Strona 5 z 9 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >
Opcje tematu
#881660 - 20/01/2007 23:27 Re: Jan Mazoch w krytycznym stanie!!!! [Re: Boubson]
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/06/2003
Originally Posted By: Boubson
Originally Posted By: Jonathan Sarkos
Sam fakt krwawienia wewnątrzczaszkowego jest wiadomością fatalną. W głowie istnieje tzw. "bariera krew-mózg" tworzona przez komórki glejowe, których zadaniem jest dostarczać m.in substancje odżywcze dla komórek mózgu. Ale żaden ze składników krwi nie może sie przedostać do neuronów. Jest to po prostu dla nich fatalne. To mniej więcej tak samo, jakby kapiąc się, podłączyć do prądu suszarkę i wrzucić ją sobie od wanny. Sorry Panowie, nie chcę być złym prorokiem, ale moim zdaniem ten Czech tego nie przezyje...

a ja mam nadzieje ze to kolejny dupek ktory ot tak sobie napisal a zadnego info od kierowcy nie mial

dupkiem to sam jestes piszac taki beznadziejny post
Kolega pisze bardzo poprawnie i pisze swoje spostrzezenia.
A tobie radze uspokoic sie

Do góry
Bonus: Unibet
#881661 - 20/01/2007 23:27 Re: Jan Mazoch w krytycznym stanie!!!! [Re: koszałek]
Llama Offline
Ana <3

Meldunek: 21/06/2005
nie znam się, może ktoś odpowie, co się dzieje, gdy wszyscy kibice są już pod skocznią i wtedy zawody są odwoływane(przed skokiem pierwszego zawodnika w konkursie). kasa za bilety jest zwracana?

i takie pytanko, oczywiście retoryczne, bo wiadomo, że życie jest wartością największą; ale co ma zrobić organizator konkursu skoro wiatr trochę kręci(ale bez przesady) na dole jest koło 40k kibiców. przerwać zawody? IMO nie. tam skaczą zawodowcy, wiatr kręcił, ale bez przesady...

chyba z tym krwotokiem to przesadzili, bo by mu łeb rozsadziło...takie rzeczy od razu diagnozują i kroją( a raczej łupią)

Do góry
#881662 - 20/01/2007 23:28 Re: Jan Mazoch w krytycznym stanie!!!! [Re: gremlin]
Boubson Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/04/2006
gremlin z bolem serca ale zgadzam sie z Toba juz po raz drugi... \:\)

no moze przesadziles z tajnerem on siedzac obok Kurzajewskiego z cala pewnoscia widzial to w tv... i zadziwiajace jest ze szaranowicz powiedzial - " prosze panstwa ja juz wiele wypadkow widzialem i prosze mi wierzyc, ten wyglada naprawde źle" a Tajner stwierdzil ze upadek jak upadek nic wielkiego sie nie stalo... panie Tajner a moze paroletni wypad do Zimbabwe by sie przydal....

Do góry
#881667 - 20/01/2007 23:30 Re: Jan Mazoch w krytycznym stanie!!!! [Re: Boubson]
bursztyk Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/12/2004
Hagii chłopie czytaj ze zrozumieniem a później pisz posta....

Do góry
#881670 - 20/01/2007 23:31 Re: Jan Mazoch w krytycznym stanie!!!! [Re: HAGIi]
Boubson Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: HAGIi
Sam fakt krwawienia wewnątrzczaszkowego jest wiadomością fatalną. W głowie istnieje tzw. "bariera krew-mózg" tworzona przez komórki glejowe, których zadaniem jest dostarczać m.in substancje odżywcze dlakomórek mózgu. Ale żaden ze składników krwi nie może sie przedostać do neuronów. Jest to po prostu dla nich fatalne. To mniej więcej tak samo, jakby kapiąc się, podłączyć do prądu suszarkę i wrzucić ją sobie od wanny. Sorry Panowie, nie chcę być złym prorokiem, ale moim zdaniem ten Czech tego nie przezyje...

a ja mam nadzieje ze to kolejny dupek ktory ot tak sobie napisal a zadnego info od kierowcy nie mial

HAGIi zle mnie zrozumiales! ja mam nadzieje ze dupkiem jest ten co napisal na wp ze mial kontakt z kierowca... mam nadzieje ze sobie wymyslil... a kolega ktory tu opisal swoje spostrzezenia zrobil to bardzo fachowo i niestety wypada mu przyznac racje ze jezeli to krwawienie sie okaze prawda to marne szanse czecha

Do góry
#881671 - 20/01/2007 23:31 Re: Jan Mazoch w krytycznym stanie!!!! [Re: Boubson]
koszałek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/10/2005
Ciekaw jestem co By Tajner zrobił jakby jego synuś miał taki upadek.

Do góry
#881672 - 20/01/2007 23:31 Re: Jan Mazoch w krytycznym stanie!!!! [Re: bursztyk]
BZYCZEK Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/06/2004
Originally Posted By: bursztyk
Hagii chłopie czytaj ze zrozumieniem a później pisz posta....

Racja.Nie chodziło mu o post Jonathana Sarkosa

Do góry
#881674 - 20/01/2007 23:32 Re: Jan Mazoch w krytycznym stanie!!!! [Re: HAGIi]
gremlin Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/11/2004
Originally Posted By: HAGIi
Sam fakt krwawienia wewnątrzczaszkowego jest wiadomością fatalną. W głowie istnieje tzw. "bariera krew-mózg" tworzona przez komórki glejowe, których zadaniem jest dostarczać m.in substancje odżywcze dla komórek mózgu. Ale żaden ze składników krwi nie może sie przedostać do neuronów. Jest to po prostu dla nich fatalne. To mniej więcej tak samo, jakby kapiąc się, podłączyć do prądu suszarkę i wrzucić ją sobie od wanny. Sorry Panowie, nie chcę być złym prorokiem, ale moim zdaniem ten Czech tego nie przezyje...

nie jestem adwokatem Bubsona ale ta tresc nie odnosi sie do postu Sarkosa - cofnij sie do tylu a zobaczysz!

Do góry
#881675 - 20/01/2007 23:32 Re: Jan Mazoch w krytycznym stanie!!!! [Re: koszałek]
koszałek Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: koszałek
Ciekaw jestem co By Tajner zrobił jakby jego synuś miał taki upadek.

Co by powiedział.

Do góry
#881676 - 20/01/2007 23:32 Re: Jan Mazoch w krytycznym stanie!!!! [Re: Llama]
Boubson Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Llama
nie znam się, może ktoś odpowie, co się dzieje, gdy wszyscy kibice są już pod skocznią i wtedy zawody są odwoływane(przed skokiem pierwszego zawodnika w konkursie). kasa za bilety jest zwracana?

i takie pytanko, oczywiście retoryczne, bo wiadomo, że życie jest wartością największą; ale co ma zrobić organizator konkursu skoro wiatr trochę kręci(ale bez przesady) na dole jest koło 40k kibiców. przerwać zawody? IMO nie. tam skaczą zawodowcy, wiatr kręcił, ale bez przesady...

Dziki zwierz napisal to co staram sie Wam wytlumaczyc od godziny... Llama w zamian poparlem Cie w ATP \:\)

chyba z tym krwotokiem to przesadzili, bo by mu łeb rozsadziło...takie rzeczy od razu diagnozują i kroją( a raczej łupią)

Do góry
#881678 - 20/01/2007 23:33 Re: Jan Mazoch w krytycznym stanie!!!! [Re: BZYCZEK]
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/06/2003
no to przepraszam
Wszedlem i od razu Twoj post mi wpadl w oczy i napisalem odruchowo nie patrzac na caly temat...

Do góry
#881681 - 20/01/2007 23:34 Re: Jan Mazoch w krytycznym stanie!!!! [Re: gremlin]
Llama Offline
Ana <3

Meldunek: 21/06/2005
a i tych krwiaków jest od groma, podtwardówkowy, nadtwardówkowy. mnóstwo ich, ale jeśli jeszcze nie odzyskał przytomności \:\(

życzę Mu szybkiego powrotu do zdrowia

Do góry
#881683 - 20/01/2007 23:34 Re: Jan Mazoch w krytycznym stanie!!!! [Re: Llama]
Jonathan Sarkos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/08/2003

Niewiele tu mozna kroic...Może będzie drastyczne to co napiszę, ale mózg ma konsystencję galaretki, takiego - sorry za porównanie, ostygłego kisielu. Można zrobić inwazyjną inegrencję np. tak zwaną lezję, ale potem efekty są nie do przewidzenia. Raczej na pewno ktos po czyms takim nie będzie tym samym człowiekiem co był, delikatnie mówiac. Miejmy nadzieję, ze z Czechem jest lepiej niż mówią plotki.

Dla zainteresowanych tematami mózgowymi polecam troche OT, troche nie, ten fascynujacy przypadek : http://pl.wikipedia.org/wiki/Phineas_Gage

Do góry
#881684 - 20/01/2007 23:34 Re: Jan Mazoch w krytycznym stanie!!!! [Re: HAGIi]
Boubson Offline
Carpal Tunnel

HAGIi jak bym zrozumial tak jak Ty to tez bym Cie nazwal dupkiem ... wiec sie nie gniewam

Do góry
#881686 - 20/01/2007 23:35 Re: Jan Mazoch w krytycznym stanie!!!! [Re: BZYCZEK]
Jonathan Sarkos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/08/2003
Originally Posted By: BZYCZEK

Racja.Nie chodziło mu o post Jonathana Sarkosa

Spoko, ja tez wiem ze nie o moj \:\)

Do góry
#881687 - 20/01/2007 23:35 Re: Jan Mazoch w krytycznym stanie!!!! [Re: Llama]
gremlin Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/11/2004

organizator konkursu powinien miec na taka ewentualnosc przygotowana jaks gwiazde estrady badz sceny politycznej ktora wypelnia caly ten czas- moja propozycja Krzysztof Kononowicz
a tak powaznie to takie sytuacje juz mialy miejsce i te pare tysiecy ludzi grzecznie rozeszly sie do domow- z tego co pamietam to chyba juz w Zakoanem tak bylo!

Do góry
#881694 - 20/01/2007 23:37 Re: Jan Mazoch w krytycznym stanie!!!! [Re: Boubson]
Boubson Offline
Carpal Tunnel

no a co by mial powiedziec? ze warunki sa skandaliczne, to nie byl blad Tonia, w ogole to moze wybil sie ze zbyt duza moca a poza tym to upadl bo Kajtek Listkiewicz mu zle narty nasmarowal...

jestem spiacy ale boje sie isc spac ... boje sie tego co przeczytam rano wiec czekam na info... Janek trzymaj sie!

Do góry
#881705 - 20/01/2007 23:41 Re: Jan Mazoch w krytycznym stanie!!!! [Re: Boubson]
koszałek Offline
Carpal Tunnel

jestem spiacy ale boje sie isc spac ... boje sie tego co przeczytam rano wiec czekam na info... Janek trzymaj sie!

Ja też \:\(

Do góry
#881715 - 20/01/2007 23:44 Re: Jan Mazoch w krytycznym stanie!!!! [Re: Boubson]
pacyfista Online   content
Sherlock Holmes

Meldunek: 17/08/2005

Janek wracaj do zdrowia i na skocznie.Ja osobiscie bojkotuje ten chory system rozgrywania zawodow i nie zawieram zakladow na skoki narciarskie w necie i u naziemnych.Pozdrawiam

Do góry
#881720 - 20/01/2007 23:45 Re: Jan Mazoch w krytycznym stanie!!!! [Re: pacyfista]
koszałek Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: pacyfista

Janek wracaj do zdrowia i na skocznie.

Nie sądze... nawet jak z tego wyjdzie...

Do góry
Strona 5 z 9 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >

Moderator:  Biszop, rafal08