Strona 1 z 2 1 2 >
Opcje tematu
#775004 - 08/12/2006 19:24 PLM czy powtórzyc mecze II kolejki?
grzesiek2 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 31/08/2003
Zwracam sie z tą sprawa do tych uczestników 2 rundy Eliminacji którzy nie podali typów jak i ich przeciwników. Problem jest w miare prosty i pierwszy zauważył go Experto chodzi dokładnie o to ze przy wysyłaniu postów w temacie cały czas było podane ze trwa I runda nie którzy poprostu nie zwracali uwagi ze w głównym temacie jest II runda bedac pewnym ze trwa pierwsza. Więc mam do zaproponowaniu w duchu dobrej zabawy i gry fair play rozegranie meczy oddanych walkowerem ponownie jak i meczy w których (tak jak Experto) przeciwnik nie podał wszystkich spotkań.Lącznie byłoby to 8 meczy:
Valverde - twist
timek - rockeman
Anthrator - [T]-error
Elninio - kolejarz83
baca02 - Stoin
rcsade - Cypryjczyk
marlon - Experto
MichuTN - sebkos

Prosze o wypowiedzi co wy otym sądzicie szczególnie tych którzy typy podali od nich wszystko zalezy.
Temat czynny do niedzieli do 24 potem zdecydujemy co dalej robić.

Do góry
#775005 - 08/12/2006 19:47 Re: PLM czy powtórzyc mecze II kolejki?
twist Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/09/2002
Nawet jak wyślę typy, Valverde i tak nie odczuje wielkiej różnicy :P

Do góry
#775006 - 08/12/2006 20:09 Re: PLM czy powtórzyc mecze II kolejki?
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Czekalem na II runde ELM, czekalem i sie okazalo ze juz byla

Nie wiem kiedy grzesiek zmienil nazwe tematu na II runde ELM, bo ja tam widzialem I runde, i juz nie chodzi o posty wysylane jako odp. poniewaz tam to oczywiste ze byla I runda ELM, jedno i drugie wprowadzilo mnie w blad...

W sumie moglem penetrowac kazdy temat w dziale PLK i nawet pomylka by mnie nie przeszkodzila, wiec w sumie to od organizatorow i od ludzi ktorzy podali wszystkie typy zalezy, nie obraze sie na nikogo, najwyzej za rok powalcze o LM,hehe

Do góry
#775007 - 08/12/2006 20:18 Re: PLM czy powtórzyc mecze II kolejki?
apofis Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/11/2001
Mysle ze jesli juz powtarzac to dla wszystkich a nie wybiorczo wylsal niewyslal a wtedy wielu sie na to nie zgodzi bo jak wygrali jednym czy dwoma punktami ......

sami widzicie

Do góry
#775008 - 08/12/2006 20:38 Re: PLM czy powtórzyc mecze II kolejki?
grzesiek2 Offline
Pooh-Bah

Chodzi właśnie o to ze bezsensu było by wszystko powtarzac i byłoby to troche nie sprawiedliwe dla tych co zasłuzenie wygrali. Tutaj zdecydował temat który wprowadził nie których w błąd dlatego wg mnie należy im się jakaś rekompensata ale wszystko zelezy od tych co oddali swoje typy jeśli oni wyraża dobra wole gry fair play podam typy na jakas niedziele i wszystko bedzie zgodne z duchem dobrej zabawy jaka jest celem nr jeden zarówno PLM jak i PLK

Do góry
#775009 - 08/12/2006 20:42 Re: PLM czy powtórzyc mecze II kolejki?
ksu Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 02/06/2005
Fakt...Experto ma racje widniał cały czas napis I runda i mogło to wprowadzic w błąd.

Druga sprawa to ze nie dotyczy to tylko osób w/w przez grzesiek2 a wszystkich co grali bo nie zapominajmy ze 4 osoby awansują za najlepszy bilans nawet jak przegrają i przy powtórzeniu meczy osoba co ma teraz 0 pkt. choc nawet przegra cały dwumecz moze uzyskac awans z np 40.pkt....wiec problem nie dotyczy tylko tych osób a wszystkich co uczestniczyli w II rundzie.

Do góry
#775010 - 08/12/2006 20:44 Re: PLM czy powtórzyc mecze II kolejki?
Anthrator Offline
addict

to bylby nietakt i bezsens powtarzac,ja tez chce powtorki i reorgananizacji lig,bopowinienem grac w 2 lidze a spoznilem sie o 4 dni i gram od początku
Poza tym oddalem nawet dobre typy,jest jeszcze szansa w rewanzu dla przegranych.

Do góry
#775011 - 08/12/2006 21:18 Re: PLM czy powtórzyc mecze II kolejki?
[T]-error Offline
I see dead people

Meldunek: 04/08/2001
Quote:

to bylby nietakt i bezsens powtarzac,ja tez chce powtorki i reorgananizacji lig,bopowinienem grac w 2 lidze a spoznilem sie o 4 dni i gram od początku
Poza tym oddalem nawet dobre typy,jest jeszcze szansa w rewanzu dla przegranych.

Wbiłeś mi 20 ... jak mam ci się zrewanżować?

PS. Gratki awansu ...

Do góry
#775012 - 08/12/2006 21:42 Re: PLM czy powtórzyc mecze II kolejki?
grzesiek2 Offline
Pooh-Bah

Quote:

Fakt...Experto ma racje widniał cały czas napis I runda i mogło to wprowadzic w błąd.

Druga sprawa to ze nie dotyczy to tylko osób w/w przez grzesiek2 a wszystkich co grali bo nie zapominajmy ze 4 osoby awansują za najlepszy bilans nawet jak przegrają i przy powtórzeniu meczy osoba co ma teraz 0 pkt. choc nawet przegra cały dwumecz moze uzyskac awans z np 40.pkt....wiec problem nie dotyczy tylko tych osób a wszystkich co uczestniczyli w II rundzie.

Rozumiem cię ale chodzi mi tutaj tylko i wyłacznie o gre fair jeśli nie wyrazacie zgody trudno widać status tej gry(dobra zabawa ponad wszystko) jaki był kiedyś juz dawno zniknął. A jeśli chodzi o te małe pkt to postaram sie podać mecze o podobnej skali trudności istnieje takze taka mozliwość że typowac beda tylko ci co nie oddali typów badz sie spóźnili a pkt np.Anthratora zostana zachowane. Róbcie jak uważacie do Was nalezy wola dla mniej bez sensu jest powtarzanie całej rundy. Sa dwie mozliwości albo runda powtórkowa dla tych którzy przez bład w temacie nie mogli typować albo nie zmieniamy nic.Decydujcie.

Do góry
#775013 - 08/12/2006 22:26 Re: PLM czy powtórzyc mecze II kolejki?
MichuTN Offline
veteran

Meldunek: 10/01/2006
Quote:

może zagramy powtórkę ale z zaliczeniem handicapu w ramach nagrody dla typujących w terminie
...i tak o wszystkim zadecyduje "góra"

Do góry
#775014 - 08/12/2006 23:26 Re: PLM czy powtórzyc mecze II kolejki?
Cypryjczyk Offline

Meldunek: 29/11/2004
mysle ze mozna to inaczej rozwiazac....

4 zespoly ktore wchodza jako lucky looser (LL) w 2 rundzie beda to zespoly ktore wygraja rywalizacje z posrod tych zespolow ktore zapomnialy zatypowac ale musza byc lepsze niz te zespoly ktore przegraja rywalizacje pierwotna.

czyli nalezy wprowadzic nowy system w ktorym utworzone zostana 4 pary z zespolow ktore zapomnialy o typach,tylko co zrobic z zespolami ktore mialy za rywali ktorzy zapomnieli zatypowac,automatyczny awans?

Wygranie rywalizacji z 4par nie daje awansu gdyz lepsze moga sie okazac zespoly tzw pierowtne ktore graja z kims w parze ale przegraly po dobrym meczu...

Do góry
#775015 - 08/12/2006 23:40 Re: PLM czy powtórzyc mecze II kolejki?
marlon Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 21/02/2004
Mnie sie wydaje że powinny byc utrzymane wyniki.Na 62 uczestników którzy powinni oddać typy zrobiło to 54,dwóch podało typy które zostały rozegrane drugiego dnia,a 6 osob nie oddalo typów (chyba dobrze policzyłem ?)Tak wiec kto bacznie śledził przebieg rozgrywek to wysłał typy o czasie i nie zmyliła go nawet zła nazwa tematu.Piszesz równiez że
"Chodzi właśnie o to ze bezsensu było by wszystko powtarzac i byłoby to troche nie sprawiedliwe dla tych co zasłuzenie wygrali.",czy to znczy że uczestnicy ktorzy wyslali typy o czasie wygrali niezasłużenie?Mnie również zdarzało sie przegapic jakies typowanie lub wysłac typowanie z opóznieniem i choc z żalem musiałem pogodzic się z losem.Pozdrawiam wszystkich typerów i czekamy na decyzje Admin PLK .

Do góry
#775016 - 08/12/2006 23:55 Re: PLM czy powtórzyc mecze II kolejki?
Valverde Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/11/2005
Moim skromnym zdaniem powinno się spóźnialskim dać szansę zatypowania, ale nie należy powtarzać całej kolejki.

Wina jest poniekąd wspólna, gdyż nazwa tematu wprowadzała w błąd, aczkolwiek sami uczestnicy mogli konsekwentniej pilnować czasu typowania w II rundzie.

Samemu w przeszłości zdarzało mi się przegrywać przez jakieś niedopatrzenia lub też zagapienia, ale w tym przypadku nie chodzi o żadną tam sprawiedliwość. Tym bardziej, że to dopiero początkowa faza turnieju i tak naprawdę obecna powtórka nie wpłynie na żadne decydujące rozstrzygnięcia w całym konkursie.

Problemem w powtórzeniu kolejki może być jedynie dobór meczy o podobnym stopniu trudności. Myślę nawet, że nie głupim pomysłem byłoby skopiowanie meczy z obecnej kolejki PLK (a są one dosyć egzotyczne), co by niejako premiowało typujących we właściwym czasie.

Tyle w temacie.

Pozdrawiam

Do góry
#775017 - 09/12/2006 09:18 Re: PLM czy powtórzyc mecze II kolejki?
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/01/2006
Tylko jak teraz odtworzyć warunki z pierwotnej kolejki? Przy parach, gdzie obaj gracze nie podali typów nie ma problemu, ale wg mnie pierwsza kolejka drugiej rundy była stosunkowo trudna to typowania i tam, gdzie tylko jedna osoba nie podała typów nie byłoby to sprawiedliwe, gdyby teraz ktoś mógł rywalizować przy innych typach.

Do góry
#775018 - 09/12/2006 11:05 Re: PLM czy powtórzyc mecze II kolejki?
grzesiek2 Offline
Pooh-Bah

Z tego co teraz przeczytałem dosyć ciekawy jest pomysł Cypryjczyka to chyba rozwiazuje w miare problem i daje szanse pokrzywdzonym. Zwyciezcy z tych 4 par nie mieliby pewnego awansu ale mieliby szanse awansować jako lucky losr. Co wy na to bo wg mnie to jedyne sensowne rozwiazanie które tutaj zostało podane.

Do góry
#775019 - 09/12/2006 11:09 Re: PLM czy powtórzyc mecze II kolejki?
grzesiek2 Offline
Pooh-Bah

Albo własnie wpadł mi do głowy jeszcze inny pomysł nie tworzyc par tylko pozwolić typować im osobno beż przeciwnika dajac szanse awansu jako LL w ten sposób wszystko bedzie od nich zalezało a miejsca są 4. Oczywiście jesli chodzi o sebkosa i experto to oni moga grać w rewanzach normalnie lub przejśc na ten wariant sami zdecyduja.

Do góry
#775020 - 09/12/2006 11:22 Re: PLM czy powtórzyc mecze II kolejki?
Valverde Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/11/2005
Quote:

Albo własnie wpadł mi do głowy jeszcze inny pomysł nie tworzyc par tylko pozwolić typować im osobno beż przeciwnika dajac szanse awansu jako LL w ten sposób wszystko bedzie od nich zalezało a miejsca są 4. Oczywiście jesli chodzi o sebkosa i experto to oni moga grać w rewanzach normalnie lub przejśc na ten wariant sami zdecyduja.

Moim zdanie pomysł z awansem jako LL jest najlepszy niejako oddając sens całej sytuacji.

Do góry
#775021 - 09/12/2006 11:36 Re: PLM czy powtórzyc mecze II kolejki?
ksu Offline
Pooh-Bah

Ale co z osobami co zdobyły 10-14pkt? wiadomo ze tamta kolejka była bardzo trudna i osoby co zdobyły mało punktów a ich przeciwnicy duzo to liczą tez teraz ze choc nie wygrają dwumeczu to moze wejdą jako LL....wiec w takim przypadku oni beda pokrzywdzeni.

Do góry
#775022 - 09/12/2006 11:38 Re: PLM czy powtórzyc mecze II kolejki?
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Quote:

LL jak dla mnie dobre rozwiazanie bo mam wtedy jakies szanse, w rewanzu abym odrobil 12punktow mam takie szanse jak wygrac w totka, terror i twist jeszcze mniejsze, musialbym trafic wszystkie 8 spotkan dokladne wyniki, wtedy bylby awans Oczywiscie od grzeska wszystko zalezy, ale to chyba najlepszy pomysl, bo ludzie ktorzy prowadza 20:0 nie sa sklonni do powtarzania meczow i szczerze mowiac to im sie nie dziwie

Do góry
#775023 - 09/12/2006 11:45 Re: PLM czy powtórzyc mecze II kolejki?
ksu Offline
Pooh-Bah

Experto zgoda masz małe szanse odrobic...ale dlaczego ty masz miec wieksze szanse niz np. @ żyła ktory grał ze mną i przegrał 25-14 czyli ma do odrobienia 11pkt. wiec teraz on ma miec kare za to ze zagrał??

Do góry
Strona 1 z 2 1 2 >