Opcje tematu
#706134 - 01/11/2006 18:43 II liga - 16 kolejka (03-05.11.2006)
Gaske Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/08/2006

Do góry
Bonus: Unibet
#706135 - 03/11/2006 08:40 Re: II liga - 16 kolejka (03-05.11.2006)
pablobytom Offline
member

Meldunek: 17/04/2004
GKS Piast Gliwice - TS POLONIA BYTOM
--------------------------------------
2.15 3.05 2.85 STS
1 X 2
--------------------------------------
Witam, mysle ze warto o tym meczyku wspomniec kilka slow.
Nasza Polonia jest zapewne rewelacja sezonu w II lidze. Wiadomo, iz nei ma pieniedzy na 1 lige etc etc. Ale to nei sa argumenty aby skreslac naszych pilkarzy z czolowki i walki o awans, poniewaz najwazjniejsze wygrac na bosiku a potem mozna siasc do rozmow i reszte sprobowac zalatwic.
-----------
Mimo tego ze nasi pilkarze sa obecnie w formie, to jednak H2H z Piastem jest tragiczny. Co prawda z Sosnowcem tez byl, jednak wowczas nei byl;o w druzynie az tylu kontuzji i kartek. W Polonii nie zagraja dzis podstawowi pomocnicy (Trzeciak, Marcinkowski, Kupis oraz Jablonski) co nie rokuje zbyt dobrze. Wiadomo, w napadzie i obronie wszyscy sprawni, jednak mysle ze mecz gatunku derbowego i z takim atrakcyjnym rywalem to przede wszystkim dla obu zespolow walka w srodku pola. Dodatkowym czynnikiem mogacym miec wplyw dzis na zespoly to aura, jednak ta na szczescie dla ob stron jest taka sama. Pamietam, iz Polonia calkiem neizle radzila sobie na sniegu (z Ruchem u siebie 2:1) nawet w okresie niezbyt dobrej dyspozycji zespolu i dolowaniu tabeli.
Sklanialbym sie dzisiaj ku graniu under`a, ponieqaz Polonia w obliczu oslabien kadrowych bedzie sie raczje bronic, a ze wychodzi nam to ostatnio nad wyraz dobrze, to moze sie okazac skutecna taktyka. Poza tym, sliska nawierzchnia spowoduje mnostwo problemow z kontrola pilki itp, wiec raczej nei liczylbym na super widowisko.
W zeszlym sezonie w Gliwicaach w spotkaniu tych druzyn padl wynik 1:0 dla gospodarzy natomiast w Bytomiu Polonai przegrala 1:3, jednak nasi zawodnicy wyraznie oszczedzali sily na baraze, wiec tego drugiego rezultatu nie wliczalbym doslownie w glebsza analize.
Piast gra dobra pilke w ataku, Polonia rowniez, choc z przewaga tej drugiej, poniewaz Piast ma ost klopoty ze strzeleniem 2 goli w m,eczu ( 8 wrzesnia w przegranym meczu z Ruchem 2;3 !!!), a ze Polonia jak wczesniej wspomnialem gra praktycznie bez srodka pola, wiec wiecej niz 1 bramki (zapewne nasza wschodzaca gwazda - Mariusz Mężyk) rowniez nei strzeli.
Po podsumowaniu wszelkich "za i przeciw", najbardziej realnym rezultatem tego meczu beda wyniki );) lub 1:1, takze polecam typy :
under 2,5 1,8 zl PROF. "Na Maxa" !!! POLECAM stake 9/10
remis X 3,0 zl PROF. stake 7/10
ew. dla niej odwaznych - 1X 1,32 zl PROF. stake 9/10

pozdrawiam i 3 majcie kciuki za nasza POLONIA !!!
Esktraklasa jest juz nasza !!

Do góry
#706136 - 03/11/2006 08:42 Re: II liga - 16 kolejka (03-05.11.2006)
pablobytom Offline
member

Meldunek: 17/04/2004
co do powyzszego postu to typowanym wynikiem oczywiscie 0:0 a nie );) :) oczywiscie moja literowka

Do góry
#706137 - 03/11/2006 10:03 Re: II liga - 16 kolejka (03-05.11.2006)
Roba[L] Offline
journeyman

Meldunek: 23/10/2006
Mam podobne zdanie co mój przedmówca. Tak tragicznie grającego Piasta to w życiu nie widziałem. Trener Bogusław Pietrzak nie ma chyba żadnego pomysłu na prowadzenie tej drużyny. Czeka zapewne na przerwę ziomową, podczas której dokona kilku zakupów "swoich" zawodników. Dzisiejsze spotkanie będzie po raz kolejny drugoligową kopaniną bez ładu i składu. Polonia napewno bardziej skupi się na obronie i będzie liczyła na kontry. Siła ofensywna Piasta jest tak mizerna, że zapewne do bramki Polonii nic nie wpadnie. Pogoda panująca w ostatnich dniach w Gliwicach, sprawiła, że boisko będzie najprawdopodobniej bardzo grząskie i śliskie. Na murawie może rządzić przypadek. Mój typ na ten mecz to remis oraz under 2,5.

Do góry
#706138 - 03/11/2006 13:23 Re: II liga - 16 kolejka (03-05.11.2006)
sh4 Offline
member

Meldunek: 30/10/2003
Moje typy na ten weekend:

Jaga - Sosnowiec

Ostatni mecz Jagi u siebie w tej rundzie. Po absencji za kartki wracają Kośmicki, Napierała (obrońcy) i Sobociński (atak) – podstawowi zawodnicy. Wylatuje za kartki Trzeciakiewicz (info z forum Jagi, nie sprawdzałem, ale imho nie jest to duże osłabienie), kontuzjowany Łatka. Kilku zawodników było lekko przeziębionych, ale powinni zagrać jutro.
Jaga to drużyna nieprzewidywalna, potrafili ograć na wyjeździe Ruch by ostatnio wymęczyć remis w Stalowej Woli. Dużo zależy od dyspozycji w danym dniu, od tego jak się mecz ułoży. Wprawdzie to tylko sport, ale ja nie wierzę, aby jutro goście ugrali choćby remis. Sosnowiec traci do Jagi 2 pkt, Jaga chce awansować, więc jutro powinna być maksymalnie zmobilizowana i odnieść pewne zwycięstwo. W under/over się nie bawię, ale myślę, że jutro 3 bramki padną (dotychczasowe wyniki w Bstoku 2:1, 2:0, 3:2, 3:2, 2:1, 2:2, 3:0).

Mój typ: 1 ( 3:1 dla Jagi )

ŁKS Łomża – Polonia Wawa

Nie będę się tu rozpisywał, nie będę się zagłębiał w składy. ŁKS ostatnio wygrał w Polkowicach (grrrrrrrr), chłopaki potrafią grać w piłkę, ale z reguły nie starcza im sił na 90 minut, poza tym zagrają w Grajewie. Polonia imho jest zbyt doświadczoną drużyną, aby dać się ograć Łomżyniakom. Oglądałem jej mecze w TVP3. ŁKS nie powinien się bronić, w końcu ostatnie miejsce w tabeli, do tego gra u siebie. Sytuacja polonistów w tabeli również nieciekawaMyślę, że Poloniści spokojnie wypunktują Łomżę. Kurs na Polonię promocyjny.

Mój typ: 2 (3:1 dla Polonii)

Z innych spotkań na uwagę zasługuje:

Stalowa Wola – Janikowo, wystarczy spojrzeć w tabelę (!!!), Stalowy w meczu z Jagą pokazali, że grać potrafią, więc myślę, że jutro zajeżdżą Janikowo, i choćby mieli grać na czworaka będą robili wszystko żeby wygrać. Myślę, że te druzyny do końca sezonu będą walczyć o utrzymanie. Mój typ: 1. kurs w expekcie 2.05

Reszty na razie nie tykam, aczkolwiek myślę, że Ruch i Kujawiak Bydgoszcz sobie poradzą.

Do góry
#706139 - 03/11/2006 13:48 Re: II liga - 16 kolejka (03-05.11.2006)
piteer87 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 16/03/2006
Quote:

Z innych spotkań na uwagę zasługuje:

Stalowa Wola – Janikowo, wystarczy spojrzeć w tabelę (!!!), Stalowy w meczu z Jagą pokazali, że grać potrafią, więc myślę, że jutro zajeżdżą Janikowo, i choćby mieli grać na czworaka będą robili wszystko żeby wygrać. Myślę, że te druzyny do końca sezonu będą walczyć o utrzymanie. Mój typ: 1. kurs w expekcie 2.05

Reszty na razie nie tykam, aczkolwiek myślę, że Ruch i Kujawiak Bydgoszcz sobie poradzą.

hmm jaka to uwaga Unia w ostatniej kolejce rozjechała Ruch 4-0 :O wczesniej zremisowała z Baniakami 1-1 Stalówka nie prezentowała sie tak znakomicie tylko jak powinienes wiedziec to JAgiellonia przespał poczatek 2 połowy. Patrzac z drugiej strony Unii nie idzie na wyjezdzie ale czas na przełamanie zwłaszcza po takim wyniku jak 4-0 z Ruchem! Typ X2

Ruch po porażce 4-0 sie zmobilizuje i wyjdize na boisko z duza determinacja aby wygrac
typ: 1
10/10

Do góry
#706140 - 03/11/2006 13:53 Re: II liga - 16 kolejka (03-05.11.2006)
piteer87 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 16/03/2006
A pozatym zapomnialem dopisac ze jest to magiczna liga polska II i jak pokazała ostatni kolejka każdy może wygrać z każdym tym bardziej że idzie zima boiska sa w nie najlepszym stanie i łątwiej jest się bronić niż Atakować
Oprócz Ruchu i KW z Bydgoszczy nie ma sensu grac za grubbo

Pozdro !

Jagiellonia prezentuję się nie najgorzej Zagłębie też bedzie ciezki mecz ale mysle ze z Happy endem !

Do góry
#706141 - 03/11/2006 22:17 Re: II liga - 16 kolejka (03-05.11.2006)
sh4 Offline
member

Meldunek: 30/10/2003
Quote:

A pozatym zapomnialem dopisac ze jest to magiczna liga polska II i jak pokazała ostatni kolejka każdy może wygrać z każdym tym bardziej że idzie zima boiska sa w nie najlepszym stanie i łątwiej jest się bronić niż Atakować
Oprócz Ruchu i KW z Bydgoszczy nie ma sensu grac za grubbo

Pozdro !

Jagiellonia prezentuję się nie najgorzej Zagłębie też bedzie ciezki mecz ale mysle ze z Happy endem !

ehhhhh, typuję trochę na czuja, wszyscy dobrze wiemy, że beniaminki są mocne przede wszystkim u siebie (szczególnie ci całkowici debiutanci). Na wyjazdach jest już zupełnie inaczej. A dziś determinacją, wolą walki i pressingiem w 2 lidze można zajechać każdego, najłatwiej u siebie. Nie wiem jak gra Janikowo ani Stalówka, ale jeśli Stalówka chce się utrzymać to jutro musi wygrać. Po ostatnim meczu z Jagą napewno się dowartościowali i skoro mogli walczyć z Jagą jak równy z równym to czemu nie mieliby rozjechać Janikowa :?:?:? Jutro się przekonamy. Poza 3 meczami kóre podałem i może Kujawiakiem reszta nie jest do grania za grubo, aczkolwiek faworytami w takich wypadkach są z reguły gospodarze

Do góry
#706142 - 04/11/2006 08:28 Re: II liga - 16 kolejka (03-05.11.2006)
Chaoz Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/06/2005
W Bialymstoku panuje taka zawierucha ze watpliwe jest w ogole rozegranie meczu. Na obecna chwile wszystko jest zasypane sniegiem a ten stale pada i przestac chyba nie zamierza
W taka pogode jesliby mecz zostal jednak rozegrany to dla mnie UNDER 9/10 bo w sniegu panowie raczej forsowac tempa i ryzykowac nie beda

Do góry
#706143 - 05/11/2006 11:39 Re: II liga - 16 kolejka (03-05.11.2006)
Chaoz Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/06/2005
Quote:

W Bialymstoku panuje taka zawierucha ze watpliwe jest w ogole rozegranie meczu. Na obecna chwile wszystko jest zasypane sniegiem a ten stale pada i przestac chyba nie zamierza
W taka pogode jesliby mecz zostal jednak rozegrany to dla mnie UNDER 9/10 bo w sniegu panowie raczej forsowac tempa i ryzykowac nie beda

Jagiellonia 0 - 2 Zaglebie ; szkoda ze wynik akurat w ta strone ale under zgodnie z planem

Do góry
#706144 - 10/11/2006 09:37 Re: II liga - 16 kolejka (03-05.11.2006)
slogan Offline
old hand

Meldunek: 29/11/2005
Zaglebie Sosnowiec - Ostrowiec Świętokrzyski

Jezeli chodzi o II lige, to przyznaje sie, ze jestem żółtodziobem. Ale korci mnie by postawic pare groszy na dzisiejszych gospodarzy. Pokonali w ostaniej kolejce Jagiellonie 0-2 więc teoretycznie Ostrowiec nie powinien im dzisiaj zagrozic. H2H obu drużyn utwierdza mnie w tym przekonaniu:
Zaglebie Sosnowiec Ostrowiec Świętokrzyski 3:1 31.05.2006
Zaglebie Sosnowiec Ostrowiec Świętokrzyski 2:0 11.06.2005

Czekam na opinie fachowców
Pozdrawiam

Do góry

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro