#899229 - 27/01/2007 06:31
Re: FOREX - pytania, odpowiedzi, komentarze, prognozy
[Re: Montana Tony]
|
old hand
Meldunek: 16/03/2002
|
Ale po cholere ci taki mały lewar ?? Nieazaleznie od lewara depozyt będzie tak długo uzupełniany jak długo będzie Cie na to stać U większości brokerów załatwisz sobie lewar taki jaki chcesz. W dół to nie ma żadnego problemu.
|
Do góry
|
|
|
|
#899308 - 27/01/2007 08:41
[Re: Belisariusz]
|
journeyman
Meldunek: 07/10/2006
|
Belisariusz, dziękuje za odpowiedź, o to mi chodziło, możesz polecić jakiegoś brokera? Pozdr
|
Do góry
|
|
|
|
#899350 - 27/01/2007 09:30
[Re: Montana Tony]
|
old hand
|
Musiał byś poszukać ale z tego co pamiętam to w Efix, North finance i Oandzie wielkość lewara jest bardzo elastyczna.
|
Do góry
|
|
|
|
#935948 - 06/02/2007 18:00
[Re: dardaw]
|
veteran
Meldunek: 26/12/2003
|
Na innych platformach tez na pewno masz odpowiednie narzędzia ale o nich niech sie wypowiedzą Ci co tam grają.
Kiedys probowalem demo Oandy -ona dziala jakos dziwnie .Na razie nie znalazlem nic lepszego od VT (Capital Market Services)-najbardziej przejrzyste wykresy ,mnostwo wskaznikow ,mozliwosc testowania systemow .(choc dla mnie od pewnego czasu wystarczaja kanaly Keltnera ).
|
Do góry
|
|
|
|
#936145 - 06/02/2007 18:49
|
veteran
|
Kanaly Keltnera sa dla mnie obce pewnie nie tylko dla mnie,nidgy nie korzystałem z tego typu wskaźników. Nie sadze dardaw-siedzisz juz troche w tych biznesach -wiec spoko .Ostatnio wiele osob tworzy systemy -wywazajac otwarte drzwi- na zmiennosci -czyms takim sa wlasnie kanaly Keltnera .Kiedys zreszta na fopie postawilem teze -troche zartobliwa ,ze system Rejczaka to jest wlasnie prymitywna forma KK. Metode te sciagnelismy od Lindy Raschke (polecam jej strone)-ktora z sukcesami je stosuje -aczkolwiek jak sie zaczniesz ich pytac o KK nabieraja wody w usta .Na bank wiem jednak ,ze MA jest ok .20-okresowa .Wskaznik jest na platformach ,wiec popatrz -zwlaszcza na dziennych danych -na pewno troche sie rozmarzysz . O samej fizycznej istocie wskaznika znajdziesz sporo ,wiec nie ma sensu sie rozpisywac -najistotniejsze sa parametry -Keltner stosowal 10 ,Raschke ok 20,z tym ze moga z pewnoscia stosowac rowniez srednie innego typu (a na platformach jest tylko prosta srednia ).Nie zmienia to istotnie sposobu zarbiania -trzeba sobie spokojnie czekac i "podczepiac sie".Ale powiem Ci ,ze warto.Oczywiscie -kapital i jego ochrona (MM) znacznie ograniczaja wysokosci zyskow -ale nie od razu Krakow.....
|
Do góry
|
|
|
|
#936897 - 06/02/2007 23:43
|
veteran
|
Wada systemu Rejczaka jest jego prostota.W necie masz mnostwo oszolomow ,ktorzy oferuja tego typu nieco udoskonalone systemy .Jak juz zrozumiales KK sam widzisz ,ze to wywazanie otwartych drzwi .W dystansie jak widzisz Rejczak jest na + .Roznica jest ogromna -tu na jednym wykresie masz MA20 i zmiennosc -dane sa wygladzone ,bo uwzgledniaja historie.Sygnalem wejscia na rynek jest wyjscie z kanalu -u Rejczaka tylko przelamanie okreslonej zmiennosci .Keltner raczej nie glupieje -ceny przy trendzie bocznym "siedza "raczej w kanale .Polecam granie na dziennych .Podobnie jak w sporcie rowniez trzeba miec troche nosa i doswiadczenia .Ja dodatkowo sie posilkuje MACD i stochastic .Oczywiscie nie jest to sw.Graal ale jak wylapiesz takie trendy jak z 1.28 na 1.19 ,czy ostatnio 1.24na 1.33 -nie w calosci ale powiedzmy 75 % -warto czekac .Poza tym dokladnie sledze zachowanie ceny w stosunku do MA ,np.po dlugim ostatnim trendzie-Nov-Dec oznaka slabosci rynku bylo dla mnie przelamanie sredniej i nie czekalem juz na wyjscie z kanalu tylko zagralem wczesniej . Poza tym polecam codzienne wizyty na stronie : http://www.lbrgroup.com/index.asp i radze sie u nich zarejestrowac - robia co pewien czas cos co sie nazywa "Night Owl" i mozna sie troche podpytac .Poza tym "daily educational charts " pozwala nabyc odpowiednie doswiadczenie do oceny sytuacji . Moze troche chaotycznie ,ale jak cos niejasno -pytaj. Aha-jak na razie trend horyzontalny nie zabral mi zyskow-w ogole KK to dla mnie rewelacja ,o ktorej mowilem w roznych miejscach w necie juz od ok 2-3 lat ,wiec nie ma sensu podpinac sie pod system Rejczaka .Tak a propos wyjscie z KK bylo rowniez na GPW zapowiadajac hosse -niestety ja wtedy zajety bylem troche przeprowadzka :-((.A kasa jak widac byla potezna.
|
Do góry
|
|
|
|
#969525 - 17/02/2007 18:28
[Re: (J)]
|
old hand
|
Przeglądnij kilka. Większość dem jest na miesiąc ale chętnie bedą przedłużać na kolejne miesiące. Z bez terminowych pamiętam. CMS i North Finance. I wsumie jak [rzetestujesz te dwie firmy to masz już przetestowane większość dostępnych platform. CMS to VT a NF MT4. 90% rynku działa na tej albo na tej
|
Do góry
|
|
|
|
#970773 - 18/02/2007 12:43
[Re: Barteus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/02/2006
|
na xtb jest konkurs forexowy, daja wirtualne 10 000 i beda nagrody jakies nawet niezle, bierze ktos udzial? No właśnie widze, najpierw w demo do 2 marca a potem w konkursie do połowy kwietnia. Chyba spróbuję. Troszkę nauki nie zaszkodzi A nagrody niezłe nawet Ale raczej nie dla mnie... Pozdrawiam!
|
Do góry
|
|
|
|
#970988 - 18/02/2007 13:53
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/04/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#971297 - 18/02/2007 14:52
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/04/2003
|
A jakie dema polecacie? Myślałem o X-Trade ale tam tylko na 1 mięsiac. Może wypowiedzą się spece: Belisariusz, Rivex...
Pozdrawiam! ja uzywam dluzej niz miesiac u nich, mam w sumie demo z przerwami juz chyba z 2 lata, czasem dzwonia i sie pytaja jak mi idzie i kiedy przejde na rynek rzeczywisty, ale to wszystko, aha niewiem jak teraz ale kiedys w demie nie bylo ropy itp, wiec warto sie o to upomniec to wlacza. pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
|
|