#846116 - 09/01/2007 10:43
Re: Uleb 2006/07
[Re: DARCIO]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/01/2004
|
Narazie nie ma wiekszych info o kontuzjach na glownej stronie Ulebu ale przeszukuje stronki domowe druzyn.
|
Do góry
|
|
|
|
#846118 - 09/01/2007 10:46
[Re: Scobas]
|
Carpal Tunnel
|
Scobas wydaje mi sie ze latwiej bedzie komentowac spotkanie jesli ktos bedzie mial jakies inne poglady na nie a ja sam osobiscie nie widze zadnego problemu w tym ze komentarze napisalem osobno. Post do delete.
|
Do góry
|
|
|
|
#846126 - 09/01/2007 10:51
|
newbie
Meldunek: 22/12/2006
|
Panowie uwaga na Sienę, wg. informacji w Lukoil nie zagra 2 amerykańców, klub ma problemy finansowe, jeżeli to się potwierdzi to pewna 2. Stawiam na Sienę
|
Do góry
|
|
|
|
#846129 - 09/01/2007 10:56
|
Carpal Tunnel
|
No i ostatnie analizowane spotkanie naszego rodzynka w UlebCup. Graja przed wlasna publicznoscia ostatni juz raz w tym sezonie Uleb Cup wiec beda chcieli zachowac twarz bo z kim ale z Turkami slabo grajacymi na wyjazdach powinni sobie poradzic. Spotkanie o pietruszke ale Jagodnik sie postara druzynie odniesc trzecie zwyciestwo w grupie.
|
Do góry
|
|
|
|
#846166 - 09/01/2007 11:14
|
Pooh-Bah
Meldunek: 22/12/2003
|
Real Madrid-Unics Kazan Witam! Z dzisiejszych spotkan wybralem kilka ktore maja jakis sens obstawiania. Wiec pierwsze najciekawsze w grupie D to spotkanie Ruskich z Hiszpanami. Tylko jeden argument na postawienie Hiszpan to rewanz za porazke w Rosji szescioma punktami po dogrywce gdzie juz wydawaloby sie ze prowadzenie dziewiecioma punktami na dwie minuty przed koncem spotkania daje zwyciestwo Realowi ale niestety pare rzutow za trzy i gorsze chwile przy wykonywaniu osobistych Hiszpanow doprowadzily do rozpaczy krolewskich. Nie analizuje spotkan jak kto gral w rodzimej lidze poniewaz to nie ma zadnego sensu. Wiec 1.3 na Hiszpanow. argument rewan.
Lukoil Academic-Montepaschi Drugie bardzo wazne spotkanie to pojedynek Bulgarow z Wlochami. Pierwszy argument na Bulgarow to zapewniony awans Wlochow. Kolejny to dwie porazki z rzedu wiec kolej na wygrana. Tylko jedno spotkanie przegrane na wlasnym parkiecie a co do Wlochow to juz potrafili odpuscic jedno spotkanie wiec ze nic zlego im sie nie stanie. Kurs 2.15 na Bulgarow. Argument pewny awans Wlochow.
Telindus O.-Hapoel Migdal Trzecie spotkanie to pojedynek zydkow z Oostende. Niepewna sytuacja w grupie i przegrana zydkow u siebie jednym punktem sklania mnie d zagranie wlasnie na nich. Tutaj sie pojawia male ale. Belgowie tez maja szanse na awans i beda zaciekle walczyc do samego konca. Wniosek wygrana zydkow ale nie bedzie latwo. Kurs 1.45 na zydkow. Argument rewanz i spokojna sytuacja przed ostatnia kolejka.
Alba Berlin-Khimki Podobna sytuacja w tej samej grupie w czwartym pojedanku. Kimiki z Lampa przeciwko Albie jada do Niemiec. Typ. Ruskie. Dlaczego? Alba ostatnio nie zachwyca. Kimiki walczyli do konca u siebie z Alba ale to juz bylo dawno i teraz juz sie walczy na serio. Ciekawe czy puszcza Okulaje i bedzie dawal Niemcom punkty? ;-)
Strasbourg-BC FMP Gran Canaria-Lietuvos Rytas Strasbourg i Gran Canaria potrzebuja takze zwyciestwa. Walcza u siebie z niezagrozonymi liderami grup (FMP oraz Rytasi) wiec moze nie beda sie tak zbyt bardzo wysilac o wygrana. Lekko takze mozna na gospodarzy postawic ale cos czuje ze latwiej beda mieli Hiszpanie.
Anwil-Besiktas Cola Turka No i ostatnie analizowane spotkanie naszego rodzynka w UlebCup. Graja przed wlasna publicznoscia ostatni juz raz w tym sezonie Uleb Cup wiec beda chcieli zachowac twarz bo z kim ale z Turkami slabo grajacymi na wyjazdach powinni sobie poradzic. Spotkanie o pietruszke ale Jagodnik sie postara druzynie odniesc trzecie zwyciestwo w grupie.
----- Darcio czy tak nie jest przejrzysciej i bardziej czytelnie?
|
Do góry
|
|
|
|
#846185 - 09/01/2007 11:25
[Re: Scobas]
|
Carpal Tunnel
|
Tak Scobas. Tak jest bardziej przejrzysciej i bardziej czytelnie. Ale dlaczego mnie zacytowales. ;-)
|
Do góry
|
|
|
|
#846195 - 09/01/2007 11:33
[Re: dAnTeCh]
|
Carpal Tunnel
|
dAnTeCh no comment nie widzisz tego znaczka ;-) a ile druzyn bulgarskich gra w UlebCup jak jestes laikiem to dlaczego wogole tutaj zagladasz?
|
Do góry
|
|
|
|
#846201 - 09/01/2007 11:37
|
Pooh-Bah
Meldunek: 22/12/2003
|
Tak Scobas. Tak jest bardziej przejrzysciej i bardziej czytelnie. Ale dlaczego mnie zacytowales. ;-) Nie mam zamiaru przypisywac sobie praw autorskich do tego. Chcialem tylko pokazac, ze tak jest czytelniej niz post pod postem. Mod jakis przyjdzie i zrobi porzadek
|
Do góry
|
|
|
|
#846206 - 09/01/2007 11:42
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/08/2005
|
dAnTeCh no comment nie widzisz tego znaczka ;-) a ile druzyn bulgarskich gra w UlebCup jak jestes laikiem to dlaczego wogole tutaj zagladasz? Po prostu nie znam się ma koszu(nie oglądam meczy, nie jestem biegły w składach drużyn, mogę tylko obserwować tabele i statystyki i z tego wyciągać wnioski), a zaglądam bo czasem ktoś napisze ciekawą analize i tym skusi mnie do zagrania na dany mecz. I nie bulwersuj się tak, przecież nie napisałem nic co może zdenerwować PS. Tylko to nabijanie postów jeden pod drugim nie wygląda dobrze
|
Do góry
|
|
|
|
#846236 - 09/01/2007 12:00
[Re: dAnTeCh]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2004
|
Interesuje mnie typ na Real z Kazaniem. Tyle tylko, że kontuzjowany jest Raul Lopez, który gnębił trójkami Ruskich w pierwszym meczu. Nie ma też Hamiltona. Nie mniej jednak widziałem w weekend Real-Badalona w PolsatSportExtra i pomimo tych absencji, gospodarze jedli przeciwników. Bullock, Smith, Reyes, Tomas...wydaje mi się, że wygrają, na pewno będą zmobilizowani na takiego przeciwnika jak Uniks. Jeżeli wygrają +7, to wyprzedzą ich w tabeli. Chyba warto zagrać w sts po 1.34
Z innych spotkań: Alba-Chimki 2 Niemcy to nie żadna potęga, tylko europejski średniak. Chimki mają paczkę, która spokojnie awansowałaby do top16 Euroligi. W ULEBie ciągle nie grają na miarę swoich możliwości, uważam że to przez brak koncentracji i tego że trener nie potrafi ich zmotywować. W Berlinie motywacja powinna być, bowiem to przedostatnia kolejka i Rosjanie nie mają jeszcze pewnego awansu. Alba przegrała u siebie z Sieną, Hapoelem, Ostendą, myślę że trzeba próbować Chimki.
Oostende-Hapoel 2 Czasami odnoszę wrażenie, że Belgowie grają lepiej na wyjazdach niż u siebie. Hapoel chyba też, przekonujące wygrane w Sienie i Berlinie. Czas na rewanż z Belgami, do drużyny dołączył Terrence Morris, który zastąpi Tamara Slaya. Trzeba jednak pamiętać, że Ostenda też tego meczu nie odda. Ich trenerem jest Druker, który wygrał ULEB z Hapoelem.
Vrsac-Bamberg 1 Typowy podbijacz kursu- są jakieś przesłanki żeby tego nie dołożyć? Jugole silni u siebie. Bamberg ma pozamiatane w grupie i już nie wyprzedzi raczej Auny.
Do spróbowania: Strasbourg+Auna- tak jak pisał Darcio
Anwil-Besiktas 1- Włocławek na pewno będzie chciał wygrać, nowy trener, nowy zawodnik, drużyna musi nabierać pewności siebie. Martwi mnie tylko, że Besiktas też wzmocnił się niedawno, chyba Donnel Harvey z Panioniosu dołączył do zespołu.
Czekam na inne komentarze do dzisiejszej kolejki.
|
Do góry
|
|
|
|
#846248 - 09/01/2007 12:11
[Re: assasin]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/07/2005
|
Vrsac-Bamberg 1 Typowy podbijacz kursu- są jakieś przesłanki żeby tego nie dołożyć? Jugole silni u siebie. Bamberg ma pozamiatane w grupie i już nie wyprzedzi raczej Auny. hemofarm kontuzje,bardzo pwoażne absencje,ciągle są dużo lepsi,ale to jednak osłabienie,nie wiem jak można grać takie kursy dla nerwów które one potrafią zagwarantować.
|
Do góry
|
|
|
|
#846255 - 09/01/2007 12:16
[Re: Kacpro]
|
veteran
Meldunek: 22/08/2006
|
Hemofarm bez Simonovica, Plisnica, Markovica i Joksimovica, ja chyba zagram +11.5 pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#846260 - 09/01/2007 12:20
[Re: assasin]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/12/2003
|
Oostende-Hapoel 2 nawet z handi powinni wygrac goscie w druzynie belgijskiej zaszly na przelomie roku zmiany odeszlo kilku zawodnikow ( PLISNIC VANJA , BAILEY JOHN-GARFIELD , MUYA MUBOYAYI GUY , SIMONOVIC, MARKO ) niepewny wystep WUCHERER DENIS ( w ostatnim spotkaniu ligowym go niebylo w skladzie) doszlo 2 zawodnikow Titus Ivory ( ale on niezagra bo gral juz w Rytasie ) i Petrovic ze Scafati ( wlochy) w ostatnim meczu ligowym Oostende gralo w 7 ale z tego skladu trzeba odjac Ivorego Hapoel sie wzmocnil na przelomie roku zawodzacego Slaya zastapil Morris ktory powinien wzmocnic deske i wspolnie z Austinem powinni poradzic sobie z Ovcina z Oostende
|
Do góry
|
|
|
|
#846280 - 09/01/2007 12:40
[Re: Kacpro]
|
member
Meldunek: 29/10/2006
|
Real- Uniks - wazny mecz dla Hiszpanow ,myśle ze od poczatku potraktują rywala na serio i odskocza podobnie jak w meczu ligowym z Badalona na kilka punktów ; Typ Halftime Real (-3.5 pkt)
Sneidero Udine- Venstpils -Wlosi ostatnio w wysokiej formie pokonali w lidze pewnie Napoli, Lotysze rowniez wydaja sie byc mocni szczegolnie na wyjazdach ,obie druzyny preferują szybką i skuteczna koszykowke Typ -over 156.5
Pozatym polecam rowniez Hapoel ktory jesli myśli o awansie powinien zrewanżować sie Belgom z Oostendy.. ( w pierwszym meczu 87- 88 )
|
Do góry
|
|
|
|
#846305 - 09/01/2007 12:55
[Re: Przemyslanin]
|
stranger
Meldunek: 15/11/2005
|
1. Besiktas wzmocnił się nie tylko Donnelem Harveyem ale również Ianem Mc Farlinem który uczestniczył w ostaniej wymainie i poszedł do Denver z AI z sixers - Bryły go zwolniły bo miały full skład ale papiery na gre ma 2. Unics prowadzi w lidze rosyjskiej bilans 10-0 , pociągnał w najważniejszym meczu CSKA - moim zdaniem bracia Lavrinovic ,Stevenson, M.Cleaves , Stombergas + paru reprezentantów ruskich to mocniejsza drużyna niż Badalona - chociażej jak w powyższych komentach zaden to argument - naajwiększy argument za Realem to ze grają u siebie ) ale słaby zeby szukac w nich super faworytów za ok 1,35 - jezeli Unics podejdzie to tego meczu jak do walki o 1 miejsce w grupie to 7,5 handi bardziej się pyli
|
Do góry
|
|
|
|
#846310 - 09/01/2007 13:01
[Re: Kelly Tripucka]
|
Carpal Tunnel
|
[quote=Kelly Tripucka]ale również Ianem Mc Farlinem który uczestniczył w ostaniej wymainie i poszedł do Denver z AI z sixers - Bryły go zwolniły bo miały full skład ale papiery na gre ma zgadza sie ale na oficjalnej stronie Besiktasu pisze ze dolaczy do zespolu dopiero w nastepnym tygodniu As a center player of 2.04 meters tall, he also played for Philadelphia 76ers of NBA teams. This is season he took part in 11 NBA games for 76ers. Born on April 26, 1982 in Missouri City, McFarlin will be Istanbul next week. News dzisiejszej daty
|
Do góry
|
|
|
|
|
|