Strona 4 z 20 < 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 >
Opcje tematu
#815588 - 28/12/2006 16:52 Re: Siatkówka - PLS 2006/2007 [1] *DELETED* [Re: mura]
craax Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/04/2006
Post deleted by Giertyszek

Do góry
Bonus: Unibet
#815613 - 28/12/2006 17:02 Re: Siatkówka - PLS 2006/2007 [1] [Re: craax]
craax Offline
Carpal Tunnel

OLSZTYN-SKRA 1
Bardzo wczesnie dojdzie do arcyciekawego pojedynku w polskiej lidze siatkowki , aktualny mistrz kraju i zdecydowanie najlepszy zespol w lidze podejmuje jednego z glownyc kandydatow do walki o to trofeum w sezonie 06/07. Jest to dopiero poczatek sezonu i mecz ten bedzie swego rodzaju sprawdzianem dla obu ekip, na jakim poziomie stoja ,i na pewno da odpowiedz w jakiej dyspozycji znajduje sie ich najgrozniejszy rywal. Obie druzyny posiadaja w swoich szeregach bardzo wiele indywidualnosci ,
skra tworzy monolit , druzyna sie doskonale rozumie i nawet w trudnych chwilach jak chociazby ostatni pojedynem z Jastrzebskim gdy wydawalo sie ze sa skazani na pozarcie pokazali lwi pazur!! Jednak mysle iz nawet to nie zagwarantuje mistrzom zwyciestwa w jutrzejszym spotkaniu. Zawodnicy Skry , a glownie Wlazly i Gruszka sa przemeczenie sezonem , nie widac w tym zespole swiezosci , wszystko idzie z trudem , nic nie " siedzi " Mariuszowi tak jak chociazby na mistrzostwach w Japonii , nie da sie caly sezon gra na najwyzszych obrotach i musza przyjsc slabsze dni , zwlaszcza jezeli chodzi o zawodnikow z najwyzszej polki.Wiadomo ze w AZSie rowniez mamy gwiazdy swiatowego formatu lecz jednak nie az tak bardzo eksploatowane! Wojtek Grzyb nie gral caly czas w Japonii , a jest fenomenalnym srodkowym i mysle ze Skra bedzie miala duzy klopot z zatrzymaniem go.Papke i Tanik mysle ze nie maja prawa byc zmeczeni , wchodza w sezon i wg mnie maja oni glod pilki , zwlaszcza Pawel.Uwazam ze Wlazly lepiej prezentuje sie w ataku od Papke ale w obecnej sytuacji moze to przyjac zupelnie inny obraz. Olsztyn ma jeszcze jednego asa ... Pawla Zagumnego , on swietnie zna kolegow z Belchatowa , i doskonale bedzie wiedzial jak rozrzucic blok , jak dograc pilke zeby Skra miala klopoty z blokiem , to jest swoistego rodzaju geniusz i on moze w tym meczu odegrac bardzo wazna role. Podsumowujac obie ekipy sa bardzo mocne , lecz duzo wiecej swiezosci a co za tym idzie lepszej gry spodziewam sie po stronie gospodarzy , ktorzy jak narazie radza sobie w lidze dobrze. do teo pelna hala w Olsztynie ! Kurs na AZS Olsztyn jest ok 1.80 i polecam wszystkim zagrac wlasnie tak to spotkane !!

WIECEJ NA STRONIE http://www.betvolley.dl.pl

Do góry
#815615 - 28/12/2006 17:03 Re: Siatkówka - PLS 2006/2007 [1] *DELETED* [Re: craax]
craax Offline
Carpal Tunnel

Post deleted by Giertyszek

Do góry
#815647 - 28/12/2006 17:22 Re: Siatkówka - PLS 2006/2007 [1] [Re: craax]
maverick Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/05/2002
przypomnialo mi sie jeszcze jedna fajna rzecz

na tej stronce http://www.radioaktywne.pl/rA_www/index.php
jest relacja live z meczow Warszawy - zawsze mozna wyciagnac jakies wnioski na pozniej, a lepsze to niz nic.

Do góry
#816298 - 28/12/2006 20:12 Re: Siatkówka - PLS 2006/2007 [1] [Re: mura]
Misiek Offline
Didżej

Meldunek: 06/10/2002
Witam...

Już jutro kolejny szlagier PLS, Akademicy z Olsztyna zmierzą się z Mistrzem Polski, Skrą Bełchatów... Zapowiada nam się bardzo ciekawe spotkanie \:\)

Olsztyn v Bełchatów 2 @ 1.85

A ja na przekór wszystkim, spróbowałbym mimo wszystko na drużynę z Bełchatowa... \:\) Dlaczego?

Przede wszystkim, jak czytam że zespół zmęczony to może i zawodnicy coś tam czują... ale bez przesady znowu... Były przecież Święta, mieli troszkę wolnego czasu i na pewno dobrze to wpłynęło... szczególnie na Gruszkę oraz Wlazłego \:\)

Mecze w Olsztynie, zawsze były bardzo zacięte... ale historia, historią.. składy z sezonu na sezon coraz to inne...

Jutro bardzo ciekawe pojedynki nam się szykują pod siatką... \:\) Czy Zagumny wykorzysta fakt, że na środku zagra może po raz 2 w życiu Neroj? A może zagra Wnuk? Ale ja tam za bardzo różnicy nie widzę \:p Fakt że Wnuk wraca po kontuzji, ale bez przesady... to co widziałem z Jastrzębiem to .. ;\) A mimo wszystko Skra dała radę, no ok, że może i mieli szczęście, ale tutaj to już wygrywają indywidualności... ;\) i również jutro może być tak...

Mazur zna na pewno doskonale drużynę Skry, ale co on poradzi jak Gruszka i Wlazły i Heikkinen będą kończyć? Dla mnie że ktoś tam był trenerem przez dłuższy czas i że zdobywał z tą drużyną różne trofea, nie ma większego znacznia... co jutro zdarzy się na parkiecie...

W ataku lepiej jak dla mnie wygląda mimo wszystko zespół z Bełchatowa, Gruszka+Wlazły v Bąkiewicz+Papke, Piotrek i Mariusz wypoczęli i będzie spoko.. \:\) Środek? - No tutaj może być gorzej, ale tak naprawdę nikt z nas nie wie...kto zagra w drużynie gości... z Jastrzębiem za dobrze to wszystko nie wyglądało, a jednak... Przyjęcie remis, libero Igła lepszy! Rozegranie... no tutaj przecież zawsze będzie lepszy Zagumny ;\) ...

W sumie mecz nie do grania, ale że lekko przecież można to spróbowałbym sobie Skrę... Pewnie że mają ciężki mecz w środę, no ale po ciężkim meczu z Vienną w środę i w sobotę potrafili się jakoś zmotywować to tymbardziej jutro... Szlagier to szlagier, nie ma mowy o jakimś...

SKRA! ;\)

Będzie mam nadzieję dobre widowisko... \:\)

Do góry
#817287 - 29/12/2006 12:40 Re: Siatkówka - PLS 2006/2007 [1] [Re: Misiek]
Adammm Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 01/10/2006
Originally Posted By: Misiek
Witam...

Już jutro kolejny szlagier PLS, Akademicy z Olsztyna zmierzą się z Mistrzem Polski, Skrą Bełchatów... Zapowiada nam się bardzo ciekawe spotkanie \:\)

Olsztyn v Bełchatów 2 @ 1.85

A ja na przekór wszystkim, spróbowałbym mimo wszystko na drużynę z Bełchatowa... \:\) Dlaczego?

Przede wszystkim, jak czytam że zespół zmęczony to może i zawodnicy coś tam czują... ale bez przesady znowu... Były przecież Święta, mieli troszkę wolnego czasu i na pewno dobrze to wpłynęło... szczególnie na Gruszkę oraz Wlazłego \:\)

Mecze w Olsztynie, zawsze były bardzo zacięte... ale historia, historią.. składy z sezonu na sezon coraz to inne...

Jutro bardzo ciekawe pojedynki nam się szykują pod siatką... \:\) Czy Zagumny wykorzysta fakt, że na środku zagra może po raz 2 w życiu Neroj? A może zagra Wnuk? Ale ja tam za bardzo różnicy nie widzę \:p Fakt że Wnuk wraca po kontuzji, ale bez przesady... to co widziałem z Jastrzębiem to .. ;\) A mimo wszystko Skra dała radę, no ok, że może i mieli szczęście, ale tutaj to już wygrywają indywidualności... ;\) i również jutro może być tak...

Mazur zna na pewno doskonale drużynę Skry, ale co on poradzi jak Gruszka i Wlazły i Heikkinen będą kończyć? Dla mnie że ktoś tam był trenerem przez dłuższy czas i że zdobywał z tą drużyną różne trofea, nie ma większego znacznia... co jutro zdarzy się na parkiecie...

W ataku lepiej jak dla mnie wygląda mimo wszystko zespół z Bełchatowa, Gruszka+Wlazły v Bąkiewicz+Papke, Piotrek i Mariusz wypoczęli i będzie spoko.. \:\) Środek? - No tutaj może być gorzej, ale tak naprawdę nikt z nas nie wie...kto zagra w drużynie gości... z Jastrzębiem za dobrze to wszystko nie wyglądało, a jednak... Przyjęcie remis, libero Igła lepszy! Rozegranie... no tutaj przecież zawsze będzie lepszy Zagumny ;\) ...

W sumie mecz nie do grania, ale że lekko przecież można to spróbowałbym sobie Skrę... Pewnie że mają ciężki mecz w środę, no ale po ciężkim meczu z Vienną w środę i w sobotę potrafili się jakoś zmotywować to tymbardziej jutro... Szlagier to szlagier, nie ma mowy o jakimś...

SKRA! ;\)

Będzie mam nadzieję dobre widowisko... \:\)

to moze ja wtrace cos od siebie,

1. atut w Polskiej siatkowce to wlasna sala, z takimi kibicami gdzie bilety sprzedawali w srode i w srode ich nie bylo, z kompletem widzow PZU bedzie gralo z podwojna mobilizacja.
2. Mazur zna skre i ustawi zespol taktycznie idealnie, bo ma skre idealnie rozpracowana. 3 lata ich trenowal, taka znajomosc jest ogromnym atutem.
3. nie tylko skrzydla graja, srodkowi skry po kontuzji, zagra iwanow i haikinen (?) po problemach z kostkami. Mimo wszystko jest to duze oslabienie nie tylko w ataku ale tez w bloku, zagumny na rozegraniu potrafi swietnie przyspieszyc pilke a srodkowi moga poprostu nie nadarzac.
4. skra gra w srode w lm, niby maly argument ale jednak lm jest wazniejsza od ligi, tak mi sie wydaje no ale ten argument jest malutki
5. rozgrywajacy skry jest maly, po drugiej strony moim zdaniem najlepszy rozgrywajacy swiata.

moim zdaniem PZU za 1,95 w expie

pozdro

Do góry
#817308 - 29/12/2006 13:05 Re: Siatkówka - PLS 2006/2007 [1] [Re: Adammm]
bboyek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/11/2005
Gwardia_Resovia 2

Wlasnie sluchalem wypowiedzi obu trenerwo na lokaknej tv..Trener Gwardi wypowiadal sie w samych superlatywach o Resovi..dodal rowniez ze wygrana 3-2 wzialby w ciemno..wiec sam raczje nie wierzy w wygrana..Resoviazmotywowana wygraniem gladko z Politechnika bedzie chciala podtrzymac passe..Trener Such wypowiedzial sie ze zaczna w takiej samej 6 jak mecz z Politechnika..ale zaznaczyl rozniez ze pozostali gracze rozniez sa w doskonalej formie..Gwardia jeszcze nie wygrala w Hali Orbitek zadnego meczu ligowego i tak zapewne zostanie..kurs 1.6 biore w ciemno..

Do góry
#817312 - 29/12/2006 13:12 Re: Siatkówka - PLS 2006/2007 [1] [Re: bboyek]
DRAGO Offline
old hand

Meldunek: 07/09/2002
witam jak Wrocławianin wybiore sie na ten macz i wg mnie Rzeszów jest faworytem, co tu duzo ukrywać gwardia ma jeden z najsłabszych jak nie najsłabszy team w PLS. rzeszów natomiast to solidna ekipa o czym świadczą juz dwa dobre mecze tej druzyny. Typuje tu 2 i jak dla mnie powiem Wam jesli GWARDIa wygra to bedzie to wrecz .....niespodzianka.

Pozdrawiam z Wrocławia.

Do góry
#817327 - 29/12/2006 13:26 Re: Siatkówka - PLS 2006/2007 [1] [Re: Adammm]
Misiek Offline
Didżej

Się uparłeś na mnie, to ja na Ciebie.. ;>

Quote:
atut w Polskiej siatkowce to wlasna sala, z takimi kibicami gdzie bilety sprzedawali w srode i w srode ich nie bylo, z kompletem widzow PZU bedzie gralo z podwojna mobilizacja.

No oczywiście zgodzę się z Tobą, ale znowu nie do końca... Olsztyn znowu nie ma aż takich głośnych kibiców... \:p Fakt, nie byłem nigdy w Olsztynie, ale chcę zobaczyć ich wszystkich, jak Olsztynowi nie będzie dziś szło, a nie tylko jak będzie 'fajnie' bo tak jakoś mam w pamięci niektóre spotkania że było coś podobnego... ....

Quote:
2. Mazur zna skre i ustawi zespol taktycznie idealnie, bo ma skre idealnie rozpracowana. 3 lata ich trenowal, taka znajomosc jest ogromnym atutem.

Może i zna Skrę doskonale, może i ma jakąś bajeczną () taktykę na dziś .... Ale mi się osobiście nie chce w te bajki wierzyć... ;] Sorry, ale to że będzie wiedział że dziś zapewne większość piłek będzie szło na skrzydła do Gruszki oraz Wlazłego, no fajnie... ale co z tego? No będą ustawiać blok... też fajnie... \:p Może i się mylę i oddam szacunek Tobie i innym co do tego wszystkiego, ale po meczu... ;]

Quote:
3. nie tylko skrzydla graja, srodkowi skry po kontuzji, zagra iwanow i haikinen (?) po problemach z kostkami. Mimo wszystko jest to duze oslabienie nie tylko w ataku ale tez w bloku, zagumny na rozegraniu potrafi swietnie przyspieszyc pilke a srodkowi moga poprostu nie nadarzac.

Haikinen zagra, Ivanov zaczął już trenowac, ale sam trener zadecyduje czy dziś Bułgar zagra czy też da mu jeszcze odpocząć, ale pewnie przed tym ważnym spotkaniem w Austri, chyba usiądzie... choć... nie wiadomo jak się tak naprawdę czuje... Co do Zagumnego - no tak, tutaj przewaga olbrzymia dla Olsztyna, przewyższa Dobrowolskiego, ale... ;\)

Quote:
4. skra gra w srode w lm, niby maly argument ale jednak lm jest wazniejsza od ligi, tak mi sie wydaje no ale ten argument jest malutki

Nie wierzę żeby dziś z któryś zawodników odpuścił.. czy też trener powiedział przy stanie np. 1-0 dla Olsztyna... `dobra panowie odpuszczamy, w środę ciężki mecz...` ;]

Najlepszy kurs obecnie na Skrę @1.91 w sportingbecie, na Olsztyn to chyba w Bwin po @2.05

Do góry
#818047 - 29/12/2006 18:15 Re: Siatkówka - PLS 2006/2007 [1] [Re: Misiek]
craax Offline
Carpal Tunnel

no to BYLO CO OGLADNAC !!!!!!!!!!! prognoza moja jak i wielu osob sie sprawdzila , ale BYLO NA CO POPATRZEC, oby tak dalej \:\)

Do góry
#818208 - 29/12/2006 18:59 Re: Siatkówka - PLS 2006/2007 [1] [Re: craax]
Misiek Offline
Didżej

Oj tak było co 'ogladnac' \:p \:p \:p \:p ;]]]]

Moja prognoza, niestety się nie sprawdziła... I gratulacje dla Wszystkich, którym się udało... \:\)

Mecz wspaniały, po prostu bajka, szkoda kurde że nie zobaczliśmy tego TB - byłoby jeszcze ciekawiej... ;\)

Jutro kolejne spotkania... trza będzie się zastanowić nad tą Resovią...

Do góry
#818238 - 29/12/2006 19:11 Re: Siatkówka - PLS 2006/2007 [1] [Re: Misiek]
craax Offline
Carpal Tunnel

nad Resovia bedziemy mysleli rano , narazie niech emocje opadna ! ale jak zazwyczaj gram na Resovie to tym razem nie za bardzo ten mecz czuje , ale jak mowie to jutro ! PREEECZ Z TB Misiek ... malo Ci ze dostalem tyle prawie punktow w 4 secie co w dodatkowym TB ?

Do góry
#821328 - 30/12/2006 18:42 Re: Siatkówka - PLS 2006/2007 [1] [Re: craax]
Slawek_kk Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/12/2004
Po raz kolejny zanotowalismy komplet trafien \:\) Bez problemowe zwyciestwo Jastrzebia i Czestochowy...Resovia troche narobila strachu ale nie potrzebnie, bo prowadzila w drugim secie 21-14 a zaraz remis 22-22. Trener Kubacki chyba mnie posluchal i zmienil Bakumovskiego na Jarosza, od razu przynioslo efekty i wygrana za 3 pkt. Niestety obejrzelismy slaby mecz w przeciwienstwie do wczorajszego.

Szczesliwego Nowego Roku i oby dalej siatkowka przynosila nam zysk

Pozdrawiam

Do góry
#821783 - 30/12/2006 21:36 Re: Siatkówka - PLS 2006/2007 [1] [Re: Slawek_kk]
Slawek_kk Offline
Carpal Tunnel

Niestety ale jestem zmuszony do napisania cos na temat tego meczu dzisiaj. Jutro wiadomo w poniedzialek kac, pozniej szkola i powrot prawdopodobnie w sobote lub w piatek wieczorem. To tak na wstepie a teraz wrocmy do meczu...

Jadar Radom - Resovia Rzeszow 2 9/10

Mecz bieniaminka z zespolem marzacym o medalach. Jadar ma za zadanie utrzymac sie w lidze i pojedynki ze slabszymi zespolymi beda najwazniejsze, takie jak tydzien temu...wygrany 3-1 z Gwardia Wroclaw. W tym meczu bedzie bardzo ciezko urwac chociaz jeden punkt, bo do Radomia przyjezdza Sovia, ktora zajmuje po 3 kolejkach trzecie miejsce. Narazie Resovia grala ze slabszymi zespolami, czyli z takim jakim przyjdzie grac w piatek. Sluchalem dzisiaj w radiu relacje z meczu Gwardia - Resovia. Wszystko ladnie wygladalo, pierwszy set bez problemu wygrany do 14. W drugim secie wysokie prowadzenie 21-14 i nagle cos sie zacielo...mamy remis 22-22. Na szczescie zachowali wiecej zimnej krwi i wygrali drugiego seta na przewagi. W trzeciej partii mamy podobna sytuacje, kontroluja caly czas gre i wprowadzaja nerwowke w koncowce seta. Troche mnie martwia te przestoje w ekipie Jana Sucha, mam nadzieje ze pocwicza nad tym i wszystko wytlumacza przez ten tydzien. Po raz kolejny potwierdzili ze maja wyrownany sklad, kto mial slabszy dzien to godnie zastepowali go zmiennicy. Dzisiaj bardzo rozczarowal mnie Jadar. Bardzo wysoko przegrali mecz z Jastrzebiem (20,20,15) nawet walki nie podjeli, ale w sumie nie ma co sie dziwic z v-ce Mistrzami Polski \:\) Stawiam na zwyciestwo Resovii za 3 pkt, ale stac Jadar na ugranie seta. Ciekawe tylko jaki kurs wystawia na te spotkanie

Skra i Mostostal w nastepnej kolejce takze do grania...Jak wroce w piatek to napisze pare slow na temat tych meczy

Zapraszam na http://betvolley.dl.pl/

Pozdrawiam

Do góry
#821828 - 30/12/2006 22:03 Re: Siatkówka - PLS 2006/2007 [1] [Re: DRAGO]
DRAGO Offline
old hand

Meldunek: 07/09/2002
Originally Posted By: DRAGO
witam jak Wrocławianin wybiore sie na ten macz i wg mnie Rzeszów jest faworytem, co tu duzo ukrywać gwardia ma jeden z najsłabszych jak nie najsłabszy team w PLS. rzeszów natomiast to solidna ekipa o czym świadczą juz dwa dobre mecze tej druzyny. Typuje tu 2 i jak dla mnie powiem Wam jesli GWARDIa wygra to bedzie to wrecz .....niespodzianka.

Pozdrawiam z Wrocławia.

GWARDIA - RESOVIA 0-3 :-)

Do góry
#822572 - 31/12/2006 12:05 Re: Siatkówka - PLS 2006/2007 [1] [Re: DRAGO]
Slawek_kk Offline
Carpal Tunnel

Dzisiaj jak bylem w stsie to na tablicy byl kurs na Resovie i wynosil...1.95 \:D Nie wiem czy babka w stsie pomylila sie jak to pisala czy naprawde tyle wynosi, bo troche mnie zaskoczyl. Teraz patrze na stronie to nie ma jeszcze kursow wiec zobaczymy \:\)

Do góry
#823366 - 31/12/2006 20:47 Re: Siatkówka - PLS 2006/2007 [1] [Re: Slawek_kk]
gremlin Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/11/2004
Trener Felczak podal sie dzis do dymisji nowy trener ma byc znany do 3 stycznia- za onet.pl

Do góry
#831702 - 04/01/2007 12:04 Re: Siatkówka - PLS 2006/2007 [1] [Re: gremlin]
Cholo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/01/2005
Krzysztof Janczak podpisze dziś kontrakt z Delectą \:\)

Do góry
#833814 - 04/01/2007 21:52 Re: Siatkówka - PLS 2006/2007 [1] [Re: Cholo]
assasin Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2004
Witam

Też popieram typ Jadar-Resovia 2. W przypadku porażki Wkrętów w Bełchatowie, Resovia umocni swoje obecne miejsce w tabeli, jeżeli oczywiście wygra w Radomiu. Moim zdaniem wygra jak najbardziej, różnica poziomu w przypadku obu tych zespołów jest dość znaczna. Resovia będzie bić się o 4 miejsce z Czewą, natomiast Jadar czeka bój o utrzymanie. Do tej pory radomianie gładko przegrali z czołówką i 3-1 ograli Gwardię, choć zdarzały im się trudne momenty. Resovia gra bardzo dobrze. Mają wyrównany skład, przede wszystkim zgrany bo niewiele zmienił się po sezonie i co najważniejsze- omijają ich kontuzje.

A propo przestojów w grze Resovii we Wrocławiu:
"- Przy 20:13 wpadło kilka atomowych zagrywek i doszły nieskończone ataki. Lekko zlekceważyliśmy rywala i była nerwówka - analizuje rzeszowski szkoleniowiec. - Ważne jednak, że wygraliśmy końcówki. Podobnie było w Częstochowie. Tam też dwie końcówki były nasze. W tamtym roku tego brakowało. Wolałbym jednak, żeby nie dopuszczać do takiego grania - dodaje Such."

"W przeddzień meczu w Radomiu resoviacy będą mieli odprawę i analizę gry rywala, a później wyjadą na mecz. - Andrzej Kowal [drugi trener - przyp. red.] rozpracowuje już Radom. Z pewnością na zagrywce będziemy omijać ich libero Obdrzalka - mówi szkoleniowiec Resovii. Jego podopieczni powinni też w Radomiu zaprezentować już nowe zagrania. - Chcemy przyśpieszyć grę w ataku. Wprowadzimy kombinacje, których do tej pory niewiele graliśmy - zakończył trener Such. Mecz Jadaru z Resovią pokaże w piątek o godz. 17 telewizja TV4."
http://miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34966,3824644.html

Oto jeszcze kilka liczb a propo drużyny rzeszowskiej:
"Zespołowo rzeszowianie najlepsi są w bloku i obronie - w tych kategoriach zajmują odpowiednio drugie (2,82 bloku na set) i trzecie miejsce (3,73 obrony na set).
Nieco gorzej wygląda sprawa w ataku, gdzie w czołowej dziesiątce nie ma żadnego resoviaka. Zespołowo natomiast Resovia jest na piątej pozycji, z blisko 50-procentową skutecznością. Dla porównania - prowadzący w rankingu zawodnicy PZU AZS Olsztyn kończą blisko 60 procent ataków. Również jeśli chodzi o przyjęcie zagrywki, rzeszowianie nie są zbyt wysoko, do czego w ostatnich sezonach przyzwyczaili kibiców. 63 procent daje im piątą pozycję, a najlepszy indywidualnie Dusan Kubica jest na ósmym miejscu (68,5 procent)"
http://miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34966,3826727.html

Podsumowując:
S13 Radom-Rzeszów 2 1.4 (prof)
do spróbowania- 5903 Radom-Rzeszów(1,5-0) 2 1.75

Do góry
#833843 - 04/01/2007 22:04 Re: Siatkówka - PLS 2006/2007 [1] [Re: assasin]
assasin Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2004
Z pozostałych spotkań:

S12 Belchatów-Częstochowa 1 1.3

Rywalizacja Skry z AZS-em w ostatnich latach jest bardzo zacięta i trzyma w napięciu. Nie inaczej będzie w tym sezonie. Oba zespoły łączy ten sam cel- mistrzostwo Polski. Przed rozgrywkami eksperci stawiali Skre na miejscu 1-2, natomiast Częstochowe przeważnie na 3-4. Wydaje mi się, że faktycznie Skra w tym roku jest znacznie silniejsza od Częstochowy. Co warto podkreślić !
- Skra zgubiła już 1pkt u siebie z Jastrzębiem
- Wróciła bez punktów z Olsztyna

kolejna wtopa byłaby niewskazana. Bełchatowianie mają prawo być zmęczeni po ciężkim 5-setowym meczu w Wiedniu, aczkolwiek morale na pewno będą wysokie i chęć poprawienia dorobku w PLS będzie duża, zwłaszcza gdy przyjeżdża Częstochowa- na taki mecz trzeba wyjść zmobilizowanym.
W poprzednim sezonie Częstochowa wygrała w Bełchatowie 3-1, było to w rundzie rewanżowej, gdy Skra wyraźnie dominowała w lidze i bezpiecznie trzymała 1 miejsce.
W AZS-ie nie gra już McKienzie, ale doszli Stelmach i Szczerbaniuk, jest nowy holenderski trener. Na pewno Częstochowa nie gra jeszcze tego na co ich stać i nie jest w najwyższej formie. Tutaj przewaga po stronie Skry- która rozgrywa więcej spotkań i zaprawiła się w Lidze Mistrzów.

S14 Kędzierzyn-Wrocław 1 1.2

Mostostal jest w tym roku wyraźnie lepszym zespołem od Gwardii, która straszy jedynie zagrywką- ale bardzo nieregularną- 13 asów w Warszawie, ale już słabo w Radomiu. To nie ta Gwardia co rok temu, którą stać było na wygraną w Kędzierzynie,Warszawie,tiebreak w Rzeszowie. Myślę że 3-0/3-1 dla Mostostalu, który nie po to wygrywał w Warszawie ze słabą, choć ciut lepszą od Gwardii Polibudą, by teraz przegrać u siebie z najgorszym zespołem pls.

Do góry
Strona 4 z 20 < 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 >

Moderator:  rafal08