Szanowny Panie GSU jest pan typowym polskim zazdrośnikiem.
Pytasz się ile kosztuje wynajęcie sali, policji, ochrona, przeloty i jakieś inne pierdoły. A może zastanowiłbyś się co by było gdyby właśnie tego wielkiego show nie było. Czy jeśli Owsiak wynająłby remizę strażacką to ta akcja miałaby taki rozgłos? Czy ludzie dawaliby kasę jakiemuś pajacowi, o którym nawet media nie słyszały? NIE
Kolejny Twój argument przeciwko Owsiakowi to, że zarabia na orkiestrze. To może sam zorganizuj taką akcję. Zarobisz kupę kasy, a przy okazji pomożesz jeszcze dzieciom. Przecież to takie proste.
Co z tego, że Owsiak zarabia na tym. Dla mnie to może być nawet 10% zebranych pieniędzy. Weź pod uwagę ile tej kasy zostanie wydanych na sprzęt medyczny, ile dzieci może dzięki temu przeżyć.
Tacy ludzie jak Ty tylko przeszkadzają takim akcjom. Sam kiedyś jeździłem do powodzian w okolicach Sandomierza, zrobiliśmy w całej miejscowości wielką zbiórkę, łącznie pojechały tam 3 TIRY z datkami. Sam wydawałem kasę na paliwo jeżdżąc po firmach, instytucjach i do ludzi po dary. Tak samo nie upomniałem się za koszt dojazdu do tamtej miejscowości. Będąc tam i widząc biedę i tragedię tych ludzi aż żal serce ściskał. Sami wyciągaliśmy pieniądze z kieszeni i dawaliśmy potrzebującym. I wiesz co usłyszałem po powrocie? Że jeszcze zarobiłem na powodzianach. To samo z Owsiakiem. Ale kto ma dobre serce to na szczęscie nie przejmuje się takimi opiniami jak Twoja i tamtych ludzi, bo najważniejsze jest pomóc, a jeśli nie Ty to Ktoś inny doceni to.