Witam
Jak czytam niektóre komentarze do meczy to naprawde muszę mocno trzymać się krzesła zeby przypadkiem z niego nie spaść ... ze śmiechu oczywiście.
Apropo meczu Polska - Argentyna i handi +/- 9.5 to w/g mnie dziś granie tego typu zakłady na początku MŚ to czysta loteria szczególnie w przypadku drużyn o których tak naprade nikt z Nas nie ma większego pojęcia
Piłka ręczna w takich krajach jak Brazylia,Argentyna,Egipt Tunezja (Australia pewnie też) robi wielkie postępy i z roku na rok poziom tych ekip wyrównuje się w porównaniu do zespołów europejskich.Powodów jest kilka ... trenerzy wyjeżdzają na szkolenia do europy, często pracują jako asystenci w zespołach ligowych Niemiec, Włoch Hiszpani itd...zawodnicy wydawać by się mogło z krajów bardzo egzotycznych coraz częsciej grają w najmocniejszych ligach europy więc zbierają doświadczenie które
pózniej ma procentować w grze dla reprezentacji.
Co do meczu Polaków to tak jak napisałem wcześniej handi +9.5 wygląda atrakcyjnie w dwie strony.
Jak wiadomo Nasi zawodnicy graja od ładnych kilku lat w jednej z najlepszej lidze Europy więc doświadczeniem,przygotowaniem techniczno-taktycznym górują nad Argetyńczykami którzy jak wiadomo mają inklinacje (jak wszyscy południowcy ) do improwizowania w trakcie gry.Owszem piłka ręczna to głównie wyuczone schematy ale odrobina "luzu" w grze jak najbardziej pomaga zaskoczyć przeciwnika.
Sam trener Wenta mówi że tak naprawde niewiele wiedzą o Argentynie więc siłą rzeczy trudno obrać taktyke na taki mecz.
W kadrze Argentyńczyków jest kilku bardzo dobrych zawodników, jednym z nich jest bramkarz Matias Schulz o którym chyba Nasi zawodnicy wiedzą najwięcej gdyż broni on barw niemieckiego zespolu Dessau – Rosslauer HV 06 to ciekawe info odnośnie grania overa w tym meczu ale równiez wysokiego handi. Naprzeciwko siebie stanie dwóch dobrych bramkarzy + ranga meczu ( bo jak wiadomo pierwszy mecz na mś trzeba wygrać ) więc tak jak w przypadku wczorajszego meczu gdzie również mieliśmy do czynienia z podobną sytuacją możliwe rozwiązanie to under.
Argentyńczycy przygotowywali się do turnieju chyba w Niemczech takie mam wrażenie ale głowy nie dam tak więc trener Wenta zapewne uruchomił swoje kontakty aby podpatrzyć naszych rywali
Wyniki meczy kontrolnych:
Argentyna - Fuchse 32:26
Argentyna - Angola 25:19 (dobry występ wyżej wspomnianego Schulza)
Argentyna - Dessau – Rosslauer HV 06 24:24
Argentyna - reprezentacją regionu Szlezwik-Holstein 27:25
Na uwagę zasługuje liczba bramek jaką tracili Argentyńczycy w tych meczach.Owszem przeciwnicy niezbyt wymagający ale jednak daje do myślenia biorąc pod uwagę handi oraz o/u.
Ja pomysle nad zakładem:
Polska - Argentyna
Bielecki, K (Poland)
Ile goli on strzeli w tym meczu?
under/over 6.5
Jeśli Argentyńczycy wyjdą płaską obroną 6-0 to zakłąd jak najabardziej do grania.Karol jak wiadomo dysponuje atomowym rzutem z 9m a jest on jednym z tych zawodników na którym w duzym stopniu będzie spoczywała odpowiedzialność na zdobywanie bramek więc typ over 6,5 chyba można spróbować.
To tyle od mnie