#965067 - 15/02/2007 23:28
Re: ile kosztujesz ?
[Re: czepek]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
A ja to mam gdzies, zwisa mi to, widac, ze po prostu do tego stopnia sie tym przejmujecie, ze interesuje was tylko to, co nosza inni I chcecie sie po prostu wyroznic. Naprawde nie wiem po co patrzec na innych.
|
Do góry
|
|
|
|
#965068 - 15/02/2007 23:28
[Re: czepek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/04/2005
|
Ja nie lubie kasy wydawac Jakos teraz szkoda mi wydawac na kupno komorki wiecej niz 500zl. I pewnie nie zmienie na razie bo moja stara na razie wystarczy. Ale jak cos kupuje to juz lepsze rzeczy zeby jakis czas wytrwalo. Z ciuchow nie kupuje od firm typu Nike, Adidas bo sa czesto drogie i nie najlepsze. Butow jakos dobrych tam nie moge znalezc wiec teraz pewnie kupie w Ecoo (niby sa tam drogie ale jua wylukalem jakas promocje i 250zl). W ogole to jestem zmuszony kupowac firmowe buty bo tylko tam znajduje moj rozmiar (46 na pograniczu z 47). Zdaje sobie sprawe, ze ich p[rodukcja byla smiesznie tania ale sa lepsze od jakichs niefirmowych (wiem to z okresu podstawowki bo wtedyu jakies badziewne buty sie sypaly w 5 miesiecy, jak mialem potem tylko Reeboki to w 1,5 roku ciezko bylo je rozwalic; i wtedy sie okazywalo, ze lepiej kupic drozsze i dobre niz badziewie na krotki czas) ... Ostatnil starsznie mi sie spodobal jeden zegarek za ponad 1k ale takie cos to moze sobie kupie jak zaczne dobrze zarabiac ... znaczy sie najpierw musze zaczac pracowac
|
Do góry
|
|
|
|
#965077 - 15/02/2007 23:32
[Re: bolo_lacznik]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/05/2003
|
fakt, pamietam jak latał w koszuli "hawajskiej" w czarnych binoklach ;-) zajebisty był odcinek jak śmigał w płąszczu i takich okularach,chyba sie wtedy bawił w dedektywa,albo jak śmigał w takiej bekowej pelerynce:)
|
Do góry
|
|
|
|
#965083 - 15/02/2007 23:37
[Re: boca juniors]
|
Carpal Tunnel
|
niestety , ale takie czasy,ludzie najpierw patrzą jakie masz ciuchy czy komórke a dopiero potem co mówisz,jak jesz i jak sie zachowujesz,materializm na świecie jest porażajacy A najbardziej mnie leczą laski,jak sie jara bo mam orygianlne spodnie czy fajny telefon,poprostu patrzy na mnie przez pryzmat materialny a nie normalny duchowy i potem jak zadaje pytanie,czym przyjechałem to jej odpowiadam,ze czwórką,ona czy Golfem,a jej ,nie tramwajem.... ( i tak bym się nie umówił bo mam wspaniała żone ,ale bynajmniej sobie jaja porobie z idiotki)
|
Do góry
|
|
|
|
#965085 - 15/02/2007 23:38
[Re: rivex]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/12/2004
|
W ogole to jestem zmuszony kupowac firmowe buty bo tylko tam znajduje moj rozmiar (46 na pograniczu z 47). Zdaje sobie sprawe, ze ich p[rodukcja byla smiesznie tania ale sa lepsze od jakichs niefirmowych (wiem to z okresu podstawowki bo wtedyu jakies badziewne buty sie sypaly w 5 miesiecy, jak mialem potem tylko Reeboki to w 1,5 roku ciezko bylo je rozwalic; i wtedy sie okazywalo, ze lepiej kupic drozsze i dobre niz badziewie na krotki czas) ...
amen , jak to mowia : "ludzi biednych nie stac na tanie rzeczy" :-) w morde co ja robie w To i Owo ?
|
Do góry
|
|
|
|
#965095 - 15/02/2007 23:44
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/05/2003
|
niestety , ale takie czasy,ludzie najpierw patrzą jakie masz ciuchy czy komórke a dopiero potem co mówisz,jak jesz i jak sie zachowujesz,materializm na świecie jest porażajacy A najbardziej mnie leczą laski,jak sie jara bo mam orygianlne spodnie czy fajny telefon,poprostu patrzy na mnie przez pryzmat materialny a nie normalny duchowy i potem jak zadaje pytanie,czym przyjechałem to jej odpowiadam,ze czwórką,ona czy Golfem,a jej ,nie tramwajem.... ( i tak bym się nie umówił bo mam wspaniała żone ,ale bynajmniej sobie jaja porobie z idiotki) Ja mialem podobny tekst. Laska do mnie z grubej rury "czy mam samochod", ja oczywiscie ze nie, ale zeby niesposzyc to mowie wlasnie oszczadzam sobie powoli
|
Do góry
|
|
|
|
#965102 - 15/02/2007 23:48
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/12/2004
|
A najbardziej mnie leczą laski,jak sie jara bo mam orygianlne spodnie czy fajny telefon,poprostu patrzy na mnie przez pryzmat materialny a nie normalny duchowy, na obraczke suka poleciała ja juz sie nie odzywam :-)
|
Do góry
|
|
|
|
#965112 - 15/02/2007 23:53
[Re: bolo_lacznik]
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
amen , jak to mowia : "ludzi biednych nie stac na tanie rzeczy" :-) w morde co ja robie w To i Owo ? Widywałem takich, którzy niemal głodowali, bo kupili sobie "najki" za x00 zł (pożyczone oczywiście), choć tak naprawdę wcale ich nie stać. Powód - kumple mają "najki".
|
Do góry
|
|
|
|
#965116 - 15/02/2007 23:58
[Re: Bzyku]
|
Carpal Tunnel
|
amen , jak to mowia : "ludzi biednych nie stac na tanie rzeczy" :-) w morde co ja robie w To i Owo ? Widywałem takich, którzy niemal głodowali, bo kupili sobie "najki" za x00 zł (pożyczone oczywiście), choć tak naprawdę wcale ich nie stać. Powód - kumple mają "najki". złota zasada naszego narodu: zastaw się a postaw się.... Ja sram na mody,bo głupio mi chodzić w tym co pół miasta,nie ukrywam,że lubię markowe ciuchy( nie te po marku...),bo jednak są z reguły dobre ,solidne i wygodne,ale nigdy nie lecę za moda,lubię addiadasa czy Wranglera,ale kupuję te ciuchy dla siebie,bo lubie daną markę,styl czy fason,a nie daltego,żeby zaszpanowac na ulicy czy bo w tym też biega Ronaldo....
|
Do góry
|
|
|
|
#965269 - 16/02/2007 01:13
[Re: Poetik]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/03/2006
|
po prostu żyjemy w czasach gdzie ludzie kupują sobie rzeczy, których nie potrzebują, za pieniądze których nie mają, aby zaimponować ludziom, których nie lubią co do ubierania się, raz w życiu kupiłem sobie część garderoby za własną kasę, otóż były to 3 pary majtek, za 10pln przy wyjściu z SKM w Gdańsku Głównym w wakacje 2006 ..drugi raz ..chociaż pieniądze dostałem pod choinkę na określony cel - buty i wtedy, pierwszy raz w życiu wybrałem sobie sam buty w jakich chcę chodzić, wcześniej ubrania przysyłali rodzice (jeszcze jak mieszkali w usa) i chodziłem w tym co było, przeważnie mi się podobały więc nie narzekałem... teraz od 2 lat kiedy są w Polsce, mama coś tam kupuje zawsze i się pyta czy chcę, sam nigdy nie wybieram ..czasem jest to coś markowego, a czasem z taniej odzieży ...i tak po dziś dzień chodzę ubierany przez moją mamę i starsza siostrę serio ..i dobrze mi z tym co do kupowania sobie drogich rzeczy, to osobiście nie mam nic przeciwko, bolo_lacznik mądrze napisał, że biedni nie mogą sobie pozwolić na tanie rzeczy, chociaż bardziej od odzieży (wyłączając obuwie) uważam, że nie powinno się kupować tandety w postaci elektroniki, narzędzi gosp. domowego, huśtawek ogrodowych (wiem z autopsji) itp. ..reszta bez znaczenia, bo czy koszulka z taniej odzieży za 5pln szybciej się zniszczy niż ze sklepu np. Levisa za 120pln ? ehhh...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|