#874387 - 18/01/2007 17:44
Premiership - 24 kolejka (20-21 I)
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/10/2005
|
Program 24 kolejki angielskiej Premiership:20 Stycznia, sobota:Liverpool FC-Chelsea Londyn godzina 13:45 Aston Villa Birmingham-Watford FC godzina 16:00 Fulham FC Londyn-Tottenham Hotspur Londyn godzina 16:00 Middlesbrough FC-Bolton Wanderers godzina 16:00 Newcastle United-West Ham United Londyn godzina 16:00 Portsmouth FC-Charlton Athletic Londyn godzina 16:00 Reading FC-Sheffield United godzina 16:00 Manchester City-Blackburn Rovers godzina 18:15 21 Stycznia, niedziela:Wigan Athletic-Everton Liverpool godzina 14:30 Arsenal Londyn-Manchester United godzina 17:00 Zapraszam wszystkich do analiz poszczególnych spotkań. Obyśmy zarobili na tej kolejce angielskiej Premiership.
|
Do góry
|
|
|
|
#874392 - 18/01/2007 17:46
Re: Premiership - 24 kolejka (20-21 I)
[Re: Ignorator]
|
Carpal Tunnel
|
Newcastle UnitedVSWest Ham United Londyn Typ: West Ham United Londyn(+0,5) Na St. James Park dojdzie do bardzo ciekawej konfrontacji Newcastle z West Ham-em. Obydwie drużyny znajdują się aktualnie w zupełnie innych nastrojach. Newcastle radzi sobie w Premiership nadspodziewanie dobrze. "Sroki" w ostatnie ligowej kolejce pokonali na White Harte Lane Tottenham (2:3). Ten wynik trzeba uznać za dużą sensację. Jednak z przebiegu spotkania zwycięstwo Newcastle należało się. Naprawdę było to świetne spotkanie a gol na (2:2) Martinsa był po prostu przepiękny. Jednak wspaniałe nastroje Newcastle zostały dość brutalnie zepsute przez lidera Championship League - Birmingham City. Goście pokonali Newcastle, aż (1:5). Menedżer "Srok" Glenn Roeder przeprosił swoich fanów za tak słabą dyspozycję jego podopiecznych. Sam stwierdził, że czeka na rehabilitację swoich piłkarzy w nadchodzącym meczu z West Hamem. Jednak czy o to będzie tak łatwo?. Wiadomo, że już od początku sezonu 2006/2007 "Sroki" mają poważne ubytki kadrowe. Początkiem nie szczęścia była kontuzja jeszcze przed sezonem Michaela Owena. Potem dołączyli do Owena następni zawodnicy. Aktualnie menedżer Glenn Roeder nie może wystawić tych zawodników: Shola Ameobi, Olivier Bernard, Craig Moore, Titus Bramble, Stephen Carr, Charles N'Zogbia, Damien Duff, Celestine Babayaro, Scott Parker i Belozoglu Emre. Możliwy jest powrót na meczu z West Hamem Parkera i Emre. Jednak tak jak widzimy z tych piłkarzy można wyselekcjonować nie złą pierwszą jedenastkę. Oczywiście menedżer Glenn Roeder potrafi bez problemu wprowadzać nowych piłkarzy do pierwszej jedenastki. Jednak głównie są to młodzieżowcy, którym może udać się tylko jeden dobry mecz. Trudno od nich wymagać gry na dobrym poziomie w tak trudnej lidze, jaką jest Premiership. Dlatego uważam, że przegrana (1:5) z Birmingham nie była przypadkiem tylko oddała realne możliwości Newcastle, które już jest przemęczone sezonem. Przecież "Sroki" wystartowały w sezon bardzo wcześniej od Pucharu Intertoto. Z kolei goście z Londynu nadal nie radzą sobie najlepiej w lidze. Jednak ostatni remis (3:3) z Fulham Londyn pokazał, że "Młoty" powoli wracają do gry. Na pewno celem numer jeden będzie wydostanie się ze strefy spadkowej. Możliwe, że bardzo w tym pomoże West Hamowi dziurawa obrona Newcastle. Dwa mecze "Srok" z Tottenhamem i Birmingham City dały siedem bramek straconych. Wracający do gry Bobby Zamora czy weteran angielskich boisk Teddy Sheringham mogą wykorzystać nie frasobliwość obrońców Newcastle. Prócz tej dwójki warto wspomnieć o coraz lepiej grającym Yossim Benayounem, który strzelił dwie bramki w zremisowanym przez West Ham meczu z Fulham. Myślę, że w sobotni wieczór czeka nas bardzo interesujące spotkanie. Kłopoty kadrowe Newcastle plus słaba gra w obronie mogą być wodą na młyn dla West Hamu. Dlatego uważam, że goście z Londynu wywalczą punkty na St. James Park. Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#874399 - 18/01/2007 17:47
|
Carpal Tunnel
|
Portsmouth FCVSCharlton Athletic Londyn Typ: Portsmouth FC W tym meczu faworyt może być tylko jeden i jest nim Portsmouth. Gospodarze tej konfrontacji w tym sezonie radzą sobie bardzo dobrze na Fratton Park. Bilans (7-3-1) tych gier pokazuje, że "Pompey" na własnym boisku są praktycznie nie do pokonania. Podopiecznym menedżera Harrego Redknappa będzie zależało, aby zatrzeć złe wrażenie po ostatnich trzech kolejkach. Portsmouth nie było w stanie wygrać z Boltonem (2:3), Tottenhamem (1:1) i Sheffield United (1:1). Zespół z czołówki ligi nie może tracić tylu punktów, jeśli myśli o starcie w europejskich pucharach. Myślę, że podopieczni Harrego Redknappa zdają sobie z tego bardzo dobrze sprawę. Dlatego uważam, że mecz z Charltonem będzie dla nich ważny, bo pokaże czy potrafią przełamać się po serii trzech meczów bez kompletu oczek. Z kolei goście nadal zawodzą swoich fanów. Charlton przez wielu ekspertów był typowany w ostatniej kolejce do zwycięstwa z Middlesbrough. Wszyscy uważali, że, z kim jak nie z Middlesbrough ma wygrać Charlton. Niestety okazało się, że nawet "Boro" to za wysokie progi dla stołecznej jedenastki. Middlesbrough wykorzystało słabość swojego przeciwnika i wygrało (3:1) na The Valley. W tym spotkaniu bardzo zawiodła gra defensywna. Bardzo dobrze zdaje sobie z tego sprawę Alan Pardew. Dlatego dobrą wiadomością dla Pardew jak i kibiców Charltonu będzie powrót do składu Bena Thatchera. Jednak czy powrót jednego zawodnika nagle odmieni grę całego zespołu?. Moim zdaniem nie możliwe do wykonania. Bardzo ciekawie grę Charltonu została podsumowana po ostatnim meczu. Padło stwierdzenie, że podopiecznym Alana Pardew brakuje pasji w ich grze lub też Premiership to dla nich za wysokie progi. Ja zgadzam się z drugą częściom tej wypowiedzi. Charlton w przyszłym sezonie powinien zagrać w Championship League. Stawiam w tym meczu na Portsmouth, które nie wygrało już od trzech spotkaniach. Ja na zespół z czołówki to cała wieczność. Do tego warto zauważyć, że piętą achillesową Charltonu jest gra obrona. Myślę, że tacy zawodnicy jak Kanu czy Taylor wykorzystają swoje szanse w tym spotkaniu i zapewnią już ósmą wygraną "Pompey" na Fratton Park. Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#875148 - 18/01/2007 20:37
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/11/2005
|
Ja osobiście zagram dubelek: Liverpool 1X @ 1,533 Aston Villa 1 @ 1,615Pierwszy mecz zależy wg mnie od tego czy Terry wróci na boisko. Wiadomo, że dla obu drużyn bedzie to wielka mobilizacja, jednak za Pool przemawia siła własnego boiska i ostatnie problemy w Chelsea (nawet wysoka wygrana z Wigan nie świadczy o niczym). Co do drugiego meczu, to myślę, że fatalna seria 11 meczy bez zwycięstwa drużyny gospodarzy zakończy się właśnie w sobotę. No bo z kim mają wygrywać jak nie z outsiderem Premiership? W pojedynku tych drużyn, jeśli chodzi o kontuzje, górą jest Aston Villa. Myślę, że to wygrają. 
|
Do góry
|
|
|
|
#877040 - 19/01/2007 14:43
[Re: mumin]
|
journeyman
Meldunek: 13/10/2006
|
Liverpool - Chelsea Trudno wskazać faworyta w tym chyba najciekawszym meczu 24. Kolejki. Obie ekipy podbudowane po ostatnich zwycięstwach, mają jeszcze o co grać. Liverpool, jeśli wygra z londyńczykami zbliży się do nich na dystans pięciu oczek, ale jeśli Chelsea wygra, to może się zdarzyć, ze zmniejszy dystans do prowadzącego Manchesteru United tylko do trzech "oczek", pod warunkiem oczywiście, że czerwone diabły polegną w Londynie w meczu z Arsenalem. Ostatnich dziesięciu latach aż siedmiokrotnie wygrywali na własnym boisku The Reds, dwa razy padał wynik nierozstrzygnięty i tylko dwukrotnie wygrywali piłkarze Chelsea. Z kolei trzeba jeszcze dodać, ze w ostatnich czternastu meczach w Premiership Lampart i jego koledzy nie przegrali meczu! Zapowiada się niezwykły mecz, jednak wdaje się, ze nie obfitujący specjalnie w dużą ilość goli. Proponuję zatem dunder, choć zdaję sobie sprawę, ze każdy wynik w tym spotkaniu jest możliwy. Typ dlakibica: under 2,5 Reading - Sheffield Utd W meczu beniaminków więcej szans dajemy piłkarzom z Madejski Stadium. Reading jest solidniejszą drużyną niż Sheffield Utd. Aczkolwiek w ostatniej kolejce obie drużyny wywalczyły cenne remisy. Podopieczni trenera Warnocka zremisowali u siebie z Portsmouth 1:1, a Reading nie dał się pokonać na Goodison Park Evertonovi, remisując także1:1. Reading jest zespołem który lubi grać otwartą piłkę. W 23 meczach podopieczni trenera Coppella strzelili 31 goli i tyle samo stracili. Ekipa z Sheffield straciła 30 bramek, jednak o wiele trudniej przychodzi tej drużynie zdobywanie goli. Piłkarze Sheffield cieszyli się raptem 18 razy po swoich trafieniach. Zatem wydaje się, ze ofensywnych działaniach piłkarze Reading powinni wykazać swoją wyższość także na boisku. Obie drużyny na Madejski Stadium spotykały się 9 razy. 13 zwycięstw odnieśli gospodarze, 6 razy padł wynik remisowy, a w dziesięciu spotkaniach lepsi okazali się goście. W ostatnich pięciu spotkaniach obie ekipy zanotowały tylko po jednej wygranej, jednak częściej bez punktów kończyli mecze piłkarze Sheffield, ktrzy doznali trzy porażki, przy dwóch przegranych Reading. Typ dlakibica: 1 Aston Villa - Watford "Szerszenie" są upatrywani jako pewny kandydat do spadku, mimo, że do rozegrania pozostało jeszcze 15 kolejek. Trudno się dziwić, kiedy po 23 seriach Watford zdobył zaledwie dwanaście "oczek". W ostatniej kolejce podopieczni trenera Boothroyda gładko przegrali z Liverpoolem, który nie musiał zbytnio wysilać się, by wywieźć trzy punkty z Vicarge Road. The Villans po bardzo dobrym starcie ostatni spisuje się poniżej oczekiwań, doprowadzając do sytuacji, w której nie mogą czuć się komfortowo. Dopiero piętnaste miejsce i niewielka przewaga nad strefą spadkową pozwala przypuszczać, że podopieczni trenera O`Neila po serii spotkań bez zwycięstwa powinni zdobyć w końcu trzy punkty. Okazja jest wyborna, bowiem rywale nie są wymagający i przede wszystkim są teoretycznie słabszym zespołem niż Aston Villa. Co ciekawe obie drużyny w ostatnich pięciu meczach zgromadziły zaledwie po jednym punkcie! Typ dlakibica: 1 Portsmouth - Charlton Po ostatnim słabszym okresie w wykonaniu Portsmouth, jakby miejsce gwarantujące udział w eliminacjach do Ligi Mistrzów nieco się oddaliło od The Pompeys. Podopieczni trenera Redknappa od trzech spotkań pozostają bez zwycięstwa, notując dwa remisy i jedna porażkę. Jednak teraz nadarza się okazja, by nieco podreperować stan punktowego konta. Charlton jeszcze w obecnym sezonie nie wygrał na wyjeździe, notując w obecnym sezonie dziesięć porażek i trzy remisy. Nawet zmiana menadżera nie spowodowała poprawy w grze Charltonu, który w bieżącym sezonie, po odejściu zasłużonego menedżera Curbishleya jakoś nie może się pozbierać i oprócz Watfordu jest głównym kandydatem do spadku. Portsmouth powinno poradzić sobie ze słabo prezentującymi się piłkarzami z The Valley, jednak defensorzy The Pompeys muszą uważać na Warrena Benta, najskuteczniejszego Charltonie zawodnika, który zdążył już strzelić osiem goli, zatem dokładnie połowę wszystkich uzyskanych przez ekipę Charltonu. Faworytem są piłkarze Portsmouth, którzy na własnym boisku przegrali tylko raz, notując poza tym siedem zwycięstw i trzy remisy. Typ dlakibica: 1 (źródło: dlakibica.pl)
|
Do góry
|
|
|
|
#878118 - 19/01/2007 22:03
[Re: Andy Kush]
|
stranger
Meldunek: 07/01/2007
|
Andy zgadzam sie portsmouth i aston villa wydaja sie pewnymi 1 szczegolnie ze nie Warren tylko Darren Bent najlepszy strzelec chrltonu nie zagra z powodu kontuzji pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#878262 - 19/01/2007 23:07
[Re: kinali]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/08/2004
|
Zblizajacy sie weekend zostal w Anglii nazwany Weekendem Wielkiego Szlema jako,ze Top 4 graja miedzy soba.Ja mam nadzieje,ze Liverpool w koncu pokaze swoj potencjal w lidze przeciwko komus ze szpica tabeli.Ale jako,ze nie jest to forum kibicowskie wiec absolutnie nie namawiam nikogo do obstawiania The Reds.Natomiast godnym uwagi zakladem jezeli ktos taki znajdzie moze byc,ze bramka padnie po strzale spoza pola karnego.Po stronie Liverpoolu mamy Alonso,Gerrarda oraz(jesli zagra) Riise,ktory ma wyjatkowe szczescie do strzelania bramek przeciwko Chelsea,ze strony Londynczykow jest Lampard,Essien czy Drogba.Zatem prawdopodobienstwo jest spore zwlaszcza gdy dodac warunki pogodowe jakie panuja w calej Europie.Mysle,ze probujac wykorzystac sprzyjajacy wiatr niejeden z aktorow jutrzejszego spektaklu pokusi sie o strzal z dystansu. Szukajac takiego zakladu sprawdzilem strone Ladbrokes. Moim zdaniem maja bardzo dobrych analitykow.I co ciekawe,jest tam zaklad na to iloma punktami bedzie prowadzic Manchester U po tym weekendzie.Na to,ze 9-cioma kurs wynosil 6.5.Co mnie zaciekawilo,to fakt,ze obecnie ten kurs jest zawieszony.Nie mialbym nic przeciwko gdyby taki stan rzeczy mial miejsce,oznaczaloby to zwyciestwa Liverpoolu i MU.
Zobaczymy jak to bedzie, ale jednego mozna byc pewnym: emocji nie zabraknie.
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#879060 - 20/01/2007 09:11
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/08/2005
|
20.01.2007 15.00 Aston Villa - Watford 1 1.62 Sportingbet
Pamiętacie co robiliście w dniu niepodlegości 11 listopada? Zapewne nie. Za to piłkarze Aston Villi, choć nie obchodzili wtedy żadnego święta pamiętają ten dzień dobrze. Wtedy to właśnie zespół z Villa Park wygrał swój ostatni mecz w Premiership. Od tego czasu zawodnicy O'Neilla rozegrali 11 spotkań ligowych i nie potrafili zdobyć w żadnym z nich trzech punktów. Wspomniany O'Neill stwierdził już, że to najdłuższa passa bez zwycięstwa w jego karierze. Teraz gdy gospodarze będą podejmować słabego beniaminka będą mieli sporą szanse na przerwanie tej passy. Watford zajmuje z 12 punktami ostatnie miejsce i wydaje się być murowanym kandydatem do spadku. Zespół gości także nie wygrał od dawna, bo od 10 spotkań. Czasowo wychodzi, że ich ostatnia wygrana miała miejsce 4 listopada. Napewno najgorszym rezultatem dla obu ekip będzie tutaj remis, więc choć Villa ma niezłą defensywe to spodziewam się bardziej otwartej gry. Gospodarze mają słaby bilans u siebie 4-3-3 i teraz gdy podejmują Watford (wyjazdy 0-4-7) będzie szansa na jego poprawe. W tym sezonie oba zespoły spotkały się już na boisku w Watford i padł remis 0-0. W ekipie gospodarzy bliscy powrotu po kontuzjach są Stilian Petrov, Gabriel Agbonlahor oraz Gavin McCann, jednak występ całej trójki to znak zapytania. Być może w ekipie O'Neilla zagra wypożyczony z Man Utd Bardsley. Inna trójka graczy Aston, czyli Chris Sutton, Martin Laursen i Mark Delaney nie wystąpią w sobotnim spotkaniu. W zespole gości nie zagrają Marlon King i obrońca Clarke Carlisle. Niepewny jest występ Dannego Shittu. Ciekawostką przed tym meczem może być fakt, że Watford zaakceptował oferte Aston Villi dotyczącą ich napastnika Ashleya Younga, który z czterema trafieniami jest najlepszym strzelcem zespołu. Licze tu na przerwanie złej serii gospodarzy, bo Watford ma za mało sportowych argumentów, by okazać się lepsze a nadzieje na dobry rezultat goście mogą upatrywać tylko w swoim szczęściu, którego w tym sezonie mają bardzo mało.
|
Do góry
|
|
|
|
#879184 - 20/01/2007 09:54
[Re: Maxi]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/02/2006
|
Aston Villa - Watford 20 sty 07 16:00 CET Aston Villa wygra do zera Kurs: 2.43 GBMaxi zgadzam się z tobą. Aston Villa jeżeli ma zdobyć wreszcie 3 punkty to właśnie w takim spotkaniu ja te. Watford na 11 rozegranych meczy na wyjeździe w aż 7 nie zdobyło gola, w pozostałuch ledwo po 1. Bilans na wyjazdach ma żałosny. I dlatego myśle, że w tym spotkaniu Aston zwycięży do zera. Kurs według mnie warty ryzyka Pozdrawiam!
|
Do góry
|
|
|
|
#879468 - 20/01/2007 11:29
[Re: Golden_Girl]
|
Wiara Gwarancja Wygranej
Meldunek: 19/07/2004
|
Liverpool - Chelsea (2) :
.Dla The Blues jest to mecz o mistrzostwo praktycznie Anglii. Wprzypadku dzisiaj umoczenia ,jutrzejszy drugi szlagier zapowiada sie pasjonujaco.Chelsea musi dzis zwyciezyc !!!! opcja inna niz win Chelsea nie wchodzi w rachube inaczej jutro musza liczyc na rywala zza miedzy Arsenal.Nie patrzcie na ostatnie wyniki Chelsea bo dzis zobaczymy inny zespol.Liverpool z mocniejszym rywalem lubi dac za przeproszeniem latwo dupy. Kurs na The Blues jest wysmienity.Ponad pol Angli dzis stoji za Liverpoolem jak nie wiekszosc ale nic z tego ,zwyciezca bedzie tylko jeden...wiecej co pisac nie patrze na skaldy bo Chelsea ma ten zawsze o troche lepszy...Typuje 0:1 dla Niebieskich bo blekit nieba dzis zabylsnie nad Londynem.Ogolnie podsumowojac ,Gramy na CHELSEA !!!! BO Niebieska jest dzis Anglia !!!!!! Camon Camon THE BLUES !!!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#879555 - 20/01/2007 12:08
[Re: Szczypior]
|
member
Meldunek: 19/03/2004
|
Liverpool - Chelsea
Goście wygraja. A jesli nie wygraja to przynajmniej strzela bramke, bo na Anfield nikt od 6 meczy tego nie zrobił.
Chelsea strzeli kurs ? Chelsea(0) kurs 2,0
Wigan - Everton
Jak skomentować 6 porażek pod rzad gospadarzy? Siódmej nie przewiduje, wiec:
Wigan(0) 1,87
Portsmouth - Charlton
Typ na deser. Dwója jak byk. Pewnie myślicie smiech na sali. Ja stawiam i tak na gości. Bez wyjazdowej wygranej. A na cztery mecze rozegrane w Portsmouth wygrali 3(1-2,1-2,0-2).
Charlton 2 7,0 Charlton(0-1) azjan 1,85 Charlton(+1) 2,44
Aston Villa - Watford
Gospadarze wpadli w kryzysik i dzis mam nadzieje ze sie pograża. 10 meczy bez zwycistwa w lidze gospodarzy to sporo jak na ambicje tego zespołu.
AV DW 1-1 7,0 Aston Villa v Watford 0: 3/4 2 1,8
|
Do góry
|
|
|
|
#879699 - 20/01/2007 12:50
[Re: 10seba40]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/05/2006
|
Liverpool - Chelsea
Goście wygraja. A jesli nie wygraja to przynajmniej strzela bramke, bo na Anfield nikt od 6 meczy tego nie zrobił.
Wigan - Everton
Wigan(0) 1,87
Portsmouth - Charlton
Typ na deser. Dwója jak byk. Pewnie myślicie smiech na sali. Ja stawiam i tak na gości. Bez wyjazdowej wygranej. A na cztery mecze rozegrane w Portsmouth wygrali 3(1-2,1-2,0-2).
Aston Villa - Watford
Gospadarze wpadli w kryzysik i dzis mam nadzieje ze sie pograża. 10 meczy bez zwycistwa w lidze gospodarzy to sporo jak na ambicje tego zespołu.
AV DW 1-1 7,0 Aston Villa v Watford 0: 3/4 2 1,8 do twojego pierwszego i drugiego typu nie mam zdania bo LIV-CHE tam moze zdazyc sie wszytsko... wigan jak dla mnie X lub skolnnosc ku X2 portsmouth i Aston dzisiaj powinny wygrać bo z kim jak nie z takimi outsiderami i w dodatku u Siebie , owszem przyznam ze oprocz tego sezonu charlton w h2h ma lepsze staty lecz od tego sezonu jest calkowicie inna druzyną i to widać po jej lokacie w tabeli ! podobne zdanie mam do AstonVilla Moje Typy Portsmouth 1 Aston Villa 1
|
Do góry
|
|
|
|
#880607 - 20/01/2007 17:02
[Re: 10seba40]
|
member
Meldunek: 19/03/2004
|
Liverpool - Chelsea
Wigan - Everton
Wigan(0) 1,87
Portsmouth - Charlton
Aston Villa - Watford
AV DW 1-1 7,0 Aston Villa v Watford 0: 3/4 2 1,8 Portsmouth - Charlton 0-1 FT AV - Watford 2-0 FT Liverpool - Chelsea 2-0 FT Chelsea zawiodła mnie, AV w koncu sie przełamała, dzieki Charltonowi na PLUS.
|
Do góry
|
|
|
|
#880641 - 20/01/2007 17:12
[Re: micha$]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/11/2005
|
Liverpool 1X @ 1,533 Aston Villa 1 @ 1,615
Jak to niektórzy mawiają: izzi. Gratki Ignorator za West Ham! 
|
Do góry
|
|
|
|
#888050 - 23/01/2007 07:31
[Re: micha$]
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
|
Do góry
|
|
|
|
#888074 - 23/01/2007 08:34
[Re: ELDORADO]
|
veteran
Meldunek: 08/12/2006
|
Watford v Blackburn
Dziś na Vicarage Road odbędzie się zaległe spotkanie Premiership pomiędzy Watford a Blackburn Rovers. Pierwotnie mecz ten miał się odbyć 25. listopada, jednak został przełożony ze względu na występy Rovers w Pucharze UEFA. Gospodarze okupują od dłuższego czasu ostatnie miejsce w tabeli, mając obecnie 10 punktów straty do Wigan pierwszego zespołu ponad kreską. Sobotnia porażka z Aston Villą 0:2 była 12-tą przegraną na 22 mecze w Premiership i trzecim meczem z rzędu bez zdobytej bramki. Natomiast goście wygrali cztery z ostatnich pięciu meczu w Premiership, w tym dwa ostatnie wyjazdowe właśnie to wygrane z Wigan i Manchesterem City.
Bezpośrednie pojedynki: U siebie i na wyjeździe: W lidze wygrane: Watford 8, Blackburn 8, remisy 8 W Premiership wygrane: Watford 0, Blackburn 0, remisy 0 Tylko na Vicarage Road: W lidze wygrane: Watford 4 wins, Blackburn 4, remisy 4 W Premiership wygrane: Watford 0 wins, Blackburn 0, remisy 0
Ostatnie mecze Watford: Premiership Man City 0-0 Watford 04-12-2006 Premiership Watford 0-0 Reading 09-12-2006 Premiership Newcastle 2-1 Watford 16-12-2006 Premiership Liverpool 2-0 Watford 23-12-2006 Premiership Watford 1-2 Arsenal 26-12-2006 Premiership Fulham 0-0 Watford 01-01-2007 FA Cup Watford 4-1 Stockport 06-01-2007 Premiership Watford 0-3 Liverpool 13-01-2007 Premiership Aston Villa 2-0 Watford 20-01-2007 Ostatnie mecze Blackburn: Premiership Blackburn 2-0 Fulham 02-12-2006 Premiership Charlton 1-0 Blackburn 05-12-2006 Premiership Blackburn 1-3 Newcastle 09-12-2006 UEFA Cup Blackburn 1-0 Nancy 13-12-2006 Premiership Reading 1-2 Blackburn 16-12-2006 Premiership Arsenal 6-2 Blackburn 23-12-2006 Premiership Blackburn 1-0 Liverpool 26-12-2006 Premiership Blackburn 2-1 Middlesbro 30-12-2006 Premiership Wigan 0-3 Blackburn 01-01-2007 FA Cup Everton 1-4 Blackburn 07-01-2007 Premiership Blackburn 0-2 Arsenal 13-01-2007 Premiership Man City 0-3 Blackburn 20-01-2007
Sytuacje kadrowe: W Watford nie zagra nowy napastnik Lee Williamson, gdyż ma złamany palec u nogi. Kontzujowani są nadal obrońcy James Chambers i Clarke Carlisle oraz od dawna już napastnik Marlon King. Nie zagra także najlepszy napastnik Ashley Young, który w najbliższych dniach ma stać się piłkarzem Aston Villi. W zespole Blackburn kontuzjowanego Holendra Andre Ooijera zastąpić powienien Brett Emerton. Zagrają może także młodzi napastnicy Matt Derbyshire i Paul Gallagher, którzy podpisali wczoraj nowe kontrakty.
Kadry na to spotkanie: Watford: Foster, Mariappa, Mackay, Shittu, Stewart, Smith, Mahon, Francis, Bouazza, Powell, Priskin, Henderson, Hoskins, Ashikodi, Lee, DeMerit, Bangura, McNamee, Jarrett. Blackburn: Friedel, Henchoz, Khizanishvili, Emerton, Bentley, Savage, Pedersen, Mokoena, Derbyshire, McCarthy, Tugay, Nonda, Brown, Todd, Gallagher, McEveley, Peter, Gray.
Mój typ X2 - kursy w granicach 1,20-1,30
|
Do góry
|
|
|
|
|
|