#861954 - 14/01/2007 16:40
Re: Australian Open - 15-28, 2007
[Re: Gaske]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/07/2003
|
Warto pamietac, ze Melzer kreczowal w ostatnim turnieju, a przyczyna tego bylo zatrucie pokarmowe. Najadl sie suszi i przyplatal mu sie jakis wirsu jelit. Nawet jego wystep w AO stal pod znakiem zapytania, wiec moze byc w jakims stopniu oslabiony Ale nie twierdze, ze taka choroba ma spory wplyw na forme zawodowego zawodnika...
|
Do góry
|
|
|
|
#862627 - 15/01/2007 02:28
[Re: carlos]
|
member
Meldunek: 01/03/2003
|
No cóż kto wcześnie wstaje ............. ma dobre kursy .;) kto rano wstaje...ten sie nie wyspi... roddick dosyc nerwowo w oierwsztm tie breaku,nie pokazal rewelacyjnego tenisa i nie wroze mu sukcesow w tym turnieju federer to jakby sobie trening urzadzil,mysle ze pierwsze sety obaj zawodnicy dostosowywali sie do warunkow AO (kort,pogoda) szkoda ze wiele osob si dzisiaj zawiodlo grajac 3:0 mimo wszystko w kolejnych rundach nie sadze zeby zawodnicy tak chetnie oddawali sety oszczedzajac sily
|
Do góry
|
|
|
|
#862634 - 15/01/2007 02:30
[Re: carlos]
|
member
Meldunek: 01/03/2003
|
No cóż kto wcześnie wstaje ............. ma dobre kursy .;) kto rano wstaje...ten sie nie wyspi... roddick dosyc nerwowo w pierwsztm tie breaku, nie pokazal dzis rewelacyjnego tenisa i nie wroze mu sukcesow w tym turnieju federer to jakby sobie trening urzadzil,mysle ze pierwsze sety obaj zawodnicy dostosowywali sie do warunkow AO (kort,pogoda) szkoda ze wiele osob sie dzisiaj zawiodlo grajac 3:0 mimo wszystko w kolejnych rundach nie sadze zeby zawodnicy tak chetnie oddawali sety oszczedzajac sily
|
Do góry
|
|
|
|
#862936 - 15/01/2007 08:32
[Re: Luc Nilis]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/01/2004
|
Hewitt L. - Russell. M Gram dalej na Russella gdyz podoba mi sie obecnie jego forma. Wygral jakis tam ogorkowy challenger, prawda, ale wygral i to w Australii wiec pogode ma opanowana (hehe). Kwale przeszedl jak Tsunami a Hewitt co? Gral pare spotkan w tym roku. Wygral przez kontuzje rywala i przegral w nastepnej rundzie z Kunitsynem. Piszecie ze kangur musi wygrac bo bedzie klapa marketingowa. No na pewno Russell tez to ma na uwadze (hehe) i polozy sie na korcie i bedzie krzyczal do kangura zeby tylko trafial w kort a ja bede uderzal w siatke, bo Ty musisz wygrac i takie tam bzdury. Ludzie to jest wielka szansa dla Russella pokonac kogos takiego jakim jest lleyton i na pewno bedzie walczyl do upadlego.
|
Do góry
|
|
|
|
#862955 - 15/01/2007 08:49
[Re: Luc Nilis]
|
stranger
Meldunek: 15/01/2007
|
No i stalo sie...Fish pożarł Ivana .Bardzo ubolewam nad tym faktem jednak mozna bylo to przewidziec.Mimo to,zal mi ze Ljuba tak szybko zakonczyl swoj udzial w tak waznym turnieju. To moj pierwszy post pod tym nick'iem. No ok,przejdzmy do konkretow Na dzisiaj przygotowałem 3 typy: I. Frank Dancevic(CAN) vs Victor Hanescu(ROM) TYP:1 kurs.1.35(toto) H2H na korzyść Rumuna(1-0) jednak spotkanie to mialo miejsce 2 lata temu i odbywało sie na clay'u.Tym razem zawodnicy spotkaja sie na hard'zie,gdzie Victor nie radzi sobie najlepiej,w ciagu ostatnich 12 miesiecy rozegral 3 mecze i wszystkie przegral.Kanadyjczyk natomiast rezegrał 32 spotkania z czego 20 z nich wygrał.Widze tu tylko jeden wynik-zwyciestwo Kanadyjczyka. II. Andreas Seppi(ITA) VS (q)Bobby Reynolds(USA) TYP:2 kurs.2.30(toto) Amerykanin dostal sie do turnieju z kwalifikacji,co daje mi duza przewage w tym meczu.Ostatnimi czasy radzi sobie przyzwoicie na twardej nawierzchi w przeciwienstwie do Wlocha.I w tym upatruja szanse na zwyciestwo Reynolds'a. III. Robby Ginepri(USA) VS (32)Nicolas Almagro(ESP) TYP:1 kurs.1.50(toto) Hmm...sprawa byla by jasna gdyby zawodnicy ci spotkali sie na clay'u.Wowczas nie dawalbym duzych szans Amerykaninowi.Jednak spotkanie odbywa sie na twardym korcie,gdzie...jeden z moich ulubionych tenisistow,delikatnie mowiac-nie radzi sa najlepiej.Osobiscie nie obstawie tego meczu,chyba sami rozumiecie dlaczego . Zycze szczescia
|
Do góry
|
|
|
|
#863611 - 15/01/2007 16:02
[Re: 19_OuLu_88]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/08/2006
|
Lacko- Smeets [i]Szczerze gram na Australijczyka bo publika doda mu skrzydeł...zagra on z młodym Słowakiem,ktory ma tylko 1 atut przebrnął kwale gdzie pokonał Kleca,Golubeva i niestety naszego Lukasza Kubota(obserwowalem ten mecz na scoreboardzie) i Słowak nie zachwycał swoją dyspozycją Serwisową racił 4 gemy z rzędu! Nie wiem jak nasz Rodak to przegrał Robret Smeets ograł niedawno takich graczy jak Vik!Seppi,Arthus,powalczył ostanio z Berdychem 5-7 2-6 Jego ulubionąnawierzchnią jest Dywanik natomiast Lacko specjalizuje sie bardziej na ziemi i to też mały atut na strone gospodarza Typ 2 Kurs 2,05 Do tego ładnie wygląda Luczak-Kuznecov 1 Santoro-Kunitsyn 1 Powodzenia
|
Do góry
|
|
|
|
#863811 - 15/01/2007 18:03
[Re: 19_OuLu_88]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/09/2006
|
Grajek widzę, że w dzisiejszym dniu zgadzamy się w 100% Bardzo dobre typy i dobre kursy Ja dorzuciłbym jeszcze 2 fajne meczyki z niezłymi kursami, a w szczególnosci ten pierwszy: 1. ROCHUS Oliver - GUCCIONE Chris typ: 2 kurs: 2,10 Dlaczego Guccione? Ten chłopak zaimponował mi na początku roku, w turnieju w Adelainie. I niech mi ktoś powie, że własne śmieci, publika czy ściany nie pomagają!? Myślę, że Guccione tutaj w Australii czuje się jak ryba w wodzie! Kapitalne mecze z B.Beckerem, A.Clementem i później kolejno w ćwierćfinałach z numer 2 turnieju - Ryśkiem Gaquetem oraz półfinale z młodym i ambitnym Del Potro! W finale niestety uległ w 3 setach Novakovi Djokovicovi. Tak więc piękny kurs... belg nie zachwyca formą, nie wyróżnia się wiele od Christopha Rochuska, także walizki i do Brukseli panie Oliverku! Co do 2 meczu to mecz to spotkanie: 2. Kristof VLIEGEN - Philipp KOHLSHREIBER typ: 2 kurs: 2,00 Nie wiem dlaczego, ale wydaje mi sie, ze niemiec jest strasznie niedoceniany w światku tennisowym. Zawsze jest w cieniu np. Tommy'ego Haasa. Jego zwycięstwa często z dobrymi rywalami są wogóle nie doceniane. Tak więc po niezłym występie w Auckland, gdzie m.in. pokonał Hrabtego i Horne - nadział się dopiero na hiszpana T.Robredo, który doszedł ku szczytu drabinki. Tak więc dzisiaj stawiam antybelgijsko! Dorzucam również: Lapentti - Mackin 1 Reynolds - Seppi 1 Smeets - Lacko 1 Mirnyi - Horna 1 Santoro - Kunitsyn 1 Luczak - Kuznetsov 1 i może np: Capdeville - Benneteau 1 ?
|
Do góry
|
|
|
|
#864496 - 15/01/2007 21:25
[Re: verdasco]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/11/2005
|
[b]A. Mackin vs[b] N. Lapentti Typ: 1 Kurs: 2,36 PinnacleSzczerze mowiac kiedy ujrzalem drabinke tenisowa na ten turniej i przy nazwisku Lapentti ujrzalem kwalifikanta, ktory stanie na drodze Nicolasa , bardzo mnie ten fakt ucieszyl. Mackin to czlowiek zakochany w nawierzchni ziemnej i tak naprawde to jedyny poligon na ktorym jest w stanie zaprezentowac swoj najlepszy tenis. Rywal , owszem gracz o unormowanej pozycji na tenisowym rynku, ale biorac pod uwage tylko i wylacznie krolestwo maczki ceglanej. Przedstawiciel tenisa z Wysp Brytyjskich , ma do zaoferowania swietny serwis i co jest istotne bagaz trzech meczow rozegranych juz w tym turnieju co stawia go w uprzywilejowanej pozycji.
|
Do góry
|
|
|
|
#864709 - 15/01/2007 22:44
[Re: AL_Capone]
|
old hand
Meldunek: 17/01/2006
|
Ginepri - Almagro typ: 1
Amerykanin to typowy zawodnik dobrze grajacy na hardzie. Patrzac na ostatnie starty obu panow przed AO to oboje bez rewelacji, ale mysle,ze Hiszpan to jednak gracz lubiacy grac na maczce i nie wydaje mi sie by dzis cos wskural.
Moj typ: Ginepri (7/10)
|
Do góry
|
|
|
|
#864837 - 15/01/2007 23:21
[Re: ryzy9]
|
Marat Safin
Meldunek: 14/05/2005
|
Witam wszystkich Mialem troche do napisania o pierwszym dniu, ale forum sie osunelo... Dzis widze co nie co do gry: A. Waske vs D. Tursunov 2 1.4 Sportingbet, Unibet Doprawdy nie wiem czemu kursy na to spotkanie lekko wzrosly. Grali obaj raz ze soba i wygral bo zacietym meczu Tursi na najbardziej przez niego nielubianym clayu, ktory jest dobry dla kobiet i mieczakow wg. niego Rosjanin w zeszlym roku rozegral dwa bardzo ciekawe mecze w AO i pamietam zwlaszcza ten z Henmanem kiedy naprawde pokazal kawal dobrego tenisa. Jak przesledzi sie jego poczynania w Wielkim Szlemie to widac, ze nie jest to zawodnik odpadajacy w pierwszych rundach. Jego forma w tym roku raczej srednia bowiem w Hopmanie zaliczyl 2 zwyciestwa i 2 porazki, ale ogolnie na hardzie radzi sobie conajmniej dobrze. Waske w singlu w Szlemach nie istnieje. W AO pokazal sie w ostatnim roku z naprawde dobrej strony : Round of 128 Lost to (q)Jean-Christophe Faurel(203,0.11) (FRA) 7-6(5) 6-3 7-6(2) Obecnie wygral kwale, ale tylko Healey jest jako takim przeciwnikiem wiec nie sadze zeby to bylo tak wiele. Nigdy mu nie zapomne jak przegralem przez niego calkiem niezla kwote na Wimbledonie 2006 gdy osmieszyl sie z Galvanim. Reasumujac roznica klasy jak dla mnie miedzy tymi panami. L. Hewitt vs M. Russell HC 0:6 2 lub OVER 39 O tym meczu juz duzo zostalo napisane. Bedacy w slabiutkiej formie Lleyton /chyba kazdy pamieta kompromitacje z Kapucynem ups. Kunitsynem ;)/ kontra bedacy w zyciowej formie Russel. W zeszlym roku od poczatku szukalem meczu kiedy Hewitt sie potknie. Dlugo nie musialem czekac bo tylko do meczu z Chela :). W tym roku mysle, ze bedzie podobnie. To juz nie ten sam Hewitt co kiedys. Obecnie wpadki zdarzaja mu sie coraz czesciej. Co prawda w jedynym meczu miedzy kangurem a Russelem byla deklasacja, ale mialo to miejsce w 2001 roku. Teraz Russel jest w zyciowej formie. Zaliczyl 13 zwyciestw pod rzad i choc rywale nie byli z najwyzszej polki to on nie walczyl z nimi tylko przewaznie ich demolowal! Staje w koncu przed szansa zagrania z powaznym rywalem i mysle, ze jest w stanie stoczyc wyrowanany pojedynek a nawet go wygrac. Kursy maleja na Amerykanina i wcale mnie to nie dziwi. Naprawde warto sprobowac zagrac na niego. Z pozostalych meczow warto rozwazyc Ginepriego i Gonza jak ktos znajdzie powyzej 1.3 / Unibet np./. Pozdrawiam i powodzenia
|
Do góry
|
|
|
|
#864858 - 15/01/2007 23:26
[Re: Bullet]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/09/2006
|
Do postu powyzej dodam tylko, ze Tursunov juz jest po 1.45 w Unibet a Russell jest over 37 /1.85/. Nic tylko grac Bullet a ja sie jakos nie skusze na tursunova ... gram waske! a dlaczego? przemawia za mna przejscie eliminacji w dobry stylu przez niemca zapowiada sie 5 setowka niech wygra lepszy.
|
Do góry
|
|
|
|
#864898 - 15/01/2007 23:38
[Re: verdasco]
|
Marat Safin
Meldunek: 14/05/2005
|
Do postu powyzej dodam tylko, ze Tursunov juz jest po 1.45 w Unibet a Russell jest over 37 /1.85/. Nic tylko grac Bullet a ja sie jakos nie skusze na tursunova ... gram waske! a dlaczego? przemawia za mna przejscie eliminacji w dobry stylu przez niemca zapowiada sie 5 setowka niech wygra lepszy. OK przeszedl kwale w dobrym stylu, ale z kim gral? Dwa joysticki i jako taki Healey to troche slabsi rywale niz Tursi nieprawdaz? Pza tym spojrz na "dokonania" Waske w Szlemach: Grand Slam Singles Results: Year Australian Open Roland Garros Wimbledon US Open 2002 - - 2ND 1ST 2003 1ST 1ST 1ST - 2006 1ST 2ND 1ST 1ST To chyba nie przekonuje?
|
Do góry
|
|
|
|
|
|