#738994 - 24/11/2006 14:12
Re: PP - wymogi.
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/03/2006
|
Quote:
1. 14honor88 - przestań beczeć jak małe dziecko i czytaj to co pisze. Cofnij się na pierwszą stronę i przeczytaj moje ostatnie posty.
2. Lart - dajcie już temu spokój, określił się że nie będzie prowadzić bilansów itp. i jego sprawa.
3. Lord D - niewykonalne technicznie.
Fro Lech - a czemu niewykonalne? Kazdy ma jakis kapital, zgadza sie - ale mozna powiedziec, ze wszyscy maja 100 % kapitalu - pomysl jak byloby superwygodnie dla przegladajacych, gdzyby zobaczyli: w tym i tym miesiacu powiekszylem kapital poczatkowy o X %, w porownaniu z poprzednim rokiem kapital poczatkowy urosl o ...% - wystarczylby jeden rzut oka by ocenic, czy ktos ma dobre czy zle wyniki - bylaby superporownywalnosc - kazdy, przynajmniej ci bardziej zaawansowani typerzy nie graja przeciez va banque tylko inwestuja jakis procent kapitalu czy nawet promil - jaki to problem dla typujacego podliczyc procenty i w nich wyrazic wynik? Kazdy moze na poczatku napisac jaki ma budzet na gre zeby wyeliminowac sytuacje ekstrawpłat i ,nowych żyć, nowych tematów' - przynajmniej dla osob dysponujacych wiekszym kapitalem na gre byloby to ekstra wskaznikiem skutecznosci danego gracza, co do segmentu ,dwuzlotowkowiczow, sytuacja jest rzeczywiscie nieco bardziej skomplikowana - ale oni moga przeciez podawac stawki w jednostkach (5 zl = 5 jednostek itp) - gdzie tu widzisz trudnosc? PS Czy 14honor88 to 19marcin08? Uderzajaco podobna konstrukcja nickow Moim zdaniem wyraznie trzeba zaznaczyc w temacie, kiedy przechodzi on do elity, gdyz zdarzalo sie w przeszlosci ze niektorzy po tym dostawali orgazmow, odbijalo im, grali byle co, pograzajac siebie a co gorsza wielu innych Oczywiscie przed przeniesieniem do elity nalezaloby bezwzglednie pytac prowadzacego o zgode, zeby nie bylo potem sytuacji 'ja sie bardzo zdziwilem jak zobaczylem temat w elicie'
|
Do góry
|
|
|
|
#738996 - 24/11/2006 18:19
|
enthusiast
Meldunek: 04/11/2003
|
Quote:
Quote:
Z jednym się nie zgodzę:
Quote:
Moja propozycja: 1. EPP-równe stawki w zakresie 1-10 jednostek.Bilans tygodniowy(sprawa umowna).Dopiero wtedy można by było porównać tych ,którzy zasługują, by tu się znajdować.
Nie wszyscy lubią pisać stawki w jednostkach. To może być uciążliwe. A o tym czy ktoś zasługuje na EPP zadecyduje jego bilans.
Elita ,ma być elitą.Jakieś zasady powinny obowiazywać.Sam kiedyś podawałem w złotówkach.Nawet teraz źle robię podając typy w równych jednostach ,co nie odzwierciedla tego, co faktycznie gram.Dlatego od nowego roku planuję stawkowanie w zakresie 1-10j.Przecierz pod każdą jednostkę każdy może sobie podstawić odpowiednią ilość zer
Z tym to się zgodzić nie mogę. Całkowicie nie rozumiem grania jednostkami. Przecież wpłacam do danego buka złotówki (euro), gram za złotówki (euro). Po co mam dodaktowo tracić czas na przeliczanie na jednostki??? Gram już około 6 lat i nigdy tego nie robiłem - dla mnie to zwykła strata czasu. Jeżeli chodzi o porównania - wystarczy spojrzeć w staty danego usera. Jeżeli ma dodatni bilans ( jaki procent - wszystko można ustalić ) i spełnia odpowiednie kryteria to czemu ma nie być EPP. Czy tylko daltego że nie gram jednostkami ... ???
|
Do góry
|
|
|
|
#738999 - 24/11/2006 19:42
|
addict
Meldunek: 08/03/2006
|
Jeśli wszyscy będą podawać zysk w jednostkach oraz yield , to łatwiej byłoby ocenić , kto ma jaką skuteczność - w końcu każdy z nas dysponuje innym kapitałem na grę - podając zysk w jednostkach i yield łatwiej jest porównać poszczególnych typerów , niż rzucając jakimiś kwotami np. 5 zł , 20 zł etc. Co do zmian - uważam , że idą w dobrym kierunku - pozbędziemy się przypadkowych tematów w rodzaju "pewki suchym ryjem"...które wiadomo jak się kończą. Jeden user - jeden temat i w końcu będzie jakaś ciągłość - irytujące było zakładanie przez typerów po kilka tematów i porzucanie ich jak coś nie wyszło.Jedyne odstępstwo może być przy tematach prowadzonych przez dwóch lub więcej typerów wspólnie.
|
Do góry
|
|
|
|
#739000 - 24/11/2006 21:57
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/01/2006
|
Quote:
Może niech się wypowiedzą Ci ,którze w tej chwili podają stawki w dużych kwotach, ile razy ktoś wchodził z buciorami do tematu ,czy też na priv z zarzutem kłamstwa ,sam tego kiedyś doświadczyłem ,więc stwierdzam, że nie jest to przyjemne.
Kilka bierzacych skanow zalatwia sprawe i zamyka usta niedowiarkom.Ja osobiscie nie potrzebuje zadnych skanow , odrazu widze czy prowadzacy temat gra realnie czy wirtualnie i jestem za zachowaniem dowolnych stawek(jesli ktos chce niech je podaje w jednostkach jesli nie w pln'ach)
|
Do góry
|
|
|
|
#739002 - 24/11/2006 23:21
|
enthusiast
Meldunek: 04/11/2003
|
Quote:
Hmm....panowie ,na jaką sumę mam wystawić skan,na jaką?mogę na każdą ...jaką kto zechce
za stary już jestem żeby wdawać się w kłótnie kończąc ten wątek powiem tylko tyle - jednostki czy plnny - to moim zdaniem nie powinno być zapisane w regulaminie PP czy EPP. Jak napisał Vendetta - czasami od razu widać kto gra wirtualnie a kto nie
|
Do góry
|
|
|
|
#739003 - 25/11/2006 00:01
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/07/2005
|
Gdy powstawała idea epp, jakiś czas temu również dyskusja była bardzo podobna, jedni chcieli tego, inni tamtego, bla bla, wiadomo nikomu się nie dogodzi, byly dywagacje, byly sondy, miało być dobrze wyszło jak widać średnio, zmiany są potrzebne, to fakt, ale na pewno nie dojdziemy do konsensusu, bo ile ludzi tyle opini.
Moim zdaniem moderatorzy powinni w swoim gronie przedyskutować wszelkie pomysły, dojść do jakiegoś sensownego wniosku i wdrożyc to w życie.
moim zdaniem - w Elicie powinny być tematy które podlegają pewnym restrykcjom, a posiadacze tych topików powinni ścićle przestrzegać tych reguł, jesli oczywiscie chcą być w epp, (przejrzyste prowadzenie tematu, tygodniowe bilanse i miesieczne gruntowne podsumowania, plusowe wyniki itd.) - w PP należy zachować również jakiś porządek, mozna by przechrzcić go na Tematy ze statystykami, gracze prowadzili by w nich statystyki, z nadzieją awansowania do elity - utworzyc trzeci dział "wolna amerykanka", pełnił by funkcje dzisiejszego private picks, w których były by tematy osób które nie chcą być w elicie, nie chca prowadzić statystyk, pokazywac stanu portfela itd itp, dział jest potrzebny ponieważ, każdy user jest niezależny, powinien mieć własną wole, a nie można mu niczego narzucać.
taki jakby drzewkowy schemat prawdopodobnie załatwił by sprawę, bo przecież jesli ktos chce podawac swoje typy, wylacznei dla swojej przyjemnosci, nie chce robic statystyk to nie mozna mu tego zabronić !
- zmiana trybu na jednostkowy jest jak tu pare osób wczesniej pisała nietrafna i totalnie bez sensu
- lord devastator pisał o tym żeby każdy user miał jakąś wirtualną kwotą i nię zarządzał, moim zdaniem jest to świetny pomysł, ale tylko wtedy gdy założy się inny temat, dla graczy którzy chcieli by się zmierzyć z własnym "ja" lub z przeciwnikami, przydał by się taki dział, ponieważ daje głowe że bardzo duży odsetek ludzi gra wirtualnie, tam mogli by sobie "potrenować"
meritum: elite picks - twarde zasady private picks - podsumowania i chęć "awansu" wolna amerykanka - bez ograniczeń wirtualny stan konta - proba zarządzania kontem
kazdy moglby wybrac co jest dla niego odpowiednie i nie rodziły by się nie potrzebne konflikty, proste !
|
Do góry
|
|
|
|
|
|