#856157 - 12/01/2007 19:59
Jak najszybciej i najszybciej nauczyc sie j. angielskiego ?
|
veteran
Meldunek: 29/08/2005
|
Witam,  .... wiem ze wszyscy sa zajeci teraz tematem AS Romka i zastanawiaja sie czy zrezygnowac z bukmacherki  czy dalej grac ...;)  Ale ja mam takie pytanie lub raczej prosbe. Moze znacie jakies przydatne strony do nauki jezyka angielskiego ? jakies programy ? posiadacie MP3, e-booki itp.... Oraz czy moze ktos zapodac linki z dobrymi translatorami, slownikami on line. I czy ktos uczyl sie angielskiego Metoda Callana, bo zastanawiam sie nad zakupiem zestawu CD i ksiazek (ale czy nie jest to zbedny wydatek?) Ja w chwili obecej korzystam z 2 stron http://www.languageguide.org/english/http://www.translate.pl/Z gory dziekuje za pomoc 
|
Do góry
|
|
|
|
#856249 - 12/01/2007 20:20
Re: Jak najszybciej i najszybciej nauczyc sie j. angielskiego ?
[Re: ComeWithMe]
|
veteran
Meldunek: 06/11/2006
|
Najlepiej to wyjechać na jakiś czas do Anglii a język sam się przyswoi, bez żadnych książek.
|
Do góry
|
|
|
|
#856273 - 12/01/2007 20:26
|
Pooh-Bah
Meldunek: 28/05/2003
|
Stron żadnych Ci nie polecę bo nie znam i nie jestem pewien czy to dobry sposób nauki języka.Na pewno nie dla mnie,ponieważ mam problemy z samodyscypliną.Z tego powodu od póltora roku chodzę na indywidualne zajęcia;wtedy nie mogę ściemniać,opuszczać zajęć,obijać się...a przynajmniej taką miałem nadzieję.Wygląda jednak na to,że pani nauczycielka (panienka,młodsza o rok ode mnie,wolna) czuje do mnie jakąś miętę  i patrzy na moje zaangażowanie bardzo wyrozumiale.
|
Do góry
|
|
|
|
#856316 - 12/01/2007 20:33
[Re: El Camino]
|
veteran
|
Translate nigdy nie używałem i nie mam zamiaru. Translate tłumaczy tylko wyrazy(często błędnie) poza tym nic. Nie polecałbym go nikomu 
|
Do góry
|
|
|
|
#856342 - 12/01/2007 20:37
[Re: Policeman]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/04/2006
|
Translatory? a fuj!  nigdy tego nie uzywajcie! Mysle ze czesty kontakt z jezykiem jest bardzo wazny. Programy po angielsku przykladowo. Dobra szkola jezykowa tez jest dobra. Tylko wiecie... do tego tez trzeba miec jakis dar - dar do szybkiej i dobrej nauki jezykow 
|
Do góry
|
|
|
|
#856352 - 12/01/2007 20:39
|
veteran
Meldunek: 29/08/2005
|
no to np. zaluzmy ze mieszkam w Anglii juz 1,5 roku ...;) do collegu tez chodze (choc w sumie to kicha ..pierwszych kilka lekcji bylo ciekawych)
|
Do góry
|
|
|
|
#856369 - 12/01/2007 20:42
|
veteran
|
no to np. zaluzmy ze mieszkam w Anglii juz 1,5 roku ...;) do collegu tez chodze (choc w sumie to kicha ..pierwszych kilka lekcji bylo ciekawych) Jak się nie nauczyłeś będąc w Anglii 1.5 roku to już nie wiem co Ci może pomóc(raczej już nic).
|
Do góry
|
|
|
|
#856384 - 12/01/2007 20:46
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/09/2004
|
no to np. zaluzmy ze mieszkam w Anglii juz 1,5 roku ...;) do collegu tez chodze (choc w sumie to kicha ..pierwszych kilka lekcji bylo ciekawych) Jak się nie nauczyłeś będąc w Anglii 1.5 roku to już nie wiem co Ci może pomóc(raczej już nic). Mieszkasz z Polakami, pracujesz z Polakami, musisz załatwić jakąś sprawę, to prosisz kolegę Polaka itd, itp. Już pisałem kiedyś o ludziach, którzy siedzą tam trzy lata i nie potrafią najprostszej sprawy w urzędzie załatwić...
|
Do góry
|
|
|
|
#856419 - 12/01/2007 20:52
[Re: connor]
|
veteran
|
Najlepiej to wyjechać na jakiś czas do Anglii a język sam się przyswoi, bez żadnych książek. eee tam, lepiej sie nauczyc spokojnie w domu, bedac w UK jezyka sie wiele nie nauczylem, jedynie ze nie sprawial mnie problemow, czyli swoboda wymowy, ale coz, trzeba uczyc sie slowek i gramatyki i luz Niby tak ale wiesz. Nie dość, że przyswajasz język to przy okazji można zarobić 
|
Do góry
|
|
|
|
#856452 - 12/01/2007 21:00
[Re: Master Flamaster]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/12/2004
|
Osobiście przyznam , że bardzo dobry sposób , oprócz stopniowego przyswajania gramatyki , to czytanie i tłumaczenie niezrozumiałych fraz i wyrazów z książek po angielsku... na jutro mam zadaną pierwszą część 'Przygód Gullivera' , 40 stron po angielsku , może jakieś 200 lub 300 słówek niezrozumiałych... i tak do przodu , książka za książką , aż do płynności...
a poza tym , chyba zacznę czytać newsy po angielsku (nie tylko basket news :p) np. takie BBC , na pewno ma stronkę po angielsku... czytaj + tłumacz , zapisuj w zeszyciku i z zeszyciku do główki...
I tak dalej i tak dalej... metod jest mnóstwo... a znakomita większość jest skuteczna....
jedyne co nie polecam , naprawdę odradzam , to tzw. 'tygodniowe kursy' (nauczymy Cię mówić po angielsku w tydzień - gwarantujemy)
po prostu śmiech na sali.. takie coś nie istnieje!
|
Do góry
|
|
|
|
|
|