#723498 - 14/11/2006 20:36
Re: I liga - 15 kolejka (17-19.11.2006)
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/08/2005
|
Ja wypowiem się narazie co do 1 meczu,a dokładnie:
Zagłębie Lubin-Legia Warszawa 1x
To jest mój pewniak wszystkich meczów 15 kolejki OE.Zagłębie Lubin sprawiło ostatnio u siebie ogromną sensację nie wygrywając ze słabiutkim Górnkiem Łęczna.Widać jednak,że Górnicy złapali wiatr w żagle po wcześniejszej wygranej z Odrą Wodzisław.Podstawowym faktem do gry na Zagłebie jest to,że Legia ma 5 wygranych z rzędu,a jak wiemy każda passa się kiedyś kończy.Przychodzi na to najlepszy moment bo Zagłębie z czołówką tabeli gra bardzo dobrze.Legia wyraźnie złapała wiatr w żagle,a Zagłebie gran ostatnio różnie remis z Górnkiem Łęczna,przegrana w pucharze z Cracovią dochodząc do łatwej wygranej z Widzewem.Po kursie 1.55 w expekcie aż żal nie skorzystać z takiego typu.
|
Do góry
|
|
|
|
#723500 - 16/11/2006 09:50
|
old hand
Meldunek: 07/01/2005
|
Witam,jak nigdy zainteresowałem się meczem mojej ukochanej drużyny Lecha Poznan...W Poznaniu plany są ambitne,ale jak narazie nieprzekłada się to na punkty...Jak Lech nieumie zdobywać punktów u siebie to trza na wyjazdach:)..Sprawa jest prosta trza wygrać ten mecz z Odrą aby nie stracić kontatktu z czołówką..Jeśli chodzi o ofensywę nie trza pisać tak samo defensywa,sądzę że Smuda pracując w Odrze zna potencjał przeciwnika ..Stawiam na lecha 100 zela pozdrawiam
Odra Wodzisław - Lech Poznań typ 2 kurs:2,36 Milenium
|
Do góry
|
|
|
|
#723501 - 16/11/2006 14:18
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/10/2006
|
Witam... Pierwszym meczem ktory chcialem rozpatrzyc jest spotkanie GKS Belchatow z Pogonia Szczecin. Ciekawi mnie w jakiej dyspozycji bedzie Radoslaw Matusiak, pilkarz ktory w Orange Ekstraklasie wyrasta na prawdziwa gwiazde. Ostatni mecz w Krakowie mial bardzo dobry, do udanych mozna zaliczyc wystep w naszej reprezentacji. Regularnie strzela takze Ujek - zawodnik ktory kojarzy sie nie tylko ze sportowymi aspektami pilki noznej.;) Oba kluby maja zupelnie inne cele w polskiej lidze. Zespol z Belchatowa chce grac w europejskich pucharach, Pogon ma na celu utrzymanie sie w lidze. Warto wspomniec ze tydzien temu to GKS przerwal wspaniala passe meczow bez porazki Wisly na wlasnym stadionie. Szczecinski zespol podzielil sie punktami z Groclinem. Bilans ostatnich 5 spotkan pomiedzy tymi zespolami: Apr 11, 2006 1. Liga GKS Belchatow Pogon 2 - 0 Oct 01, 2005 1. Liga Pogon GKS Belchatow 0 - 0 Jun 06, 2004 2. Liga Pogon GKS Belchatow 2 - 2 Nov 15, 2003 2. Liga GKS Belchatow Pogon 2 - 0 May 26, 1999 1. Liga Pogon GKS Belchatow 1 - 0 Jesli GKS chce zajac bardzo dobre miejsce w lidze to takie spotkanie jak ze szczecinka Pogonia musi wygrac. GKS Belchatow - Pogon Szczecin 1 kurs 1.55 Nastepnym ciekawym meczem jest spotkanie Arki Gdynia z Wisla Plock. W pamieci mam niedawna konfrontacje zespolu z Mazowsza z Gornikiem Zabrze. Tam plocka obrona zagrala tragicznie. Jesli sytuacja sie powtorzy moze pasc "ciekawy" wynik w Gdyni. Z drugiej strony moze pilkarze Wisly ogladajac srodowy mecz Belgii z Polska czegos sie nauczyli Ekipa z Mazowsza w tej rundzie nie wygrala na wyjezdzie. Mysle ze ten mecz tego nie zmieni. Bilans spotkan pomiedzy zespolami: Mar 29, 2006 1. Liga Arka Wisla P 1 - 1 Aug 20, 2005 1. Liga Wisla P Arka 1 - 1 Patrzac na statystyki sytacja wyglada remisowo, ale ja osobiscie zaryzykowalbym granie na czyste 1 Arka Gdynia - Wisla Plock 1 kurs 2 Dla tych ktorzy chca podbic kurs lub graja asekuracyjnie: Arka Gdynia - Wisla Plock 1X kurs 1.22 (Profesjonal) Pozdrawiam;)
|
Do góry
|
|
|
|
#723503 - 16/11/2006 16:53
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/10/2005
|
Quote:
Ciekawi mnie w jakiej dyspozycji bedzie Radoslaw Matusiak, pilkarz ktory w Orange Ekstraklasie wyrasta na prawdziwa gwiazde. Ostatni mecz w Krakowie mial bardzo dobry, do udanych mozna zaliczyc wystep w naszej reprezentacji. Regularnie strzela takze Ujek - zawodnik ktory kojarzy sie nie tylko ze sportowymi aspektami pilki noznej.;)
Chciałem przypomnieć, że dwóch czołowych graczy Bełchatowa Łukasz Garguła i Mariusz Ujek nie zagrają z powodu kartek w meczu z Pogonią Szczecin. Do tego dochodzi zmęczony meczem reprezentacji Radosław Matusiak, który opuscił boisko lekko kontuzjowany. Na pewno wygrana z Wisłą była bardzo dobrym wynikiem. Jednak Pogoń to zupełnie inna drużyna, która potrafi postawić twarde warunki przeciwnikowi. Warto w tym miejscu przypomnieć, że "Portowcy" zremisowali pod Wawelem z Wisłą. Moim zdaniem to Pogoń ma większe szansę na punkty w Bełchatowie. Dlatego ja typuje x2 na gości. Powiem szczerze, że jestem bardzo ciekawy tego meczu. Najbardziej interesuje mnie jak Bełchatów poradzi sobie bez Garguły i Ujka. Ten mecz powinnien pokazać czy po przerwie zimowej zespół Orest Lenczyka będzie stać aby utrzymać dobre miejsce lider OE. W końcu Gargułą i Matusiakiem interesują się czołowe polskie kluby: Wisła Kraków i Legia Warszawa a także zagraniczne. Nie można wykluczyć transferu tych zawodników z GKS -u. Pozostaje pytanie czy zmieników będzie stać na utrzymanie tej pozycji. Moim zdaniem nie.
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#723504 - 16/11/2006 19:05
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
Ignorator, odradzam. Widziałeś Pogoń w akcji w tym sezonie?!
W tej kolejce, najlepiej wygląda Korona Kielce. Choć Zabrze potrafi zaskoczyć, jakoś nie widzę żeby wywieźli jakieś punkty. Kielce wyraźnie na fali. Moim zdaniem po kursach >1.4 można grać.
Lech? Z Wodzisławiu z Odrą zawsze się Kolejarzowi grało fatalnie. Lechici starali się przełożyć spotkanie do Poznania. Odra nie raczyła odpowiedzieć, nie przypadkowo. Dużo zależy od murawy. Spadnie śnieg/deszcz, będzie klepowisko i Odra staje się faworytem. Jak dla mnie NO BET.
W Lubinie bardzo widzi mi się remis, ale to tak "na sucho typ".
|
Do góry
|
|
|
|
#723506 - 16/11/2006 19:29
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2006
|
Quote:
Ja wypowiem się narazie co do 1 meczu,a dokładnie:
Zagłębie Lubin-Legia Warszawa 1x
To jest mój pewniak wszystkich meczów 15 kolejki OE.Zagłębie Lubin sprawiło ostatnio u siebie ogromną sensację nie wygrywając ze słabiutkim Górnkiem Łęczna.Widać jednak,że Górnicy złapali wiatr w żagle po wcześniejszej wygranej z Odrą Wodzisław.Podstawowym faktem do gry na Zagłebie jest to,że Legia ma 5 wygranych z rzędu,a jak wiemy każda passa się kiedyś kończy.Przychodzi na to najlepszy moment bo Zagłębie z czołówką tabeli gra bardzo dobrze.Legia wyraźnie złapała wiatr w żagle,a Zagłebie gran ostatnio różnie remis z Górnkiem Łęczna,przegrana w pucharze z Cracovią dochodząc do łatwej wygranej z Widzewem.Po kursie 1.55 w expekcie aż żal nie skorzystać z takiego typu.
Może i to wejdzie, ale do bani taki pewniak. Przeczytaj, co napisałeś A napisaleś, że Zagłebie sprawiło ogromną sensację i nie wygrało z Łęczną. Nie wiem zatem dlaczego mają wygrać z Legią, która - jak piszesz - złapała wiatr w żagle. Z tą czołówką to Zagłebie aż tak dobrze nie gra. Najmniej przekonuje mnie argument, że każda seria musi się kiedyś skończyć. Musi, to prawda, ale dlaczego akurat teraz. Taka seria bierze się z dobrej dyspozycji, a nie z powietrza. W bezpośrednich meczach górą jest Legia. Moim zdaniem lepiej zaryzykować i zagrać na 2 po lepszym kursie, choć ja ten mecz raczej odpuszczę
|
Do góry
|
|
|
|
#723507 - 16/11/2006 20:04
|
journeyman
Meldunek: 01/08/2006
|
Dzien Dobry 1)Korona - Gornik 1 Jak kazdy wie Korona u siebie gra piekny dla oka ofensywny futbol.To jest ostatni mecz w tej rundzie,wiec pilkarze beda chcieli w pelni zadowolic swoich kibicow i dac popis swoich umiejetnosci.Ponadto Korona moze przeskoczyc Legie i Wisle,ktore maja trudne mecze.Wydaje mi sie,ze i Legia i Wisla straca punkty.Kurs moze niezaciekawy ,ale wydaje mi sie ze jest to jeden z pewniejszych do grania w tej kolejce
2)Arka - Wisla P. 1 Kolejny mecz,ktory jest warty za grania.Juz dawno mowilem,ze Wisla P gra fatalnie u siebie i troche lepiej na wyjezdzie.Wisla P. nie moze zapunktowac od dawna i na pewno beda chcieli to zrobic teraz w Gdyni.Lecz przed nimi bardzo trudne zadanie.Bo Arka Gdynia prezentuje sie coraz lepiej.Budzi podziw swoboda z jaka podopieczni Stawowego rozgrywaja pilke.A przeciez to nie sa wcale,az tak dobrze wyszkoleni pilkarze.Moim zdaniem to Arka byla lepsza w meczu z Lechem i naprawde w drugiej polowie stworzyla sobie kilka dobrych sytuacji.Co nie oznacza,ze Lech ich nie mial bo w koncowce i Zakrzewski oraz Reiss byli bliscy pokonania Witkowskiego.Ale Lech to przeciez bardzo dobra druzyna grajaca chyba najladniejszy futbol i stwarzajacy sobie wiele sytuacji.Ida coraz lepsze czasy dla Arki.Kontrakt juz podpisal Karwan.Mowi sie ze juz praktycznie jest przesadzone przejscie Chmiesta do Arki.Jest jeszcze drugi aspekt.Swoje spotkanie ostatnio wygraly Odra oraz Leczna a to oznacza,ze zblizyly sie do Arki.Aby Stawowy i dzialcze Arki mieli spokojna zime musza ten mecz wygrac i wygraja. Bukmacherzy chyba nie doceniaja Arki uwazaja ja za druzyne ktora bedzie walczyc do konca o utrzymanie.A ja uwazam ze juz teraz Arka sie liczy w polsce.A na runde wiosenna moze to byc rewelacja rundy. 3.Belchatow - Pogon Under Wszystkie znaki na ziemi kaza myslec ze bedzie tutaj homewin.Lecz ja nie jestem taki przekonany.Czesto jest tak,ze jest latwiej wygrac z pozoru trudniejsze mecze niz te latwiejsze.I tak moze byc w przypadku Belchatowa,ktory rozbil w pyl Wisle na jej stadionie i wystarczy teraz kropke nad i.Pilkarze sa rozluznieni i zyja w przekonani ze ze slabiutka Pogonia to oni sobie spokojnie poradza.Lecz te z pozoru latwe zadanie utrudni brak Ujka oraz Garguly.Ba wydaje mi sie,ze wiekszym oslabieniem jst brak Ujka.Pamietamy jak Belchatow gral bez Ujka.Twarowski porownal go do Drogby.I cos w tym jest bo gra fantastycznie glowa,jest bardzo pewny sibie i rowniez niezwykle jest pracowity w obornie.W zasadzie Lenczyk gra systemem 4-5-1 z falszywym napstanikiem wlasnie Ujkiem,ktory bardzo czesto sie wraca w druga linie,kiedy trzeba sie bronic przez Belchatow.Do tego dochodzi nieco przemeczony Matusiak.Chyb najbardziej ekspoatowany pilkarz.Ten chlopak rozegral kilka meczow rewelacyjnych pod rzad i moze mu sie przydarzyc slabszy dzien co nie oznacza ze zagra slabo.Od tego sezonz jestem kibicem Belchatowa.Poniewaz jest to druzyna zlozona z samych Polakow.Do tego dochodzi piekny styl.Na co czeka Wisla na co czeka Legia niech szybko wykupuja Gargule i Matusiaka bo zaraz bedzie za pozno i chlopaki wyjada za granice.Przewiduje taki scenariusz : Belchatow bedzie staral sie caly czas atakowac,lecz nie sadze zeby nastrzelali duzo bramek.Przewiduje 1:0.
|
Do góry
|
|
|
|
#723510 - 17/11/2006 06:26
|
AVE LAZIO
Meldunek: 18/05/2006
|
Odra-Lech 1 Odra gra kiepsko w tym sezonie.Jednak zaczyna lepiej się ostatnio spisywać.U siebie przyzwoicie grają.Lech to zespół o wysokim potencjale,ale nic rewelacyjnego nie gra.Odra lubi grać u siebie z Kolejarzem i powinna wygrać.Przy korzystnych wynikach mogą zająć nawet 14 lokatę.Trzymajmy kciuki za Wodzisław. Oto jak grały ze sobą obie druzyny między sobą: Odra-Lech 2-1 sezon 05/06 Odra-Lech 3-1 sezon 04/05 Odra-Lech 2-0 sezon 03/04 Odra-Lech 2-1 sezon 02/03 Odra-Lech 1-0 sezon 01/02 Bezdomny, za nastepne takie posty z "sucharami"bedziesz mogl zmienic nick na "Bezforum"
Edited by Biszop (17/11/2006 08:45)
|
Do góry
|
|
|
|
#723511 - 17/11/2006 07:32
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2003
|
Hura, kolejne typy bez analizy Obcinajcie te psoty typu: Arka-Płock X bo do tematu wnoszą tyle co kibice Wisły na stadion w Gdyni. Arka Gdynia - Wisła Płock Ostatnio Arka stylowo zaczęła grać tak jak obiecywał trener Stawowy przed sezonem, brakuje jeszcze wyników. Remis w Poznaniu po świetnej grze, zwycięstwo w Zabrzu i głupia czerwona kartka w meczu z ŁKS'em. Piłkarze Arki są niepokonani od czterech spotkań i nadal brakuje punktów, a najlepiej zdobyć trzy punkty będzie na słabej Wiśle Płock. W drużynie Arki nie zagrają z powodu kontuzji Radek Wróblewski i Tomek Mazurkiewicz, niepewne są występy Kościelniaka, Bazlera i Sobieraja. Do skład wracają Jawny i Przytuła. W Wiśle Płock z tego co widze dużo kłopotów, seria bez zwycięstwa, kłopoty z finansami, Ci co grają nie strzelają, a Ci co siedza (Gregorek) ponoć nie są w optymalnej formie. Licze, że Arka zagra otwartą piłke i wygra ten mecz 2:1 po dobrej grze
|
Do góry
|
|
|
|
#723513 - 17/11/2006 09:49
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/03/2006
|
Korona Kielce - Górnik Zabrze 17.11.2006 godz. 20:00 Widzę, że na forum Korona jest typem masowym na dzisiaj i zaczyna mnie to martwić . Ale niestety ja też uważam, że "złocisto-krwiści" powinni ten mecz wygrać. Ostatnie 3 potyczki między tymi druzynami wyraźnie przemawiają za kielczanami. A warto też doddać, że Górnik nie potrafi "sam" strzelić bramki, gdyż jedynego gola jakiego straciła Korona z Górnikiem był swojak Hernaniego. 16.10.2006 Górnik - Korona 0-3 15.04.2006 Korona - Górnik 4-1 27.10.2006 PP Górnik - Korona 0-5 W drużynie gości na pewno nie wystąpi Juszkiewicz, a pod duzym znakiem zapytania stoi występ Artura Prokopa, który wykonuje stałę fragmenty. Prawdopodobnie po kontuzji powróci Moskal. Co do druzyny gospodarzy to na pewno nie zobaczymy Gajtkowskiego, Kwieka oraz Golańskiego - tego ostatniego w tym meczu może zastąpić powracający po drobnej kontuzji Szyndrowski. Górnik w ostatnim meczu niespodziewanie pokonał w Płocku tamtejszą Wisłe 3-1 i teraz podbudowani tym zwycięstwem mówią, że przyjechali po 3 punkty. Natomiast Korona minimalnie pokonała ŁKS. Kielczanie zarówno w meczu z ŁKSem jak i Dyskobolią raziła nieskutecznością, więc teraz czas najwyższy aby się przełamać. Napastnicy dobrze wiedzą, że na wiosnę wraca Gajtkowski i Robak z Kowalczykiem muszą pokazać kto ma miejsce w pierwszym składzie. Kowalczyk naprawde spisuje się wyśmienicie, doskonale trzyma piłke tylko od jakiegoś czasu nie może się wstrzelić. U siebie Korona traciła punkty z Płockiem 0-0, Lechem 2-2 oraz Zagłębiem 1-2, natomiast Górnik wygrał 2-0 z będącą w kryzysie Łęczną oraz 1-3 z będąca w kryzysie Wisłą Płock, a 1 punk zdobyli z nie będącym wtedy najlepszej formie Zagłębiem. Jeżeli Kielczanie kielczanie oprócz PP mają na celu także coś zwojować w lidze to takie meczu muszą wygrywać. Aha co do moich typów. Korona zawsze ciśnie od pierwszych minut a ostatnie 3 mecze Korony to do przerwy 0-0 (nie licząc PP). Wierze, zę w tym meczy wreszcie będą skuteczni i juz do przerwy będą prowadzili a potem spokojnie strzelą 2 bramkę. Moje typy: 1/1 5/10 1 (0-1) 4/10 dokładyn wynik 2-0 1/10 Odra Wodzisław - Lech Poznań 18.11.2006 godz 16.00 Jak kolega bezdomny pokazał Lech nie potrafi sobie poradzić z Odrą i to jest jedyny fakt, który przemawia za gospodarzami. Ja strasznie nielubie się tym kierowac i tak samo nie podoba mi się to, że Korona w ostatnich 3 meczach gromiła Zabrzan . Ale wracając do Wodzisławian. Jest taki jeden fakt, który pokazuje, że Odra tego meczu nie wygra a jest nim brak Marcina Chmiesta Ten zawodnik stanowi o sile swojego zespołu i raczej niespodziewam się żeby Lechitom strzelili więcej niż jednego gola!! Jeśli chodzi o Kolejorza to jak kazdy wie ma on niesamowity potencjał w ataku. Tylko w 2 meczach (Zagłębie, Dyskobolia) nie potrafiło strzelić bramki a pozostałych wyjazdowych strzelało 3 lub 3. Lechici ostatnio niespodziewanie stracili punkty w meczu z Arką więc kolejna strata oddali ich od miejsc pucharowych. Odra, jak dla mnie pierwszy kandydat do spadku, już dość fartownego otrzymywania się. Moje typy: 2 5/10 dokładny wynik 1-3 1/10 Kilka słów jeszcze do meczu GKS Bełchatów - Pogoń Szczecin . Tym razem zgodzę się z Ignoratorem, Gospodarze Ujka i Garguły to inna drużyna do tego jeszcze zmęczony Matusiak z drugiej strony pseudobrazyliana ze Szczecina z radnym w bramce. Widzę tu wygraną gospodarzy 1-0, choć nawet i porażka moim zdaniem nie będzie niespodzianką - 1X2 NO BET najlepszy w tym meczu jest under 2,5 gola tym brdziej po 2 wysokich overach Bełchatowa.
|
Do góry
|
|
|
|
#723514 - 17/11/2006 10:13
|
Fundator
Meldunek: 15/11/2004
|
Pare lużnych opinii ode mnie Analizując gre Bełchatowa w tym sezonie można wysnuć taki wniosek że po rundzie jesiennej spokojnie powinna mieć pare dobrych punktów przewagi nad peletonem.No bo co powiedzieć o drużynie która leje trzy najlepsze drużyny w Polsce strzelając im śr.3 bramki na mecz,w tym mistrza i vice-mistrza upokarzająć na ich własnych stadionach...? Czy może jest to po prostu kwestia tego że w podświadomości "wielkich" BOT jest wciąz drużyną z prowincji i nie ma należytej mobilizacji? Jeśli tylko GKS nie dozna żadnych osłabień to miarodajną odpowiedż poznamy już na wiosne.A co do ostatniego meczu to jednak no bet,ze względu na te osłabienia.Wprawdzie nawet bez Ujka i Garguły( bo jednak wydaje mi sie że Lenczyk nie będzie ryzykował posadzeniem Matusiaka na ławce wobec absencji wyżej wymienionych) ta druzyna przewyższa klasą Portowców ale raczej kurs mnie nie przekonuje. Daleki jestem od euforii widząc kurs na Arke,Płock robi sie powoli czerwoną latarnią ekstraklasy i w tym ostatnim meczu napewno zostawią zdrowie na murawie,może nie deceniam Arki ale nie wydaje mi sie by było stać tą drużyne na cokolwiek więcej jak to miejsce które zajmują obecnie.Skłaniam sie też ku underowi,w głowie siedzi mi remisik 1-1. W tej kolejce mamy także takie swego rodzaju pojedynek miast,Kraków - Łódż.Odnośnie meczu przy ul.Kałuży to cięzko wyrokować,wprawdzie uważam że Majewski robi tam naprawde świetną robote i żałuje że nie ma go po drugiej stronie Błoń ,ale jednak Widzew jest drużyną nieobliczalną.Pasiaki co dziwne w tym sezonie u siebie notowały tylko 2 wyniki 1-0 bądż 1-1.Myśle że wkońcu czas na over Co do osłabień u gospodarzy to tylko Szwajdych i Radwański.Do pełni sił wraca Bania któy zapewne pojawi sie jutro na boisku.Jednak mimo wszystko mecz no bet jak dla mnie. Jeśli chodzi o mecz Wisły o tutaj ogromne role odegra mobilizacja Krakowian,po fatalnej serii braku zwycięstw czas na przełamanie.Do meczu z Basel sporo czasu wiec żadnego oszczędzania nie będzie.Brak zwycięstwa to będzie zapewne gwóżdź do trumny trenera Okuki(no chyba że zdarzy sie cud i awans do dalszej fazy pucharu UEFA),wprawdzie wciąz niepewny udział Clebera i Nikoli,ale mimo wszystko kurs 2.1 bardzo opłacalny moim zdaniem.Tzw. must-win mecz dla Wisły
|
Do góry
|
|
|
|
#723515 - 17/11/2006 10:37
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
Quote:
Czytam Wasze posty odnośnie meczu Bełchatów-Pogoń i troche się nie mogę nadziwić. Jeżeli rzeczywiście cała trójka tak wiele znaczy w GKS-ie i tak wiele zależy od ich gry to co ja mam powiedzieć o Pogoni. Drużyna, którą widziałem przy okazji meczu z Lechia to w zasadzie też trio, które robi grę. Otóż Amaral, Adnradina i Lilo... i dalej długo, długo nic! Trałka wydawał mi się najmądrzej grającym piłkarzem to za kilka dni czytam na tym forum że to zakała i najlepiej jakby w ogóle nie wychodził w jedenastce (pisał to koleżka ze Szczecina).
Poprawię - Pogoń to w zasadzie dwójka: Edi i Amaral (ze szczególnym wyróżnieniem tego pierwszego). A Trałka to kalafior - jest słabiutki. Może akurat widziałeś go w jednym z jego lepszych meczów (na tle 2-ligowca to może i zagrał poprawnie, bo to w zasadzie jego poziom), ale zwykle to jest najsłabszym ogniwem w linii pomocy. Podobnie jak Anderson Pedro, który jest zawodnikiem strasznie chimerycznym - potrafi zagrać jeden bardzo dobry mecz, w którym przeprowadzi kilka ładnych akcji, a w następnych 3 meczach nadaje się do zmiany w przerwie.
Swoją drogą na forum Pogoni Trałka od bardzo dawna nie ma najlepszej prasy eufemistycznie to określając. Gdy był wypożyczony do Widzewa, po jednym z meczów zajrzałem na ich forum poczytać jak ten Trałka tam gra, ale za wiele nie doczytałem bo większość na niego bluzgała i odsyłała do rezerw To o czymś świadczy...
|
Do góry
|
|
|
|
#723516 - 17/11/2006 10:42
|
addict
Meldunek: 11/10/2001
|
Korona Kielce - Górnik Zabrze To juz drugi mecz tej jesieni pomiedzy tymi zespolami. U siebie w Pucharze Polski pilkarze Gornika gladko przegrali z Korona 5-0. Mecz stal na slabym poziomie,natomiast w pierwszej polowie do momentu straty drugiej bramki Zabrzanie grali jak rowny z rownym z kieleckimi pilkarzami . Problem pilkarzy z Zabrza jest taki, ze nie umieja oni odrabiac strat. W tej rundzie tylko w dwuch meczach zdobyli po punkcie gdy przegrywali i musieli gonic wynik (remis z Odra u siebie 2-2, oraz 1-1 na Lubinie). W Zabrzu zabraknie na pewno Juszkiewicza, niepewny jest wystep Prokopa, ktory pojechal do Kielc, ale watpie zeby zagral. Najslabsza formacja Gornika jest zdecydowanie obrona. Boczni obroncy to krotko mowiac tragedia, Radler potyka sie o swoje nogi, Prasnal gra ambitnie, ale sama ambicja ulubieniec Zabrzanskiej pblicznosci nie wygrywa za duzo pojedynkow. Srodek obrony tez popelnia sporo bledow, sa wysocy dobrze graja glowa, ale malo zwrotni przez co szybcy napastnicy mijaja ich jak tyczki. Sila Gornika sa zdecydowanie boczni pomocnicy, szybcy Andraszak i Seweryn a w ataku wysoki Moskal moga sporo namieszac w polu karnym rywala. Korona gra bardzo widowiskowa pilke, jej sila sa rowniez boczni pomocnicy ktorzy w Pucharze Polski niemilosiernie wkrecali w ziemie obroncow z Zabrza. W obronie Kielczan pewnie zagra byly obronca Gornika Hernani ktorego zadaniem bedzie chyba neutralizacja Tomka Moskala.Ogladajac dwa ostatnie mecze Kielczan sadze, ze graja oni dzis najladniejsza pilke w Polsce, problemem byla skutecznosc w wykonczeniu akcji, bo iloscia stwarzanych sytuacji mozna by bylo obdarowac kilka meczow Gornika. Ja pomimo ze od wielu lat jezdze na kazdy mecz Gornika i bede dopingowal swoj zespol na stadionie w Kielcach dzis stawiam na Korone. Kurs nie jest zbytnio zachecajacy 1.4 , ale juz HT/FT na Korone zachecilo mnie na zagranie tego meczu.
|
Do góry
|
|
|
|
#723517 - 17/11/2006 11:29
|
old hand
Meldunek: 07/01/2005
|
Po wielu nocach nieprzespanych postawiłem 100zeta na Lecha,w koncu nie można non stop segurować się historią i boiskiem ..Myśle że Lech ma motywację ,ma gonic czołówkę ..Bez Chmiesta będzię Odrze trudniej,wierzę że lech zdobędzie 3 punkty..Franio liczę na Ciebię:)
|
Do góry
|
|
|
|
#723519 - 17/11/2006 13:48
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/10/2005
|
Ja biore kursik na Arke z pocałowaniem w reke Z tym co pisali Poprzednicy, na temat tego meczu sie zgadzam. Myślę ze na dzien dzisiejszy Arka jest o niebo lepiej poukladaną druzyna, do tego dochodzi fakt iz arka nie wygrala u siebie, bodajze od 5 meczy. Wiec mecz z ostatnia druzyna jest najlepsza okazja zeby radosnie zakonczyc runde jesienna i zdobyc wkoncu te upragione 3 pkt na swoim terenie. Nie twierdze ze bedzie to latwe, ale prosze mi powiedziec bo troche niejasne jest dla mnie to ze Wisla bedzie walczyc.., przepraszam a co robila przez cala runde ? to chyba normalne ze jak sie wychodzi na boisko to niechce sie przegrac. Wydaje mi sie ze dla Wisly kluczowym meczem byl ten ostatni z Gornikiem no jak juz u siebie conajmniej 1 pkt nie wywalczyli to chyba w Gdyni nie zawojuja. Jeszcze raz kurs jak dla mnie warty grania ARKA - WISLA 1 2.00
|
Do góry
|
|
|
|
#723521 - 17/11/2006 16:17
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/08/2006
|
< -- > VS. < -- > Korona Kielce - Gornik Zabrze 1 @ 1.40
Ostatnia kolejka jesieni dla Korony bedzie bardzo wazna. Musza wygrac ten mecz aby miec dobra pozycje przed wiosna i utrzymac sie w czolowce. Na dodatek to ze z druzyna z Zabrza gra im sie chyba najlepiej. W ostatnich 2 latach spotkani sie 3 razy, i 3 razy wygrali Kielczanie. Co lepsze w tych meczach strzelili 12 bramek tracac tylko jedna. Kontuzjowany w zespole Gornika jest Dudzinski, a za kartki pauzuje Juszkiewicz. No to zmotywowana Koronka do boju ...
Sklady na mecz:
Korona: Mielcarz - Sasin, Hernani, Djokovic, Bednarek - Bonin, Hermes, Zganiacz, Kaczmarek - Robak, Kowalczyk.
Górnik: Sławik - Radler, Prasnal, Prokop, Cios - Jarczyk, Seweryn, Bukalski, Stachowiak – Aleksander, Andraszak.
Godzina Rozpoczecia: 20:0! Stawka: 10/10 Moj typ:
Korona Kielce @ 1.40Pzdr. Kerogh
|
Do góry
|
|
|
|
#723522 - 17/11/2006 21:26
|
Carpal Tunnel
|
Korona @ 1.40 4-2 ( + 4 j. )
Kolejny swietny mecz w wykonaniu Korony. Dobra jesien, to teraz taka sama wiosne zagrajcie i go po mistrza ...
Pozdrawiam,
Kerogh...
--
4/6 ( + 16.55 j. )
|
Do góry
|
|
|
|
#723523 - 17/11/2006 21:51
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/01/2006
|
Odra Wodzisław - Lech Poznań --> X2 lub 2
Na początek trochę historii: Lech w 7 ostatnich spotkaniach w Wodzisławiu poniósł 7 porażek. Jak wiadomo historia lubi się powtarzać, ale wcale nie musi. Według mnie faworytem sobotniego spotkania jest ekipa Lecha Poznań. Dlaczego? Grają dobry ofensywny futbol, zawsze walczą do końca, potrafią podnosić się z niekorzystnych wyników. Odra Wodzisław to w tym sezonie jedna z najsłasznych drużyn naszej ligi. Nawet ostatnie zwycięstwo na własnym boisku z Widzewem Łódź tego nie zmienia. Jak każdy wie spotkanie to było rozgrywane w trudnych śnieżnych warunkach. Jutro boisko Odry napewno śniegiem nie będzie pokryte, tak więc o końcowym wyniku zadecydują raczej czysto piłkarskie umiejętności, a nie przypadek. A Lech posiada zdecydowanie większy potencjał niż wodzisławianie, w szeregach których nie zagra jutro Marcin Chmiest (pauzuje za 4 żółte kartki). Absencja ta sprawia, że siła ofensywna śląskiej drużyny będzie bardzo osłabiona. Za Chmiesta najprawdopodobniej zagra Stanisław Wróbel, który jeszcze w tym sezonie nie strzelił żadnej bramki. Inny kandydat do gry Dariusz Zjawiński w ostatnim czasie nie łapał się nawet na ławkę rezerwowych. Jak w wywiadach mówi Franciszek Smuda, Lech jedzie do Wodzisławia po 3 pkt i z remisu napewno nie będzie zadowolony. Mam nadzieję, że Smuda popracował w tym tygodniu ze swoimi zawodnikami nad skutecznością (zwłaszcza Zakrzewski). Jeżeli Lech zagra tak, jak w spotkaniach z Widzewm i Legią to napewno tego meczu nie przegra.
GKS Bełchatów - Pogoń Szczecin --> X
Rewelacja rundy jesiennej GKS Bełchatów ostatni mecz tej rundy rozegra u siebie z Pogonią Szczecin. Podopieczni Oresta Lenczyka wygrali 3 kolejne ligowe spotkania, co pozwoliło im awansować na pozycję lidera. Wygrali i to nie z byle kim: Korona Kielce (u siebie) i Wisła Kraków (wyjazd). Szczególnie zwycięstwo w Krakowie było nie lada sensacją. Trzeba jednak przyznać, że Wisła jest w głębokim kryzysie. Pogoń natomiast nie potrafi wygrać już od 6 spotkań w lidze. Większość ich meczów kończy się remisami. Taki też wynik przewiduje w sobotnim spotkaniu. Ekipa Bełchatowa będzie sobie musiała radzić z "brazylijską" Pogonią bez swoich dwóch kluczowych zawodników: Mariusza Ujka i Łukasza Garguły. Zmęczony środowym meczem w reprezentacji napewno będzie Radosław Matusiak. Tak więc siła ataku BOT-u nie będzie już tak silna, jak w poprzednich meczach. Pogoń napewno zadowoli się 1 pkt, tak więc wyjdzie na to spotkanie z defensywnym nastawieniem. Według mnie Bełchatów aż tak mocny nie jest, żeby wygrać 4 spotkania z rzędu, zwłaszcza jeżeli nie wystąpi w najsilniejszym składzie.
|
Do góry
|
|
|
|
#723524 - 18/11/2006 07:22
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/04/2006
|
Kerogh sorry , jezeli Korona wczoraj zagrala swietny mecz to ja mieszkam na Marsie , mecz lipny , non stop błędy obroncow , ogolnie widowisko takie sobie !! CRACOVIA-Widzew ==> 1 Jest to ostatni mecz w tej rundzie i bardzo wazny dla Cracovii , ewentualne zwyciestw da jej spokojna zime ale co wazne nie oddali od czolowki i da szanse na wywalczenie miejsca premiowanego ( chociaz glownym celem jest PP a nie liga ) . W dotychczasowych 6 meczach rozegranych u siebie Cracovia nie zaznala porazki , 3 razy wygrala 3 razy zremisowal , te remisy dosc pechowe , zwlaszcza ze w meczu z Arka i LKS miala komplet w kieszeni ( prowadzenia w 94 min 1-0 i strata w 97 min na 1-1 , a w meczu z Arka multum sytuacji , przewaga caly mecz i glupi gol w 80 min na 1-1 ) wiec gdyby nie to , to dokonania Cracovii u siebie bylyby znakomite , jest to zupelnie inny zespol niz na wyjazdach wiec nie mozna patrzyc na ostatnia wpadke w łecznej gdzie wszystko ukladalo sie nie tak , kontuzja Pawlusinskiego , Szwajdycha czyli jednych z lepiej spisujacych sie zawodnikow , problematyczny rzut karny i trzebabylo odrabiac straty a nie bylo juz chyba kim.Na uwage zasluguje fakt zze Cracovia posiada najlepsza defensywe na swoim boisku z calej ligi , stracila u siebie TYLKO 3 GOLE w spotkaniach u siebie ! Odkad do nas przyszedl Majewski gramy zajebiscie rozwazny football z tylu , nic na hurra tylko spokojne czekanie na bledy przeciwnika , to moze byc wielkim atutem z tak mloda druzyna jak Widzew , czesto popelniajaca glupie bledy i nie trzymajaca sie taktyki ! Majewski doskonale zna zespol z Łodzi , trenowal ich dlugi okres czasu , wie o nich wszystko wiec nic Cracovii nie zaskoczy ( przynajmniej tak mi sie wydaje ) , do tego fatalna seria Widzewa w lidze , a na wyajzdach graja totalna klape , w przeciwienstwie do Cracovii u siebie , stawiam na zwyciestwo Pasów i nerwowa zime w Łodzi powodzenia
|
Do góry
|
|
|
|
#723525 - 18/11/2006 07:23
|
Carpal Tunnel
|
VS. Arka Gdynia - Wisla Plock 1 @ 1.90
Wczoraj jak kladlem sie spac kurs na Arke byl kolor 2.05 a na Wisle 5.75. Dzisiaj na Arke w necie ciezko znalezc kurs 1.80 a na Wisle mozna znalezc kursy kolo 6.00 ( Expeky - 5.95 ). Przynajmniej ja w skladzie gosci oprocz kontuzji Sobczaka nie znalazlem waznych kontuzji. Rok temu u siebie Arka zremisowala z Wisla ale mysle ze dzisiaj w tragicznej formie w jakiej znajduje sie zespol z Plocka, Arke stac na zwyciestwo ...
SKLADY NA MECZ !!!
Arka Gdynia: Witkowski; Kowalski, Sobieraj, Jakosz, Sokołowski - Nawrocik, Moskalewicz, Przytuła, Ława, Dziedzic - Pilch.
Wisła Płock: Skrzypiec; Zivkovic, Belada, Magdoń, Grizonic; Michalek, Rachwał, Gedeon, Sedlacek; Gevorgyan, Dosek.
Godzina Rozpoczecia: 16:00 Stawka: 10/10 ! Sedzia: Krzysztof Słupik (Tarnów) ! Moj typ:
Arka Gdynia @ 1.90Pozdrawiam, Kerogh
|
Do góry
|
|
|
|
#723526 - 18/11/2006 07:48
|
Carpal Tunnel
|
VS. Odra Wodzislaw - Lech Poznan 2 @ 2.40
Lech jak narazie dopiero 7. m-ce w tabeli. Zeby dobrze zakonczyc runde jesienna musieliby wygrac spotkanie z Odra. Wtedy zblizyliby sie do czolowki ... Lechowi gra sie w Wodzislawiu bardzo ciezko ( ostatnia wygrana chyba w 1996 ) ale zla passa musi sie zakonczyc. Napewno ulatwi im to brak w zespole gospodarzy najlepszego strzelca Odry i Ekstraklasy a mianowicie M. Chmiesta. Lech wystapi najsilniejszym skladem i mam nadzieje ze przelamia zla passe i wygraja to spotkanie.
Godzina Rozpoczecia: 16:00 ! Stawka: 10/10 ! Moj typ:
Lech Poznan @ 2.40Pzdr. Kerogh
|
Do góry
|
|
|
|
#723527 - 18/11/2006 10:00
|
addict
Meldunek: 23/02/2005
|
GKS BEŁCHATÓW - POGOŃ SZCZECIN typ 1
W ostatniej kolejce w rozgrywkach o Mistrzostwo Polski przyjdzie nam się zmierzyć z Pogonią Szczecin. Spotkanie to odbędzie się w Bełchatowie o godzinie 16:00. Mecz z „Portowcami” zadecyduje o tym czy GKS zostanie mistrzem jesieni, czy inna drużyn zOE dostąpi tego zaszczytu. Do tego spotkania podopieczni Lenczyka będą przystępować z pozycji lidera po ostatnim zwycięstwie na wyjeździe z Wisłą Kraków 4:2.
W minionym sezonie po meczu Pogoni z GKSem z bełchatowianami rozstał się trener Mariusz Kuras. Sam mecz zakończył się bezbramkowym remisem 0:0. W rewanżu przy ulicy Sportowej wynik był na korzyść gospodarzy. Bełchatowianie wygrali ten mecz 2:0. Bramki dla GKSu strzelili wtedy Jacek Popek i Radosław Matusiak.
Giekaesiacy do meczu zaczęli przygotowania od treningu na hali sportowej. Następne dni to treningi na stadionie oraz analiza ostatniego meczu. W Bełchatowie panuje atmosfera mobilizacji przed ostatnim jakże ważnym meczem tej rundy. Jeśli zawodnicy „Brunatnej Stolicy” ten mecz wygrają to bez względu na wyniki pozostałych spotkań GKS Bełchatów zostanie mistrzem jesieni. Utrudnić to zadanie może fakt, że górnicy do meczu przystąpią bez bardzo ważnych dla drużyny piłkarz – Mariusza Ujka i Łukasza Garguły. Nie powinno to być jednak większą przeszkodą w odniesieniu zwycięstwa, bo przecież mamy takich zawodników jak choćby Tomek Jarzębowski (który może z powodzeniem zastąpić „Gułe”), z którym graliśmy od początku sezonu w pierwszej 11 i co ważne skutecznie. Poza tym mamy naszego Radka Matusiaka, który ostatnio pokarał Belgię w el. do Mistrzostw Europy.W przeddzień meczu ekipa z Bełchatowa uda się na mini zgrupowanie do COS w Spale.
Pogoń Szczecin do konfrontacji z GKSem podejdzie po zremisowanym na własnym boisku meczu z Dyskobolią 1:1. Ten wynik poprawił atmosferę wśród „Portowców” co sprawiło, że zapomnieli o ostatnich niepowodzeniach. Do meczu z liderem podchodzą zdeterminowani, z szacunkiem do rywala, ale nie na straconej pozycji. Drużynę ze Szczecina prowadzi bardzo dobrze znany i lubiany w Bełchatowie trener Mariusz Kuras. To właśnie on wprowadził GKS do 1 ligi. Teraz przyjdzie mu się zmierzyć na stadionie, który był dla niego miejscem pracy przez 3 lata. Piłkarze Pogoni podobnie jak bełchatowianie udali się na przedmeczowe zgrupowanie z tym, że do Gutowa Małego, gdzie mają swoją bazę treningową.
Zdecydowanym faworytem tego spotkanie jest GKS. Lider Orange Ekstraklasy, grający bardzo dobrą piłkę, który będzie musiał przedstawić swoje najlepsze walory przeciwko „brazylijskiej” Pogoni, aby wygrać. W zeszłym sezonie na meczu w Bełchatowie przeciwko GKS w składzie szczecinian wystąpiło jedenastu obcokrajowców co zdarzyło się po raz 1. w historii rozgrywek. Tym razem powinno być inaczej. Zapraszamy wszystkich kibiców do przyjścia na ten bardzo ciekawy, ostatni mecz o wielką stawkę jaką jest mistrz jesieni. Wszyscy na Sportową!
zródło GKS.com.pl
|
Do góry
|
|
|
|
#723528 - 18/11/2006 10:03
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/03/2006
|
Wczoraj Koroneczka ładnie weszła no poza dokładnym wynikiem . Ja także uważam, że kielczanie zagrali słaby mecz pomimo, że wynik pokazuje co innego. Nonszalancja na obronie. Pierwsza bramka to farfocel do tego dwa karne (jak ogladałem w nocy powtórke to uważam, że zasłużenie) Ogólnie po strzeleniu 2 bramek Korona wyraźnie odpuściła i przy odrobinie szczęścia mógł być nawet remis - to takie moje zdanie. Ale wróćmy do analizy jednego meczu który wpadł mi wczoraj do głowy wracając do domku po kilku piwkach po meczu Koroneczki Dyskobolia Grodzisk WLKP - Górnik Łęczna 18.11.2006 godz 16.00 Na początek przypomnę wymianę zdań miedzi kilkoma z nas na tym forum odnośnie zdobycia w ostatnich 4 spotkaniach 7 punktów prze Górnika Łęczna. Tak się stało, że Ci piłkarze cel już osiagneli (2-0 Odra, 1-1 Zagłebie, 1-0 Cracovia) Można niby mówić, że piłkarze są na fali, ale bądźmy szczerze 100.000 zostanie w kieszeni i już będzie dla nich całkiem inna motywacja. Z drugiej strony Grodziszczanie. Przed meczem z Pogonią na ławce pojawił się nowy trener Maciej Skorża, nie wiele brakowało aby wygrał mecz a zarazem ja bym przytulil pare groszy. Teraz jest ostatni mecz kolejki. Wydaje mnie się, że piłkarze gospodarzy mają dobrze u prezesa Drzymały, który ma chyba troszkę wieksze ambicje niż sotychczasowe miejsce w tabeli. Na peweno piłkarze dobrze wiedzą, że wraz z nowym trenerem i okienkiem transfwerowym kilku z nich opuści drużyną i teraz jest ostatnia okazja aby zapewnić sobie cipłą posadkę na przynajmniej kolejne pół roku. Co do składow to z tego co wyczytałem na "fantastycznych" stronach obu klubów goście wystąpią w podobnym skłądzie jak z Cracovią, co do Grodziska to jest jedna kluczowa absencja, która o dziwo ja uważam za wzmocnienie. Mianowicie kontuzji doznal bramkarz Przyrowski, który dla mnie nadaje się góra na 3 lige. Co prawda Ptak nie jest jakimś super goalkeeperem ale od Przyrowskiego trudno być gorszym (Kandyduje jeszcze o to miano Kotorowski) Niestety jest prawdopodobieństwo, że się wyleczy - oby nie. Nie zagra tez Sokołowski. Co do pojedynków między tymi drużynami to jeszcze nigdy nie wygrali goście a ostatnie 3 mecze kończyły się remisami, czas to przerwać. Moje typy 1 6/10 under 2,5 gola 3/10
|
Do góry
|
|
|
|
#723529 - 18/11/2006 10:25
|
Ekstraklasa Typer
Meldunek: 28/12/2005
|
Quote:
Quote:
Czytam Wasze posty odnośnie meczu Bełchatów-Pogoń i troche się nie mogę nadziwić. Jeżeli rzeczywiście cała trójka tak wiele znaczy w GKS-ie i tak wiele zależy od ich gry to co ja mam powiedzieć o Pogoni. Drużyna, którą widziałem przy okazji meczu z Lechia to w zasadzie też trio, które robi grę. Otóż Amaral, Adnradina i Lilo... i dalej długo, długo nic! Trałka wydawał mi się najmądrzej grającym piłkarzem to za kilka dni czytam na tym forum że to zakała i najlepiej jakby w ogóle nie wychodził w jedenastce (pisał to koleżka ze Szczecina).
Poprawię - Pogoń to w zasadzie dwójka: Edi i Amaral (ze szczególnym wyróżnieniem tego pierwszego). A Trałka to kalafior - jest słabiutki. Może akurat widziałeś go w jednym z jego lepszych meczów (na tle 2-ligowca to może i zagrał poprawnie, bo to w zasadzie jego poziom), ale zwykle to jest najsłabszym ogniwem w linii pomocy. Podobnie jak Anderson Pedro, który jest zawodnikiem strasznie chimerycznym - potrafi zagrać jeden bardzo dobry mecz, w którym przeprowadzi kilka ładnych akcji, a w następnych 3 meczach nadaje się do zmiany w przerwie.
Swoją drogą na forum Pogoni Trałka od bardzo dawna nie ma najlepszej prasy eufemistycznie to określając. Gdy był wypożyczony do Widzewa, po jednym z meczów zajrzałem na ich forum poczytać jak ten Trałka tam gra, ale za wiele nie doczytałem bo większość na niego bluzgała i odsyłała do rezerw To o czymś świadczy...
Ale cieszy mnie to że zgadzasz się co do tego że Pogoń to też max 3 piłkarzy. Trałka faktycznie musiał mieć dzień konia
|
Do góry
|
|
|
|
#723530 - 18/11/2006 11:03
|
a.k.a. "Klajd Frog"
Meldunek: 29/07/2005
|
Quote:
Na peweno piłkarze dobrze wiedzą, że wraz z nowym trenerem i okienkiem transfwerowym kilku z nich opuści drużyną i teraz jest ostatnia okazja aby zapewnić sobie cipłą posadkę na przynajmniej kolejne pół roku.
@drfocus Chciałbym tylko nadmienić, że w Łęcznej również zmienił się trener, który już od momentu objęcia posady głośno mówił o konieczności roszad w składzie. Kadra jest bardzo szeroka lecz nie wszyscy piłkarze mają umiejętności na 1 ligę. Pan Chrobak zapowiada spore zmiany personalne, zamierza sprowadzić kilku klasowych zawodników, którzy mają wzmocnić skład przed rundą wiosenną. Wielu obecnych piłkarzy będzie musiało pożegnać się z tym klubem a raczej wątpliwe jest żeby znaleźli zatrudnienie w którymś z pierwszoligowców. Dlatego dzisiejszy mecz jest jedną z ostatnich szans (pozostaje jeszcze puchar ekstraklasy) na udowodnienie swojej przydatności do drużyny, tym bardziej, że coraz większy nacisk na pierwszy skład wywierają juniorzy (Sołdecki, Stachyra, Szymanek).
Ja w tym meczu wstrzymuje się od typu 1x2 lecz podobnie jak drfocus postawiłem na under. Drużyna z Łęcznej po długo oczekiwanym powrocie Bartosza Jurkowskiego spisuje się coraz lepiej w defensywie czego efektem jest tylko 1 stracona bramka w 3 ostatnich meczach. Z drugiej strony w ofensywie górnicy nie powalają na kolana osiągnięciami bramkowymi aczkolwiek widać powoli, że piłkarze zaczynają grac z meczu na mecz coraz lepiej, również w ofensywie.
Ostatnie 6 meczy pomiędzy tymi drużynami aż 4 razy kończyły się underowym wynikiem.
Tak więc moje typy na ten mecz:
Groclin - Górnik Łęczna under 2.5 @1.65 3/10 X @3.50 1/10 X2 @2.06 2/10
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#723532 - 18/11/2006 11:26
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/10/2005
|
Zgadzam sie z Poprzednikiem Drfocus w przypadku Gornika bedzie to troche inna motywacja ale myslisz ze chlopaki wyjda i nie beda walczyc ? mysle ze po ostatnich meczach druzyna Chrobaka bedzie bardziej pewna siebie a wychodzac na boisku pewnosc w siebie jest wydaje mi sie najwazniejsza. Pilkarze z grodziska takze nie zachwycaja mysle ze nie maja takiego jeszcze charakteru i stabilnosci w grze gdyz potrafia walczyc z druzynami z gornej polki po czym "oddac" pkty druzyna z dolnej czesci tabeli ( Groclin Dyskobolia vs. Wisla Krakow 2:2 , Groclin Dyskobolia vs. Lech Poznan 1:0, Groclin Dyskobolia vs. Legia Warszaw 1:1 // Groclin Dyskobolia vs. Wisla Plock 1:1 , MKS Pogon Szczecin vs. Groclin Dyskobolia 1:1 )jak dla mnie bedzie X (1-1)
|
Do góry
|
|
|
|
#723533 - 18/11/2006 11:38
|
a.k.a. "Klajd Frog"
|
Wcale nie twierdzę, że Górnik ma większy potencjał Wystarczy spojrzeć na piłkarzy sprowadzonych w letnim okresie transferowym przez pana K jak i tych, którzy odeszli. Niektórzy piłkarze są mocno średni i to trzeba przyznać. Tak jak napisałem, moim głównym typem na ten mecz jest under. Typowanie w 1x2 to już bardziej dla sportu. Mecz sam w sobie trudny do typowania, obie drużyny są bardzo nieprzewidywalne, a ze względu na to, że gra drużyna z mojego miasta, mój typ na to kto będzie dzisiaj lepszy byłby mocno nieobiektywny Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#723536 - 18/11/2006 16:59
|
a.k.a. "Klajd Frog"
|
Quote:
Tak więc moje typy na ten mecz:
Groclin - Górnik Łęczna under 2.5 @1.65 3/10 +1.95j X @3.50 1/10 +2.50j X2 @2.06 2/10 +2.12j
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#723538 - 18/11/2006 19:29
|
Carpal Tunnel
|
Lech Poznan @ 2.40 0-0 ( - 10 j. )
Arka Gdynia @ 1.90 4-1 ( + 9 j. )Szkoda ze Lech sobie nie poradzil ...
Pzdr.
Kerogh
--
6/10 ( + 14.55 j. )
|
Do góry
|
|
|
|
#723539 - 18/11/2006 20:10
|
a.k.a. "Klajd Frog"
|
Quote:
Gratki jareqq i pycio 26 za typki. Jednak mieliście racje
hehe główny typ under trafiliśmy razem, a reszta to za mała stawke i bardziej dla sportu
Teraz pozostaje do typowania puchar ekstraklasy. Tak więc do środy
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#723542 - 19/11/2006 09:58
|
ŁKS Łódź
Meldunek: 06/02/2005
|
Wszyscy już zapadli w sen zimowy chyba a tu jeszcze jeden,ostatni mecz : ŁKS Łódź - Wisła KrakówOstanie wyniki Białej Gwiazdy chyba pozwalają wnieś w serca kibiców ŁKS odrobine nadziei.W ŁKS zabraknie Łukasza Madeja co poważnym osłabieniem na prawej flance,na szczęscie do dyspozycji trenera Marka Chojnackiego są narzekający na urazy po meczu z Koroną Robert Kolendowicz,Ensar Arifović i Irek Kowalski.Z tego co czytałem to w krakowskiej Wiśle zabraknie Clebera co będzie dużym osłabieniem lini defensywnej.Kolejnym faktem ma korzyść ŁKS jest to,ze Jakub Błaszczykowski, Radosław Sobolewski oraz Dariusz Dudka po środowej potyczce z Belgami Ci zawodnicy będa troche mnie dysponowanie,oczywiscie tylko spekulacje.ŁKS jeśli chce dzisiaj by jakieś pkt zostały w Łodzi musi przez całe 90 min być skoncentrowany.Zdecydowanie trzeba podkreślić,że mocnym punktem Wiślaków jest bramkarz Dolha.Wszystkie statystyki przemawiają na korzyść Biłej Gwiazdy - pozycja w tabeli,wieksze (co nie znaczy lepsze) nazwiska po stronie Wisły na poszczególnych pozycjach.Ale kto jak kto ale ŁKS potrafił sprawiać niespodzianki z lepszymi zespołami co już nie raz udowadniał.zasięgiem. Wszyscy w Łodzi będą liczyć na powtórkę meczu z Legią Warszawa, czy wyjazdowego pojedynku z GKS Bełchatów. Pojedynki ŁKS – Wisła Kraków na stadionie przy al. Unii 2: 1998/99 (1 liga) Łódzki KS – Wisła Kraków 0:3 (Niżnik nie strzelił karnego) 1999/00 (1 liga) Łódzki KS – Wisła Kraków 0:2 2001/02 (PP) Łódzki KS – Wisła Kraków 2:2 Mój typ: NO BET a jeśli miałbym coś typować to: ŁKS Łódź - Wisła Kraków ... 1x ... 1.50 ŁKS Łódź - Wisła Kraków ... X ... 3.20 ŁKS Łódź - Wisła Kraków ... 1:1 ... 8.00
|
Do góry
|
|
|
|
#723543 - 19/11/2006 19:42
|
ŁKS Łódź
Meldunek: 06/02/2005
|
No i krótkie sprawozdanie po powrocie z meczu ... Bardzo dobra gra Łódzkiego Klubu Sportowego przyczyniła się dzisiaj do ogrania Białej Gwizdy która wg.mnie nic nie pokazała(może poza kilkoma brutalnymi faulami) i nic nie grała.Na początku meczu wykorzystany błąd obrony przez Grzeska Kmiecika który zagrywa na wolne pole do Arifovicia i ten w 7 min. pakuje piłke do siatki.Od tego czasu lekka przewaga Wisły ale ŁKS kontroluje sytucję na murawie.W 30 min. zamieszanie w polu karnym wg.mnie faulowany B.Wyparło brmkarz ŁKS (ale mogę się mylić,ponieważ straszna mgła unosiła się nad murawą i słabo było widać - poczekamy co pokażą w TV) i potem przez kwadrans nic się ciekawego nie działo ... II połowe rozpoczynał ŁKS wzowienie długa piłka chyba przez Kolendowicza który dostrzega Arifoviie który z 20 metrów strzelą przepiekną bramke chyba w samo okienko bramki,też trzeba zobaczyć w TV i od tego czasu się troche bałem,że Wisła ruszy do ataku i może być groźnie,ale na szczęscie się myliłem ŁKS do samego końca grał bardzo dobrze i miał zdecydowanie groźniejsze ataki i poraz kolejny trzeba pochwalić bramkarza Dolhe bo gdyby nie on mogłoby się skończy 3 moze nawet 4:1 ... ŁKS!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#723544 - 19/11/2006 19:46
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
19marcin08 - pomyliłeś fora czy jak?
Poza tym nie po raz pierwszy przemawia za Tobą miłość do ŁKSu i subiektywizm (choćby regularne typy przeciwko Widzewowi lub stwierdzenie że Bodzio W. był faulowany dzisiaj przy 1 bramce).
Przepraszam za OT.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|