#878105 - 19/01/2007 21:55
Re: Zarząd PZPN zawieszony...
[Re: MIDA$]
|
stranger
Meldunek: 19/01/2007
|
fakt zmiany zarzadu sam w sobie wyjdzie na dobre. tutaj sie z Wami zgodze, ale mam tez pewne obawy. Po pierwsze stalo sie to z zlym dla Polski momencie politycznym, gdzie mozna dostrzec tendencje do przejmowania i tworzenia nowych "stolkow" dla przyjaciol Braci K. Troche obawiam sie tego, ze w nowym zarzadzie zasiada ludzie merytorycznie do tego nie przygotowani, a z celem takim jak ostatni sklad. Dochodzi jeszcze sama swiadomosc, ze mozemy nie zobaczyc na wiosne naszej reprezentacji, to mnie martwi, bo to nikomu nie wyjdzie na dobre. Piszesz, ze i tak nie warto, a ja powiem, ze warto! kibicuje Polsce zawsze, a ostatnio bardzo mi sie podobalo co zrobili portugalskiej druzynie :). moze nadzieja umiera ostatnia, ale jeszcze nie umarla!
|
Do góry
|
|
|
|
#878153 - 19/01/2007 22:18
[Re: Kibickrk]
|
stranger
|
nawet nie wiesz, jak ja bardzo bym sie cieszyl, gdyby tak bylo. Bracia sa dobrzy, niestety jedynie w propagandzie. Ale nie miejsce o tym rozmawiac. Zgadzam sie, ze wladze PZPN powinny sie zmienic i mam nadzieje, ze moje obawy sa bezpodstawne. pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#878176 - 19/01/2007 22:32
|
stranger
|
chce sie mylic, ale patrzac na "polityke" "rzadu" to ciezko w to wierzyc. przypomnij sobie PKO BP(nauczyciel fizyki prezesem najwiekszego banku w Polsce?!), NBP, RPP, TK, PKN, duzo tego jak na moj gust... ps: z SB to chyba lekka przesada pss: nie jestem za lewica!
|
Do góry
|
|
|
|
#881345 - 20/01/2007 21:30
|
old hand
Meldunek: 29/05/2006
|
Ciekawe ilu zgodzi się ze mną. Pewnie niewielu, teraz wszyscy przeciwko temu rządowi Kaczyńskiego :/ Niestety. ja się zgodzę - i nie jest to decyzja chwili w piłce siedzę od naprawdę dawna , i sam byłem obserwatorem meczy sprzedanych w 1 lidze a info miałem z pierwszej ręki - a najzabawniejsze było jak mecz obchnęła stara gwardia a tu młody zawodnik niewtajemniczony zrobił solowa akcję strzela gola a reprezentant polski w tym czasie pokazuję mu palca i klepie się w czoło , młody sgłupiał. dobrze , że w koncu po tylu latach znalazł się odwazny i r----ł to towarzystwo ( a ostatni co próbował to niestety już go nie ma ) tylko najdziwniejsze jest to , że zawsze post solidarnościowa ekipa musi sprzątac - a czerwońcy mają się najlepiej - choc operacja odrywania ryja od koryta musi bole. ( jak platini wygra to i tak nas nie zawieszą bo załatwi to boniek , gorzej jak przegra to ta wsza listkiewicz może pomieszac bo układy to on ma całkiem niezłe) zresztą każdemu grającemu powinno by na rękę aby mecze były czyste
|
Do góry
|
|
|
|
#881374 - 20/01/2007 21:40
[Re: witcher]
|
old hand
|
nawet nie wiesz, jak ja bardzo bym sie cieszyl, gdyby tak bylo. Bracia sa dobrzy, niestety jedynie w propagandzie. Ale nie miejsce o tym rozmawiac. Zgadzam sie, ze wladze PZPN powinny sie zmienic i mam nadzieje, ze moje obawy sa bezpodstawne. pozdrawiam jestem pewwny , że szybko się przekonasz , że tu nie chodzi o propagandę tylko o uzdrowienie piłki - bo dziś w radio słyszałem jak lipca atakowali , że dopingowicz i w ogóle - śmiechu warte - jak się układ ro---a to tonący brzytwy się chwyta bo co oni z zarządu potrafią innego robi oprócz wałków w piłce - tylko na tym się znają - a kolator sam umoczony w lewe interesy - a p.lato to takie głupoty gada jakby litra wcześniej wypił a szkoda bo zasługi dla naszej piłki ma.
|
Do góry
|
|
|
|
#881396 - 20/01/2007 21:49
|
old hand
|
No masz racje crossmen Listkiewicz ma układy i to niezłe. Ale wydaje mi się, że jeżeli Platini zostanie szefem FIFA to wydaje mi się, że nie zostaniemy zawieszeni tzn. mozna powiedzieć "odwieszeni" bo chyba juz to zrobili, wykluczyli polska reprezentacje. No ale wydaje mi się, że dobrze się stało. Trzeba było dawno oczyścić to środowisko. To było nic innego jak bagno. Ale zaryzykuje i powiem coś więcej. Zastanawia mnie tylko to dlaczego FIFA nie pozwoliła nam aby wszedł kurator do PZPN. I chyba znam odpowiedź. FIFA tak samo jest powiązana układami. Ręka ręke myje, niestety ale taka jest rzeczywistość. Listkiewicz ma bardzo dobre układy z szefem FIFA. Ale mam nadzieje ze jezeli wygra Platini to wszystko sie zmnieni. POZDRAWIAM! zgadzam się z tobą - cała nadzieja w bońku i platinim , choc widzew ten w którym grał boniek też kupił mecz od pewnej drużyny a szło o mistrza polski a drużyna ta wzięła kasę z dwóch żródeł - wykręciła akurat tą drużynę której ja kibicuję - i drużyna moja zdobyła tylko wicemistrza( popili wcześniej bo zrobili sobie fetę myśląc , że jak zapłacili to wszystko załatwione - niestety wykręcili ich- widzew przebił stawkę ) - starsi kibice napewno pamiętają więc nazw nie musze wpisywac , kto sprzedawał a kto kupował
|
Do góry
|
|
|
|
#881419 - 20/01/2007 22:00
|
old hand
|
Widze że wszystko zmierza w dobrym kierunku w tym państwie rządzonym przez naprawde patriotów jakimi są niewątpliwie bracia Kaczyńscy i denerwuje mnie to jeśli ktoś cały czas ich krytykuje. Liczę, że kraj w którym żyje zmieni się na lepsze. Koniec ukladów!! Pozdrawiam to czytaj z przymrużeniem oka : jakby ciebie oczywiście hipotetycznie odrywali od ciepłej posadki od wałków od pieniedzy to co byś pisał , że kaczory okey ? tu nawet komentarza nie potrzeba jak zapniesz w stół to nożyce się odezwą pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#881697 - 20/01/2007 23:38
[Re: crossmen]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/10/2002
|
Ja nie głosowałem za PIS-em. Nie lubię Kaczyńskich. Ale jeszcze bardziej nie lubię sytuacji "państwa w państwie". Niech sobie FIFA straszy przedszkolaków. Każdy związek w Polsce powinien respektować polskie prawo. Nie wiem jak gdzie indziej ale w Polsce ustawianie meczy i korupcja to przestępstwo. I piszę to ja, który głosowałem na Tuska i PO. I wierzę, że PO postąpiłoby tak sam.
|
Do góry
|
|
|
|
#882514 - 21/01/2007 10:29
[Re: crossmen]
|
stranger
|
nie glosowalem na POPISowcow, na lewice tez nie. moj glos oddalej zgodnie z sumieniem na partie, ktora moim zdaniem miala najlepszy prorgram i ludzi merytorycznie przygotowanych do tego, aby cos naszym kraju zmienic. nie oczerniali Tuska, Cimoszewicza, czy KAczynskich (nie ich poziom, moim zdaniem) i dostali 2% poparcia. prolog, byl napisany w celu z gory uciecia spekulacji na temat mojej wspolpracy z SB (bo chyba dzisiaj cala lewica to SB). Gall sam zauwazyles, ze dzieje sie cos "nie tak". Panowie politycy z koalicji rzadzacej juz ustawiaja sie w kolejce po nowy stolek, a czy to wyjdzie na dobre polskiej pilce? Jak juz pisalem, mam nadzieje, ze to nie bedzie dzialalalo w ten sposob, ale skoro PIS bezwstydnie wrzuca na prezesa PKO BP nauczyciela fizyki, tylko dlatego, ze chwilowo nie maja co z nim zrobic, a jego "buzia" moze sie jeszcze przydac sprawia, ze na dzialania PISu patrze uwarznie i staram sie je analizowac. Podalem juz wczesniej przyklady podobne do tego z PKO i niestety Panowie, czy na nich glosowaliscie, czy tez nie, to niestety PIS tak dziala.
|
Do góry
|
|
|
|
#883616 - 21/01/2007 15:45
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/08/2003
|
[/URL] I mamy wielka trojke :] Czarnecki+listek+Rusko
|
Do góry
|
|
|
|
#894337 - 25/01/2007 07:42
[Re: ivo]
|
enthusiast
Meldunek: 23/10/2005
|
Kibice, zasypcie protestami FIFA i UEFA!
Polacy, pokażmy, że jesteśmy silni! Jeśli FIFA zawiesi nas w prawach członka, będzie to tragedia dla polskiej piłki. Trud reprezentacji trenowanej przez Leo Beenhakkera pójdzie na marne. Ostatnia nadzieja w polskich kibicach! Polacy - ślijcie do FIFA i UEFA e-maile z protestem.
Międzynarodowe organizacje piłkarskie FIFA i UEFA nie chcą uznać rządów Andrzeja Rusko w Polskim Związku Piłki Nożnej. Po wprowadzeniu kuratora na Miodową Polsce grozi wykluczenie z rozgrywek międzynarodowych.
Wszyscy kibice, którzy nie chcą, by FIFA zawiesiła Polskę w prawach członka organizacji, mogą pomóc reprezentacji, biorąc udział w naszej akcji. Wystarczy, że napiszą mail lub list do światowej organizacji.
Głosy polskich kibiców mogą przesądzić o tym, że sternicy FIFA i UEFA dostrzegą to, co w naszym kraju wiedzą niemal wszyscy - że wprowadzenie kuratora było konieczne. Uświadomią również władzom światowej piłki, że PZPN to nie tylko Michał Listkiewicz. Polscy kibice niejednokrotnie udowodnili, że potrafią wspaniale wspierać reprezentację. Teraz kadra Leo Beenhakkera potrzebuje ich najbardziej.
Aby otworzyć swój program pocztowy i wysłać petycję do FIFA na adres contact@fifa.org lub info@uefa.com
Oto treść przykładowego listu:
Szanowni Państwo, jestem kibicem z Polski, mam (wpisać wiek) lat, na mecze chodzę od (liczba lat) lat. Wyrażam moje pełne poparcie dla wprowadzenia kuratora przez polski rząd i proszę Was o rezygnację z zawieszenia Polski w prawach członka Waszej organizacji. W normalnych okolicznościach wprowadzenie uznałbym za chwyt polityczny, tym razem sytuacja jest jednak inna. PZPN przedstawia ją Państwu w faszywym świetle. Skala korupcji jest bowiem porażająca a zepsucie działaczy nieprawdopodobne. Tylko wejście kuratora może uratować polską piłkę! Proszę, posłuchajcie głosu zwykłych kibiców, takich jak ja. • Michał Listkiewicz, mimo obietnic, nie chciał wybrać nowego zarządu. Przystał na to, dopiero gdy minister sportu Tomasz Lipiec zadecydował już o jego zawieszeniu. • Prezes przez kilka ostatnich lat tolerował korupcję w polskiej pice i sprzyjał jej rozpowszechnieniu. Dzisiaj w tej sprawie zatrzymano już 67 osób, w tym członka zarządu PZPN. Prezes twierdzi, że w więzieniu siedzi tylko kilku, ale zapomina Wam powiedzieć, że znaczna większość opuściła areszt, gdyż zgodziła się współpracować z prokuraturą. • Przedstawiciel prokuratury prowadzącej śledztwo przyznaje, że w ostatnich latach większość meczów w polskiej lidze była ustawiona, a skala korupcji jest tak wielka, że w ciągu kilku miesięcy liczba zatrzymanych może dojść do 200! • Mimo groźby FIFA i UEFA, ponad 80 procent kibiców pochwala wprowadzenie kuratora. Ludzie tacy jak ja mają dość chorych korupcyjnych układów w polskiej piłce.
Najlepsze pozdrowienia z ...................................(nazwa miasta) imię, nazwisko, adres...................................
Oto treść przykładowego listu (wersja angielska):
Dear Sirs
I am a football fan from Poland. I'm (.....) years old, and I've been attending football events for (.....) years. I would like to declare my full support for Polish government for introducing a commissioner to the Polish Football Association. I would like to ask you to not to suspend my country as a member of your organization. Under ordinary circumstances I would agree, that setting up a commissioner is a political act but the case is completely different. I assume Polish Football Association didn't show you our situation correctly. Please, be assured that the scale of corruption and depravation in this organization is massive and unbelievable. The commissioner is the only way to save Polish football. Please listen to the voice of the ordinary supporters, as I am one of them. The real situation is as follows:
- Mr. Michal Listkiewicz, despite of what he declares, didn't want to vote a new for a board. He agreed for a new election only when he knew, the Minister of Sports was going to suspend him.
- For the last few years Mr. Listkiewicz has tolerated corruption in Polish football. 67 people were arrested as the investigation in case of the corruption in the Polish Association is under way. Listkiewicz said, only few of them are still under arrest but he forgot to mention the majority was released only when they agreed to cooperate with the prosecutor.
- Prosecutor's office confirmed that most of the games in Polish league in recent years were fixed. According to the prosecutor a number of people arrested in the case is going to reach 200 in the next few months.
- Over 80 percent of Polish people agree with the decision of the Minister of Sports.
We, the supporters are fed up with all the sick corruption in the structures of Polish football.
Best wishes from ...................................imie, nazwisko, adres ..............................
|
Do góry
|
|
|
|
#897160 - 26/01/2007 12:59
[Re: rene]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 13/01/2005
|
Platini ( nowy Prezes UEFA) to człowiek Blattera, co za tym idzie stoi po stronie odwołanego Listkiewicza czyli skorumpowanego zarządu PZPN. Obawiam się, że nawet Zibi ( kolejny koleś Listkiewicza) nic tu nie pomoże. Sam Blatter ma chyba też nie czyste ręce, popierają go najczęściej związki piłkarskie tych krajów, które są podejrzane o powiązania korupcyjne. Popieram działania Lipca i prokuratury, jeśli nie zagramy w eliminacjach, to Listkiewicz i częśc zarządu powinna szukac azylu poza Polską! Naprawde was martwi to ze moga nas wykluczyc na rok czy na dwa z miedzynarodowych rozgrywek? a co to za strata dla nas ? kiedy ostatni raz cos sensownego zdobylismy? jezeli działania Prokuratury maja uzdrowic POLSKA PILKE to jakies kostzy musimy poniesc ( nawet biorac pod uwage wykluczenie ). A swoja droga, jak na dłoni widać jak bardzo skorumpowani sa działacze i UEFA i FIFA słuchajac ich ostatnich wypowiedzi......Platinni, Blater, Listkiewicz przeciesz to sami kolesie.....poprostu kwoty przekretow w przypadku dwoch pierwszych panów sa wieksze ..ot i wszystko.......
|
Do góry
|
|
|
|
#916271 - 01/02/2007 01:11
[Re: comp]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2006
|
31 stycznia 2007 roku rada nadzorcza Ekstraklasy SA postanowiła odwołać Zbigniewa Koźmińskiego z funkcji przewodniczącego. Rada nadzorcza Ekstraklasy SA wybierze nowego przewodniczącego na swoim najbliższym posiedzeniu w dniu 9 lutego 2007 roku.
Zbigniew Koźmiński nie krył zdziwienia decyzją rady. - Najbliższe posiedzenia rady miało się odbyć 9 lutego. Ja o dzisiejszej decyzji dowiedziałem się telefonicznie od sekretarki, która pytała na jaki adres ma wysłać postanowienie rady. Widocznie kilku panów, którym zabrakło klasy i odwagi, by powiedzieć mi prawdę prosto w oczy, postanowiło załatwić tą sprawę telefonicznie - powiedział PAP Zbigniew Koźmiński. - Nie wiem dlaczego zostałem odwołany. Proszę o to zapytać kuratora PZPN i jednocześnie prezesa Ekstraklasy SA pana Ruskę.
Koźmiński jest w radzie nadzorczej spółki Ekstraklasa przedstawicielem PZPN. Jest także członkiem zawieszonego 19 stycznia przez ministra sportu Tomasza Lipca zarządu związku. W poniedziałek wspólnie z zawieszonym prezesem Michałem Listkiewiczem przedstawili propozycję zażegnania konfliktu na linii PZPN - Ministerstwo Sportu. Zadeklarowali, że po wycofaniu kuratora zarząd przyspieszyłby - o tydzień, może dwa - wyznaczony na 31 marca termin Walnego zgromadzenia i wyboru nowych władz. Do tego czasu odwieszony zarząd zobowiązałby się do niepodejmowania żadnych decyzji, a związkiem kierowałby sekretarz generalny. Kurator wyznaczył termin zjazdu na 2 marca.
Mało co jest w stanie mnie zaskoczyć w polskiej piłce, ale jeśli to był powód mojego odwołania, to ja już nic nie rozumiem. Proponowaliśmy kompromis dla dobra polskiego futbolu, by nie narażać się na sankcje międzynarodowe. Nie chcieliśmy chyba źle? - zakończył Zbigniew Koźmiński.
Powody odwołania Koźmińskiego wyjaśnił członek rady nadzorczej mec. Jacek Masiota.
- Sytuacja w spółce stała się dosyć niezręczna, ze względu na fakt, że pan Koźmiński był przewodniczącym rady nadzorczej i jednocześnie członkiem zawieszonego zarządu PZPN, a kuratorem związku jest pan Andrzej Rusko, jednocześnie prezes Ekstraklasy SA. A formalnie to przecież rada nadzoruje działania prezesa. Dodatkowo pan Koźmiński zaangażował się w próbę doprowadzenia do kompromisu między PZPN, a Ministerstwem Sportu. Popieramy takie działanie, ale uznaliśmy, że nie powinien tego robić jako przewodniczący rady nadzorczej spółki - powiedział Jacek Masiota dodając, że decyzja została podjęta jednogłośnie. - Nie głosował jedynie pan Zbigniew Koźmiński. Pozostali członkowie rady opowiedzieli się za jego odwołaniem
|
Do góry
|
|
|
|
#1018695 - 05/03/2007 17:14
[Re: rene]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/03/2003