Strona 1 z 3 1 2 3 >
Opcje tematu
#723497 - 14/11/2006 19:35 I liga - 15 kolejka (17-19.11.2006)
Robak1984 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/01/2006
Orange Ekstraklasa - 15 kolejka

17.11.2006 (piątek)

20:00 Korona Kielce - Górnik Zabrze(transmisja w C+)

18.11.2006 (sobota)

16:00 Odra Wodzisław - Lech Poznań
16:00 Cracovia Kraków - Widzew Łódź
16:00 Groclin Grodzisk Wielkopolski - Górnik Łęczna
16:00 GKS BOT Bełchatów - Pogoń Szczecin (transmisja w C+)
18:00 Arka Gdynia - Wisła Płock
18:15 Zagłębie Lubin - Legia Warszawa (transmisja w C+)

19.11.2006 (niedziela)

16:00 ŁKS Łódź - Wisła Kraków (transmisja w C+)

Edited by Bzyku (15/11/2006 09:59)

Do góry
Bonus: Unibet
#723498 - 14/11/2006 20:36 Re: I liga - 15 kolejka (17-19.11.2006)
grzesol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/08/2005
Ja wypowiem się narazie co do 1 meczu,a dokładnie:

Zagłębie Lubin-Legia Warszawa 1x

To jest mój pewniak wszystkich meczów 15 kolejki OE.Zagłębie Lubin sprawiło ostatnio u siebie ogromną sensację nie wygrywając ze słabiutkim Górnkiem Łęczna.Widać jednak,że Górnicy złapali wiatr w żagle po wcześniejszej wygranej z Odrą Wodzisław.Podstawowym faktem do gry na Zagłebie jest to,że Legia ma 5 wygranych z rzędu,a jak wiemy każda passa się kiedyś kończy.Przychodzi na to najlepszy moment bo Zagłębie z czołówką tabeli gra bardzo dobrze.Legia wyraźnie złapała wiatr w żagle,a Zagłebie gran ostatnio różnie remis z Górnkiem Łęczna,przegrana w pucharze z Cracovią dochodząc do łatwej wygranej z Widzewem.Po kursie 1.55 w expekcie aż żal nie skorzystać z takiego typu.

Do góry
#723499 - 14/11/2006 20:41 Re: I liga - 15 kolejka (17-19.11.2006)
shiva Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/01/2005
Warto napisać, że mecz Górnik-Korona odbędzie się na stadionie w Kielcach

Do góry
#723500 - 16/11/2006 09:50 Re: I liga - 15 kolejka (17-19.11.2006)
jappa Offline
old hand

Meldunek: 07/01/2005
Witam,jak nigdy zainteresowałem się meczem mojej ukochanej drużyny Lecha Poznan...W Poznaniu plany są ambitne,ale jak narazie nieprzekłada się to na punkty...Jak Lech nieumie zdobywać punktów u siebie to trza na wyjazdach:)..Sprawa jest prosta trza wygrać ten mecz z Odrą aby nie stracić kontatktu z czołówką..Jeśli chodzi o ofensywę nie trza pisać tak samo defensywa,sądzę że Smuda pracując w Odrze zna potencjał przeciwnika ..Stawiam na lecha 100 zela pozdrawiam

Odra Wodzisław - Lech Poznań typ 2 kurs:2,36 Milenium

Do góry
#723501 - 16/11/2006 14:18 Re: I liga - 15 kolejka (17-19.11.2006)
Stalion Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/10/2006
Witam...

Pierwszym meczem ktory chcialem rozpatrzyc jest spotkanie GKS Belchatow z Pogonia Szczecin.

Ciekawi mnie w jakiej dyspozycji bedzie Radoslaw Matusiak, pilkarz ktory w Orange Ekstraklasie wyrasta na prawdziwa gwiazde. Ostatni mecz w Krakowie mial bardzo dobry, do udanych mozna zaliczyc wystep w naszej reprezentacji.
Regularnie strzela takze Ujek - zawodnik ktory kojarzy sie nie tylko ze sportowymi aspektami pilki noznej.;)

Oba kluby maja zupelnie inne cele w polskiej lidze. Zespol z Belchatowa chce grac w europejskich pucharach, Pogon ma na celu utrzymanie sie w lidze.

Warto wspomniec ze tydzien temu to GKS przerwal wspaniala passe meczow bez porazki Wisly na wlasnym stadionie.
Szczecinski zespol podzielil sie punktami z Groclinem.

Bilans ostatnich 5 spotkan pomiedzy tymi zespolami:
Apr 11, 2006 1. Liga GKS Belchatow Pogon 2 - 0
Oct 01, 2005 1. Liga Pogon GKS Belchatow 0 - 0
Jun 06, 2004 2. Liga Pogon GKS Belchatow 2 - 2
Nov 15, 2003 2. Liga GKS Belchatow Pogon 2 - 0
May 26, 1999 1. Liga Pogon GKS Belchatow 1 - 0

Jesli GKS chce zajac bardzo dobre miejsce w lidze to takie spotkanie jak ze szczecinka Pogonia musi wygrac.

GKS Belchatow - Pogon Szczecin 1 kurs 1.55

Nastepnym ciekawym meczem jest spotkanie Arki Gdynia z
Wisla Plock.

W pamieci mam niedawna konfrontacje zespolu z Mazowsza z Gornikiem Zabrze. Tam plocka obrona zagrala tragicznie. Jesli sytuacja sie powtorzy moze pasc "ciekawy" wynik w Gdyni. Z drugiej strony moze pilkarze Wisly ogladajac srodowy mecz Belgii z Polska czegos sie nauczyli

Ekipa z Mazowsza w tej rundzie nie wygrala na wyjezdzie. Mysle ze ten mecz tego nie zmieni.

Bilans spotkan pomiedzy zespolami:

Mar 29, 2006 1. Liga Arka Wisla P 1 - 1
Aug 20, 2005 1. Liga Wisla P Arka 1 - 1

Patrzac na statystyki sytacja wyglada remisowo, ale ja osobiscie zaryzykowalbym granie na czyste 1

Arka Gdynia - Wisla Plock 1 kurs 2
Dla tych ktorzy chca podbic kurs lub graja asekuracyjnie:
Arka Gdynia - Wisla Plock 1X kurs 1.22 (Profesjonal)

Pozdrawiam;)

Do góry
#723502 - 16/11/2006 15:14 Re: I liga - 15 kolejka (17-19.11.2006)
adingh Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/07/2004
Korona Kielce - Górnik Zabrze 1 1.40

Obydwie te drużyny wygrały swoje ostatnie mecze w lidze. Jednak Górnik pokonał najsłabsza w tym sezonie Wisłe Płock. Wczesniej Zabrzanie przegrali trzy mecze. Ogólnie na wyjazdach w tym sezonie zdobyli 7 punktów, wygrywając dwa razy i raz remisując. Wiadomo, że Korona to lepsza drużyna, która na pewno w tym sezonie gra lepiej i ma lepszy skład od Górnika i tutaj jest faworytem. W poprzednim sezonie dwa razy zdecydowanie wygrywała Korona, i w tym powinno być podobnie. Do wzięcia też handi na Korone

Do góry
#723503 - 16/11/2006 16:53 Re: I liga - 15 kolejka (17-19.11.2006)
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
Quote:

Ciekawi mnie w jakiej dyspozycji bedzie Radoslaw Matusiak, pilkarz ktory w Orange Ekstraklasie wyrasta na prawdziwa gwiazde. Ostatni mecz w Krakowie mial bardzo dobry, do udanych mozna zaliczyc wystep w naszej reprezentacji.
Regularnie strzela takze Ujek - zawodnik ktory kojarzy sie nie tylko ze sportowymi aspektami pilki noznej.;)

Chciałem przypomnieć, że dwóch czołowych graczy Bełchatowa Łukasz Garguła i Mariusz Ujek nie zagrają z powodu kartek w meczu z Pogonią Szczecin. Do tego dochodzi zmęczony meczem reprezentacji Radosław Matusiak, który opuscił boisko lekko kontuzjowany. Na pewno wygrana z Wisłą była bardzo dobrym wynikiem. Jednak Pogoń to zupełnie inna drużyna, która potrafi postawić twarde warunki przeciwnikowi. Warto w tym miejscu przypomnieć, że "Portowcy" zremisowali pod Wawelem z Wisłą. Moim zdaniem to Pogoń ma większe szansę na punkty w Bełchatowie. Dlatego ja typuje x2 na gości. Powiem szczerze, że jestem bardzo ciekawy tego meczu. Najbardziej interesuje mnie jak Bełchatów poradzi sobie bez Garguły i Ujka. Ten mecz powinnien pokazać czy po przerwie zimowej zespół Orest Lenczyka będzie stać aby utrzymać dobre miejsce lider OE. W końcu Gargułą i Matusiakiem interesują się czołowe polskie kluby: Wisła Kraków i Legia Warszawa a także zagraniczne. Nie można wykluczyć transferu tych zawodników z GKS -u. Pozostaje pytanie czy zmieników będzie stać na utrzymanie tej pozycji. Moim zdaniem nie.

Pozdrawiam

Do góry
#723504 - 16/11/2006 19:05 Re: I liga - 15 kolejka (17-19.11.2006)
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/09/2004
Ignorator, odradzam. Widziałeś Pogoń w akcji w tym sezonie?!

W tej kolejce, najlepiej wygląda Korona Kielce. Choć Zabrze potrafi zaskoczyć, jakoś nie widzę żeby wywieźli jakieś punkty. Kielce wyraźnie na fali. Moim zdaniem po kursach >1.4 można grać.

Lech? Z Wodzisławiu z Odrą zawsze się Kolejarzowi grało fatalnie. Lechici starali się przełożyć spotkanie do Poznania. Odra nie raczyła odpowiedzieć, nie przypadkowo. Dużo zależy od murawy. Spadnie śnieg/deszcz, będzie klepowisko i Odra staje się faworytem. Jak dla mnie NO BET.

W Lubinie bardzo widzi mi się remis, ale to tak "na sucho typ".

Do góry
#723505 - 16/11/2006 19:22 Re: I liga - 15 kolejka (17-19.11.2006)
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
GKS Bełchatów VS Pogoń Szczecin
Typ: x2

Jeśli podopieczni Oresta Lenczyka myślą o czołowych lokatach w tym sezonie to muszą w przerwie zimowej dokonać wzmocnień. Goście ze Szczecina tradycyjnie już przed meczem na ziemi Łódzkiej przebywają w Gutowie Małym. Atmosfera w zespole nie jest najlepsza. Właściciel Pogoni - Antoni Ptak już szykuje wyprzedaż wszystkich zawodników po zakończeniu tej rundy. Przesądzony jest także los Brazylijczyków, którzy po zakończeniu piętnastej kolejki wracają do "Kraju Kawy". Przed zbliżającym się spotkaniem trener Mariusz Kuras obawia się czy motywacja jego podopiecznych będzie stu procentowa. Być może przedwczesne wieści o rezygnacji z, niektórych graczy wpłynęły na nich źle. Jednak trener Kuras potrafił poradzić sobie z niepokornymi Brazylijczykami. Dobrym prognostykiem przed zbliżającą się konfrontacją będzie wynik ostatniego spotkania "Portowców". Pogoń zremisowała (1:1) z Grodziskiem Wielkopolskim. Trener Kuras powiedział po tym meczu: "(...)Taki wynik podbudowuje morale w zespole. Okazuje się, że z tak silnym zespołem jak Groclin można było powalczyć i stworzyć wyrównany pojedynek(...)". Myślę, że podobnie będzie z Bełchatowem. Obydwie drużyny nie zagrają w optymalnych zestawieniach. W Pogoni zabraknie Andersona da Silvy i Daniela Cruza. Z kolei w jedenastce Bełchatowa Łukasza Garguły i Mariusz Ujka. Czeka nas bardzo wyrównany mecz na stadionie przy ulicy Sportowej. Moim zdaniem Pogoń Szczecin nie przegra nadchodzącej konfrontacji.

Pozdrawiam

Do góry
#723506 - 16/11/2006 19:29 Re: I liga - 15 kolejka (17-19.11.2006)
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
Quote:

Ja wypowiem się narazie co do 1 meczu,a dokładnie:

Zagłębie Lubin-Legia Warszawa 1x

To jest mój pewniak wszystkich meczów 15 kolejki OE.Zagłębie Lubin sprawiło ostatnio u siebie ogromną sensację nie wygrywając ze słabiutkim Górnkiem Łęczna.Widać jednak,że Górnicy złapali wiatr w żagle po wcześniejszej wygranej z Odrą Wodzisław.Podstawowym faktem do gry na Zagłebie jest to,że Legia ma 5 wygranych z rzędu,a jak wiemy każda passa się kiedyś kończy.Przychodzi na to najlepszy moment bo Zagłębie z czołówką tabeli gra bardzo dobrze.Legia wyraźnie złapała wiatr w żagle,a Zagłebie gran ostatnio różnie remis z Górnkiem Łęczna,przegrana w pucharze z Cracovią dochodząc do łatwej wygranej z Widzewem.Po kursie 1.55 w expekcie aż żal nie skorzystać z takiego typu.

Może i to wejdzie, ale do bani taki pewniak.
Przeczytaj, co napisałeś
A napisaleś, że Zagłebie sprawiło ogromną sensację i nie wygrało z Łęczną. Nie wiem zatem dlaczego mają wygrać z Legią, która - jak piszesz - złapała wiatr w żagle.
Z tą czołówką to Zagłebie aż tak dobrze nie gra.
Najmniej przekonuje mnie argument, że każda seria musi się kiedyś skończyć. Musi, to prawda, ale dlaczego akurat teraz. Taka seria bierze się z dobrej dyspozycji, a nie z powietrza. W bezpośrednich meczach górą jest Legia.
Moim zdaniem lepiej zaryzykować i zagrać na 2 po lepszym kursie, choć ja ten mecz raczej odpuszczę

Do góry
#723507 - 16/11/2006 20:04 Re: I liga - 15 kolejka (17-19.11.2006)
Toledo Offline
journeyman

Meldunek: 01/08/2006
Dzien Dobry
1)Korona - Gornik 1
Jak kazdy wie Korona u siebie gra piekny dla oka ofensywny futbol.To jest ostatni mecz w tej rundzie,wiec pilkarze beda chcieli w pelni zadowolic swoich kibicow i dac popis swoich umiejetnosci.Ponadto Korona moze przeskoczyc Legie i Wisle,ktore maja trudne mecze.Wydaje mi sie,ze i Legia i Wisla straca punkty.Kurs moze niezaciekawy ,ale wydaje mi sie ze jest to jeden z pewniejszych do grania w tej kolejce

2)Arka - Wisla P. 1
Kolejny mecz,ktory jest warty za grania.Juz dawno mowilem,ze Wisla P gra fatalnie u siebie i troche lepiej na wyjezdzie.Wisla P. nie moze zapunktowac od dawna i na pewno beda chcieli to zrobic teraz w Gdyni.Lecz przed nimi bardzo trudne zadanie.Bo Arka Gdynia prezentuje sie coraz lepiej.Budzi podziw swoboda z jaka podopieczni Stawowego rozgrywaja pilke.A przeciez to nie sa wcale,az tak dobrze wyszkoleni pilkarze.Moim zdaniem to Arka byla lepsza w meczu z Lechem i naprawde w drugiej polowie stworzyla sobie kilka dobrych sytuacji.Co nie oznacza,ze Lech ich nie mial
bo w koncowce i Zakrzewski oraz Reiss byli bliscy pokonania
Witkowskiego.Ale Lech to przeciez bardzo dobra druzyna grajaca chyba najladniejszy futbol i stwarzajacy sobie wiele sytuacji.Ida coraz lepsze czasy dla Arki.Kontrakt juz podpisal Karwan.Mowi sie ze juz praktycznie jest przesadzone przejscie Chmiesta do Arki.Jest jeszcze drugi aspekt.Swoje spotkanie ostatnio wygraly Odra oraz Leczna a to oznacza,ze zblizyly sie do Arki.Aby Stawowy i dzialcze Arki mieli spokojna zime musza ten mecz wygrac i wygraja.
Bukmacherzy chyba nie doceniaja Arki uwazaja ja za druzyne ktora bedzie walczyc do konca o utrzymanie.A ja uwazam ze juz teraz Arka sie liczy w polsce.A na runde wiosenna moze to byc rewelacja rundy.
3.Belchatow - Pogon Under
Wszystkie znaki na ziemi kaza myslec ze bedzie tutaj homewin.Lecz ja nie jestem taki przekonany.Czesto jest tak,ze jest latwiej wygrac z pozoru trudniejsze mecze niz te latwiejsze.I tak moze byc w przypadku Belchatowa,ktory rozbil w pyl Wisle na jej stadionie i wystarczy teraz kropke nad i.Pilkarze sa rozluznieni i zyja w przekonani ze ze slabiutka Pogonia to oni sobie spokojnie poradza.Lecz te z pozoru latwe zadanie utrudni brak Ujka oraz Garguly.Ba wydaje mi sie,ze wiekszym oslabieniem jst brak Ujka.Pamietamy jak Belchatow gral bez Ujka.Twarowski porownal go do Drogby.I cos w tym jest bo gra fantastycznie glowa,jest bardzo pewny sibie i rowniez niezwykle jest pracowity w obornie.W zasadzie Lenczyk gra systemem 4-5-1 z
falszywym napstanikiem wlasnie Ujkiem,ktory bardzo czesto sie wraca w druga linie,kiedy trzeba sie bronic przez Belchatow.Do tego dochodzi nieco przemeczony Matusiak.Chyb najbardziej ekspoatowany pilkarz.Ten chlopak rozegral kilka meczow rewelacyjnych pod rzad i moze mu sie przydarzyc slabszy dzien co nie oznacza ze zagra slabo.Od tego sezonz jestem kibicem Belchatowa.Poniewaz jest to druzyna zlozona z samych Polakow.Do tego dochodzi piekny styl.Na co czeka Wisla na co czeka Legia niech szybko wykupuja Gargule i Matusiaka bo zaraz bedzie za pozno i chlopaki wyjada za granice.Przewiduje taki scenariusz : Belchatow bedzie staral sie caly czas atakowac,lecz nie sadze zeby nastrzelali duzo bramek.Przewiduje 1:0.

Do góry
#723508 - 16/11/2006 20:20 Re: I liga - 15 kolejka (17-19.11.2006)
DJ SOSNA Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/03/2001
Mimo że GKS obok Korony grają najlepszy futbol w lidze polskiej tej jesieni to przychylam się do zdania Ignoratora że w ten weekend swój meczu wygrają tylko kielczanie.

Ujek i Garguła to zawodnicy którzy decydują o grze Bełchatowa a jeśli do tego dojdzie absencja Matusiaka (moim zdaniem trener nie powinien wystawiać go od pierwszej minuty,niech odpocznie chłopak!) to bez tego trio GKS staje się ligowym średniakiem. Pytanie teraz brzymi czy Pogoń będzie umiała wykorzystac te osłabienia? Nie widziałem szczecinan na żywo więc nie mogę się wypowiedziec. Kurs na x2 (2.30) bardzo zmakowity. Ja widzę w tym meczu 1-1 lub jednobramkową wygraną gospodarzy 1-0,2-1.

Do góry
#723509 - 16/11/2006 21:10 Re: I liga - 15 kolejka (17-19.11.2006)
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Meldunek: 28/12/2005
Czytam Wasze posty odnośnie meczu Bełchatów-Pogoń i troche się nie mogę nadziwić. Jeżeli rzeczywiście cała trójka tak wiele znaczy w GKS-ie i tak wiele zależy od ich gry to co ja mam powiedzieć o Pogoni. Drużyna, którą widziałem przy okazji meczu z Lechia to w zasadzie też trio, które robi grę. Otóż Amaral, Adnradina i Lilo... i dalej długo, długo nic! Trałka wydawał mi się najmądrzej grającym piłkarzem to za kilka dni czytam na tym forum że to zakała i najlepiej jakby w ogóle nie wychodził w jedenastce (pisał to koleżka ze Szczecina). Jest jeszcze Majdan, który skończył się wraz z meczem w Atenach z Panatą. Jest jeszcze Batata ale prosze Was panowie reszta jest tak samo słaba jak i polskie grajki nawet w Bełchatowie. Jeżeli Matusiak jest zmęczony bidula to po kiego ch...a za przeproszeniem ma jechać na zachód? Zresztą Orest chociaz gościa nie lubie bo wszedzie wietrzy spiski przeciwko sobie już będzie wiedział jak podejść do tego spotkania. Jedyne co może Bełchatów spotkać to 0:0.

Pozdrówka!

Do góry
#723510 - 17/11/2006 06:26 Re: I liga - 15 kolejka (17-19.11.2006)
Bezdomny Offline
AVE LAZIO

Meldunek: 18/05/2006
Odra-Lech 1
Odra gra kiepsko w tym sezonie.Jednak zaczyna lepiej się ostatnio spisywać.U siebie przyzwoicie grają.Lech to zespół o wysokim potencjale,ale nic rewelacyjnego nie gra.Odra lubi grać u siebie z Kolejarzem i powinna wygrać.Przy korzystnych wynikach mogą zająć nawet 14 lokatę.Trzymajmy kciuki za Wodzisław.
Oto jak grały ze sobą obie druzyny między sobą:
Odra-Lech 2-1 sezon 05/06
Odra-Lech 3-1 sezon 04/05
Odra-Lech 2-0 sezon 03/04
Odra-Lech 2-1 sezon 02/03
Odra-Lech 1-0 sezon 01/02

Bezdomny,
za nastepne takie posty z "sucharami"bedziesz mogl zmienic nick na "Bezforum"

Edited by Biszop (17/11/2006 08:45)

Do góry
#723511 - 17/11/2006 07:32 Re: I liga - 15 kolejka (17-19.11.2006)
Kameleon Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/01/2003
Hura, kolejne typy bez analizy Obcinajcie te psoty typu: Arka-Płock X bo do tematu wnoszą tyle co kibice Wisły na stadion w Gdyni.

Arka Gdynia - Wisła Płock

Ostatnio Arka stylowo zaczęła grać tak jak obiecywał trener Stawowy przed sezonem, brakuje jeszcze wyników. Remis w Poznaniu po świetnej grze, zwycięstwo w Zabrzu i głupia czerwona kartka w meczu z ŁKS'em. Piłkarze Arki są niepokonani od czterech spotkań i nadal brakuje punktów, a najlepiej zdobyć trzy punkty będzie na słabej Wiśle Płock. W drużynie Arki nie zagrają z powodu kontuzji Radek Wróblewski i Tomek Mazurkiewicz, niepewne są występy Kościelniaka, Bazlera i Sobieraja. Do skład wracają Jawny i Przytuła. W Wiśle Płock z tego co widze dużo kłopotów, seria bez zwycięstwa, kłopoty z finansami, Ci co grają nie strzelają, a Ci co siedza (Gregorek) ponoć nie są w optymalnej formie. Licze, że Arka zagra otwartą piłke i wygra ten mecz 2:1 po dobrej grze

Do góry
#723512 - 17/11/2006 09:39 Re: I liga - 15 kolejka (17-19.11.2006)
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Po policyjnym poscigu napastnik Legii Elton zostal zatrzymany gdy kierowal po pijanemu klubowym samochodem. Prowadzil bez praw jazdy ktore kilka tygodni temu zabrano mu za jazde...po alkoholu.
- Rozwiazujemy kontrakt z winy pilkarza. Niech wraca do Brazylii - powiedzial rzecznik Legii Pawel Wargenau.

Do góry
#723513 - 17/11/2006 09:49 Re: I liga - 15 kolejka (17-19.11.2006)
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/03/2006
Korona Kielce - Górnik Zabrze
17.11.2006 godz. 20:00

Widzę, że na forum Korona jest typem masowym na dzisiaj i zaczyna mnie to martwić . Ale niestety ja też uważam, że "złocisto-krwiści" powinni ten mecz wygrać. Ostatnie 3 potyczki między tymi druzynami wyraźnie przemawiają za kielczanami. A warto też doddać, że Górnik nie potrafi "sam" strzelić bramki, gdyż jedynego gola jakiego straciła Korona z Górnikiem był swojak Hernaniego.

16.10.2006 Górnik - Korona 0-3
15.04.2006 Korona - Górnik 4-1
27.10.2006 PP Górnik - Korona 0-5

W drużynie gości na pewno nie wystąpi Juszkiewicz, a pod duzym znakiem zapytania stoi występ Artura Prokopa, który wykonuje stałę fragmenty. Prawdopodobnie po kontuzji powróci Moskal. Co do druzyny gospodarzy to na pewno nie zobaczymy Gajtkowskiego, Kwieka oraz Golańskiego - tego ostatniego w tym meczu może zastąpić powracający po drobnej kontuzji Szyndrowski. Górnik w ostatnim meczu niespodziewanie pokonał w Płocku tamtejszą Wisłe 3-1 i teraz podbudowani tym zwycięstwem mówią, że przyjechali po 3 punkty. Natomiast Korona minimalnie pokonała ŁKS. Kielczanie zarówno w meczu z ŁKSem jak i Dyskobolią raziła nieskutecznością, więc teraz czas najwyższy aby się przełamać. Napastnicy dobrze wiedzą, że na wiosnę wraca Gajtkowski i Robak z Kowalczykiem muszą pokazać kto ma miejsce w pierwszym składzie. Kowalczyk naprawde spisuje się wyśmienicie, doskonale trzyma piłke tylko od jakiegoś czasu nie może się wstrzelić.
U siebie Korona traciła punkty z Płockiem 0-0, Lechem 2-2 oraz Zagłębiem 1-2, natomiast Górnik wygrał 2-0 z będącą w kryzysie Łęczną oraz 1-3 z będąca w kryzysie Wisłą Płock, a 1 punk zdobyli z nie będącym wtedy najlepszej formie Zagłębiem.
Jeżeli Kielczanie kielczanie oprócz PP mają na celu także coś zwojować w lidze to takie meczu muszą wygrywać. Aha co do moich typów. Korona zawsze ciśnie od pierwszych minut a ostatnie 3 mecze Korony to do przerwy 0-0 (nie licząc PP). Wierze, zę w tym meczy wreszcie będą skuteczni i juz do przerwy będą prowadzili a potem spokojnie strzelą 2 bramkę.

Moje typy:
1/1 5/10
1 (0-1) 4/10
dokładyn wynik 2-0 1/10

Odra Wodzisław - Lech Poznań
18.11.2006 godz 16.00

Jak kolega bezdomny pokazał Lech nie potrafi sobie poradzić z Odrą i to jest jedyny fakt, który przemawia za gospodarzami. Ja strasznie nielubie się tym kierowac i tak samo nie podoba mi się to, że Korona w ostatnich 3 meczach gromiła Zabrzan . Ale wracając do Wodzisławian. Jest taki jeden fakt, który pokazuje, że Odra tego meczu nie wygra a jest nim brak Marcina Chmiesta Ten zawodnik stanowi o sile swojego zespołu i raczej niespodziewam się żeby Lechitom strzelili więcej niż jednego gola!! Jeśli chodzi o Kolejorza to jak kazdy wie ma on niesamowity potencjał w ataku. Tylko w 2 meczach (Zagłębie, Dyskobolia) nie potrafiło strzelić bramki a pozostałych wyjazdowych strzelało 3 lub 3. Lechici ostatnio niespodziewanie stracili punkty w meczu z Arką więc kolejna strata oddali ich od miejsc pucharowych. Odra, jak dla mnie pierwszy kandydat do spadku, już dość fartownego otrzymywania się.

Moje typy:
2 5/10
dokładny wynik 1-3 1/10

Kilka słów jeszcze do meczu GKS Bełchatów - Pogoń Szczecin . Tym razem zgodzę się z Ignoratorem, Gospodarze Ujka i Garguły to inna drużyna do tego jeszcze zmęczony Matusiak z drugiej strony pseudobrazyliana ze Szczecina z radnym w bramce. Widzę tu wygraną gospodarzy 1-0, choć nawet i porażka moim zdaniem nie będzie niespodzianką - 1X2 NO BET najlepszy w tym meczu jest under 2,5 gola tym brdziej po 2 wysokich overach Bełchatowa.

Do góry
#723514 - 17/11/2006 10:13 Re: I liga - 15 kolejka (17-19.11.2006)
wHiTe_StAr Online   sad
Fundator

Meldunek: 15/11/2004
Pare lużnych opinii ode mnie

Analizując gre Bełchatowa w tym sezonie można wysnuć taki wniosek że po rundzie jesiennej spokojnie powinna mieć pare dobrych punktów przewagi nad peletonem.No bo co powiedzieć o drużynie która leje trzy najlepsze drużyny w Polsce strzelając im śr.3 bramki na mecz,w tym mistrza i vice-mistrza upokarzająć na ich własnych stadionach...? Czy może jest to po prostu kwestia tego że w podświadomości "wielkich" BOT jest wciąz drużyną z prowincji i nie ma należytej mobilizacji? Jeśli tylko GKS nie dozna żadnych osłabień to miarodajną odpowiedż poznamy już na wiosne.A co do ostatniego meczu to jednak no bet,ze względu na te osłabienia.Wprawdzie nawet bez Ujka i Garguły( bo jednak wydaje mi sie że Lenczyk nie będzie ryzykował posadzeniem Matusiaka na ławce wobec absencji wyżej wymienionych) ta druzyna przewyższa klasą Portowców ale raczej kurs mnie nie przekonuje.

Daleki jestem od euforii widząc kurs na Arke,Płock robi sie powoli czerwoną latarnią ekstraklasy i w tym ostatnim meczu napewno zostawią zdrowie na murawie,może nie deceniam Arki ale nie wydaje mi sie by było stać tą drużyne na cokolwiek więcej jak to miejsce które zajmują obecnie.Skłaniam sie też ku underowi,w głowie siedzi mi remisik 1-1.

W tej kolejce mamy także takie swego rodzaju pojedynek miast,Kraków - Łódż.Odnośnie meczu przy ul.Kałuży to cięzko wyrokować,wprawdzie uważam że Majewski robi tam naprawde świetną robote i żałuje że nie ma go po drugiej stronie Błoń ,ale jednak Widzew jest drużyną nieobliczalną.Pasiaki co dziwne w tym sezonie u siebie notowały tylko 2 wyniki 1-0 bądż 1-1.Myśle że wkońcu czas na over Co do osłabień u gospodarzy to tylko Szwajdych i Radwański.Do pełni sił wraca Bania któy zapewne pojawi sie jutro na boisku.Jednak mimo wszystko mecz no bet jak dla mnie.
Jeśli chodzi o mecz Wisły o tutaj ogromne role odegra mobilizacja Krakowian,po fatalnej serii braku zwycięstw czas na przełamanie.Do meczu z Basel sporo czasu wiec żadnego oszczędzania nie będzie.Brak zwycięstwa to będzie zapewne gwóżdź do trumny trenera Okuki(no chyba że zdarzy sie cud i awans do dalszej fazy pucharu UEFA),wprawdzie wciąz niepewny udział Clebera i Nikoli,ale mimo wszystko kurs 2.1 bardzo opłacalny moim zdaniem.Tzw. must-win mecz dla Wisły

Do góry
#723515 - 17/11/2006 10:37 Re: I liga - 15 kolejka (17-19.11.2006)
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
Quote:

Czytam Wasze posty odnośnie meczu Bełchatów-Pogoń i troche się nie mogę nadziwić. Jeżeli rzeczywiście cała trójka tak wiele znaczy w GKS-ie i tak wiele zależy od ich gry to co ja mam powiedzieć o Pogoni. Drużyna, którą widziałem przy okazji meczu z Lechia to w zasadzie też trio, które robi grę. Otóż Amaral, Adnradina i Lilo... i dalej długo, długo nic! Trałka wydawał mi się najmądrzej grającym piłkarzem to za kilka dni czytam na tym forum że to zakała i najlepiej jakby w ogóle nie wychodził w jedenastce (pisał to koleżka ze Szczecina).

Poprawię - Pogoń to w zasadzie dwójka: Edi i Amaral (ze szczególnym wyróżnieniem tego pierwszego).
A Trałka to kalafior - jest słabiutki. Może akurat widziałeś go w jednym z jego lepszych meczów (na tle 2-ligowca to może i zagrał poprawnie, bo to w zasadzie jego poziom), ale zwykle to jest najsłabszym ogniwem w linii pomocy.
Podobnie jak Anderson Pedro, który jest zawodnikiem strasznie chimerycznym - potrafi zagrać jeden bardzo dobry mecz, w którym przeprowadzi kilka ładnych akcji, a w następnych 3 meczach nadaje się do zmiany w przerwie.

Swoją drogą na forum Pogoni Trałka od bardzo dawna nie ma najlepszej prasy eufemistycznie to określając.
Gdy był wypożyczony do Widzewa, po jednym z meczów zajrzałem na ich forum poczytać jak ten Trałka tam gra, ale za wiele nie doczytałem bo większość na niego bluzgała i odsyłała do rezerw
To o czymś świadczy...

Do góry
#723516 - 17/11/2006 10:42 Re: I liga - 15 kolejka (17-19.11.2006)
daro1981 Offline
addict

Meldunek: 11/10/2001
Korona Kielce - Górnik Zabrze
To juz drugi mecz tej jesieni pomiedzy tymi zespolami. U siebie w Pucharze Polski pilkarze Gornika gladko przegrali z Korona 5-0. Mecz stal na slabym poziomie,natomiast w pierwszej polowie do momentu straty drugiej bramki Zabrzanie grali jak rowny z rownym z kieleckimi pilkarzami .
Problem pilkarzy z Zabrza jest taki, ze nie umieja oni odrabiac strat. W tej rundzie tylko w dwuch meczach zdobyli po punkcie gdy przegrywali i musieli gonic wynik (remis z Odra u siebie 2-2, oraz 1-1 na Lubinie). W Zabrzu zabraknie na pewno Juszkiewicza, niepewny jest wystep Prokopa, ktory pojechal do Kielc, ale watpie zeby zagral. Najslabsza formacja Gornika jest zdecydowanie obrona. Boczni obroncy to krotko mowiac tragedia, Radler potyka sie o swoje nogi, Prasnal gra ambitnie, ale sama ambicja ulubieniec Zabrzanskiej pblicznosci nie wygrywa za duzo pojedynkow. Srodek obrony tez popelnia sporo bledow, sa wysocy dobrze graja glowa, ale malo zwrotni przez co szybcy napastnicy mijaja ich jak tyczki. Sila Gornika sa zdecydowanie boczni pomocnicy, szybcy Andraszak i Seweryn a w ataku wysoki Moskal moga sporo namieszac w polu karnym rywala.
Korona gra bardzo widowiskowa pilke, jej sila sa rowniez boczni pomocnicy ktorzy w Pucharze Polski niemilosiernie wkrecali w ziemie obroncow z Zabrza. W obronie Kielczan pewnie zagra byly obronca Gornika Hernani ktorego zadaniem bedzie chyba neutralizacja Tomka Moskala.Ogladajac dwa ostatnie mecze Kielczan sadze, ze graja oni dzis najladniejsza pilke w Polsce, problemem byla skutecznosc w wykonczeniu akcji, bo iloscia stwarzanych sytuacji mozna by bylo obdarowac kilka meczow Gornika.
Ja pomimo ze od wielu lat jezdze na kazdy mecz Gornika i bede dopingowal swoj zespol na stadionie w Kielcach dzis stawiam na Korone. Kurs nie jest zbytnio zachecajacy 1.4 , ale juz HT/FT na Korone zachecilo mnie na zagranie tego meczu.

Do góry
Strona 1 z 3 1 2 3 >

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro