Dinamo Bukareszt - Benfica Lizbona
Jak trudnym terenem są rumuńskie stadiony nie muszę nikogo przekonywać. Co prawda tydzień temu Steaua nie dała rady u siebie Sevilli, ale należy pamiętać że hiszpanie to klasowa drużyna. Dzisiaj do Bukaresztu, na boisko lokalnego rywala Steauy zawita kolejna ekipa z Półwyspu Iberyjskiego- Benfica Lizbona. Pierwszy mecz był prawdziwym horrorem dla Benfiki, a jedyną bramkę w tych męczarniach zdobył na dwie minuty przed końcem spotkania Miccoli. Portugalczycy zdają sobie pewnie sprawę, że tam było trudno.. W takim razie jak trudno będzie teraz? Dinamo w lidze rumunskiej jest niepodważalnym liderem, a u siebie na 10 spotkań wszystkie wygrał. Kibice Dinama postarają się o odpowiednią motywację dla swoich pupili. Nie widzę tutaj żadnych atutów przemawiających za drużyną Benfiki. To własnie Dinamo musi to spotkanie wygrać, będzie poszukiwać bramek, i nie odpuści rywalowi. Przewiduję przebieg spotkania podobny jak przed tygodniem, tzn. w pierwszej połowie spokojnie (remis do przerwy), a po break'u huraganowe ataki Dinama nagrodzone golem w końcówce spotkania.
Typ: 1
Kurs: 2,40
Typ: X do przerwy
Kurs: 2,00
-------------------------------------------------------------------------------------
Osasuna Pampelona - Girondins de Bordeaux
Kolejne spotkanie z gatunku tych "bardziej wyrównanych". Pierwszy mecz tych drużyn we Francji nie przyniósł żadnej odpowiedzi na temat ewentualnego awansu którejś z drużyn. Sprawa awansu wciąż jest otwarta. Jednak moim zdaniem, o tym kto awansuje dalej zadecydują dzisiaj dogrywka, lub rzuty karne. Zarówno Hiszpanie jak i Żyrondyści prezentują bardzo zbliżony poziom piłkarski, są prawdę mówiąc średniakami w swoich ligach. Ostatnie kolejki ligowe również nasunęły mi pewno spostrzeżenie. Na nawał bramek w tym meczu nie ma co liczyć. Osasuna przegrała u siebie 0-1 z Celtą, natomiast Bordeaux poległo 0-1 w Troyes. Także pierwsze spotkanie tych drużyn potwierdziło że są niezwykle underowe. Dlatego taki mój typ, a nie inny. Na pytanie kto awansuje nie potrafię niestety odpowiedzieć, ani wytypować.
Typ: X
Kurs: 3,15
Typ: X do przerwy
Kurs: 2,10
Typ: Under 2,5
Kurs: 1,60
-------------------------------------------------------------------------------------
Glasgow Rangers - Hapoel Tel Aviv
Na temat tego meczu można poczytać na każdym bukmacherskim forum. Jest to tzw. "masówka" grana dziś przez wielu bukmacherów. Jakoś tak się przyjęło że te "masówki" są najbardziej zawodne. Ja dzisiaj jednak nie będe bawił się w przezorność i za dużą sumę postawię na gospodarzy. Nie wyobrażam sobie żeby Szkoci odpadli na tym etapie, z takim rywalem. Liga izraelska moim zdaniem niewiele wykracza poza poziom naszej rodzimej klasy rozgrywkowej. Rangersi mają komfort zdobycia bramki na wyjeździe. Dlatego wystarczy tu dzisiaj skromne 1:0. Ja jednak myślę że jak na brytyjczyków przystało nie zadowolą się takim skromnym rezultatem i będa chcieli udowodnić że ta porażka to wypadke przy pracy. Glasgow w ostatnich latach zostało mocno poniżone nie tylko w Europie, ale także na krajowym podwórku. Myślę ze "Niebiescy" dzisiaj uczynią poważny krok do zerwania tej haniebnej etykietki.
Typ: 1
Kurs: 1,50
Typ: Handicap 0:1 1
Kurs: 2,20