#72137 - 03/12/2001 20:47
Re: Re: III RUNDA: Kto zakwalifikował się do czwartej rundy?
|
Anonymous
Unregistered
|
Witam i pozdrawiam SLAW!. Jeśli się nie pomyliłem to: SLAW 1,88 +69,2 1,90 +71 1,80 +62 .... -200 suma +2,2 Johny 1,70 +53 2,00 +80 2,00 +80 ....-200 suma +13 awans: johny
|
Do góry
|
|
|
|
#72138 - 03/12/2001 21:40
|
old hand
Meldunek: 08/10/2001
|
WITAJ JOHNY masz niestety racje w tym tygodniu moje typy słabo graly to jeden z gorszych tygodni ale i tak nie wiele brakowało abym awansował troche zal tego fc brugge nie wiem dlaczego to grałem (chyba ) nie miałem innego wyjscia brak możliwosci pózniejszego połAczenia z internetem i klapnołem ten typ na zasadzie bo musze zreszta podałem typ na fenerbahce ale podałem go w innym temacie ale tamten typ tez był do dupy i całe szczescie ze nie doszedł ale i tak wymieniłem go na to nieszczęsne fc brugge ale juz koncze . GRATULACJE ZA AWANS IZYCZE SUKCESU ps uwazam ze odpasc zawsze mozna nawet przypadkiem ale wygrac sie nie d a przypadkowo
|
Do góry
|
|
|
|
#72139 - 03/12/2001 21:59
|
Anonymous
Unregistered
|
Sorka Sebas i Sznikers - oddaje honor nie zauwazylem !
Pozdrawiam, KrasiaK
|
Do góry
|
|
|
|
#72140 - 03/12/2001 22:08
|
member
Meldunek: 04/10/2001
|
Witaj Mi*ra*s, Kaniona pokonałeś już w poprzedniej rundzie. Teraz walczyłeś ze mną. Podaje wyniki:
Mi*ra*s: #1 +78,2 #2 -100 #3 +120,5 #4 +26 #5 -100 Razem: +24,7
Muniek: #1 -100 #2 -100 #3 -100 #4 +431 #5 +24,2 Razem: 155,2 Awans: Muniek Witam mojego kolejnego przeciwnika Ziomal-a.
|
Do góry
|
|
|
|
#72141 - 03/12/2001 22:20
|
enthusiast
Meldunek: 19/04/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał WK: Mwiac - WK awans Mwiac.
Po bardzo emocjonujacym pojedynku i w momencie gdy wydawalo sie, ze jestem juz w 1/8 finalu (nawet dostalem juz gratulacje od rywala :-) Mwiac wytypowal mecz ze wspolczynnikiem 7,8 i trafil. Przewaga zrobila sie spora (o ile sie nie myle 13,5 by bylo gdybym trafil ostatni mecz) a tak jest oklo 120) Gratulacje.[/QUOTE]
Dzięki za gratulacje, pojedynek był rzeczywiście emocjonujący (przynajmniej we wtorek rano i w sobotę) i oczywiście zasłużyłeś na awans bardziej ode mnie. Ale jakby to ujął jeden z moich ulubionych sprawozdawców sportowych - "Taki jest sport". Nie bardzo natomiast rozumiem zdanie w którym wyliczasz osiągniętą przewagę bowiem z moich obliczeń wynika: Kazań 2 Fribourg 1,5 Farjestads 1,6 Celtic 1,25 Boca 1,3 Razem 7,65 więc niezależnie od wyniku Boca - Banfield trafiając mecz o kursie > 7,65 awansowałbym dalej.
[QUOTE] Prawde mowic myslelem, ze po moich typach (i po Twoich 3 pierwszych popsutych przez zaspol z mojego #5) postawisz to co ja w typie #5 tylko odwrotnie. Tak czulem, ze 13 (bo w poprzedniej trafilem przelozony Juventus z LM a w tej podalem dwa dodatkowe typy) typu w poprzedniej i tej rundzie play-off nie trafie ;-) Duzo pewniejsza wydawala mi sie Kopenhaga z Allborgiem niz Boca Juniors mimo ze pierwszy mecz mial wspolczynnik 1,85 a drugi 1,3. No ale zanim skonczyl sie mecz Myszkowa to Kop. juz sie zaczela i podalem ja tylko jako przyklad. Nie dlatego, ze znalem wynik bo typ na ten mecz podalem kilka dni wczesniej w innym temacie.
Co ciekawe gdybys to postawil to: 621 Boca Jun.-Banfield 2,02 0:1 tez bys awansowal :-)[/QUOTE]
Nie wiem czy mi uwierzysz ale typ, o którym wspominałem w sobotę, że zamieszczę go w niedzielę to właśnie 'dwójka' na Banfield, miałem jednak do tego meczu niewielkie przekonanie i dlatego rozmyśliłem się i postawiłem na Puchar Francji.
[QUOTE] Ciekawe co by bylo gdybys trafil ze dwa czy 3 kupony z 3 pierwszych. Wtedy musilabym stawiac na wyzsze wspolczynniki a biorac pod uwage skutecznosc moich typow na hokej 3 podane tu, reszta w temacie Hokej-ligi europejskie (weszlo 7/7 ze wspolczynnikami 2; 1,5; 1,6; 2,05; 2,25; 2,25; 2) wynik 2,5 - 3 razy tyle byl w moim zasiegu.[/QUOTE]
Mam więc nadzieję, że w realu poszczęściło się Tobie znacznie bardziej niż w play-offach, dla mnie natomiast ten tydzień był w realu bardzo nieudany.
[QUOTE] Dziekuje ze gre. Jeszcze raz gratuluje i trzymam kciuki bo jestes teraz moim faworytem do zdobycia pierwszego miejsca. Co prawda w nastepnej rundzie trafie sie trudny do przejscia przeciwnik ale ja stawiam na Ciebie.
Pozdrowienia
Wojtek [/QUOTE] Czytając wypowiedzi niektórych uczestników forum zamieszczone na tej stronie naprawdę zaczynam się bać. Postaram się jednak nie zawieść Twoich oczekiwań i spróbuję powalczyć z Mistrzem. Serdecznie pozdrawiam i dziękuję za pojedynek!!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#72143 - 03/12/2001 23:55
|
old hand
Meldunek: 30/04/2001
|
Podliczam pojednynek Markii vs ElgatoElgato: #1 +17 #2 -100 #3 -100 #4 +35 #5 +62 Razem: -86 Markii: #1 -100 #2 +35 #3 +44 #4 -100 #5 +58.4 Razem -62.60 WYGRAL: MarkiiElgato wygrałem naprawde fartem :rolleyes: Dziękuje za walkę
|
Do góry
|
|
|
|
#72144 - 04/12/2001 00:18
|
old hand
Meldunek: 03/07/2001
|
Musisz podziękowac kolegom z Filadelfii Nie miałem wczoraj głowy do grania bo mi Toronto 1200 pln wzięło . Życzę powodzenia w następnej rundzie.
|
Do góry
|
|
|
|
#72146 - 04/12/2001 04:53
|
member
Meldunek: 28/10/2001
|
|
Do góry
|
|
|
|
#72147 - 04/12/2001 17:27
|
Pooh-Bah
Meldunek: 08/09/2001
|
Dzięki za gratulacje, pojedynek był rzeczywiście emocjonujący (przynajmniej we wtorek rano i w sobotę)
Pierwszy mecz w calosci ogladalem na livescore a drugi jak zobaczylem wynik pierwszej polowy to tez siedzialem przez druga przy komputerze.
i oczywiście zasłużyłeś na awans bardziej ode mnie.
Bez przesady. Pospieszylem sie z ostatnim typem bo juz za duzo sie nadenerwowalem na meczu Myszkowa i chcialem miec to za soba. Moglem poczekac na Twoj typ albo puscic hokej z wyzszym wspolczynnikiem... A Ty masz na prawde oko do meczow z kursami 6-8. Ten Myszkow przeciez prawie wszedl a dwa takie typy po rzad to jest cos. Ten MU z Boavista tez niezly. Tipgol daje jeszcze wiecej szans niz Ty - 26% :-)
Ale jakby to ujął jeden z moich ulubionych sprawozdawców sportowych - "Taki jest sport". Nie bardzo natomiast rozumiem zdanie w którym wyliczasz osiągniętą przewagę bowiem z moich obliczeń wynika: Kazań 2 Fribourg 1,5 Farjestads 1,6 Celtic 1,25 Boca 1,3 Razem 7,65 więc niezależnie od wyniku Boca - Banfield trafiając mecz o kursie > 7,65 awansowałbym dalej.
Gdyby moj #5 wszedl to wygralbys z minimalna przewaga 13,5. A tak nie policzylem dokladnie ale ok 13,5 + 100 + to czego nie wygralem czyli ok 120zl
Nie wiem czy mi uwierzysz ale typ, o którym wspominałem w sobotę, że zamieszczę go w niedzielę to właśnie 'dwójka' na Banfield, miałem jednak do tego meczu niewielkie przekonanie i dlatego rozmyśliłem się i postawiłem na Puchar Francji.
Pewnie, ze wierze. Ja na pewno bym tak postawil. Po pierwsze chcialbym, zeby sie gra rozstrzygnela w jednym meczu. Po drugie trafilem 12 kolejnych typow z AKO okolo 475 (pewnie pierwszy i ostatni raz w zyciu ale zawsze :-) i trafienie kolejnego bylo wg mnie bardzo nieprawdopodobne niezaleznie od kursu. (Trafienie 12 z 13 przy takich kursach jak stawialem jest okolo 9 razy mniej prawdopodobne niz trafienie 13)
Co prawda to, ze nie trafie 13 typu nie znaczylo, ze Ty trafisz 2 bo x byl bardziej prawdopodobny ale zawsze...
Mam więc nadzieję, że w realu poszczęściło się Tobie znacznie bardziej niż w play-offach, dla mnie natomiast ten tydzień był w realu bardzo nieudany.
Byl to kolejny bardzo udany tydzien. Co prawda nie gram zwykle zbyt wysoko w realu ale mialem duze przekonanie do tego co napisalem w temacie SPS Liga polska o remisach w II-giej lidze i sprawdzilo sie to dajac zysk ok 150%. Do tego troche zarobilem na hokeju. Nie wszedl mi tylko jeden kupo 2z3 w ktorym byl Manch U i Valencja ale kursy byly slabo atrakcyjne i zagralem to sybolicznie.
Czytając wypowiedzi niektórych uczestników forum zamieszczone na tej stronie naprawdę zaczynam się bać. Postaram się jednak nie zawieść Twoich oczekiwań i spróbuję powalczyć z Mistrzem. Serdecznie pozdrawiam i dziękuję za pojedynek!!!!
Duzo zalezy od tego, czy wejdzie Twoj pierwszy typ. Jesli tak, to moze byc ciekawie. Jesli nie to bedziesz mial ciezko...
Pozdrowienia
Wojtek
|
Do góry
|
|
|
|
#72148 - 04/12/2001 17:46
|
enthusiast
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał WK: [qb]Gdyby moj #5 wszedl to wygralbys z minimalna przewaga 13,5. A tak nie policzylem dokladnie ale ok 13,5 + 100 + to czego nie wygralem czyli ok 120zl [/qb][/QUOTE]
W play-offach gdy ważne jest jedynie kto był lepszy najprostszym sposobem na ustalenie tego jest zsumowanie trafionych kursów obu graczy - nie trzeba wtedy dwa razy wykonywać niepotrzebnych działań tzn. mnożenia razy sto i później razy 0,9 a następnie wykonywania odwrotnych działań aby ustalić kurs za jaki należy zagrać. W obu przypadkach wynik uzyskuje się ten sam. Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#72150 - 04/12/2001 19:30
|
enthusiast
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Conrad: [qb]Muszę sprawdzić czy to zadziała, bo należy przy zakładach uwzględnić podatek.[/qb][/QUOTE]
Zadziała ponieważ mnożenie i dodawanie to działania łączne i przemienne: a*b(c+d+e+f+g)=a*b*c+a*b*d+a*b*e+a*b*f+a*b*g a w play offach można użyć następującego twierdzenia: jeżeli c+d+e+f+g>h+i+j+k+l to a*b(c+d+e+f+g)>a*b(h+i+j+k+l) a także to *b*c+a*b*d+a*b*e+a*b*f+a*b*g>a*b*h+a*b*i+a*b*j+a*b*k+a*b*l
gdzie: a - stawka (100) b- podatek c...l trafione kursy (nietrafiony = 0)
|
Do góry
|
|
|
|
|
|