#906615 - 29/01/2007 15:51
Odżywki
|
veteran
Meldunek: 31/07/2006
|
Jakie odżywki polecacie na przyrost masy dla początkującego? Proszę o same odżywki a nie jakieś koksy typu Meta.
|
Do góry
|
|
|
|
#906622 - 29/01/2007 15:56
Re: Odżywki
[Re: Landzaat]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/12/2003
|
hmmm no moge polecić tribullusa to jest dobra alternatywa dla sterydów.Ja brałem polskie mietki i były dla mnie zajebiste ale jak nie chcesz ryzykować no to myśle że tribulus bedzie git  ps. jak mawiał mój trener "wpierdalaj ile wlezie , ćwicz, ćwicz, ćwicz i tyle w tym temacie" .
|
Do góry
|
|
|
|
#906644 - 29/01/2007 16:03
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2006
|
dla poczatkujacego nie polecam zadnych odzywek. Najpierw porzadny trening i odzywanie, mysle, ze powinienes odwiedzic ta strone wwww.sfd.pl
|
Do góry
|
|
|
|
#906666 - 29/01/2007 16:14
[Re: asghan]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
Dieta i jeszcze raz dieta. Odżywki w dalszej kolejności. (jeśli koniecznie coś chcesz na mase to polecam Mass XXL firmy Trec, niezły produkt za przystępną cene) Również polecam Ci http://www.sfd.pl
|
Do góry
|
|
|
|
#906693 - 29/01/2007 16:22
|
journeyman
Meldunek: 23/05/2006
|
Oprocz forum http://www.sfd.pl polecam gainera Magnum 8000. Na razie nie radze Nitrobolona ani Tribulusa, jesli nie masz wystarczajacego stazu treningowego. Na poczatek mozna spokojnie brac jakis monohydrat kreatyny(polecam z Vital Maxa) ale bez szarzowania-cykl 5 tygodni- i spokojny trening. Co do diety unikaj cukrow prostych a skup sie na weglowodanach zlozonych przed i bialku po treningu. Posilki regularne, obfite, 4-6 razy dziennie. Jesli cwiczysz juz okolo pol roku, to spokojnie mozesz juz brac odzywki i jezeli juz tak jest, to radze zaczynac brac ,,masowke", jako ze w zimie szybciej sie nabiera masy. Jesli masz jescze jakies pytania to wal smialo.  P.S. Nie pij wodki, nie pal, odstaw klej  i bedzie dobrze. Duzych przyrostow. 
|
Do góry
|
|
|
|
#906703 - 29/01/2007 16:26
[Re: mctomek]
|
veteran
|
No właśnie nie była mi siłka potrzebna, w domowym zaciszu trenowałem, pompki+drążek ale jak mi przyjdzie ładować i rozładowywać 20 tonowego tira to czuję, że pompeczki nie pomogą zbytnio  Teraz od lutego idę na siłownię i warto coś brać czy lepiej nic? Albo miecha, dwa przed wyjazdem dopiero coś zacząć brać?
|
Do góry
|
|
|
|
#906735 - 29/01/2007 16:35
[Re: Azzaro]
|
veteran
|
Azzaro czy ja mówię, że ja to chcę brać cały czas? Mi to potrzebne jest do pracy na wakacje żeby mieć kesz. To jest cel zarobek w wakacje a nie bycie szerokim i się chwalić siłą. Mam nadzieję, że mnie rozumiesz
|
Do góry
|
|
|
|
#906762 - 29/01/2007 16:40
|
Carpal Tunnel
|
Landzaat skoro nie trenowales jeszcze na silowni, daj sobie spokoj z odzywkami chociaz na dwa, trzy miesiace, poznaj zasady treningowe i zywieniowe i tyle.
Azzara nie porownuj odzywek ze sterydami
|
Do góry
|
|
|
|
#906776 - 29/01/2007 16:44
|
journeyman
Meldunek: 23/05/2006
|
No metka dobra w chuj:/ Nie rozzumiem i nieche rozumiec po co to komu??? ludzie na ch.. wy sie za to bierzecie??? Na czysto bez zadnych odzywek metki itp niemozna????? to i wieksza radosc ,dluzszy efekt. Tu chdozi chyba tylko o pokazowke lub zniszczenie swoich ukrytych kompleksów. Sterydy i odzywki to g...:/Ale akzdy robi co chce wiec powodzenia, nie moje zycie:) Azarro: padles ofiara glupiego stereotypu, ktory mowi, ze jak ktos chodzi na silownie i cos bierze, to od razu sterydy, ze zakompleksiony glupek, ze cos jeszcze gorszego. Jestem za pietnowaniem niedozwolonego dopingu, trucizny(tak to trzeba nazwac). Ale jestem tez za propagowaniem sportow silowych. Sam chodze na silownie i wiem, ze mozna wypracowac ladna sylwetke, duza sile, bez sterydow, metki, testosteronu i innego gowna, a z pomoca NIESZKODLIWYCH odzywek, ktore dawkowane madrze moga pomoc w Twoim rozwoju.
|
Do góry
|
|
|
|
#906971 - 29/01/2007 17:24
|
addict
Meldunek: 23/02/2005
|
sorry za 2post ---asghan nieporównuje, ale odzywki robia swoje,a na niektorych bardziej niz sterydy co Ty gadasz ;/
|
Do góry
|
|
|
|
#907030 - 29/01/2007 17:36
[Re: rivex]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/03/2006
|
zle sformuowalem zdanie o odzywkach, ale sory nikt mi nei wmowi,ze odzywki sa zdrowe,a chociaz niepowoduja dzialan ubocznych . Sam znam sporo przypadkow wplywu odzywek.Ale nie o to sie tu rozchdozi bo glowny temat pojawil sie o sterdyach, a to jzu najgorsze go... jakie mzoe byc ....,Wiadomo ze z tym tematem jest tak jak z maryska,niektorzy beda do upadlego twierdzic ze nieuzaleznia i pomaga, a ja starcilem przez to kumpla,ktory stal sie mozgowym debilem,i niemzoe sie z tego wyrwac chocby nie wiem co:) Jak juz mowielm NIKOGO NIE ATAKUJE, bo kazdy wybiera:)A co do solnek to 3 tyg temu u mamy w szpitalu pan sie dziwil z lzami w oczach ze on bral deke z oslonkami i wszytko mialo byc okej, a teraz co 3 dni dializuje nerki i czeka na przeszczep...:/
|
Do góry
|
|
|
|
#907039 - 29/01/2007 17:37
|
old hand
Meldunek: 02/01/2003
|
Landzaat wg mnie powinienes zaczac od normalnych cwiczen (3 razy w tyg. po godzince) + dieta, odzywki typu gainery maja to do siebie ze wypelniaja luke jesli jakiegos skladniku (bialka, weglowodanow itp) brakuje w diecie. Do wakacji jest troche czasu wiec zacznij na sucho cwiczyc i poszukaj dobra diete (np. tutaj http://forum.kreatyna.pl/viewtopic.php?t=573) a ewentualnie miesiac przed wyjazdem wziasc kreatyne dla poprawy sily (duzo nie da bo stazu nie bedzie za duzo ale cos tam przybedzie). Gainery ewentualnie jesli diety nie mozesz przestrzegac.
|
Do góry
|
|
|
|
#907060 - 29/01/2007 17:43
|
Carpal Tunnel
|
zle sformuowalem zdanie o odzywkach, ale sory nikt mi nei wmowi,ze odzywki sa zdrowe,a chociaz niepowoduja dzialan ubocznych . Sam znam sporo przypadkow wplywu odzywek.Ale nie o to sie tu rozchdozi bo glowny temat pojawil sie o sterdyach, a to jzu najgorsze go... jakie mzoe byc ....,Wiadomo ze z tym tematem jest tak jak z maryska,niektorzy beda do upadlego twierdzic ze nieuzaleznia i pomaga, a ja starcilem przez to kumpla,ktory stal sie mozgowym debilem,i niemzoe sie z tego wyrwac chocby nie wiem co:) Jak juz mowielm NIKOGO NIE ATAKUJE, bo kazdy wybiera:)A co do solnek to 3 tyg temu u mamy w szpitalu pan sie dziwil z lzami w oczach ze on bral deke z oslonkami i wszytko mialo byc okej, a teraz co 3 dni dializuje nerki i czeka na przeszczep...:/ no ok, ale deka to nie odzywka haha. Wiadomo sterydy - kazdy swoj rozum ma, kazdy ma swiadomosc dzialania itd, przynajmniej miec powinien, ale nie stawiaj wiecej odzywek obok sterydow, bo to jakis absurd, to tak samo jakby porownywac wypicie piwa do cpania hery, a jak wiadomo jedno piwko to i prozdrowotnie polecane hehe, ogolnie to wszystko z umiarem.
|
Do góry
|
|
|
|
#907132 - 29/01/2007 18:09
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
Landzaat to jaki w końcu jest Twój cel?  Na początku mówiłeś o "przyroście masy", a potem że chodzi o "siłę".. Koledzy dobrze mówią - trening, dieta i ew.kreatynka potem. PS. Azzaro ale histeryzujesz.
|
Do góry
|
|
|
|
#907227 - 29/01/2007 18:31
[Re: !zari]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/03/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#907280 - 29/01/2007 18:41
[Re: kfjatek]
|
veteran
|
Landzaat to jaki w końcu jest Twój cel?  Na początku mówiłeś o "przyroście masy", a potem że chodzi o "siłę".. Koledzy dobrze mówią - trening, dieta i ew.kreatynka potem. PS. Azzaro ale histeryzujesz. Przyrost masy+siła= praca. No chodzi o to żeby sobie "dodać" trochę siły przed wyjazdem, bo tam będę się czuł jak Mariusz.P zwany "Dominatorem"
|
Do góry
|
|
|
|
#907284 - 29/01/2007 18:42
|
veteran
|
Sorry za post pod postem. Ja mam taką przemianę materii, że nie mogę nic przytyć  Gram w piłkę w klubie i dlatego, bo zaraz wszystko spalam. Moja górna część ciała to pożal się Panie= chudzinka, ale dół za to mam ładny. A w Danii będzie potrzebne to i to.
|
Do góry
|
|
|
|
#907623 - 29/01/2007 19:45
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Forza koledzy maja racje, glupoty gadasz i tyle :] Nawet jesli chce cos wziasc to niech bierze, jego wybor. Wystarczy brac z glowa Muslisz ze kulturysci nie biora? Oczywiscie, ze biora, tylko robia ssobie cykle i zyja. To, ze ktos z osiedla kopnal w kalendarz od tego, tzn ze bral caly czas i jechal na najtanszym syfie, bo to tez kosztuje sporo, kuracji testosteronem nie zrobisz za 300zl. Nawet nie wiesz jakie to wkurzajace, jak widzisz, kogos kto rosnie 3 razy szybciej niz Ty nie cwiczac wcale tak ciezko 
|
Do góry
|
|
|
|
#908098 - 29/01/2007 22:56
[Re: mctomek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/03/2006
|
zalezy ile masz lat, jak under 18 to jak azzaro napisał, pompki i drążęk i zdrowa dieta, bez żadnych dodatków przez 3 miesiące, potem ewentualnie możesz coś dorzucić, chociaż i tak nei polecam, cięzko ćwicząc i duzo/dobrze jedząc wyjdziesz na ludzi  ..a jeżeli chcesz wziać dlatego, bo jesteś suchy i masz ręce jak zapałki to tymbardziej nie polecam żadnych wspomagaczy, bo tylko wydasz dużo kasy a i tak nic z tego nie będzie ...brat cioteczny wydał chyba z 500pln na białka, kreatyny itp. przy wadze początkowej coś około 50-55, przytył 4 kilo 
|
Do góry
|
|
|
|
#908701 - 30/01/2007 09:52
[Re: lupus]
|
a.k.a. "Klajd Frog"
Meldunek: 29/07/2005
|
Podlacze sie do tematu  Mam ochote zaczac cwiczyc w najblizszym czasie i w zwiazku z tym mam goraca prosbe do kilku osob wypowiadajacych sie tutaj bo widze ze niektorzy maja pojecie o tym co pisza. Mianowicie sprawa wyglada tak: Chcialbym nabrac masy ale tylko od pasa w gore. Na nogi nie trzeba  Czy jest wlasnie taka mozliwosc zeby nabrac mase tylko w wyzszych partiach ciala ? DietaWłasnie w tym problem. Na przeróżnych forach (sfd itp) jest tego ogrom. Krotko mowiac - ilu uzytkownikow tyle opinii. Co polecacie w moim przypadku ? OdzywkiBrac jakies ? Nie brac ? Oczywiscie zadne mety i sterydy nie wchodza w gre. Z gory dzieki za pomoc 
|
Do góry
|
|
|
|
#908724 - 30/01/2007 10:05
[Re: jpl]
|
Carpal Tunnel
|
a dlaczego tylko od pasa w gore ?
Dieta - skoro interesuje cie masa, no to masowa, na sfd znajdziesz w dziale odzywianie w postach podwieszonych co i jak.
Odzywki - na poczatek bym w ogole zapomniel, ewentualnie jakies bialko czy gainer w ramach uzupelnienia diety, jakies witaminki itd
|
Do góry
|
|
|
|
#908742 - 30/01/2007 10:20
[Re: jpl]
|
antimadrista
|
Nie wiem jak inni, ale ja np strasznie nie lubie cwiczyc klaty, za to uwielbiam plecy i nogi. Nogi ti partia ciala, ktora wiekszosc zaniedbuje, i potem sa rozudowani od pasa w gore, a nogi to patyczki. Ja mam hopla na punkcie nog, i chcialbym, zeby moje wygladaly tak jak u panczenistow ajj  Jareqqq, nogi mozesz cwiczyc, jakos specjalnie ich ine rozbudowywaujac, ale cwiczyc powinnienes, przynajmniej nabiora porzadnych ksztatlow 
|
Do góry
|
|
|
|
#908750 - 30/01/2007 10:23
|
Carpal Tunnel
|
dokladnie smiesza mnie tacy goscie, a pelno takich chodzi, gora wielka , a nogi patyczki - amatorzy hehe
popieram rivexa powienienes na sfd szukac, wiadomo pewnie przywiazany jestes do meczu, ale po to sa fora tematyczne, zeby tam szukac info, to tak samo jakby ktos na sfd szukal info na temat bukmacherki, cos by sie pewnie dowiedzial, ale nie tyle co tu
|
Do góry
|
|
|
|
#908758 - 30/01/2007 10:27
[Re: gremlin]
|
antimadrista
|
tak sobie poczytalem ten temat i mysle ze na powazne powinni tym sie zainteresowac "lowcy skór"- tutaj zanjduja sie potencjalne skóry- powodzenia! w dazeniu do wiecznosci! Mozesz rozwinac?  Przeciez osoby korzystajace z silowne nie chodza tam tylko po to, by budowac mase. Chodza tez Ci co sie chca rzezbic(tylko trzeba miec z czego), oraz Ci co chca zrzucic sadelko 
|
Do góry
|
|
|
|
#908772 - 30/01/2007 10:32
|
a.k.a. "Klajd Frog"
Meldunek: 29/07/2005
|
Nogi mam naprawde w dobrej kondycji (nalogowa gra w pilke) i w tym problem ze sa nieproporcjonalne do slabej masowo gornej partii ciala. Poczytałem troche na stronach tematycznych o dietach, np tutaj: http://fbn.pl/viewtopic.php?t=1023 i mam nastepny problem, wszystko fajnie tylko jesli ktos ma caly tydzien wolny... Ja pracuje, nie ma mnie w domu okolo 11 godzin dziennie, w pracy w gre wchodza z reguly kanapki, jakis jogurcik itp (bo restauracja w pracy raczej nie sprzyja przestrzeganiu diety  ) Co polecacie w takiej sytuacji robic?
|
Do góry
|
|
|
|
#908821 - 30/01/2007 10:49
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/11/2004
|
tak sobie poczytalem ten temat i mysle ze na powazne powinni tym sie zainteresowac "lowcy skór"- tutaj zanjduja sie potencjalne skóry- powodzenia! w dazeniu do wiecznosci! Mozesz rozwinac?  Przeciez osoby korzystajace z silowne nie chodza tam tylko po to, by budowac mase. Chodza tez Ci co sie chca rzezbic(tylko trzeba miec z czego), oraz Ci co chca zrzucic sadelko  oczywiscie ze moglbym rozwinac ale musialbys skoczyc na cmentarz u nas (tarnowskie gory) jest kilka ladnych pomikow tych co uzywali odzywek! no ale oczywiscie jest to sobisty wybor kazdego - poza tym jakos nie wierze ze jak sie chodzi regularnie na silownie nikt nie zechce podsunac Ci rewelacyjnych odzywek!
|
Do góry
|
|
|
|
#908849 - 30/01/2007 11:11
[Re: gremlin]
|
antimadrista
|
Skutki uboczne sterydow kazdy zna, to ze ludzie z tego powodu umieraja to mi zwisa, jak sie jest bezmozgowcem to tym lepiej, ze sie jak najszybciej wyeliminuje ze spoleczenstwa. Sterydy nie sa tanie, a to, ze ktos zlapal okazje i sprwadzil sobie ze wschdou cos taniego i bbierze to w nieograniczonych ilosciach to pogratulowac, zaklady pogrzebowe maja z kogo zyc  Sportowcy tez biora, tylko najlepszej jakosci  Gdyby jakas firma kiedys zaoferowala mi darmowa kuracje testosteronem tez bym sobie zrobil, co mi szkodzi zrobic sobie maly cykl. bo to najlepszy specyfik i najdrozszy, a ja nie bede przeciez wygladal jak Ronnie Coleman 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|