Strona 8 z 11 < 1 2 ... 6 7 8 9 10 11 >
Opcje tematu
#969500 - 17/02/2007 18:18 Re: ! Hola ! Pozdrowienia z Barcelony.... [Re: Stoin]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Originally Posted By: Stoin
Originally Posted By: amkwish
Czyli jedziesz systemem...przerwa...odpoczynek...wolne ;\)

Taki to se pożyje...se pożył

Pozdrawiam Amk

Witaj Stoin ,stary druhu \:\)

Kiedy wpadniesz na mecz do Barcelony ?

Jak Roman G postara się o kolejną podwyżkę dla nauczycieli ;\) to może wtedy.

Ciekawe jakie byłyby koszty takiego wypadu 1000-1500 zł hmm

Bilet lotniczy - tak jak napisał Jonathan ,pod warunkiem ,ze kupimy wcześniej

Bilet na mecz - 35-80€ ,zaleznie od miejsca i kategorii meczu

Nocleg - nawet od 25€ i nie bedzie to jakaś szczurzarnia \:\)

Za wszystko inne zapłacisz kartą Master Card \:D

Do góry
Bonus: Unibet
#969503 - 17/02/2007 18:20 Re: ! Hola ! Pozdrowienia z Barcelony.... [Re: Amkwish]
Jonathan Sarkos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/08/2003

Sprawdzaliśmy ostatnio i faktycznie Sky Europe miało bilety po 5 zł. Gorzej, że nie otwiera mi się teraz ich strona, a i pogłoski, które ostatnio krążą nie mówiły zbyt dobrze o kondycji tej firmy.

Do góry
#969511 - 17/02/2007 18:22 Re: ! Hola ! Pozdrowienia z Barcelony.... [Re: Jonathan Sarkos]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Jonathan Sarkos

Sprawdzaliśmy ostatnio i faktycznie Sky Europe miało bilety po 5 zł. Gorzej, że nie otwiera mi się teraz ich strona, a i pogłoski, które ostatnio krążą nie mówiły zbyt dobrze o kondycji tej firmy.

Tylko patrzeć jak inna firma ich zastąpi \:\)

Do góry
#969514 - 17/02/2007 18:23 Re: ! Hola ! Pozdrowienia z Barcelony.... [Re: Amkwish]
Stoin Offline
Profesor

Meldunek: 19/08/2005
Czyli jedziesz systemem...przerwa...odpoczynek...wolne ;\)

Taki to se pożyje...se pożył

Pozdrawiam Amk

Witaj Stoin ,stary druhu \:\)

Bilet na mecz - 35-80€ ,zaleznie od miejsca i kategorii meczu

Nocleg - nawet od 25€ i nie bedzie to jakaś szczurzarnia \:\)

Za wszystko inne zapłacisz kartą Master Card \:D

A wrażenia bezcenne ;\)

Do góry
#969723 - 17/02/2007 20:06 Re: ! Hola ! Pozdrowienia z Barcelony.... [Re: Amkwish]
Duży Gofer Offline
stranger

Meldunek: 17/02/2007
polscy lekarze placza ,ze zarabiaja malo

chyba nie jest tak źle:
W warszawskim szpitalu wolskim lekarz dostaje za godzinę 48 złotych. Może zarobić nawet 12 tysięcy miesięcznie. Więcej niż dyrektor szpitala i więcej niż minister zdrowia. Mógłbym zaoferować 10 tysięcy brutto, ale nie ma chętnych - mówi Tomasz Anasiewicz, anestezjolog i dyrektor ds. lecznictwa szpitala w Zamościu. - Dwa lata temu miałem pięciu lekarzy tej specjalności, ale wyjechali: do Wrocławia i Warszawy. Teraz mam dwóch. Sam pracuję na okrągło.

Do góry
#969755 - 17/02/2007 20:20 Re: ! Hola ! Pozdrowienia z Barcelony.... [Re: Duży Gofer]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Duży Gofer
polscy lekarze placza ,ze zarabiaja malo

chyba nie jest tak źle:
W warszawskim szpitalu wolskim lekarz dostaje za godzinę 48 złotych. Może zarobić nawet 12 tysięcy miesięcznie. Więcej niż dyrektor szpitala i więcej niż minister zdrowia. Mógłbym zaoferować 10 tysięcy brutto, ale nie ma chętnych - mówi Tomasz Anasiewicz, anestezjolog i dyrektor ds. lecznictwa szpitala w Zamościu. - Dwa lata temu miałem pięciu lekarzy tej specjalności, ale wyjechali: do Wrocławia i Warszawy. Teraz mam dwóch. Sam pracuję na okrągło.

ON ma (miał) ludzi ,ON płaci ,JEMU brakuje.

Odpierdziela palma panom ordynatorom ,właścicieleom ludzi ,nawet tym ,którzy maja zadatki ,by byc normalnymi.
Co te stołki robia ludziom z mózgów ?

Sztandarowy przykład czucia sie włascicielem w państwowej firmie.

Jak masz jaja jeden z drugim ,to sprywatyzuj swoje usługi ,wtedy bedziesz miał ludzi (albo bedzie ci ich brakować).

Dobrze ,ze juz z tym dziadostwem nie mam nic wspólnego.

Do góry
#970178 - 17/02/2007 23:17 Re: ! Hola ! Pozdrowienia z Barcelony.... [Re: Stoin]
Lord Devastator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/03/2006

[/quote]

A bukmacherką sie interesujemy od parady ??

Do góry
#970235 - 18/02/2007 00:41 Re: ! Hola ! Pozdrowienia z Barcelony.... [Re: Lord Devastator]
Misza_SB Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 14/12/2006
Dzień dobry Amkwish (właściwie dobry wieczór)

Powodzenia życzę... wróć kiedyś, a przynajmniej nie zapomnij o nas...

Do góry
#981736 - 22/02/2007 15:33 Re: ! Hola ! Pozdrowienia z Barcelony.... [Re: Misza_SB]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Cóz ,nie sposób nie wrócic do wczorajszego wieczoru na Camp Nou.

Wydałem 80€ ,ale nie żałuję.
Mecz ,co prawda,nie był wielkim widowiskiem ,ale kleski Barcy nie należą do częstych zjawisk w przyrodzie i zobaczyć jedna z nich......trafiło mi się,niestety.

Z wysokości trybun widac wiecej niz w TV ,a nie słyszeć "szpakobełkotu" - bezcenne.
Widac było więcej....przewagi Beniteza ,co ja piszę ,Rafa upokorzył Ryja pod kazdym wzgledem.

Przed meczem z Santander sasiedzi z trybuny pytali mnie ,kto mi sie nie podoba w FCB.
Odpowiedziałem ,że bramkarz i trener.
Co do trenera to siezgodzili ,ale Valdeza bronili jak niepodległosci i jak potem obronił karnego to triumfowali.
Wczoraj jednak nie byli juz tak goracymi fanami VV.

Widziałem smutek ,wrecz upokorzenie i.....ani grama szacunku dla przeciwnika.
Dziwny ten barceloński socio ,na kazdym kroku podkresla jaki to jest otwarty ,jak kocha niepodległość ,niezależność ,mozliwość wypowiadania własnych opinii,a z drugiej strony ....

No własnie.....jak Barca wygrywa to wszystkich kochamy ,jak dostaje baty ,to....juz tacy fajni nie jesteśmy \:D

Wczoraj namówiłem Josepa na pozostawienie auta na parkingu i pójście pieszo na stację metra Colblanc.
Miałem rację ,po drodze widzieliśmy kilka stłuczek ,nerwy kibiców dały znac o sobie.
Kurcze ,prawie dokładnie takie same sceny obserwowałem w Libercu ,po przegranym meczu "Tygrysków" z Budziejowicami

Dziś na Las Ramblas widac dumnych Angoli ,pija piwko ,ubrani w klubowe koszulki Liverpoolu.
Zachowuja sie jednak bardzo przyzwoicie ,moze i oni ,gdy wygrywa ich druzyna ,tez są "muy chulos" \:D

Przejrzałem sobie równiez wczorajszy QCZ na naszym forum.
"Oleguer nie pasuje do Barcy"
Takie coś m.in.przeczytałem.
Ludzie ,nawet dla Ronaldinho socios nie wywieszaja tylu transparentów z napisem "Jesteśmy z Tobą".
Ole jest cienki jak polsilver ,ale to swojak i dla miejscowych socios zawsze bedzie lepszy niz Beletti i zawsze bedą sie drzeć "u-le-ge"

Kiedys uczyłem sie Liberca i czeskiego hokeja ,dziś ucze sie Barcy ,tu ,na miejscu.
Uwierzcie ,ze bardzo trudno rozgryźć meandry tego klubu.
Ja liznałem ledwie abecadła.
Tak wiec apeluje o bardziej wyważone opinie ,bo to ,ze ktoś zapisał sie na polskojezyczne forum "FC Barca" czy to ,że zrobił sobie pod nickiem napisik to dopiero malutki kroczek ku poznaniu czym naprawdę jest Barca i kim sa jego kibice.

Na potwierdzenie tego jaka róznice robi obserwowanie czegoś z bliska a z oddali - przykład wielkiego Johana C.
W Polsce uważa sie ,że jest bozyszczem w Barcelonie i kazde jego zdanie ,dotyczące klubu jest ważne.
Tu ,w Barcelonie ,Johan bedzie zawsze szanowany ,ale jego opinia na temat umiejetności Rijkaarda ,jest dziś przedmiotem żartów,nie zawsze wybrednych.

Przed meczem pisałem na forum ,że Barca nie musi rok w rok wygrywać LM.
Fakt ,ale w takiej dyspozycji mistrzostwa również nie bedzie.
Z trzech hiszpańskich drużyn najlepiej ,moim zdaniem ,wypadła Valencia ,gorzej Real ,Barca ponizej krytyki.
Spora w tym zasługa Rafy Beniteza ,ale jego sukces umniejsza katastrofalna postawa graczy i trenera Barcelony.

A co robi kibic po przegranym meczu ?

Idzie zobaczyć cudowne dzieła słynnych malarzy \:\)

I o tym za chwilę

Do góry
#981805 - 22/02/2007 16:09 Re: ! Hola ! Pozdrowienia z Barcelony.... [Re: Amkwish]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Museo Nacional de Arte de Cataluña

Słynny MNAC (Museu Nacional d'Art de Catalunya) miesci sie w budynku ,który był głównym obiektem wystawy światowej w 1929 roku.

Najblizej mamy z Placu Hiszpańskiego ,gdzie wysiadamy z metra (linie 1,3) wyjściem w kierunku "Exposicio".

Ogladnijmy sie do tyłu ,przed oczyma mamy Plaza Espanya.

[URL=www.fotosik.pl][/URL]

Pasażem pomiedzy budynkami wystawowymi "Fira Barcelona" ,w kierunku Font Magica (w dzień nie działa i żadna strata ,bo to kicz nad kicze ) i juz wyraźnie widzimy obiekt naszej wyprawy.

cdn...

Do góry
#981824 - 22/02/2007 16:20 Re: ! Hola ! Pozdrowienia z Barcelony.... [Re: Misza_SB]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Wejdźmy po schodkach do końca ,na samą górę i jeszcze raz obejrzyjmy sie za siebie.
Tu widok na Plac Hiszpański z góry :

A tutaj panorama miasta ,widziana z tarasu budynku MNAC :

Wejdźmy wreszcie do muzeum ,tym bardziej ,że w srodku czeka wspaniała premia.

Do 4 marca gości w Barcelonie wystawa The Metropolitan Museum of Art ,New York ,pod nazwą "Wielcy mistrzowie malarstwa europejskiego"

cdn...

Do góry
#981859 - 22/02/2007 16:34 Re: ! Hola ! Pozdrowienia z Barcelony.... [Re: Misza_SB]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Wchodzimy do środka ,za 8,50€ kupujemy bilet całodniowy ,ważny na wszystkie ekspozycje.
Tak na marginesie.....ciekawe ,ile kosztowałby w Polsce ? \:\)

Najwieksza ekspozycja to zbiór dzieł sztuki średniowiecznej,renesansowej i barokowej.
Dominuja dzieła o tematyce sakralnej.

Uważny zwiedzający znajdzie prawdziwe perełki ,na przykład dzieła Diego Velazqueza.

cdn...

Do góry
#981886 - 22/02/2007 16:46 Re: ! Hola ! Pozdrowienia z Barcelony.... [Re: Misza_SB]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

3 godziny zwiedzania ,uff....czas na kawe.
Wypijemy ja w barku ,obok głównej sali projekcyjnej.

Doskonała lavazza
Teraz czas na deser - obrazy najwiekszych mistrzów.

Czyje dzieła były wystawione ?
Hmm...łatwiej chyba powiedzieć czyje nie były.
Obsługa bardzo czujna ,bardziej wyczuleni na usiłujacych robic fotki turystów ,wiec tylko jedno zdjecie udało mi sie zrobić ,ale za to jakie - "Autoportret" Casasa

Oczywiscie wszystkiego nie byłem w stanie zobaczyć w ciagu jednego przedpołudnia.
Została mi ekspozycja sztuki romańskiej ,współczesne malarstwo hiszpańskie i europejskie ,rzeźba ,numizmatyka i fotografia.

Wrócę do MNAC w kwietniu ,kiedy wystawę Metropolitan z Nowego Jorku zastapi inna ,równie atrakcyjna ekspozycja.

Mam nadzieję ,że nie tylko Gnacik bedzie zadowolony ,czytajac i ogladajac dzisiejsze posty \:\)

Pozdrawiam

amk

Do góry
#981998 - 22/02/2007 17:22 Re: ! Hola ! Pozdrowienia z Barcelony.... [Re: Amkwish]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/09/2004
Bardzo wartościowy temat się robi, kulturalno - sportowo - życiowy \:\)

Tak dalej Amkwish.

Do góry
#982032 - 22/02/2007 17:34 Re: ! Hola ! Pozdrowienia z Barcelony.... [Re: Szewa]
gnacik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/03/2006
super \:\) jedno mi sie tylko nasuwa ...więcej \:\) \:\) \:\)

Do góry
#982376 - 22/02/2007 18:49 Re: ! Hola ! Pozdrowienia z Barcelony.... [Re: gnacik]
Jose Offline
Io sono Interista

Meldunek: 11/07/2005
Amkwish nawet sobie nie wyobrażasz jak Ci zasdroszcze \:\)

Gratluje że udało Ci sie w taki sposób ułożyć swoje życie

P.S Może wrzucisz kiedyś z zdjęcia z Camp Nou? Byłbym bardzo wdzieczny.

Pozdrawiam \:\)

Do góry
#982421 - 22/02/2007 18:57 Re: ! Hola ! Pozdrowienia z Barcelony.... [Re: Jose]
shane Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/04/2006
Originally Posted By: Jose
P.S Może wrzucisz kiedyś z zdjęcia z Camp Nou? Byłbym bardzo wdzieczny.

Przeciez wrzucal.

Do góry
#982798 - 22/02/2007 20:11 Re: ! Hola ! Pozdrowienia z Barcelony.... [Re: shane]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Jak znajde czas ,to wrzuce jeszcze raz (ale rym :P).

Do góry
#982889 - 22/02/2007 20:36 Re: ! Hola ! Pozdrowienia z Barcelony.... [Re: Amkwish]
tangerine Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/10/2002
Dobre, bardzo ciekawe, ale kiedy Barcelona zacznie wygrywać? Czekamy na cynk.

Do góry
#983069 - 22/02/2007 22:19 Re: ! Hola ! Pozdrowienia z Barcelony.... [Re: tangerine]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: veride
Dobre, bardzo ciekawe, ale kiedy Barcelona zacznie wygrywać? Czekamy na cynk.

Oto Zn (znaczy sie cynk) :

najbliższa niedziela

dobrej nocy muchachos

pozdrawia Was

amk

Do góry
Strona 8 z 11 < 1 2 ... 6 7 8 9 10 11 >

Moderator:  Biszop, rafal08