Przejżałem ofertę kilku buków (min. STS, Prof, Millenium, Bet24, Nordicbet,
Unibet)i doszedłem do jednego wniosku. Jakoś nie chcą nam dać nic wygrać.:) W większości pary się powtarzają i bardzo trudne do wytypowania. Skusiłem się do zagrania w Profie bo tylko tam zdołałem ułożyc jakis sensowny kuponik.
1. Małysz 1-6 1.63Adaś jak sam o sobie ciągle powtarza przeżwa drugą młodość sportową. Jego wszystkie wypowiedzi nabrały olbrzymiej pewności siebie. Widać, że chłopak aż się rwie do skakania. Nowy trener chyba tak na niego podziałał. To, że jest w formie to nie trzeba nikogo przekonywać. Wygrana w Letnim GP mówi sama sa siebie. Owszem było to już jakiś czas temu ale jak sam mówi on i jego trenerzy to forma jeszcze bardziej zwyżkowała. Jeśli chodzi o treningi to były bardzo udane. Owszem każdy mówi, że były bardzo zmienne warunki ale jeśli ktoś w dwóch różnych treningach jest 1 i potem 4 to chyba nie mam mowy o przypadku. Pierwszy trening to był wypadek. Jak sam mówi Adaś to śmiał się z tego i jeszcze bardziej z jego smarowacza nart, który kompletnie dał plamę i jego prędkość na najeździe była średnio o 1,5km/h gorsza. A 1,5km/h jak wszyscy wiemy to olbrzymia różnica w skokach.
II trening - 143.0 m i 1 pozycja
III trening - 135.5 m i 4 pozycja
Trzeba dodać jeszcze, że w II treningu Adaś skakał z 8 belki a cała czołówka za nim skakała z 9 belki.
Wyniki Adasia z Kuusamo:
Sezon: 2005/2006, 2005-11-26 - 5 pozycja
Sezon: 2005/2006, 2005-11-26 - 7 pozycja
Sezon: 2004/2005, 2004-11-28 - 19 pozycja
Sezon: 2004/2005, 2004-11-27 - 19 pozycja
Sezon: 2003/2004, 2003-11-29 - 2 pozycja
Sezon: 2003/2004, 2003-11-28 - 2 pozycja
Sezon: 2002/2003, 2002-11-30 - 4 pozycja
Sezon: 2002/2003, 2002-11-29 - 2 pozycja
Jak widać skocznia mu leży. Patrzeć oczywiście trzeba na sezony, w których był w formie bo jak wiemy ostnimi sezonami nasz orzeł był w dośc średniej albo nawet przeciętnej dyspozycji.
Wedłóg mnie jeśli nie będzie jakiś strasznych zawirowań atmosferycznych to Adaś powalczy o podium i może na to najwyższe, chociaż Ahonen wygląda też na mocnego.
2.Jacobsen - Ljoekelsoey 1 1.46Dwóch norwegów. Młodość, energia i ambicja kontra emerytura i szukanie niewiadomo czego (taki Schmidt). Jak pisał już wyżej HAGIi Ljoekelsoey to wrak skoczka. KOmpletnie bez formy i co gorsze bez zapału i chęci. Skacze bo skacze. Jacobsen w obecnej sytuacji jego kompletna odwrotność. Jak mówi Mika Kojonkoski:
"Anders Jacobsen zachwyca nie tylko kibiców ale także swoich trenerów. "Odkryliśmy go zaledwie sześć miesięcy temu, podczas konkursu >> Oslo 2010 Team<<. Dobrze, że istnieją takie talenty w Norwegii. To oznaka dobrego systemu szkolenia i wysokiej kultury skoków w tym kraju. Wszystko co Anders robi, czyni z ogromnym entuzjazmem i dokładnością. Jest bardzo zmotywowany i głodny sukcesu, wystarczająco silny, aby pokonać wszystkie przeciwności i dzięki temu dziś skacze tak jak widzimy. Teraz nasza drużyna to mieszanka młodości i doświadczenia"
I TRENING:
Jacobsen 1
Ljoekelsoey 55
II TRENING:
Jacobsen 10
Ljoekelsoey 55
III TRENING:
Jacobsen 2
Ljoekelsoey 60
Wyniki mówią same za siebie. Jeśli młody Jacobsen nie spali się psychicznie i wytrzyma ta presję (w co wątpie) to może walczyć o podium. Jeśli to stawaim do w pierwszej 15.
Ljoekelsoey nie wieże, że w jeden dzień odbuduje formę i powalczy o coś więcej jak wejście do finałowej 30.
Dla mnie najpewniejszy typ z Profa.
3.Ammann 1-15 1.2Wiecznie uśmiechnięty Szwajcar. Od ostatnich 2-3 sezonów widać, że z młokosa staje się doświadczonym skocziem w wyrobioną techniką i pewnym poziomem. Simon w Letniej GP w klasyfikacji ogólnej zajął bardzo wysokie 4 miejsce, co świadczy, że jest w formie.
I TRENING:
Ammann 8
II TRENING:
Ammann 7
III TRENING:
Ammann 5
Oddał trzy w miarę równe skoki, które zagwarantowały mu miejsca w pierwszej 8. Myślę, że Harry Poter dojrzał już do tego by walczyć o najwyższe pozycje. (nie licząć IO:) )
Podsumowując:1. Małysz 1-6 1.63
2. Jacobsen - Ljoekelsoey 1 1.46
3. Ammann 1-15 1.2
Kurs ogólny: 2.86
Stawka: 200zł
Mozliwa wygrana: 514.80 zł
Oby weszło:) Powodzenia.