#881660 - 20/01/2007 23:27
Re: Jan Mazoch w krytycznym stanie!!!!
[Re: Boubson]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/06/2003
|
Sam fakt krwawienia wewnątrzczaszkowego jest wiadomością fatalną. W głowie istnieje tzw. "bariera krew-mózg" tworzona przez komórki glejowe, których zadaniem jest dostarczać m.in substancje odżywcze dla komórek mózgu. Ale żaden ze składników krwi nie może sie przedostać do neuronów. Jest to po prostu dla nich fatalne. To mniej więcej tak samo, jakby kapiąc się, podłączyć do prądu suszarkę i wrzucić ją sobie od wanny. Sorry Panowie, nie chcę być złym prorokiem, ale moim zdaniem ten Czech tego nie przezyje... a ja mam nadzieje ze to kolejny dupek ktory ot tak sobie napisal a zadnego info od kierowcy nie mial dupkiem to sam jestes piszac taki beznadziejny post Kolega pisze bardzo poprawnie i pisze swoje spostrzezenia. A tobie radze uspokoic sie
|
Do góry
|
|
|
|
#881670 - 20/01/2007 23:31
[Re: HAGIi]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/04/2006
|
Sam fakt krwawienia wewnątrzczaszkowego jest wiadomością fatalną. W głowie istnieje tzw. "bariera krew-mózg" tworzona przez komórki glejowe, których zadaniem jest dostarczać m.in substancje odżywcze dlakomórek mózgu. Ale żaden ze składników krwi nie może sie przedostać do neuronów. Jest to po prostu dla nich fatalne. To mniej więcej tak samo, jakby kapiąc się, podłączyć do prądu suszarkę i wrzucić ją sobie od wanny. Sorry Panowie, nie chcę być złym prorokiem, ale moim zdaniem ten Czech tego nie przezyje... a ja mam nadzieje ze to kolejny dupek ktory ot tak sobie napisal a zadnego info od kierowcy nie mial dupkiem to sam jestes piszac taki beznadziejny post Kolega pisze bardzo poprawnie i pisze swoje spostrzezenia. A tobie radze uspokoic sie HAGIi zle mnie zrozumiales! ja mam nadzieje ze dupkiem jest ten co napisal na wp ze mial kontakt z kierowca... mam nadzieje ze sobie wymyslil... a kolega ktory tu opisal swoje spostrzezenia zrobil to bardzo fachowo i niestety wypada mu przyznac racje ze jezeli to krwawienie sie okaze prawda to marne szanse czecha
|
Do góry
|
|
|
|
#881674 - 20/01/2007 23:32
[Re: HAGIi]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/11/2004
|
Sam fakt krwawienia wewnątrzczaszkowego jest wiadomością fatalną. W głowie istnieje tzw. "bariera krew-mózg" tworzona przez komórki glejowe, których zadaniem jest dostarczać m.in substancje odżywcze dla komórek mózgu. Ale żaden ze składników krwi nie może sie przedostać do neuronów. Jest to po prostu dla nich fatalne. To mniej więcej tak samo, jakby kapiąc się, podłączyć do prądu suszarkę i wrzucić ją sobie od wanny. Sorry Panowie, nie chcę być złym prorokiem, ale moim zdaniem ten Czech tego nie przezyje... a ja mam nadzieje ze to kolejny dupek ktory ot tak sobie napisal a zadnego info od kierowcy nie mial dupkiem to sam jestes piszac taki beznadziejny post Kolega pisze bardzo poprawnie i pisze swoje spostrzezenia. A tobie radze uspokoic sie nie jestem adwokatem Bubsona ale ta tresc nie odnosi sie do postu Sarkosa - cofnij sie do tylu a zobaczysz!
|
Do góry
|
|
|
|
#881675 - 20/01/2007 23:32
[Re: koszałek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/10/2005
|
Ciekaw jestem co By Tajner zrobił jakby jego synuś miał taki upadek. Co by powiedział.
|
Do góry
|
|
|
|
#881676 - 20/01/2007 23:32
[Re: Llama]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/04/2006
|
nie znam się, może ktoś odpowie, co się dzieje, gdy wszyscy kibice są już pod skocznią i wtedy zawody są odwoływane(przed skokiem pierwszego zawodnika w konkursie). kasa za bilety jest zwracana? i takie pytanko, oczywiście retoryczne, bo wiadomo, że życie jest wartością największą; ale co ma zrobić organizator konkursu skoro wiatr trochę kręci(ale bez przesady) na dole jest koło 40k kibiców. przerwać zawody? IMO nie. tam skaczą zawodowcy, wiatr kręcił, ale bez przesady... Dziki zwierz napisal to co staram sie Wam wytlumaczyc od godziny... Llama w zamian poparlem Cie w ATP  chyba z tym krwotokiem to przesadzili, bo by mu łeb rozsadziło...takie rzeczy od razu diagnozują i kroją( a raczej łupią)
|
Do góry
|
|
|
|
#881683 - 20/01/2007 23:34
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/08/2003
|
chyba z tym krwotokiem to przesadzili, bo by mu łeb rozsadziło...takie rzeczy od razu diagnozują i kroją( a raczej łupią)
Niewiele tu mozna kroic...Może będzie drastyczne to co napiszę, ale mózg ma konsystencję galaretki, takiego - sorry za porównanie, ostygłego kisielu. Można zrobić inwazyjną inegrencję np. tak zwaną lezję, ale potem efekty są nie do przewidzenia. Raczej na pewno ktos po czyms takim nie będzie tym samym człowiekiem co był, delikatnie mówiac. Miejmy nadzieję, ze z Czechem jest lepiej niż mówią plotki. Dla zainteresowanych tematami mózgowymi polecam troche OT, troche nie, ten fascynujacy przypadek : http://pl.wikipedia.org/wiki/Phineas_Gage
|
Do góry
|
|
|
|
#881687 - 20/01/2007 23:35
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/11/2004
|
nie znam się, może ktoś odpowie, co się dzieje, gdy wszyscy kibice są już pod skocznią i wtedy zawody są odwoływane(przed skokiem pierwszego zawodnika w konkursie). kasa za bilety jest zwracana?
i takie pytanko, oczywiście retoryczne, bo wiadomo, że życie jest wartością największą; ale co ma zrobić organizator konkursu skoro wiatr trochę kręci(ale bez przesady) na dole jest koło 40k kibiców. przerwać zawody? IMO nie. tam skaczą zawodowcy, wiatr kręcił, ale bez przesady...
chyba z tym krwotokiem to przesadzili, bo by mu łeb rozsadziło...takie rzeczy od razu diagnozują i kroją( a raczej łupią) organizator konkursu powinien miec na taka ewentualnosc przygotowana jaks gwiazde estrady badz sceny politycznej ktora wypelnia caly ten czas- moja propozycja Krzysztof Kononowicz a tak powaznie to takie sytuacje juz mialy miejsce i te pare tysiecy ludzi grzecznie rozeszly sie do domow- z tego co pamietam to chyba juz w Zakoanem tak bylo!
|
Do góry
|
|
|
|
#881720 - 20/01/2007 23:45
[Re: pacyfista]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/10/2005
|
Janek wracaj do zdrowia i na skocznie.
Nie sądze... nawet jak z tego wyjdzie...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|