Obierasz ziemniaki, trzesz je, dodajesz parę łyżek mąki (2-6 zależy ile utarłeś ziemniaków) dodajesz 2 jajka i parę szczypt soli no i jeszcze trzesz jedną cebulę. Mieszasz i smażysz..to normalne placki ziemniaczany czy jak kto woli "racuchy" tyle że jeśli to ma być placek po węgiersku to tylko 1 na patelni a nie 5-7 mniejszych.
Po podsmażeniu z obu stron robisz gulasz (z kawałkami mięsa) polewasz i.. jesz

Mega izi i szybko się robi, ale z mixerem byłoby jeszcze szybciej.
Na 1 placka potrzebujesz 4 średnich ziemniaków..czyli z 10min roboty i drugie tyle smażenia.. a gulasz poproś niech ci starsza zrobi

Tyle że jak robię to robię na cały dzień i jak zgłodnieję to sobie nowy smażę i dlatego chciałem przyspieszyć tarcie
