Opcje tematu
#937043 - 07/02/2007 08:34 Lipiec odwiesi zarząd PZPN
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
Jest porozumienie w piłkarskiej wojnie PZPN - Ministerstwo Sportu. Gdy sąd zarejestruje nowy statut, Lipiec odwoła ze związku wyznaczonego przez siebie kuratora!!!

W ostatnich dniach twardy dotąd w rozmowach minister znacznie spuścił z tonu. Nie dość, że rozmawia po przyjacielsku z przedstawicielami zawieszonego zarządu (wiceprezesi Eugeniusz Kolator i Eugeniusz Nowak, ponadto Zbigniew Koźmiński, Jan Bednarek oraz Mirosław Malinowski), to jeszcze idzie na ustępstwa. Takie, jakich chce PZPN i jakich domaga się FIFA!

Plan jest następujący: 1. Minister odwiesza zarząd i wycofuje z PZPN kuratora. 2. Realizując dżentelmeńską umowę, zarząd powstrzymuje się od wszelkich działań. Zbiera się tylko raz i wyznacza nowy, racjonalny termin zjazdu wyborczego, który wyłoni nowe władze związku. 3. Nadzór nad pracą PZPN sprawuje w tym czasie sekretarz generalny Zdzisław Kręcina, ale nie podejmuje żadnych istotnych decyzji. 4. Premier RP odwołuje ministra sportu

Kiedy odbędzie się zjazd wyborczy, tego jeszcze nie wiadomo, ale raczej nie 11 marca, bo to termin nierealny ze względu na to, że sąd nie zarejestrował jeszcze nowego statutu, według którego wybierani będą nowi szefowie PZPN.

I po co były te szopki?

Do góry
Bonus: Unibet
#937323 - 07/02/2007 11:05 Re: Lipiec odwiesi zarząd PZPN [Re: rene]
tangerine Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/10/2002
Zdaję się że Ministerstwo łyknęło swoje udziały z tych ustawianych meczy.

Do góry
#939710 - 07/02/2007 20:34 Re: Lipiec odwiesi zarząd PZPN [Re: tangerine]
crossmen Offline
old hand

Meldunek: 29/05/2006
choc do tej pory za min. lipcem - to teraz naprawde zglupiałem
ch wie o co chodzi - wg mnie powinien isc za ciosem

Do góry
#940185 - 07/02/2007 22:49 Re: Lipiec odwiesi zarząd PZPN [Re: crossmen]
Tetfol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/06/2002
Przecież to jest powrót do punktu wyjścia.

Do góry
#940291 - 07/02/2007 23:28 Re: Lipiec odwiesi zarząd PZPN [Re: Tetfol]
shiva Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/01/2005
Nie wiem co was tak dziwi, ktoś musiał ustąpić aby fifcia nas nie zawiesiła. Lipiec chciał pokazać siłe władzy, ale nic z tego nie wyszło. Chyba się wystraszył, bo byłby odpowiedzialny w oczach ludzi za ewentualne zawieszenie. Tylko kto wybierze te nowe władze? stara, skorumpowana mafia wzajemnej adoracji listka?

Do góry
#940316 - 07/02/2007 23:49 Re: Lipiec odwiesi zarząd PZPN [Re: shiva]
bulas Offline
journeyman

Meldunek: 24/11/2005
a ja wiem o co chodzi
Lipiec chcial przeprowadzic natychmiast wybory ale to jest nie mozliwe bo nie jest zatwierdzony nowy statut przez sąd. nawet jesli kurator ustalił by date na 11 marca to i tak by nie mozna bylo wybrac nowego zarządu bo nie ma jeszcze nowej ordynacji ktora powstala przeciez w porozumieniu z ministrem sportu pzpn i fifa. gdyby wybory odbyly sie na poczatku marca a statutu by nie bylo to musialy by sie odbyc wg starej ordynacji i wyszlo by to samo co teraz czyli stare dziady mialyby wladze
decyzja dobra uwazam bo po co klucic sie z fifa skoro nawet wg naszego prawa wybory nie mogly sie odbyc. nic to zawieszenie nie wnosilo po zatym ze listek i kolator obiecali nie podejmowac zadnych istotnych decyzji i wybory odbeda sie rzeciwiscie w najblizszym mozliwym terminie. gdyby nie to zawieszenie to listek zwolal by zjazd znowu by nie ustalili daty byle do kwietnia w kwietniu gdyby nas wybarli na organizatora Euro 2012 i znowu by listek odwlekal bo to bo tamto bo ne ma czasu bo ma inne sprawy na glowie itd.
teraz wszsytko gra, tylko czekac do nowych wyborow. mam nadzieje ze listek nie bedzie juz kandydował bo to by oznaczalo ze chlop nie ma wogole honoru.
tak ja to widze
pozdro

Do góry
#940371 - 08/02/2007 00:25 Re: Lipiec odwiesi zarząd PZPN [Re: bulas]
Lord Devastator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/03/2006
A z tym Ruska...dlaczego tak tajemniczo sie podal do dymisji...byly jakies papiorki swiadczace o wspolpracy z tajnymi sluzbami czy co?? Bo dlugo wspolpracowal z Nurowskim ktory byl kablem wywiadu wojskowego

Do góry
#943681 - 09/02/2007 10:56 Re: Lipiec odwiesi zarząd PZPN [Re: Lord Devastator]
gremlin Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/11/2004
tak na moj rozum to Lipiec zostanie wydymany jak stara ciota!!! - przeciez wybory beda zalezaly od ludzi w terenie a jak wiadomo stary zarzad ma ich w kieszeni wiec nie zdziwe sie specjalnie jezeli wszystko zostanie po staremu tyle tylko ze pozniej nikt ich juz nie ruszy!!!

Do góry

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro