Strona 2 z 2 < 1 2
Opcje tematu
#881419 - 20/01/2007 22:00 Re: Zarząd PZPN zawieszony... [Re: Kibickrk]
crossmen Offline
old hand

Meldunek: 29/05/2006
Originally Posted By: Gall.
Widze że wszystko zmierza w dobrym kierunku w tym państwie rządzonym przez naprawde patriotów jakimi są niewątpliwie bracia Kaczyńscy i denerwuje mnie to jeśli ktoś cały czas ich krytykuje.
Liczę, że kraj w którym żyje zmieni się na lepsze.
Koniec ukladów!!
Pozdrawiam

to czytaj z przymrużeniem oka :
jakby ciebie oczywiście hipotetycznie odrywali od ciepłej posadki od wałków od pieniedzy to co byś pisał , że kaczory okey ?
tu nawet komentarza nie potrzeba
jak zapniesz w stół to nożyce się odezwą
pozdro

Do góry
Bonus: Unibet
#881697 - 20/01/2007 23:38 Re: Zarząd PZPN zawieszony... [Re: crossmen]
tangerine Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/10/2002
Ja nie głosowałem za PIS-em. Nie lubię Kaczyńskich. Ale jeszcze bardziej nie lubię sytuacji "państwa w państwie". Niech sobie FIFA straszy przedszkolaków. Każdy związek w Polsce powinien respektować polskie prawo. Nie wiem jak gdzie indziej ale w Polsce ustawianie meczy i korupcja to przestępstwo. I piszę to ja, który głosowałem na Tuska i PO. I wierzę, że PO postąpiłoby tak sam.

Do góry
#882383 - 21/01/2007 09:14 Re: Zarząd PZPN zawieszony... [Re: tangerine]
crossmen Offline
old hand

Meldunek: 29/05/2006
wiara czyni cuda - są i w PO porządni ludzie - tu pełna zgoda , tylko jakoś konkretnie nie mogą się wykazac - mają zielone światło i mogą popierac min. lipca a jak będzie zobaczymy .też mi zalezy , żeby piłka była uczciwa - wiem , że nie będzie jak w anglii ( chyba jedyne rozgrywki normalne ) ale myślę , że w bundeslidze jest coraz lepiej i z każdym rokiem te rozgrywki maja większy prestiż - dobry przykład do nasladowania

Do góry
#882514 - 21/01/2007 10:29 Re: Zarząd PZPN zawieszony... [Re: crossmen]
witcher Offline
stranger

Meldunek: 19/01/2007
nie glosowalem na POPISowcow, na lewice tez nie. moj glos oddalej zgodnie z sumieniem na partie, ktora moim zdaniem miala najlepszy prorgram i ludzi merytorycznie przygotowanych do tego, aby cos naszym kraju zmienic. nie oczerniali Tuska, Cimoszewicza, czy KAczynskich (nie ich poziom, moim zdaniem) i dostali 2% poparcia.
prolog, byl napisany w celu z gory uciecia spekulacji na temat mojej wspolpracy z SB (bo chyba dzisiaj cala lewica to SB).
Gall sam zauwazyles, ze dzieje sie cos "nie tak". Panowie politycy z koalicji rzadzacej juz ustawiaja sie w kolejce po nowy stolek, a czy to wyjdzie na dobre polskiej pilce?
Jak juz pisalem, mam nadzieje, ze to nie bedzie dzialalalo w ten sposob, ale skoro PIS bezwstydnie wrzuca na prezesa PKO BP nauczyciela fizyki, tylko dlatego, ze chwilowo nie maja co z nim zrobic, a jego "buzia" moze sie jeszcze przydac sprawia, ze na dzialania PISu patrze uwarznie i staram sie je analizowac. Podalem juz wczesniej przyklady podobne do tego z PKO i niestety Panowie, czy na nich glosowaliscie, czy tez nie, to niestety PIS tak dziala.

Do góry
#882569 - 21/01/2007 10:58 Re: Zarząd PZPN zawieszony... [Re: witcher]
Kibickrk Offline
journeyman

Meldunek: 12/01/2007
I tak wole jak narazie PIS niż PO i SLD !! \:\)

Do góry
#883616 - 21/01/2007 15:45 Re: Zarząd PZPN zawieszony... [Re: Kibickrk]
ivo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/08/2003
[/URL]

I mamy wielka trojke :]
Czarnecki+listek+Rusko

Do góry
#894337 - 25/01/2007 07:42 Re: Zarząd PZPN zawieszony... [Re: ivo]
pat-p Offline
enthusiast

Meldunek: 23/10/2005
Kibice, zasypcie protestami FIFA i UEFA!

Polacy, pokażmy, że jesteśmy silni! Jeśli FIFA zawiesi nas w prawach członka, będzie to tragedia dla polskiej piłki. Trud reprezentacji trenowanej przez Leo Beenhakkera pójdzie na marne. Ostatnia nadzieja w polskich kibicach! Polacy - ślijcie do FIFA i UEFA e-maile z protestem.

Międzynarodowe organizacje piłkarskie FIFA i UEFA nie chcą uznać rządów Andrzeja Rusko w Polskim Związku Piłki Nożnej. Po wprowadzeniu kuratora na Miodową Polsce grozi wykluczenie z rozgrywek międzynarodowych.

Wszyscy kibice, którzy nie chcą, by FIFA zawiesiła Polskę w prawach członka organizacji, mogą pomóc reprezentacji, biorąc udział w naszej akcji. Wystarczy, że napiszą mail lub list do światowej organizacji.

Głosy polskich kibiców mogą przesądzić o tym, że sternicy FIFA i UEFA dostrzegą to, co w naszym kraju wiedzą niemal wszyscy - że wprowadzenie kuratora było konieczne. Uświadomią również władzom światowej piłki, że PZPN to nie tylko Michał Listkiewicz. Polscy kibice niejednokrotnie udowodnili, że potrafią wspaniale wspierać reprezentację. Teraz kadra Leo Beenhakkera potrzebuje ich najbardziej.

Aby otworzyć swój program pocztowy i wysłać petycję do FIFA na adres contact@fifa.org lub info@uefa.com

Oto treść przykładowego listu:

Szanowni Państwo,
jestem kibicem z Polski, mam (wpisać wiek) lat, na mecze chodzę od (liczba lat) lat. Wyrażam moje pełne poparcie dla wprowadzenia kuratora przez polski rząd i proszę Was o rezygnację z zawieszenia Polski w prawach członka Waszej organizacji. W normalnych okolicznościach wprowadzenie uznałbym za chwyt polityczny, tym razem sytuacja jest jednak inna. PZPN przedstawia ją Państwu w faszywym świetle. Skala korupcji jest bowiem porażająca a zepsucie działaczy nieprawdopodobne. Tylko wejście kuratora może uratować polską piłkę! Proszę, posłuchajcie głosu zwykłych kibiców, takich jak ja.
• Michał Listkiewicz, mimo obietnic, nie chciał wybrać nowego zarządu. Przystał na to, dopiero gdy minister sportu Tomasz Lipiec zadecydował już o jego zawieszeniu.
• Prezes przez kilka ostatnich lat tolerował korupcję w polskiej pice i sprzyjał jej rozpowszechnieniu. Dzisiaj w tej sprawie zatrzymano już 67 osób, w tym członka zarządu PZPN. Prezes twierdzi, że w więzieniu siedzi tylko kilku, ale zapomina Wam powiedzieć, że znaczna większość opuściła areszt, gdyż zgodziła się współpracować z prokuraturą.
• Przedstawiciel prokuratury prowadzącej śledztwo przyznaje, że w ostatnich latach większość meczów w polskiej lidze była ustawiona, a skala korupcji jest tak wielka, że w ciągu kilku miesięcy liczba zatrzymanych może dojść do 200!
• Mimo groźby FIFA i UEFA, ponad 80 procent kibiców pochwala wprowadzenie kuratora. Ludzie tacy jak ja mają dość chorych korupcyjnych układów w polskiej piłce.

Najlepsze pozdrowienia z ...................................(nazwa miasta) imię, nazwisko, adres...................................

Oto treść przykładowego listu (wersja angielska):

Dear Sirs

I am a football fan from Poland. I'm (.....) years old, and I've been attending football events for (.....) years. I would like to declare my full support for Polish government for introducing a commissioner to the Polish Football Association. I would like to ask you to not to suspend my country as a member of your organization. Under ordinary circumstances I would agree, that setting up a commissioner is a political act but the case is completely different. I assume Polish Football Association didn't show you our situation correctly. Please, be assured that the scale of corruption and depravation in this organization is massive and unbelievable. The commissioner is the only way to save Polish football. Please listen to the voice of the ordinary supporters, as I am one of them. The real situation is as follows:

- Mr. Michal Listkiewicz, despite of what he declares, didn't want to vote a new for a board. He agreed for a new election only when he knew, the Minister of Sports was going to suspend him.

- For the last few years Mr. Listkiewicz has tolerated corruption in Polish football. 67 people were arrested as the investigation in case of the corruption in the Polish Association is under way. Listkiewicz said, only few of them are still under arrest but he forgot to mention the majority was released only when they agreed to cooperate with the prosecutor.

- Prosecutor's office confirmed that most of the games in Polish league in recent years were fixed. According to the prosecutor a number of people arrested in the case is going to reach 200 in the next few months.

- Over 80 percent of Polish people agree with the decision of the Minister of Sports.

We, the supporters are fed up with all the sick corruption in the structures of Polish football.

Best wishes from ...................................imie, nazwisko, adres ..............................

Do góry
#894353 - 25/01/2007 08:03 Re: Zarząd PZPN zawieszony... [Re: pat-p]
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
Ja też jestem za czystością polskiej piłki
Ale za takimi metodami jej "oczyszczania" nigdy znaczy never

Poczytajcie, co powiedział Blatter:

- Jestem rozczarowany decyzją pana Lipca. Jest mi przykro, bo przecież wraz z waszym ministrem i przedstawicielami polskiego parlamentu prowadziliśmy szereg rozmów i dążyliśmy do porozumienia - powiedział w wywiadzie dla "Przeglądu Sportowego" szef FIFA Sepp Blatter.

- Teraz nie wiem, po co to wszystko było, bo przecież pan Lipiec i tak zrobił swoje. Wierzcie mi, że te spotkania kończyły się kompromisami - dodał Blatter.

- Osobiście uczestniczyłem w dwóch takich spotkaniach, a w całą sprawę byłem bardzo zaangażowany. Mało tego - jeszcze w zeszłym roku powołaliśmy specjalną komisję, która zajęła się tym tematem. W styczniu został zakończony zjazd PZPN, powstał nowoczesny statut i wszystko było na najlepszej drodze do wyborow - stwierdził szef FIFA

Do góry
#897160 - 26/01/2007 12:59 Re: Zarząd PZPN zawieszony... [Re: rene]
___On Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 13/01/2005
Platini ( nowy Prezes UEFA) to człowiek Blattera, co za tym idzie stoi po stronie odwołanego Listkiewicza czyli skorumpowanego zarządu PZPN. Obawiam się, że nawet Zibi ( kolejny koleś Listkiewicza) nic tu nie pomoże. Sam Blatter ma chyba też nie czyste ręce, popierają go najczęściej związki piłkarskie tych krajów, które są podejrzane o powiązania korupcyjne. Popieram działania Lipca i prokuratury, jeśli nie zagramy w eliminacjach, to Listkiewicz i częśc zarządu powinna szukac azylu poza Polską! Naprawde was martwi to ze moga nas wykluczyc na rok czy na dwa z miedzynarodowych rozgrywek? a co to za strata dla nas ? kiedy ostatni raz cos sensownego zdobylismy? jezeli działania Prokuratury maja uzdrowic POLSKA PILKE to jakies kostzy musimy poniesc ( nawet biorac pod uwage wykluczenie ). A swoja droga, jak na dłoni widać jak bardzo skorumpowani sa działacze i UEFA i FIFA słuchajac ich ostatnich wypowiedzi......Platinni, Blater, Listkiewicz przeciesz to sami kolesie.....poprostu kwoty przekretow w przypadku dwoch pierwszych panów sa wieksze ..ot i wszystko.......

Do góry
#913421 - 31/01/2007 14:40 Re: Zarząd PZPN zawieszony... [Re: Kibickrk]
comp Offline
addict

Meldunek: 18/01/2005
Gall czesciowo masz racje ale mimo wszystko cierpisz na krótkowzrocznosc odnosnie kaczek \:\)

Do góry
#916271 - 01/02/2007 01:11 Re: Zarząd PZPN zawieszony... [Re: comp]
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
31 stycznia 2007 roku rada nadzorcza Ekstraklasy SA postanowiła odwołać Zbigniewa Koźmińskiego z funkcji przewodniczącego.
Rada nadzorcza Ekstraklasy SA wybierze nowego przewodniczącego na swoim najbliższym posiedzeniu w dniu 9 lutego 2007 roku.

Zbigniew Koźmiński nie krył zdziwienia decyzją rady.
- Najbliższe posiedzenia rady miało się odbyć 9 lutego. Ja o dzisiejszej decyzji dowiedziałem się telefonicznie od sekretarki, która pytała na jaki adres ma wysłać postanowienie rady. Widocznie kilku panów, którym zabrakło klasy i odwagi, by powiedzieć mi prawdę prosto w oczy, postanowiło załatwić tą sprawę telefonicznie - powiedział PAP Zbigniew Koźmiński. - Nie wiem dlaczego zostałem odwołany. Proszę o to zapytać kuratora PZPN i jednocześnie prezesa Ekstraklasy SA pana Ruskę.

Koźmiński jest w radzie nadzorczej spółki Ekstraklasa przedstawicielem PZPN. Jest także członkiem zawieszonego 19 stycznia przez ministra sportu Tomasza Lipca zarządu związku.
W poniedziałek wspólnie z zawieszonym prezesem Michałem Listkiewiczem przedstawili propozycję zażegnania konfliktu na linii PZPN - Ministerstwo Sportu. Zadeklarowali, że po wycofaniu kuratora zarząd przyspieszyłby - o tydzień, może dwa - wyznaczony na 31 marca termin Walnego zgromadzenia i wyboru nowych władz. Do tego czasu odwieszony zarząd zobowiązałby się do niepodejmowania żadnych decyzji, a związkiem kierowałby sekretarz generalny. Kurator wyznaczył termin zjazdu na 2 marca.

Mało co jest w stanie mnie zaskoczyć w polskiej piłce, ale jeśli to był powód mojego odwołania, to ja już nic nie rozumiem. Proponowaliśmy kompromis dla dobra polskiego futbolu, by nie narażać się na sankcje międzynarodowe. Nie chcieliśmy chyba źle? - zakończył Zbigniew Koźmiński.

Powody odwołania Koźmińskiego wyjaśnił członek rady nadzorczej mec. Jacek Masiota.

- Sytuacja w spółce stała się dosyć niezręczna, ze względu na fakt, że pan Koźmiński był przewodniczącym rady nadzorczej i jednocześnie członkiem zawieszonego zarządu PZPN, a kuratorem związku jest pan Andrzej Rusko, jednocześnie prezes Ekstraklasy SA. A formalnie to przecież rada nadzoruje działania prezesa. Dodatkowo pan Koźmiński zaangażował się w próbę doprowadzenia do kompromisu między PZPN, a Ministerstwem Sportu. Popieramy takie działanie, ale uznaliśmy, że nie powinien tego robić jako przewodniczący rady nadzorczej spółki - powiedział Jacek Masiota dodając, że decyzja została podjęta jednogłośnie.
- Nie głosował jedynie pan Zbigniew Koźmiński. Pozostali członkowie rady opowiedzieli się za jego odwołaniem

Do góry
#1018695 - 05/03/2007 17:14 Re: Zarząd PZPN zawieszony... [Re: rene]
Zbigniew Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/03/2003

Do góry
#1018713 - 05/03/2007 17:20 Re: Zarząd PZPN zawieszony... [Re: Zbigniew]
gremlin Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/11/2004
w sumie wiele szumu i kompletna kompromitacja niby ministra Lipca jakos ci nasi piechurzy nie sprawdzaja sie Korzeniowski kompletne dno Lipiec to samo - chlopcy "marsz wokol rynku" tam was widze!!!

Do góry
Strona 2 z 2 < 1 2

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro