Skoro napisałem w swoim temacie w PP to mogę rowniez i tutaj
=================================================
Kanada - Tunezja @ 1,55 (GB)Żadna z tych druzyn nie jest jakimś tam potentatem siatkarskim i druzyną ze światowej czołówki. Tunezje pamiętam z Aten, kiedy to grała przeciw Polsce. Kanadę oglądałem na memoriale H.Wagnera i musze powiedzieć że zrobiła na mnie dobre wrazenie, Polska była nawet na sparingach przygotowawczych w Kanadzie. Mimo porazek w memoriale Kanada pokazała dobrą siatkówkę. Tunezja to egzotyczny kraj, zresztą tak samo jak Egipt, druzyy z Afryki jeszcze muszą się duzo uczyć żeby odcisnąć się w historii siatkówki mocniej.Kanada nie bez problemów ograła Koreę(4 sety) i łatwo przegrała z Rosją no i 3-0 z Kazachami, Tunezja tez gałdko z Ruskimi i 3-2 z Koreańczykami, jednak Kanada ma w ostatniej kolejce Serbów- z którymi nie widze dla niech szans, daltego aby myśleć o wyjsciu z grupy musi wygrać z TUnezją, ktora w ostaniej kolejce ma KAzachów. To jest tak jakby mecz o awans. Obydwie druzyny się spręzą, ale to Kanada wygra i myśle ze nie odwali "canady"
Chiny - Egipt @ 1,50
Francja - Niemcy @ 1,351) Długo by tu pisać, Egipt to "beniaminek" dopiero wchodzi w światową siatkówkę, przygotowuje się do Pekinu, zresztą jak szyscy, jednak dla Chin te MŚ sa wazniejsze i to Chiny "walczą" już na tej arenie dłuzej, są bardziej doswiadczone, walczą o awans, mają realne szanse, takie same jak Egipt, dlatego musza pokazac ze są lepsi od Afrykan i wyeliminowaćich z gry o wyjscie.Widziałem Chiny w emczu z Polsą - Polska odskakiwała dopiero od stanu 20-19 20-20, do stanu 20-20 gra była punkt za punkt, byli blisko, jednak Polacy kontrolowali mecz. Egipt sami widzieliśmy pierwszy set bez historii, drugi zresztą tez, w 3 Polacy dekoncentracja i ciepełko. Chiny ograły Japonię, ktora grała przy dopingu kilkunastu tysiecy widzów, Egipt miał kupę szczescia ze ugrał japoni 2 sety Dla mnie wygrana Chin 3-1
2) Francja pokonała wielką Brazylię, oglądałem mecz, Zabojadom wszystko wychodziło, świetna gra całego zespołu, atomowa zagrywka - kluicz do sukcesu w siatkówce.Francuzi wygrywają teraz wszystko do końca i z duzym hc awansują do kolejnej rundy, będą mieć win nad Brazylią i Niemcami - Niemcy tez juz awansowali do nastepnej rundy daltego Francja nie może sobie pozwolić na straty punktowe w tym meczu- punkty są zbyt wazne w dalszych rozgrywkach, ich grupa będzie grupą śmierci - Francja, Brazylia, Niemcy, Bułgaria, Kuba Wenezuela Włochy czy Czechy. Francuzi musza miec komplet punktów - i skoro udało im się to co nie wyszło w finale LŚ to juz chyba na razie nikt z tej grupy nie mzoe im zagrozić, choć Niemcy idą jak burza, ale z Francuzami troszke będą musieli zastopować.3-1 Francja
Japonia - Argentyna over 187,5 @ 1,85Mecz praktycznie o wyjscie z grupy, kto wygra ten jest o krok od 2 rundy. Obydwie druzyny rozkrecają się dopiero, Japonia z meczu na emcz coraz lepiej, Argentyna rowniez, początki mieli trudne. japonia przy dopingu kilkunastu tysięcy kibiców, Argentyna niby silniejsza,ale myślę że dzięki kibicom i własnym ścianom Japończycy nawiążą wyrównaną walkę i pokazą rodakom że warto przychodzić na ich mecze. No i głupio by było gdyby gospodarze odpadli w 1 rundzie juz, mając teoretycznie łatwą grupę. Japonia po Argentynie gra tylko z Polską, napewno się nas boją i mniej licza na punkty w meczu z nami niz w meczu z Arg. daltego teraz jest dla nich mecz o "zycie". Arg miała taki mecz ostanio- o wszystko i udało jej się wygrać 3-2. Obydwie druzyny mają duzą liczbę setów w nogach, są podmęczone, ale zmęczenie jest wyrownane, dlatego nikt nie ma przewagi w tym elemencie. Reasumując według mnie 3-2 dla Japoni lub 3-1 dla Argentyny