#971729 - 18/02/2007 16:41
krytyka projektu kanciastego
|
addict
Meldunek: 18/01/2005
|
Wg mnie projekt kanciastego ''wymieniaj sie bezpiecznie'' to nieporozumienie,kanciasty jakby nie istnieje ani na gg ani na forum,wiec nie podaje żadnych informacji,wynikła tylko poboczna kwestia mianowicie kanciasty chcąc nie chcąc uwiarygadnia oszustów którzy znajdują sie na jego liście,ja nie pozyczylbym kasy kolesiowi o nicku ''haven" gdyby nie znajdował sie na tej liście,trudno to była zła decyzja,haven to krętacz.
Tak pozatym to po 2 doswiadczeniach a kazdy z nich to okradzenie mnie z kasy,nie pozyczylbym nikomu z tego forum wiekszej kasy a wiekszosci 10$ byloby mi szkoda.
|
Do góry
|
|
|
|
#971755 - 18/02/2007 16:58
Re: krytyka projektu kanciastego
[Re: comp]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 06/01/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#971808 - 18/02/2007 17:19
[Re: haven]
|
addict
Meldunek: 24/06/2003
|
comp, ja tu jeszcze jestem jak coś, więc podbij na gadu jeśli masz sprawe.
|
Do góry
|
|
|
|
#971925 - 18/02/2007 17:48
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/07/2005
|
przypominam mój pomysł pozatym polecam robic tak jak ja i szukac ludzi ze swoojego miasta,wymiana z reki do reki,mozna zobaczyc dowodzik,ma sie adres,wszystko jest piekne i latwe,a nie ma z ty problemu bo uzytkownikow wielu wiec z tego samego miasta zawsze ktos jest na wymiane,lub chociazby z okolicy i wtedy egzekucja hajsu to nie problem i nie ma stresu jak ktos za wieksze pieniadze sie wymienic chce np.
co sadzicie o tym,zeby np zrobic post,gdzie ktos wzialby posegregowal miastami wymieniajacych sie i chcacych wymieniac sie userow, z reki do reki ,latwo bedzie znajs kogos z tego samego miasta,tylko nickami,bo kanciasty tego nie ma na stronce
to imo bardzo dobry pomysl,zalozyc na pare dni jeden post i niech chetni sie wpisuja i podaja tylko miasto,potem to pozbierac i zrobic podwieszony z tym spisem i juz posegregowaniem na miasta/miejscowosci .
a jak chociaż nie na tak dużą skale to proponuje na własnąręke poszukać userów ze swojej okolicy i sie ugadać,w razie czego jest osoba do wym,iany "pod ręką"
|
Do góry
|
|
|
|
#972073 - 18/02/2007 18:36
[Re: michal392]
|
Carpal Tunnel
|
naprawde chętnie bym zrobił,ale wierz mi,że ma mtak cholernie mało czasu i tyle spraw do załatwiania non stop,że na mecz.pl to wpadam tylko po to,eby zobaczyć,czy ktoścośnapisał,a na coś kreatywnego ode mnie to nie ma szans,chyba,ze po wtorku,będe miał troche więcej czasu,może wtedy pomyslimy i ruszymy z tym,co sądzicie?
|
Do góry
|
|
|
|
#972243 - 18/02/2007 19:37
[Re: rozmus]
|
Carpal Tunnel
|
a) ludzi jednak chyba cos byc w jakis sposob anonimowy"
przecież napisałem ,że tam byłby tylko nick i miasto... np tak jak ja jestem z krakowa byłby Kraków a pod spodem wymienieni tylko userzy z tego miasta,nicki,ci chetni.i tak kolejne miejscowosci
"b) nie chce im sie tyłka ruszyc na taka wymiane bo np maja do miasta 20 minut spowrotem tez i 40 minut nie ich."
ich sprawa,skoro wziąść w auto/tramwaj i 20 minut sie przejechać żeby mieć hajs jest bardziej męczące,niż potem poszukiwania złodzieja na 2 końcu polski? :)tak masz wszystko czysto i pieknie,to największa zaleta metody.Zważ na to,że sporo userów robi wymiany na +/- 1k pln,kalkulacja chyba prosta co jednak zaoszczędzi ci więcej nerwów,a właściwie ograniczy je do zera.Koniec z frajerami ,gówniarzami itp 
c) skoro idzie sie wymienic nie ruszajac z domu, to po co sie ruszac ?"
ludzi hajs,ludzi sprawa co z nim robia,ale czasami aż śmiesznie jest wejść w dział wymian i czytać jak sie ludzie dają wyruchać na pieniądze. ja osobiście wole robic tak jak pisałem,zresztą juztak robie,i wymieniałem sie tak pare razy z ręki do ręki na mieście,przy mnie przelew w kafejce i hajs gość dostaje do ręki,albo pokazuje mi dowodzik i po powrocie do domu w razie niezastania przelewu odwiedzasz delikwenta i robisz KO.To naprawde ogranciza możliwośći złodziejom,chyba,że rozbój hehe 
|
Do góry
|
|
|
|
#972289 - 18/02/2007 19:53
[Re: Kacpro]
|
addict
|
Haven nie badz smieszny dobrze wiesz jaki jesteś,nie jestem jedyny kogo probowales/wyludzales kase wiem ze polowe mi oddales przez bonus ale dlatego ze normalnej kasy bys mi nigdy nie oddal znam taki typ ludzi jak ty i wiem co mowie,reszta dlugu mnie nie obchodzi i tak juz na poczatku sie pogodzilem z nich utratą. było to tak jesli kogos to obchodzi: Haven chce pozyczyc ode mnie kase na wplate do sporting bet bonus(okazalo sie pozniej ze to hiszpanski oddzial sporting bet) zablokowali mu rzekomo konto i przestal sie interesowac krotko mowiac tym dlugiem wg havena to ze mu blokneli konto to juz nie jego wina i nie musi mi nic oddawać  chlopak nie rozumie jeszcze pewnych rzeczy.Transakcje z nim to loteria i jesli ktos ma ochote sie użerać za niewielka sume to prosze bardzo ja bym tego nie powtórzył krotko mowiac -znam 1 osobe ktora haven oszukal,sam mi podal jego gg -pozyczylem mu 20e oddal mi z bonusa pokerowego zaledwie 8,70$ a mial mi oddac 30e jesli 8,70$=30e to k**** nie ma sprawy ale tak nie jest i przestan dalej piepszyc glupoty haven,jestes kaniciarzem i mitomanem a tego gatunku nie trawie 
|
Do góry
|
|
|
|
#972309 - 18/02/2007 19:59
|
enthusiast
Meldunek: 16/01/2005
|
a tak co do havena - czekam na pieniadze od niego (co rpawda drobna suma) ale juz ponad tydzien, wiec ta weryfikacja niewiele daje :/
|
Do góry
|
|
|
|
#972338 - 18/02/2007 20:13
|
enthusiast
|
przepraszam zalozyciela tematu za offtopic, ale jakos tak tutaj to wyszlo, a temat o liscie kanciastego jest zamkniety.
nie jestem jedyna osoba, ktora oszukal haven (owszem, na drobna sume, ale zawsze, a nie lubie byc robiony w jajo), chociazby w podobnej sytuacji jest comp. czy jest to podstawa do ujawnienia nam jego danych ? bo chyba w tym celu byla ta weryfikacja, a nie jedynie sztuka dla sztuki...
|
Do góry
|
|
|
|
#972398 - 18/02/2007 20:35
[Re: MURYN]
|
Pooh-Bah
|
comp jesteś wręcz żałosny , sam zaproponowałeś żebym Ci kase poprzez pokera przelewał , pojawiasz się w piątek , piszesz czekaj do jutra , nie ma Cie w sobote , pojawiasz się w niedziele , stwierdzasz że Ci się nie chce , choć sam rzuciłeś cały pomysł , po czym zakładasz ten śmieszny temat , i nie mowa tu o 30 EUR a o 20 EUR , niewiem skąd bierzesz te kwoty , jak ktoś chce coś mi powiedziec niech wali na priv bądz gg ,a dowie się prawdy. Tyle ode mnie
|
Do góry
|
|
|
|
#972423 - 18/02/2007 20:45
|
enthusiast
Meldunek: 14/09/2005
|
"comp to co wypisujesz to jakieś brednie , znam havena od dawna i nie oszukał mnie jeszcze przy żadnej wymianie , uważam że ten temat to jakieś nieporozumienie , jest założyciel jest internetowym napinaczem mającym wewnętrzne problemy" Tyle ode mnie
|
Do góry
|
|
|
|
#972453 - 18/02/2007 21:03
[Re: czepek]
|
enthusiast
|
dobra, wiele pozytywnych, ale nie zmienia to faktu ze od 7 dni nie otrzymalem od niego pieniedzy, wiec cos tu jest chyba nie tak...
|
Do góry
|
|
|
|
#972454 - 18/02/2007 21:03
[Re: czepek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/10/2001
|
zostawcie zyzia w spokoju...koles jest sprawdzony nikogo nie chce oszukac po prostu ma niesamowitego pecha, takiego jak ja czy nasz wspolny znajomy...co do oddania to prawda ze wisi paru osobom kase...ale spokojnie bankowo odda  (tyle ze nie wiadomo kiedy, pewnie jak sie odkuje  ) zyziek wez no nie graj juz , przez jakis czas chociaz  zrob moze przerwe...
|
Do góry
|
|
|
|
#972522 - 18/02/2007 21:33
[Re: HAGIi]
|
Carpal Tunnel
|
no coz HAGIi jesli chodzi o deklarowanie to fakt(po prostu moze liczy ze sie karta odwroci) . Oczywiscie co sie deklaruje to trzeba zrobic to wiadome. Ale zeby nazywac go oszustem to przesada... p.s. po prostu trzeba robic wymiany z kim innym...i po klopocie... Pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#975106 - 20/02/2007 08:12
[Re: live99]
|
addict
Meldunek: 24/06/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#977685 - 20/02/2007 22:18
[Re: żyła]
|
member
Meldunek: 25/07/2005
|
ja popieram wiekszosc osob że ta lsita jest bezensu 1- Unibet mnei oszukal mial wiele wymian itp...2 sprawa miejcie na uwadze że niektore osoby robia milion udanych wymian z konkretnymi osobami ale niektore osoby dymaj ana kase taka prwada co z tego ze ktos pisze ze to neimozliwe ze mial ze mna milion udanych wymian jak np mneij znanego kolesia i tak dyma i tak...(Znam z autopsji) PS: moze to i powiedziane troche jednostkowo ale granei w bukach na kreskie to idiotyzm....sam to przezylem sam sie wjebalem kiedys w ldugi i znam to autopsji....(błedne kolo) lepiej sie wytlumacyzc i oddac normalnei pieniadze i grac potem za swoje a nie robic takei akcje...jakos to tak zawsze bywa ze jak sie chce to si enie wygra szczegolnei na dlug.... tyle troche off topicu....
|
Do góry
|
|
|
|
#977778 - 20/02/2007 22:52
[Re: _Todd]
|
addict
Meldunek: 12/11/2006
|
Kacpro widzisz do sklepu po bulki moge isc z 10 zl, ale moge isc i z 100 zl, nigdy nie wiadomo kiedy trafi sie zlodziej i Ci zabierze twe pieniadze na bulki. Jednak tutaj sytuacja jest inna, chcesz sie wymienic np na 300 zl umawiam sie z kims z mojego miasta np Zbychu umawiamy sie o 12 stej na rynku ide, podchodzi do mnie pewien pan pyta sie czy to ja na wymiane z mb mowie ze tak, dostaje dwa szybkie, panowie kase sobie biora, przychodze do domu pisze ze uzytkownik Zbychu mnie tak zalatwil ? i co z tego on byl na forum i znikl, tyle mi z tego ;/ Jedyne plus to ze wyeliminuje to takich lamusow, czystych frajerow , malolatow do kradziezy. Jednak taki lamus moze miec kolegow i powie im ze wystawi im pewnego frajera z 300 zl, a kasa sie jakos podziela. Nie wiem czy to dobry pomysl czy nie, nawet jesli dobry to do czasu... I nie mow ze sie umowie w centrum gdzie duzo ludzi bo dobrze wiesz ze to nic nie daje. Zawsze idzie zastosowac pewne srodki ostroznosci, np isc bez kasy zbadac sytuacje jak wyglada, idziemy do cafe gy widzimy ze wszystko jest ok, wyciagamy telefon dzownimy do kumpla by przyniosl kase ktory jest tak naprawde dwa, trzy kroki za nami. Kazdy pomysl ma swoje plusy i minusy. Moze byc rowniez tak ze wymienimy sie z kims, ty wyslasz mu kase na mb, on Ci daje kase. Zegnacie sie, wsiadasz do tramwaju jedziesz 15 minut, wysiadasz, za toba tez ktos i Ci wpierdol spusci. I teraz bedziesz mial watpliwosci... z bieg okolicznosci ? czy moze sprawka osoby z ktora sie wymieniales ? Wiesz okazja czyni zlodzieja, gdy ja ide po bulki to logiczne ze mam 2,5 ;-) a gdy sie z kims ustawiam na wymiane to mam tyle za ile sie bede wymienial. Tyle ode mnie w sprawie tego pomyslu. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1021220 - 06/03/2007 16:08
|
addict
|
Chciałbym sie dowiedziec czy to prawda ze haven uregulowal swoje zaleglosci?on mi to pisal obiecujac ze mi odda kase,jak wiadomo jego slowa nie sa zbyt wiarygodne stad moje pytanie...pozatym jakos nadal nie widze kasy,tak pozatym to obroncy tego kolesia nie wiedza co mówia,ewentualnie to jego klony.
|
Do góry
|
|
|
|
#1022378 - 06/03/2007 19:45
|
addict
|
no to czego nie odpowiadasz na gg
|
Do góry
|
|
|
|
#1022505 - 06/03/2007 20:03
|
addict
|
mniejsza o to nadal czekam na kase od miesiąca i czterech dni! zamiast pisać na gg wyślij zaległości.
|
Do góry
|
|
|
|
#1024265 - 07/03/2007 09:31
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/05/2005
|
Piter ale łgasz , robisz z siebie kretyna , jak mogłem pisać do Ciebie smsa , jak nigdy nie miałem twojego nru baranie? SIe zastanów, szkoda czasu to na Ciebie raczej... miales moj nr bo był na quasi w nba a na gg sie pytales co gramy dzis z nba :| wiec kto mogl wysylac te sms-y .. i jeszcze jedno gnoju nie zycze sobie zebys tak do mnie mowil bo inczaj porozmawiamy ! bez odbioru !
|
Do góry
|
|
|
|
#1024351 - 07/03/2007 10:47
[Re: P!T3R]
|
addict
|
Hej haven wisisz mi 20 Euro od miesiąa i 5 dni pozdrawiam i powodzenia w zbieraniu funduszy na ''gre'' 
|
Do góry
|
|
|
|
#1024382 - 07/03/2007 11:20
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2003
|
Piter ale łgasz , robisz z siebie kretyna , jak mogłem pisać do Ciebie smsa , jak nigdy nie miałem twojego nru baranie? SIe zastanów, szkoda czasu to na Ciebie raczej... miales moj nr bo był na quasi w nba a na gg sie pytales co gramy dzis z nba :| wiec kto mogl wysylac te sms-y .. i jeszcze jedno gnoju nie zycze sobie zebys tak do mnie mowil bo inczaj porozmawiamy ! bez odbioru ! Pewnie jeszcze wysyłał z bramki i się podpisał heaven? Bo jak ze swojego numeru to idź na policje, a nie się napinacie na necie...
|
Do góry
|
|
|
|
#1024714 - 07/03/2007 15:49
|
old hand
Meldunek: 02/03/2007
|
Jak nie pisal ze swojego nr telefonu to go nie oskarzaj bezpodstawnie.
|
Do góry
|
|
|
|
#1024762 - 07/03/2007 16:29
haven
|
addict
|
havenku drogi opamietaj się! nie wystarczy ci to ,że kradniesz ludziom kase? poniżej screen ile ci pożyczyłem( miałeś mi oddać 10 euro wiecej.  jeśli uwazasz ze cos mi oddales wstaw screena w wysokiej rozdzielczosci. jesli kwota ci nie pasuje to policz sobie tak 20e pozyczka+10e za pomoc=30e jesli oddales mi przez pokera 8.70$ to i tak zostanie 20e,a tak w ogole to po prostu chce moja kase kumasz to??
|
Do góry
|
|
|
|
#1024786 - 07/03/2007 16:38
|
Carpal Tunnel
|
haven to dzieciak i tylo... jak go zablkowalem to pisal mi esy w stylu Ty Piterowska szmato ku*** Je*** ... szkoda czasu na takiego... nie siej zametu czlowieku. jaki by temat nie byl zawsze dokladasz niepotrzebnie do pieca. P.s. zyziek nie graj juz mowilem 
|
Do góry
|
|
|
|
#1024804 - 07/03/2007 16:52
|
Carpal Tunnel
|
pozwol ze spytam, dlaczego bronisz haven'a ? a kto ci powiedzial ze bronie? Mowie tylko zeby piter sie nie wpierdalal jak nie zna sytuacji bo tylko podsyca atmosfere niepotrzebnie. P.s. haven oszustem nie jest , a co do kasy niekotrym juz oddal i reszcie tez raczej odda wiec ludzie opanujcie sie...nie on to siostra odda, niepotrzebnie siejecie zamet
|
Do góry
|
|
|
|
#1024838 - 07/03/2007 17:08
[Re: RyanGiggs]
|
addict
Meldunek: 12/11/2006
|
a kto ci powiedzial ze bronie? Chodzby tu. a co do kasy niekotrym juz oddal i reszcie tez raczej odda wiec ludzie opanujcie sie...nie on to siostra odda, niepotrzebnie siejecie zamet I tutaj tez sie za niego wypowiadasz. On sam tego nie mowi, a Ty tak. Jestes jego adwokatem rozumie ? i od dzis wypowiadasz sie za niego ? Ta cala sytuacja z haven'em robi sie bardzo dziwna, chodzby z tego powodu ze Ty go tak bronisz.
|
Do góry
|
|
|
|
#1024867 - 07/03/2007 17:29
|
Pooh-Bah
Meldunek: 13/12/2004
|
pozwol ze spytam, dlaczego bronisz haven'a ? a kto ci powiedzial ze bronie? Mowie tylko zeby piter sie nie wpierdalal jak nie zna sytuacji bo tylko podsyca atmosfere niepotrzebnie. P.s. haven oszustem nie jest , a co do kasy niekotrym juz oddal i reszcie tez raczej odda wiec ludzie opanujcie sie...nie on to siostra odda, niepotrzebnie siejecie zamet a Czym on się różni od reszty pobanowanych ?  Wszyscy taką samą gadkę mają że oddadzą i tyle go widać było na GG 
|
Do góry
|
|
|
|
#1024880 - 07/03/2007 17:34
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/01/2004
|
pozwol ze spytam, dlaczego bronisz haven'a ? a kto ci powiedzial ze bronie? Mowie tylko zeby piter sie nie wpierdalal jak nie zna sytuacji bo tylko podsyca atmosfere niepotrzebnie. P.s. haven oszustem nie jest , a co do kasy niekotrym juz oddal i reszcie tez raczej odda wiec ludzie opanujcie sie...nie on to siostra odda, niepotrzebnie siejecie zamet *** sie az ci jakis kolo odda kase. *** jak koles nie odbieral tel , albo odbierali jego kumple (robil sobie jaja poprotu, no ale nie kazdy lubi takie glupie podchody)
|
Do góry
|
|
|
|
#1024882 - 07/03/2007 17:35
|
Carpal Tunnel
|
pozwol ze spytam, dlaczego bronisz haven'a ? a kto ci powiedzial ze bronie? Mowie tylko zeby piter sie nie wpierdalal jak nie zna sytuacji bo tylko podsyca atmosfere niepotrzebnie. P.s. haven oszustem nie jest , a co do kasy niekotrym juz oddal i reszcie tez raczej odda wiec ludzie opanujcie sie...nie on to siostra odda, niepotrzebnie siejecie zamet Dokladnie to ty sie Ryan wpitoliles w nie swoja sprawe widze. zaczeles od obrony Havena. Ze odda jak mu sie karta odwroci. ZROZUM ze ludzie nie moga sie doczekac pieniedzy. Ciekawe ile ty bys mogl czekac niewkurzajac sie az ci jakis kolo odda kase. *** jak koles nie odbieral tel , albo odbierali jego kumple (robil sobie jaja poprotu, no ale nie kazdy lubi takie glupie podchody)
|
Do góry
|
|
|
|
#1024884 - 07/03/2007 17:35
|
Carpal Tunnel
|
pozwol ze spytam, dlaczego bronisz haven'a ? a kto ci powiedzial ze bronie? Mowie tylko zeby piter sie nie wpierdalal jak nie zna sytuacji bo tylko podsyca atmosfere niepotrzebnie. P.s. haven oszustem nie jest , a co do kasy niekotrym juz oddal i reszcie tez raczej odda wiec ludzie opanujcie sie...nie on to siostra odda, niepotrzebnie siejecie zamet Dokladnie to ty sie Ryan wpitoliles w nie swoja sprawe widze. zaczeles od obrony Havena. Ze odda jak mu sie karta odwroci. ZROZUM ze ludzie nie moga sie doczekac pieniedzy. Ciekawe ile ty bys mogl czekac niewkurzajac sie az ci jakis kolo odda kase. Sam robilem kiedys 2 wymiany jeszcze z zyzkiem (taki mial nick) nie powiem przeszly bezproblemowo ale ja kase wysylalem pierwszy na konto bankowe on na MB. no i to ja ryzykowalem. I troche sie wkurzalem jak koles nie odbieral tel , albo odbierali jego kumple (robil sobie jaja poprotu, no ale nie kazdy lubi takie glupie podchody) ej ta cenzura
|
Do góry
|
|
|
|
#1024891 - 07/03/2007 17:39
|
Pooh-Bah
|
Na GG jestema all day  kolejna insynuacja Nigdy nikogo nie oszukałem , wszysto wyjaśnione! tak spytam z kim to wyjaśniłeś  compowi oddałeś kasę ? Z tym GG chyba wiesz o co chodzi, wczoraj jakoś piszesz mi o sobie: "że jesteś ciotą" itp. a jak wspomniałem o groszowym długu to tyle Cie widzialem  ( chodzi o regułę, bo nie wiem w jakim celu się weryfikowałeś skoro ludziom kasy nie oddajesz.. a Mikołajem chyba nikt dla Ciebie nie ma zamiaru być nawet jeśli chodzi o groszowe sprawy jak w moim przypadku) Widać nie jestem sam. Na szczeście są ludzie którym zależy na sensowoności tych list
|
Do góry
|
|
|
|
#1024915 - 07/03/2007 17:49
[Re: blacky82]
|
addict
|
tak to jest jak sie smiecia wezmie za normalnego czlowieka,nie mam zamiaru odpowiadac na jego posty i w dupie mam te pare euro jedynie chce żeby kazdy wiedział jaki to skur#$%^ a to ze Ryan go broni to jakaś totalna porażka,tyumbardziej ze wszystko jest czarno na białym,no chyba ze dla niego takie rzeczy jak wyłudzanie kasy żeby zagrać jakiegoś tasiemca o długości stad do Pacanowa to normalka.Moze w takim razie zapytam,dlaczego normalni,ucziciwi,ludzie maja finansować to chciwe,głupie rozwydrzone dziecko?
|
Do góry
|
|
|
|
#1026350 - 07/03/2007 22:11
|
Pooh-Bah
Meldunek: 23/07/2002
|
ja z Havenem wiele razy się wymieniałem, inne interesy też robiliśmy i zawsze było w porządku... a złodziejem na pewno nie jest, jeśli naprawdę od kogoś kiedyś pożyczył $$$ to odda bankowo
|
Do góry
|
|
|
|
#1026391 - 07/03/2007 22:18
|
addict
|
hehe nie to juz normalnie jaja jak berety chyba jednak sie pofatyguje do ciebie pszczółko!
|
Do góry
|
|
|
|
#1026404 - 07/03/2007 22:19
|
addict
|
myslisz ze to cos znaczy? jestes zwyklym gowniarzem i to ze z niektorym oddajesz kase nic nie zmienia
|
Do góry
|
|
|
|
#1026421 - 07/03/2007 22:20
|
Pooh-Bah
|
Nigdy nikogo nie oszukałem , wszysto wyjaśnione! i wytłumacz to
|
Do góry
|
|
|
|
#1026536 - 07/03/2007 22:33
|
addict
|
tak w ogole to: żyła wyslala Ci bo dalem jej do ręki , i nie życze sobie żebyś takie informacje tu podawał , nie jestem oszustwem , a w sprawie compa pomylilem adres email . czyli jednak masz wobec mnie dlug?z tonu wnioskuje ze ma ten dlug gdzies.
|
Do góry
|
|
|
|
#1026558 - 07/03/2007 22:37
|
addict
|
nie tak ten post miał wyglądać,żeby było jasno, czesc cytatu w ktorym pisze ,ze ''a w sprawie compa pomylilem adres e-mail'' znaczy ze przyznaje sie do dlugu,ja nie moge odpowiadac za jego ewentualne bledy w wysylaniu kasy to nie moj problem ze nie potrafi uzyc ''kopiuj-wklej''
|
Do góry
|
|
|
|
#1026580 - 07/03/2007 22:43
[Re: Michauek]
|
addict
Meldunek: 04/12/2003
|
Do autora tematu: Czy zamiast "krytyka" nie powinno być "dyskusja"? Po co z gory robic Lepperiade??? http://www.nop.org.pl :-)
|
Do góry
|
|
|
|
#1026583 - 07/03/2007 22:44
|
addict
|
to wszystko prawda,tyle tylko ze ja mu pozyczylem,pozyczylem kase przez miejsce na liscie kanciastego,ona wlasnie wprowadzila mnie w blad robiac z havena kogos wiarygodnego.
|
Do góry
|
|
|
|
#1026598 - 07/03/2007 22:48
|
addict
|
wyobraz sobie ze mogla to byc duza kwota dla mnie ten projekt to dno i tyle przez nia mozna sie uwiarygodnic a dane osobowe i tak nie sa udostepniane,to w takim razie komu ma to sluzyc jak nie oszustom?i juz mniejsza o havena ale w ogole.
|
Do góry
|
|
|
|
#1026633 - 07/03/2007 22:56
|
veteran
Meldunek: 11/12/2005
|
Michauek dobrze gadasz, ale zauważ że gość był zweryfikowany, czym podważa sensowność tej listy.A teraz się wykręca.. Chyba o to chodzi w całym temacie Jak mawial Prezes Listkiewicz po zatrzymaniu Antoniego F. vel"Fryzjera" - jedna czarna owca moze sie przytrafic :D. Pomysł kanciastego byl najbardziej trafionym jak do tej pory jesli chodzi o wymiany i sposob zabezpieczenia, a takie kwiatki i tak beda wychodzic. Wszystko zalezy od Was, jak dbacie o swoja kieszeń, jezeli wymieniacie z pierwszym lepszym srodki , byleby tylko zdazyc bo zaraz mecz ucieknie, nie sprawdzajac wogole osoby, nie weryfikujac w zaden sposob, to miejcie pretensje do siebie. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1030763 - 09/03/2007 17:32
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/12/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1030826 - 09/03/2007 17:57
[Re: pettersen]
|
veteran
Meldunek: 11/12/2005
|
ja tez podbijam, zna ktos tego delikwenta?
|
Do góry
|
|
|
|
#1038651 - 11/03/2007 22:46
|
member
Meldunek: 25/07/2005
|
zwykłe oszustwo kazdy zna dzieciaka havena...szkoda ze tylko dalej jest bezkarny...i wychodzi bezsensu strona kanciastego ...
|
Do góry
|
|
|
|
#1038674 - 11/03/2007 22:54
[Re: _Todd]
|
Carpal Tunnel
|
niestety ale zyziek przegioles pale tym razem  cos ty zrobil????????????????????????
|
Do góry
|
|
|
|
#1039119 - 12/03/2007 06:01
[Re: bukma]
|
old hand
Meldunek: 07/03/2005
|
ostro ostro sie dzieje dobrze ze to wychodzi na jaw ale mam nadzieje ze ujrzymy jakies dowody albo chociaz opis calej sytuacji Opis całej sytuacji - potrzebowałem wymienić dość szybko pewną partię gotówki z MB na mbank, kiedyś co prawda pożyczałem havenowi 90 złotych, których do tej pory odzyskałem, ale że z wymianami było ciężko, postanowiłem zaufać. Oto co zrobiłem: 1)przelałem mu 500 pln, z czego 30 miało być dla niego, było to w czwartek wieczorem, kasę otrzymałem w piątek po południu, 466 pln. 2)przelałem 1000 pln w piątek po południu, które miały być wymienone do soboty, miał mieć podobno dużo klientów. W sobotę rano dostałem wiadomość, tyle, że odebrałem ją w niedzielę, w związku z moim wyjazdem. Treść to: haven: (Sobota 10.03.2007 11:11) wymieniłem na inteligo z kolesiem bedzie kaska jutro albo w pona , nikt sie nie zgłaszał to żem z sąsiadem z naprzeciwka wymienił tego tysiola 3)gdy pojawiłem się w niedzielę, okazało się, że są następni klienci: haven: (Niedziela 11.03.2007 12:33) ze 500 byloby mi poczebne z 5 osobami teraz gadam:| kazdy chce MB qrwa jak to rozdzielic Później zrobiło się aż 7 osób: haven: (Niedziela 11.03.2007 12:40) stary 1,2 k potrzebuje teraz jakos tak Podesłałem 700 pln, po czym haven poszedł na mecz młodzików. Miał być koło godziny 16, zamiast tego otrzymałem smsa, że padła mu sieć. Po chwili pojawił się w sieci z cafe, choć zeznania się nie do końca zgadzały. Ale od początku - najpierw utrzymywał, że smsa wysłał od kolegi, żeby dać znak życia. Później powiedział jednak, że siedzi w kafejce internetowej, że ma tylko 30 minut, i że siedzi już 20(gdy pokazałem mu posty z quazi musiał cos wymyśleć). Gdy go spytałem o jeden post: (#1036813 - 25 minut 40 sekund temu Re: Piłka nożna [765] [Re: herkules] kupie MB troche 6780633 haven Pooh- Bet-at-homepowiedział, że chce na kredyt wziąć trochę. No więc czekam. Teraz tekst rozwiąże większość problemów: oszukali mnie:| 33463728 11 Mar 07 14:26 Send Money to andrzej_poreba@o2.pl -690.00 processed 10.06 ID 131697150 zawsze pewny kolo był i mnie wyjebał teraz:| bo chcialem na szybko: ;| Tak ciągnęła się rozmowa, haven już mówił o rzucaniu się pod pociąg, później jeszcze pokazał coś takiego: 33381956 10 Mar 07 18:28 Send Money to andrzej_poreba@o2.pl -1000.00 processed 0.02 Żeby było śmieszniej, to okazało się, że ten andrzej_poreba@o2.pl to nie jego sąsiad, o którym mi pisał, by mnie uspokoić, a jakiś znajomy z chata betmanii. Gdy zacząłem być poważny, doszła mnie wiadomość: haven: (Niedziela 11.03.2007 21:00) mam na szczescie na 1 koncie MB kasy troche , tylko musze hasło odzyskac Później próbował jeszcze odkręcić to w ten sposób, że pożyczy ode mnie kasę i będzie grał na bonusy, co było już przegięciem. Na koniec kawałek tekstu: SenD: (Niedziela 11.03.2007 21:17) chcialbym zobaczyc screena z tymi dwoma przelewami z mb haven: (Niedziela 11.03.2007 21:17) nie dobijaj mniee SenD: (Niedziela 11.03.2007 21:24) zobacze tego screena? haven: (Niedziela 11.03.2007 21:25) wklejałem Ci prose nie dobijaj mnie ide poogladac cos wklalem Ci screen SenD: (Niedziela 11.03.2007 21:25) nie wklejales screena haven: (Niedziela 11.03.2007 21:25) 3 razy SenD: (Niedziela 11.03.2007 21:25) zadnego skopiowales tekst, ktory mozna bez problemu edytowac wiec nie denerwuj mnie tak To teraz jeszcze ja wkleje dowody, konto w euro:  Dla zainteresowanych mogę także przesłać całe archiwum rozmów z 3 dni. Pozdrawiam wszystkich.
|
Do góry
|
|
|
|
#1039126 - 12/03/2007 06:19
|
Pooh-Bah