Opcje tematu
#769446 - 05/12/2006 09:39 Odtwarzacze mp3
Prem Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/07/2001
Albo opcja "szukaj" nie działa jak należy albo rzeczywiście nie było jeszcze na forum takiego tematu, jeśli był, liczę na łagodny wymiar kary

Zakładam ten temat, ponieważ mam konkretny problem i pomyślałem, że może ktoś z Was natknął się na podobny i będzie mi mógł coś doradzić ale na dłuższą metę temat ten niech będzie tematem zbiorczym dla wszystkich dyskusji o odtwarzaczach mp3.

W czym tkwi mój problem? Od dłuższego czasu posiadam Creative MuVo TX FM (512mb), lecz co pewien czas liczba plików mp3, które mogłem nań umieścić malała, doszło do tego, że znaczna część pamięci odtwarzacza leżała odłogiem i nie dało się w żaden sposób jej wykorzystać. Panaceum w tej sytuacji miała być aktualizacja firmware'u, ufny w takie rozwiązanie problemu dokonałem tejże i jakie było moje zdziwienie gdy mój mp3 player przestał działać (nie, nie pomyliłem się w wybieraniu firmware'u i na pewno wybralem właściwy, tj. ten przeznaczony dla mojego typu odtwarzacza), mało tego, jest on niewidzialny dla mojego komputera po podpięciu do USB.

Nie wiem co robić, mógłbym zmienić jeszcze raz firmware gdyby komp raczył zobaczyć mp3 playera, a tak? Zostaje chyba tylko serwis, chyba że ktoś z Was miał już podobny problem i jakoś udało mu się skutecznie reanimować swój sprzęt. Jeśli tak, proszę o pomoc

Pozdrawiam!

Do góry
Bonus: Unibet
#769447 - 06/12/2006 10:31 Re: Odtwarzacze mp3
jpl Offline
a.k.a. "Klajd Frog"

Meldunek: 29/07/2005
Co do problemu pierwszego to wystarczy sformatować mp3 playera tak samo jak formatuje się dyskietkę.

Jeśli chodzi o drugi problem hmm... spróbuj podłączyć go pod innego kompa Mój komp również obraził się na moja empetrójkę i żeby zgrać coś na niego muszę latać do drugiego

Do góry
#769448 - 08/12/2006 00:12 słuchawki do em-pe-czy
gruda Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 20/10/2002
niedawno byl tu temat , gdzie polecaliscie m.in. sluchawki, ale zostal on usuniety, w ramach oszczednosci chyba?

mam mp3 JVC i sluchawki, zwykle "pchelki" tejze firmy. raz ze nie zadowala mnie jakosc dzwieku, a po drugie wraz z nastaniem chlodow nosi sie swetry, golfy i inne kurtki, co powoduje nieustanne przesuwanie "pchelki" w uchu, czy jej wypadanie.
przy okazji wymiany sluchawek stacjonarnych postanowilem wiec kupic cos nowego do mp3. krag poszukiwan, zeby sie zbytnio nie rozwodzic (choc i tak nie moge sie zdecydowac) zawezam do marki KOSS i modeli od TEGO SPRZEDAWCY.
najchetniej wzialbym cos z TEGO TYPU , tyle ze to nieporeczne takie, do kieszeni sie nie zmiesci.
z modeli mini zwrocilem uwage na TAKIE
zastanawiam sie tylko, czy przy dluzszym noszeniu nie beda uwierac uszu?
moze wiec TAKIE O , na szyi montowane? sa tez jakies PLUGI, niczym stopery wygladajace.
podejrzewam, ze wszystkie graja podobnie (a moze nie?), wiec
kwestia wyboru rozbijalaby sie o komfort noszenia.

poradzcie cos, bo predzej wielkanoc nadejdzie niz cos wybiore. thx z gory

Do góry
#769449 - 08/12/2006 02:19 Re: słuchawki do em-pe-czy
rivex Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/04/2005
Ja tych modeli nie znam ale od jakiegos czasu posiadam Creative EP-630. Sa to sluchawki dokanalowe. Silikonowe koncowki. Nie wypadaja w ogole z uszu, bardzo dobrze tlumia halas. Swietne basy. Naprawde fajne sluchaweczki. Dalem za nie 79zeta.
Co do tych Kossow to moge Ci polecic forum:
http://forum.mp3store.pl/index.php?act=idx
tam jest bardzo duzo osob bardzo obeznanych w tym temacie. Z pewnoscia cos pomoga ....
Aha, nie przegladalem dokladnie Twoich aukcji ale na allegro zdarzaja sie niestety podrobki sluchawek.

Do góry
#769450 - 08/12/2006 08:35 Re: słuchawki do em-pe-czy
ciacho1984 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/09/2004
Ja mam kossy porta pro i polecam, uzytkuje ich juz ponad rok i swietnie sie spisuja , w swojej cenie sa to chyba najlepsze sluchawki, cena teraz juz tez jest swietna rok temu kosztowaly prawie 200 zl , teraz za 130-140 zl sie kupi, szukaj sprzedawcy ktory daje gwarancje, i wysyla w oryginalnym pudelku, porta pro powinny miec w standardzie przejsciowke i takie etui na nie , jak tego nie ma to cos jest nie tak. Model ten oferuje czyste brzmienie i rewelacyjny bass, mozna je zlozyc do podrozy i wlozyc do etui to tez jest fajna sprawa, ja po roku ich uzywania na nic innego bym nie zmienil, gdyz sa one dosc lekkie, co nie jest takie powszechne w srod lepszych sluchawek nausznych.

Do góry
#769451 - 08/12/2006 13:14 Re: słuchawki do em-pe-czy
Paxioo Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 20/10/2003
Wszystko zalezy jaka muzyke preferujesz, ale w tych granicach cenowych jakie Ciebie interesuja mysle, ze Koss Porta Pro to najlepsze rozwiazanie.
Sluchawki sa brzydkie, ale potrafia porzadnie zagrac.
Kolega wyzej pisze, ze oferuja czyste brzmienie i rewelacyjny bas. Jesli chodzi o bas to zgadzam sie w 100%, a co do czystosci brzmienia to roznie z tym bywa. W zwiazku z tym, jesli sluchasz duzo muzyki instrumentalnej badz klasycznej gdzie licza sie glownie wysokie tony, nie bedziesz z nich zadowolony.
Sam bym do dzis ich pewnie uzywal gdybym nie zakupil dokonalowych Shure.

Mozesz takze rozwazyc zakup Creative EP-630. Slyszalem wiele pochlebnych opini na ich temat, ale osobiscie nie mialem okazji ich przetestowania.

Do góry
#769452 - 08/12/2006 15:48 Re: słuchawki do em-pe-czy
nowy WK Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 30/11/2004
Co byscie polecali z urzadzen takiego typu ktore wtyka sie w samochodzie w gniazdo zapalniczki, w to wtyka sie flasha z mp3 i mozna zlapac w radiu to co nadaje urzadzenie?

Kiedys to sie nazywalo transmiter i bylo troche bardziej skomplikowane (potrzebny byl oddzielny odwarzacz mp3).

Przede wszystkim chodzi mi o wygode wybierania utworow - chcialbym 2gb flash i kilkanascie plyt w katalogach.

Wojtek

Do góry

Moderator:  Biszop, rafal08