i byli po tym meczu bardzo rozgoryczeni swoja postawa. Jutro nadarza się szansa na rewanż i myslę, ze zrobią wszystko aby zdobyć bardzo wazne punkty. Przed sezonem chyba byli wymieniani wysoko, obecnie ich miejsce chyba zajmuje Resovia. Józefacki otwarcie przyznał, ze dopadla ich chyba lekka zadyszka, ze sił starcza im na pierwszego seta, później coś sie zacina. Mostostal wygrał ostatnio ważny mecz na wyjeździe i jutro kędzierzynian widze w roli faworyta. Such powiedział : 'Mecz z Mostostalem będzie bardzo cięzki, ale jest to dla nas pojedynek ostatniej szansy na miejsce w czołówce' Ale nie inaczej jest w przypadku drużyny z Kędzierzyna. I jednej i drugiej drużynie bardzo zalezy na wygraniu. Jednak moim skromnym zdaniem zwycięsko z tego pojednyku wyjdą gracze gospodarzy. W drużynie Resovii nie zagra chory Tomasz Kamuda, ktory ostatnio gral na niezłym poziomie. Typ : Mostostal @ 1,85 6/10
|
Do góry
|
|
|
|
#1011817 - 03/03/2007 13:31
Re: Siatkówka - PLS 2006/2007 [1] *DELETED*
[Re: Platini]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/06/2001
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1011937 - 03/03/2007 14:14
[Re: Maciek]
|
old hand
Meldunek: 02/03/2007
|
To co ze 2.0 jak i tak Resovia wygra. Mostostal jest slabiutki. Wiemy wszyscy ze Resovia jest w dolku ale z tego dolka wyjsc musi. Wedlug mnie to bedzie dzis , 1.85 w mil na Rzeszow
|
Do góry
|
|
|
|
#1013534 - 03/03/2007 19:39
[Re: Sobol]
|
Carpal Tunnel
|
100% trafionych meczy z analiza i to po ladnych kursach...mam nadzieje ze ktos korzysta MOSTOSTAL ! W srode jedziemy z Jastrzebiem :]
|
Do góry
|
|
|
|
#1014889 - 04/03/2007 10:06
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/02/2005
|
100% trafionych meczy z analiza i to po ladnych kursach...mam nadzieje ze ktos korzysta MOSTOSTAL ! W srode jedziemy z Jastrzebiem :] ale wszystkich emczy nie trafiłeś wiec nie masz 100% "W pozostalych meczach ja widze to tak: Mostostal - Resovia 1 @1.92 oraz Radom - Olsztyn(-1.5) 2 @1.4 (kursy byly brane z profka) "
|
Do góry
|
|
|
|
#1014891 - 04/03/2007 10:09
[Re: ]
|
Carpal Tunnel
|
100% trafionych meczy z analiza i to po ladnych kursach...mam nadzieje ze ktos korzysta MOSTOSTAL ! W srode jedziemy z Jastrzebiem :] ale wszystkich emczy nie trafiłeś wiec nie masz 100% "W pozostalych meczach ja widze to tak: Mostostal - Resovia 1 @1.92 oraz Radom - Olsztyn(-1.5) 2 @1.4 (kursy byly brane z profka) " Jakbys nie zauwazyl to specjalnie napisalem z analiza, czyli te najwazniejsze typy ktore opisuje dokladnie. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1019371 - 05/03/2007 20:17
|
old hand
Meldunek: 24/02/2007
|
a co myslicie na temat srodowego meczu w kedzierzynie : Mostostal-Jastrzebie? Jastrzebie bez trenera... chyba niezbyt dobra atmosfera tam panuje... a Mostostal ostatnio jakby odzyl... napewno sprobuje 1 (kurs 2,2) raczej napewno powinno wejsc w Hendim+1,5 (1,7) tez bardzo ladny kurs co Wy na to?
|
Do góry
|
|
|
|
#1019909 - 05/03/2007 22:09
[Re: d1cks0n]
|
Didżej
|
Witam.. Ostatnio u mnie z formą, TROSZKĘ słabo, ale dobrze że mamy takich typerów jak @Sławek, którzy trzymają odpowiedni level...:p Tak teraz nudząc się troszkę... postanowiłem spojrzeć na oferty wszystkich naziemnych no i expa... I zauważyłem bardzo ciekawy zakład w milenium... 6020 10.03.2007 17:00 Rzeszow-Bydgoszcz(+2,5 s.) 1.75 1.85Ale później... odpalam jeszcze dodatkowo STS i porównuję ofertę z expem i wychodzi jeszcze jedna ciekawostka... Resovia Rzeszow - BKSCh Bydgoszcz 1.45 - 2.55 -1.5/+1.5 (1.75-1.95) - Expekt Resovia Rzeszow - BKSCh Bydgoszcz 1.15 - 4.00 -1.5/+1.5 (1.25-3.00) - STS ;>>> Ciekawie się zapowiada bardzo to spotkanie w Rzeszowie ___ Co do zaległego spotkania w Kędzierzynie, które odbędzie się już za 2 dni, napiszę coś jutro...
|
Do góry
|
|
|
|
#1023300 - 06/03/2007 21:20
|
Carpal Tunnel
|
Mostostal Kedzierzyn-Kozle - Jastrzebski Wegiel 2 @1.4 9/10
Zalegly mecz PLS zaczynajacy sie o nietypowej porze, czyli 17:45. Zajmuja sasiedne miejsce w tabeli. Duzym zaskoczeniem jest, ze Jastrzebie zajmuje 5 miejsce, a na poczatku byl kandydatem do Mistrzostwa Polski. Natomiast Mostostal zajmuje narazie miejsce o ktore mialo walczyc. Niestety pare dni temu sam to przyznal prezes Pietrzyk: "mamy zespol na miejsce 5-6 i o takie bedziemy walczyc". Szkoda, ze takie slowa mowi, bo uwazam, ze powinien mobilizowac zespol. Powoli widac efekty pracy Andrzeja Kubackiego czego dowodem sa dwa zwyciestwa pod rzad. Bartosz Kurek zagral dwa najlepsze mecze w sezonie i powoli staje sie wyrozniajaca osoba w zespole. Taka byl Jakub Jarosz dopoki nie doznal kontuzji, wtedy Bartosz Kurek otrzymal szanse i jak narazie dobrze ja wykorzystuje. Ja bym patrzyl na te zwyciestwo za trzy punkty z Resovia z "przymruzeniem oka", bo Resovia miala klopoty (nie gral Kamuda, Luka, Pilarz) i w polu rezerwowych staly tylko dwie osoby. Zreszta zawsze Rzeszow sobie nie radzil w Kedzierzynie-Kozlu. Jutro mecz pokaze nam w jakiej sa formy i czy stac ich na nawiazanie walki z "czworka". Jastrzebie juz nie moze sobie pozwolic na porazke, po czterech porazkach czas na zwyciestwo. Bosek wczoraj zostal zwolniony z zespolu Jastrzebia i zastapil go Wloch. Jestem ciekawy jak wplynie ta decyzja na zespol. Oprocz tego meczu zostal im jeszcze jeden mecz zalegly chyba ze Skra wiec ten mecz musza wygrac zeby jeszcze walczy o "czworke" bo jak przegraja to zrownaja sie punktami z Mostostalem. Mostostal pewnie powalczy, ale w sobote maja wazniejszy mecz o utrzymanie z Jadarem Radom.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|