Minister Szumowski mówi, że na zniesienie obowiązku zakrywania ust i nosa możemy liczyć "kiedy będzie szczepionka". Wg ekspertów czas potrzebny na jej stworzenie to minimum 12-18 miesięcy.
Biszop Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
Taka zagadka Czy ktoś wie dlaczego w którymś z etapów uwalniania gospodarki mają ruszyć żlobki, przedszkola i klasy 1-3, a nie reszta klas chociażby podstawówki?
Taka zagadka Czy ktoś wie dlaczego w którymś z etapów uwalniania gospodarki mają ruszyć żlobki, przedszkola i klasy 1-3, a nie reszta klas chociażby podstawówki?
a to bardzo proste jest.....żeby ich rodzice/opiekunowie (m.in. pielęgniarki, położne, dr.) wrócili do pracy,a nie siedzieli na zasiłku opiekuńczym i żeby nie jebła nasza służba zdr..
#7455225 - 16/04/202022:34Re: KORONAWIRUS - CZAT OGÓLNY
[Re: Take It]
Biszop Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Originally Posted By: Take It
Originally Posted By: Biszop
a to bardzo proste jest.....żeby ich rodzice/opiekunowie (m.in. pielęgniarki, położne, dr.) wrócili do pracy,a nie siedzieli na zasiłku opiekuńczym i żeby nie jebła nasza służba zdr..
Tak, w zasadzie tak tylko jaka jest motywacja ogłaszających tę cudowną wiadomość? Dzieci do 8 roku. Ich opiekunom przysługuje zasiłek opiekuńczy, tak jak piszesz, tylko akurat pielęgniarki to mały koszt, bo chyba nie wierzysz, że ten wykurwisty w kosmos rząd na którym wzorują się inne europejskie i nie tylko rządy, martwi się o stan personalny służby zdrowia? Dwoje rodziców, ona zarabia 10k na rękę, on niech będzie 5 k, jak myślisz kto poszedł na opiekę?
Pinokio zobaczył, że w skarbcu już nawet nie tyle, że widać dno, tam już widać ziemię pod fundamentami. Lata kupowania głosów za kasę właśnie zaczynają pokazywać osrane majtki i rzeczone fundamenty, a te jełopy organizują konferencję o otwarci lasów czy parków
Szef Światowej Organizacji Zdrowia, dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, był starszym kapo dla mafii gangsterskiej Tigray Peoples Liberation Front (TPLF), która rządziła Etiopią w latach 1991-2018. W tym czasie pełnił funkcję Ministra Zdrowia i Ministra Spraw Zagranicznych, umacniając swoją wiarygodność jako członek wewnętrznego kręgu jednego z najbardziej skorumpowanych, brutalnych i ludobójczych reżimów, który postawił stopę na tej planecie w ciągu ostatnich 30 lat.
Tak, w zasadzie tak tylko jaka jest motywacja ogłaszających tę cudowną wiadomość? Dzieci do 8 roku. Ich opiekunom przysługuje zasiłek opiekuńczy, tak jak piszesz, tylko akurat pielęgniarki to mały koszt, bo chyba nie wierzysz, że ten wykurwisty w kosmos rząd na którym wzorują się inne europejskie i nie tylko rządy, martwi się o stan personalny służby zdrowia? Dwoje rodziców, ona zarabia 10k na rękę, on niech będzie 5 k, jak myślisz kto poszedł na opiekę?
Pinokio zobaczył, że w skarbcu już nawet nie tyle, że widać dno, tam już widać ziemię pod fundamentami. Lata kupowania głosów za kasę właśnie zaczynają pokazywać osrane majtki i rzeczone fundamenty, a te jełopy organizują konferencję o otwarci lasów czy parków
widzisz a ja ich podejrzewałem o bardziej szlacheckie pobudki:) oglądałem jakiś materiał o Szwecji i o tym jak oni sobie radzą w tych trudnych czasach i wypowiadał się tamtejszy lekarz, że gdyby u nich pozamykali żłobki/ przedszkola/ szkoły to służba zdrowia by im się załamała, bo nie miałby kto leczyć czy być przy łóżkach A że w skarbcu coraz mniej to się zgadza - obserwuję po znajomych, rodzinie : ile osób z dobrymi zarobkami siedzi na zasiłkach (opieka na dziecko , czy zwolnienie lekarskie po badaniu przez telefon:)), żeby odciążyć pracodawcę w tym czasie spowolnienia.
taka ciekawostka dla tych co nie wiedza kiedy who oglasza pandemie to ci co robia szczepionki maja jeszcze mniej restrykcyjne przepisy dotyczace sprawdzania jaki beda one mialy wplyw na ludzi bo przeciez walczymy o zycie i trzeba szybko dzialac
ciekawe jak sie rozwinie kwestia szczepien przymusowych bo jestem przekonany ze do tego w koncu dojdzie, jak nie przy tym wirusie to przy nastepnych okazjach
taka ciekawostka dla tych co nie wiedza kiedy who oglasza pandemie to ci co robia szczepionki maja jeszcze mniej restrykcyjne przepisy dotyczace sprawdzania jaki beda one mialy wplyw na ludzi bo przeciez walczymy o zycie i trzeba szybko dzialac
ciekawe jak sie rozwinie kwestia szczepien przymusowych bo jestem przekonany ze do tego w koncu dojdzie, jak nie przy tym wirusie to przy nastepnych okazjach
Ciekawe który buk pierwszy wystawi takie zdarzenie czy szczepionki na koronę bedą obowiązkowe i czemu kurs na tak będzie 1.25 maks
Co do suszy, słyszałem wypowiedź, brzmiał całkiem sensownie, jakiegoś posła PSLu który apelował aby rząd rozpoczął skup żywności bo we wrześniu się zdziwimy jak zacznie brakować jedzenia. Podobno jest bardzo dużo pożarów lasów, na razie tylko ściółkowych, do tego wypalanie traw przez ludzi... sam w świąteczny weekend musiałem przekopać kawałek gleby i na dwie łopaty praktycznie sucho. Zima bez śniegu i choćby większych opadów deszczu..., no ten rok nie zapowiada się w zbyt ciekawych barwach.
Jeszcze co do podwyżek dla żołnierzy. Wydaje się, że jest to zapychanie ust kasą, róbcie co każemy i nie dyskutujcie, bo to, że problem wirusa dotyczy jednostek wojskowych to żadne odkrycie. Pewnie doszli do wniosku, że wojsko to w większości młoda silna kadra, przechorują i byle nie siać paniki. Przecież nawet w mediach nie ma słowa o tym, nie licząc chyba jednego czy dwóch przypadków, o zachorowaniach w wojsku. Inna kwestia, że wojsko to wojska, trudno się dziwić, że nie wypuszczają takich danych na zewnątrz, bo stabilności i tak już rozchwianemu systemowi to się na pewno nie przysłuży, a widać nierząd ma świadomość tego, że mimo propagandy to wszystko może jebnąć i wojsko może być potrzebne do różnych celów, od niesienia pomocy do bardziej radykalnych działań....
Co do suszy, słyszałem wypowiedź, brzmiał całkiem sensownie, jakiegoś posła PSLu który apelował aby rząd rozpoczął skup żywności bo we wrześniu się zdziwimy jak zacznie brakować jedzenia. Podobno jest bardzo dużo pożarów lasów, na razie tylko ściółkowych, do tego wypalanie traw przez ludzi... sam w świąteczny weekend musiałem przekopać kawałek gleby i na dwie łopaty praktycznie sucho. Zima bez śniegu i choćby większych opadów deszczu..., no ten rok nie zapowiada się w zbyt ciekawych barwach.
u mnie to samo, w ogrodku niemalze popiół, no ale co sie dziwic jak moze w tym roku z 5 razy deszcz padał w Wawie
no ale oczywiscie wina będzie ludzi ze sie nie przygotowali, mnie wkur.wiają takie rady "niech rolnik zbiera deszczówke". Tylko jak ma sobie ją zbierać na takim np polu 5ha? I po co? skoro pada na pole gdzie susza to niech leci w ziemie. Deszczówke to sobie można zbierać w miescie zeby woda do kanalizacji nie leciała, chociaz i tak jak poleci to suma sumarum wpadnie gdzies potem do rzeki
no ale bedzie jak zawsze, agendy rządowe nic nie robią, a potem sie wine zrzuci na rolnikow ze pietruszka droga, na włascicieli ogródków ze podlewają albo małe gminy które nie wiedziec czemu nie zainwestowały miliardów w rozwiązania mając milion budżetu rocznego