Strona 9 z 14 < 1 2 ... 7 8 9 10 11 13 14 >
Opcje tematu
#761506 - 07/12/2006 17:38 Re: Jak zagadac panienke w nieszpory ? [4]
_Korver_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/04/2004
Quote:

jeśli chodzi o płacenie; to ze mną jest tak, że jeśli wychodzę z inicjatywą ( a tak niby powinno być, że facet to ten aktywista, co ciąga babę ) to płacę. w końcu zapraszam.
zresztą, to kwestia funduszy. jak ma się forsę, wszystko jest łatwiejsze, i nie stanowi problemu postawienie kina, kolacji, czy czegoś tam. szczególnie, jak ma się dziewkę średnio uposażoną

w kwestii płacenia widzę, że mam podobne zdanie, skoro ja zapraszam to ja płacę

"...a tak niby powinno być, że facet to ten aktywista, co ciąga babę... "

no właśnie, jak to powinno wyglądać? Jakiś czas temu spotykałem się z dziewczyną, która miała taką zasadę, że nigdy pierwsza nie proponuje spotkania. Nawet jak już byliśmy razem to próbowała się tego za wszelką cenę trzymać, no może z raz nie była konsekwentna, ale tak to wszystko wychodziło z mojej inicjatywy.

Do góry
Bonus: Unibet
#761507 - 07/12/2006 17:56 Re: Jak zagadac panienke w nieszpory ? [4]
nivet Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/01/2006
Witam

Jesli o mnie chodzi to jest tak.

Teraz jestem z Dziewczyna. Ona studentka, ja student. Bylismy w kinie jakis czas temu placilismy po polowie glownie z jej inicjatywy,ale ja bylem przygotowany na pokrycie calosci. Ale jak juz ostatnio zaprosilem ja na randke do przytulnej i romantycznej knajpki to nie bylo nawet gadania i jasne jest ze w takiej sytuacji placi Facet ( zreszta z przyjemnoscia )

Roznie bywa z tymi sprawami. Mi sie wydaje ze to zalezy od ludzi i od ich wychowania, bo powiedzmy sa takie dziewczyny ktore wymagaja tego, aby za nie placic na kazdym kroku, a sa tez i takie ktore prawie nigdy za siebie nie dadza zaplacic.

Powodzenia.

Do góry
#761508 - 07/12/2006 19:13 Re: Jak zagadac panienke w nieszpory ? [4]
Adammm Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 01/10/2006
znajomy opowiadal motyw z Anglii apropo placenia za kobiete...

Chlopak tam pracowal i z chlopakami [wszyscy splukani] poszli na impreze. Ze mial kase to sie z nimi umowil ze stawia, nie bylo problemu - chlopaki wporzo i impreza krecila sie w najlepsze. W pewnym momencie w tlumie zauwazyl laske, ktora podobala sie wszystkim chlopakom. I dziwnym trafem jakos zainteresowala sie nim. No i pelna radosc, ladna dziewczyna co wszystkim sie podobala, potanczyl z nia po czym zaproponowal jej drinka. Poszli do baru, laska powiedziala co chce... on patrzy do portfela... a tam nic nie ma

driny zamowione, kasa wczesniej byla, zastanawial sie jak to sie stalo ze to przepili. Powiedzial zeby laska poczekala, poszedl do chlopakow i mowi: dawajcie wszystkie drobne jakie macie. a oni mieli tyle samo co on, czyli nic. I zalamany uciekl z chlopakami z tej impry zostawiajac laske przy barze

jak mi opowiedzial ta historie to myslalem ze umre ze smiechu

Do góry
#761509 - 07/12/2006 19:46 Re: Jak zagadac panienke w nieszpory ? [4]
phaser Offline
addict

Meldunek: 05/12/2004
Quote:

no właśnie, jak to powinno wyglądać? Jakiś czas temu spotykałem się z dziewczyną, która miała taką zasadę, że nigdy pierwsza nie proponuje spotkania. Nawet jak już byliśmy razem to próbowała się tego za wszelką cenę trzymać, no może z raz nie była konsekwentna, ale tak to wszystko wychodziło z mojej inicjatywy.

ehh i ahh to ja mialem lepszy numer
- nigdy nie proponowala spotkan,
- nie odzywala sie pierwsza, chyba ze cos chciala albo cos sie stalo,
- nigdy nie placila za siebie,

niby to na pozor wszystko powinnno wynikac od faceta, ale na dluzsza mete nie do wytrzymania, szczegolnie dwa pierwsze punkty

Do góry
#761510 - 07/12/2006 20:20 Re: Jak zagadac panienke w nieszpory ? [4]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
PLaci zapraszajacy.

Nie ma tak, ze facet zawsze placi.
Czesto kobiety same chca pokrywac polowe, zeby nie stawarzac pozoru ze sa uzaleznione od kasy kolesia

Do góry
#761511 - 07/12/2006 20:30 Re: Jak zagadac panienke w nieszpory ? [4]
ksiądz Alfons Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 31/07/2004
Wchodzac do tego tematu powinna leciec muzyczka zespolu Toples - Zapros mnie do swego domu POLECAM

Do góry
#761512 - 07/12/2006 21:04 Re: Jak zagadac panienke w nieszpory ? [4]
Pierniczek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 30/10/2005
Quote:

PLaci zapraszajacy.

Nie ma tak, ze facet zawsze placi.
Czesto kobiety same chca pokrywac polowe, zeby nie stawarzac pozoru ze sa uzaleznione od kasy kolesia

Podpisuję sie rękami i nogami. Powiem wiecej...facet nie powinien płacić za wszystko, bo to może być dla kobiety:
1. zbyt zobowiązujące
2. kobieta moze potraktować faceta jako potencjalnego jelenia, który będzie jej stawiał wszystko...

Panowie mamy prawie 2007 rok, a ie 1995...czasy się zmieniły i światopogląd kobiet też. Dzisiejsze kobiety chcą być niezależne i nie chcą aby faceci prowadzili je za rączkę. Mogę nawet zaryzykować, ze nadchodzą czasy(albo nawet nadeszły), że to kobiety bedą rywalizowac o mężczyzn, a nie meżczyźni o kobiety. Panowie nie starajcie się być dżentelmenami jeżeli kobiety tego nie oczekuja. pzdr

Do góry
#761513 - 09/12/2006 10:31 Re: Jak zagadac panienke w nieszpory ? [4]
Adammm Offline
Pooh-Bah

Quote:

nie starajcie się być dżentelmenami jeżeli kobiety tego nie oczekuja. pzdr

i dlatego tyle ladnych lasek jest z gitami? bo nie sa dżentelmenami?

Do góry
#761514 - 09/12/2006 12:07 Re: Jak zagadac panienke w nieszpory ? [4]
Paxioo Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 20/10/2003
Zgadzam sie z Lupusem i Pierniczkiem.

Jak wychodze z dziewczyna to albo placimy po polowie, albo raz ja place calosc, a innym razem ona.
Nigdy nie zdarzylo sie, zeby jakas dziwnie sie na mnie popatrzyla z tego powodu, a jesli sie taka kiedys znajdzie to niech spada i szuka sobie jakiegos frajera, ktory za wszystko bedzie jej placil.

W koncu nie po to walczyly o rownouprawnienie przez tyle lat, zeby teraz stawiac im wszystko.

Do góry
#761515 - 09/12/2006 14:27 Re: Jak zagadac panienke w nieszpory ? [4]
Kuba88 Offline
addict

Meldunek: 23/02/2005
Zagadki żeńskiego mózgu
Kobiety mówią trzy razy więcej niż mężczyźni - twierdzi amerykańska psycholog
Przeciętna kobieta wypowiada 20 tys. słów dziennie, mężczyzna - tylko 7 tys. Panowie wolą milczeć, panie zaś - trajkotać z szybkością karabinu maszynowego. Mówienie sprawia przedstawicielkom pięknej płci taką samą rozkosz jak narkomanom przyjęcie kolejnej porcji heroiny.
REKLAMA Czytaj dalej

Za to faceci myślą o seksie co 52 sekundy. Mają też znacznie mniejszy ośrodek w mózgu, odpowiadający za słuch. Dlatego też z natury pozostają głusi na pozornie logiczne argumenty swych matek, żon i przyjaciółek, które na próżno mówią z wyrzutem: "Ty nigdy nie słuchasz, gdy do ciebie mówię". Do takich wniosków doszła Louann Brizendine, neuropsychiatra pracująca w Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Francisco. Pani Brizendine prowadzi także psychologiczną klinikę nastroju i hormonów dla kobiet. Na podstawie rozmów ze studentkami i pacjentkami oraz po przeanalizowaniu ponad tysiąca różnych prac naukowych Brizendine opublikowała książkę "The Female Mind" ("Kobiecy umysł"). To kontrowersyjne i niezbyt poprawne politycznie dzieło wkrótce ukaże się także w Wielkiej Brytanii.

Zasadnicza teza autorki brzmi - nie istnieje mózg uniseks.

Chłopcy i dziewczęta przychodzą na świat z różnymi mózgami, które są zasadniczo odmienne chemicznie i strukturalnie. "Chłopcy pojawiają się już "okablowani" neuronalnie jako mężczyźni, dziewczęta jako kobiety. Mózg wytwarza emocje, impulsy, wartości, tak więc panie i panowie inaczej postrzegają świat. Jeśli kobiety to zrozumieją, będą mogły lepiej kierować własnym życiem", zapewnia dr Brizendine.

Jak wiadomo, każdy mózg na początku jest żeński. Ale od ósmego tygodnia ciąży chłopcy w łonie matki są bombardowani hormonem męskim - testosteronem. Bombardowanie ma charakter intensywny. Tylko w okresie dojrzewania erupcja testosteronu u chłopców jest równie gwałtowna. Mózg męskich embrionów zostaje dosłownie zamarynowany w testosteronie - opowiada obrazowo autorka.

W rezultacie powstaje "męski" mózg - testosteron sprawia, że połączenia w ośrodkach sterujących komunikacją i wyrażaniem emocji ulegają redukcji. W mózgach kobiecych pod wpływem żeńskiego hormonu estrogenu, który autorka nazywa "królową", zostają rozbudowane ośrodki komunikacyjne oraz centra odpowiedzialne za mówienie, wyrażanie emocji i obserwowanie emocji innych. "Można powiedzieć, że kobiety transferują emocje ośmiopasmową autostradą, a mężczyźni tylko przez wąską wiejską drogę", wyjaśnia dr Brizendine. Podczas eksperymentu w Stanford University ochotnikom pokazano obrazy wywołujące silne emocje. W mózgach kobiecych uaktywniło się aż dziewięć różnych regionów odpowiedzialnych za emocje - w mózgach męskich zamigotały tylko dwa.

W rezultacie już zachowanie niemowląt płci obojga jest inne - dziewczynki w napięciu obserwują mimikę, chłopcom jest ona w zasadzie obojętna. Malcy płci męskiej nie słuchają matek nie dlatego, że je lekceważą. Po prostu nie potrafią odczytać emocji na ich twarzach. Próby wychowania uniseksualnego skazane są na niepowodzenia. Pewna pacjentka dr Brizendine dawała swej trzyletniej córeczce zabawki odpowiednie także dla chłopców, m.in. czerwony wóz strażacki. Dziewczynka włożyła jednak samochód do wózka, przykryła go kocykiem, kołysała i śpiewała słodkim głosem: "Nie martw się, mały samochodziku, wszystko będzie dobrze". Z pewnością gdyby podobną książkę napisał mężczyzna, rozpętałaby się burza. Przez lata feministki zaprzeczały, że między męskim a kobiecym mózgiem istniała naturalna różnica. "Różne" może przecież znaczyć także "gorsze". Jeśli taka różnica rzeczywiście występuje, to tylko jako skutek wychowania, narzucania przez środowisko "kobiecych" ról. W ubiegłym roku wybuchł skandal, w wyniku którego musiał ustąpić ze stanowiska Lawrence Summers, rektor renomowanego Uniwersytetu Harvarda. Summers podczas wykładu wyraził pogląd, iż "uniseksualne" wychowanie skazane jest na porażkę. Opowiadał, jak podarował swej córeczce dwie ciężarówki-zabawki. Dziewczynka natychmiast uznała je za "ciężarówkę-mamusię" i "ciężarówkę-tatusia". Rektor zaznaczył również, iż z powodu garnituru swych genów kobiety osiągają znacznie mniejsze sukcesy od mężczyzn w naukach inżynieryjnych i ścisłych. Oburzenie było tak wielkie, iż uznany za "kryptoseksistę" rektor w niesławie złożył dymisję. Pani Brizendine twierdzi, że Summers miał rację i jednocześnie jej nie miał. W początkowym okresie nastoletniego życia chłopcy i dziewczęta reprezentują takie same zdolności matematyczne. Potem jednak zaczynają się zmiany hormonalne. Wtedy dziewczęta zaczynają skupiać się na swych emocjach, na kontaktach i intensywnych rozmowach z koleżankami przez telefon czy e-mail. Chłopcy natomiast, z natury niezbyt sprawni w komunikacji interpersonalnej, stają się "wojownikami" i "samotnymi myśliwymi", których pasjonuje rywalizacja w sporcie czy też podbojach sercowych. Summers nie zrozumiał, że jeśli dziewczęta nie zdobywają laurów w naukach ścisłych, to nie dlatego, że brak im ku temu genetycznych uwarunkowań, ale po prostu tego nie chcą i wybierają komunikację interpersonalną jako łatwiejszą dla siebie. Życie naukowca zazwyczaj jest samotne, podczas gdy kobiecy mózg został ukształtowany przez naturę do rozmów, kontaktów międzyludzkich, wyrażania emocji.
Dlaczego nastoletnie dziewczęta bez przerwy rozmawiają? Po prostu dlatego, że intensywna konwersacja pobudza w ich mózgach ośrodki odpowiedzialne za przyjemność. Rozmowa uruchamia kaskadę "puszystych kociaków", czyli hormonów generujących dobre samopoczucie - oksytocyny i dopaminy. Hormony te powodują, iż kobiety otrzymują za gorące pogaduszki "największą, najszybszą neurologiczną nagrodę, jaką można zdobyć, z wyjątkiem tylko orgazmu". Komentator dziennika "San Francisco Chronicle" napisał ironicznie, iż tłumaczy to, dlaczego panie mówią podczas aktu seksualnego - najwidoczniej pragną zainkasować podwójną premię...

Ale na polu zmysłowej miłości to faceci są królami. Psycholog z San Francisco twierdzi, że "procesor seksualny", czyli ośrodek w mózgu odpowiedzialny za myślenie erotyczne, jest u mężczyzn dwa i pół razy większy niż u kobiet.

"Jeśli chodzi o myślenie seksualne, mężczyźni dysponują międzynarodowym portem lotniczym, natomiast kobiety - podmiejskim lotniskiem dla prywatnych awionetek", tłumaczy dr Brizendine. W następstwie panowie myślą o seksie co 52 sekundy, przedstawicielki piękniejszej płci zaś - przeciętnie tylko raz na dzień.

Mężczyźni szukają czystego seksu, natomiast kobiety przede wszystkim towarzyszących mu romantycznych okoliczności. Żeński mózg ma natomiast "dziedziczną architekturę wyboru partnera". Kobiety szukają panów "symetrycznych", gdyż symetria oznacza sprawność i zdrowie. Panie instynktownie czują, że "symetryczny" amant zapewni im lepszy orgazm, gorąca zmysłowa rozkosz to zaś większe prawdopodobieństwo zapłodnienia. Mimo wszelkiego postępu i nowoczesności postępowanie większości kobiet określa przede wszystkim potrzeba macierzyństwa.

Jak dowodzi studium z udziałem 10 tys. uczestniczek z 37 kręgów kulturowych, panie zwracają mniejszą uwagę na powierzchowność potencjalnego małżonka. Interesuje je przede wszystkim jego status społeczny i zasobność portfela. Bogaty mężczyzna zapewni przecież wspólnemu dziecku lepszą przyszłość.

Jak można było przewidzieć, tezy psychiatry z San Francisco, która zresztą uważa się za "nowoczesną feministkę", spotkały się z bezpardonową krytyką. Louann Brizendine powiela przecież konserwatywne stereotypy, antykobiece uprzedzenia, wykreowane przez mężczyzn postacie gadatliwych bab, występujące we wszystkich epokach i w wielu kulturach. Jej wizje przedstawicieli obojga płci są jak wzięte z komedii Woody'ego Allena. Książka dr Brizendine pozornie wygląda na dobrze udokumentowaną, jednak gdy przyjrzeć się dokładnie bibliografii, można spostrzec, że wiele pozycji omawia problemy samic myszy czy małp rezusów. Amerykański psycholog ewolucyjny, David H. Peterzell napisał, iż autorka nieustannie myli strukturę neuronalną (mózg) z funkcjami psychicznymi (emocje, zachowanie). Nie można tłumaczyć wszystkich różnic w zachowaniu przedstawicieli odmiennych płci różnica struktury mózgu, tymczasem dr Brizendine z przewrotną satysfakcją przedstawia mężczyzn jako zimnych drani z natury niezdolnych do empatii.

Deborah Cameron z Uniwersytetu Oxford, profesor lingwistyki specjalizująca się w problematyce gender, czyli kulturowych różnic płci, zaznacza, iż długość naszych rozmów uzależniona jest od tego, kim jesteśmy i czym się zajmujemy. To przecież normalne, że sekretarka zazwyczaj wypowiada więcej słów niż kierowca ciężarówki. "Jeśli porównamy wiele miarodajnych studiów, wówczas okaże się, że kobiety mówią mniej więcej tak długo jak mężczyźni", podkreśla prof. Cameron. Jej zdaniem, istnieje wiele dobrych, naukowych książek o kobiecym mózgu, ale powierzchowna, szukająca efektów, napisana dynamicznym językiem praca dr Brizendine z pewnością (aczkolwiek niezasłużenie) zdobędzie większy rozgłos.

heh ...

Do góry
#775837 - 10/12/2006 11:56 Re: Jak zagadac panienke w nieszpory ? [4] [Re: Kuba88]
Adammm Offline
Pooh-Bah

no to ja mam do was pytanie, dlaczego ladne laski sa glupie, a brzydkie fajne?

Do góry
#775843 - 10/12/2006 11:58 Re: Jak zagadac panienke w nieszpory ? [4] [Re: Adammm]
kamasss Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/08/2004
Originally Posted By: Adammm
no to ja mam do was pytanie, dlaczego ladne laski sa glupie, a brzydkie fajne?

chyba żyjemy w innym świecie...

Do góry
#775940 - 10/12/2006 12:23 Re: Jak zagadac panienke w nieszpory ? [4] [Re: kamasss]
andrzejek_84 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/04/2004
wszystkie sa glupie \:D

Do góry
#777243 - 10/12/2006 18:23 Re: Jak zagadac panienke w nieszpory ? [4] [Re: andrzejek_84]
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/06/2003
elo chlopaki
kurde juz sie sam zakrecilem w tym wszystkim, lekka historyja;)

Poznalem kobitke na imprezce jakis tydzien temu ktora studiuje u mnie w miescie 5 rok. Po pijaku podlazlem, ale zle nie bylo. Umowilismy sie na kolejna
e spotkanie i bylo dobrze, nawet mnie zaprosila do siebie, ale odmowilem bo nastepnego dnia na rano na uczelnie i wazne zal. z chemii
2 dni temu rozmowa przez gg i laska pisze zdania typu: wiesz ze masz super oczy, albo mowilam Ci juz ze swietnie calujesz albo na zakonczenie pisze kolorowych snow i abym Ci sie snila, wszystko mile i good tymbardziej, ze laska naprawde pierwsza klasa, wczoraj sms-y wszystko okej, no i dzis dzwonie raz, drugi itp i cisza, i pytanie: co jest grane?? chloera czlowiek sie wkurzyc moze, czyzby zaczela sie wojna charakterow, laska mnie sprawdza czy co? bursztyk doradz cos bo ja juz glupi jestem:)

Do góry
#777282 - 10/12/2006 18:43 Re: Jak zagadac panienke w nieszpory ? [4] [Re: HAGIi]
xqwzts Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/03/2005
HAGIi ja specjalista nie jstem, ale jesli pisala ci takie rzeczy, a teraz sie nie odzywa to albo jest pusta ;\) , albo cie sprawdza, albo poprostu nie moze odebrac telefonu bo jej nie ma \:p . Na twoim miejscu bym czekal az ona sie odezwie, no chyba ze sie nie bedzie odzywac przez dluzszy czas, wtedy kolej na ciebie \:\)

to tylko moje skromne zdanie

Do góry
#777444 - 10/12/2006 19:46 Re: Jak zagadac panienke w nieszpory ? [4] [Re: xqwzts]
GaloGalo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/04/2006
Hagi --- powiem ci od siebie że one tak mają. Moja jest okropnie zazdrosna znów, ale to tak btw ;). Nie dziw się jak niedługo się odezwie i powieje chłodem a potem (może jeszcze tego samego dnia) Ci tell na gg, że nie może bez ciebie żyć hehe.... ONE PO PROSTU TAKIE SĄ... nawet nie staraj się tego zrozumieć bo stoisz na przegranej pozycji :))

Do góry
#777490 - 10/12/2006 20:02 Re: Jak zagadac panienke w nieszpory ? [4] [Re: GaloGalo]
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/06/2003
Ano wlasnie, probuje dojsc do tego co sie u nich w glowach dzieje, ale jestem bezsilny.
Laska widac otwarta jest: napisala nawet taki tekst na gg:
ania-spin (6-12-2006 21:51)
wlasnie ja zwrocilam na ciebie uwage w klubie
bo moze dlatego tez ze pierwszy raz w spinie cie widzialam
Ja (6-12-2006 21:51)
tego to nie wiem
ale tez ze fajny jestes
byc moze, nie wiem
\:\)
z wygladu na pierwszy rzut oka
to juz wiesz
na pierwszy rzut oka - te stwierdzenie jest fajne:D
Ja (6-12-2006 21:52)
a na drugi rzut oka jaki jestem?:D
Ja (6-12-2006 21:52)
tylko szczerze mi tu:)
ania-spin (6-12-2006 21:52)
na drugi....
ania-spin (6-12-2006 21:52)
jeszcze fajniejszy

widac, ze laska mila, fajna, czytajac te wypociny mozna wywnioskowac, ze laska pozytywnie jest nastawiona do mnie. Dlatego nie moge pojac czemu taki zastoj dzis i nie odbiera tel.
Napisalem sms-a ze jz dzwonic nie bede bo nie ma sensu... jak nie odbiera, moze za mocno napisalem hmm nie wiem, ale powinno Jej dac do myslenia
Dobrze to my sie nie znamy i trzeba uwazac co sie pisze

nie wiem co robic...

Do góry
#777514 - 10/12/2006 20:10 Re: Jak zagadac panienke na disco? [4] [Re: jpl]
KCCPP Offline
newbie

Meldunek: 10/12/2006
Nie to juz jest paranoja niech One wygina bo mnie szlak przez nie trafia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry
#777527 - 10/12/2006 20:13 Re: Jak zagadac panienke na disco? [4] [Re: KCCPP]
KCCPP Offline
newbie

Meldunek: 10/12/2006
A do blondynek od jutra zaczynam strzelac wygina wszytskie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry
#777577 - 10/12/2006 20:27 Re: Jak zagadac panienke na disco? [4] [Re: KCCPP]
Pierniczek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 30/10/2005
Panowie spokojnie...bez desperacji. KCCPP zanim zaczniesz oceniać kobiety oceń obiektywnie siebie.

Do góry
Strona 9 z 14 < 1 2 ... 7 8 9 10 11 13 14 >

Moderator:  Biszop, rafal08