Strona 6 z 17 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 16 17 >
Opcje tematu
#70049 - 16/12/2003 03:24 Re: FOREX - pytania, odpowiedzi, komentarze, prognozy
dardaw Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 14/03/2003
Zapomniałem jeszcze dodać,że do tego typu rozliczeń używa się deklaracji PIT 13.
I jeszcze jedno.Rozliczasz tylko transakcje zamknięte.Jeśli np. wejdziesz w rynek 30 grudnia i pozycji do końca roku nie zamkniesz nie musisz tego wykazywać w zeznaniu.
A najgorsza robota czeka na Ciebie(jeśli masz rachunek w innej walucie niż PLZ) przy przeliczaniu zysków-strat na złotówki bo musisz znaleźć kursy NBP z konkretnego dnia i przeliczać je na złotóweczki.

Do góry
Bonus: Unibet
#70050 - 19/12/2003 20:55 Re: FOREX - pytania, odpowiedzi, komentarze, prognozy
miglanc Offline
addict

Meldunek: 16/01/2003
W gamebookers.com mozna obstawiać w jakim przedziale bedzie para walut EUR/USD 31.12.2003 i 01.01.2004.

Warto spróbować

Do góry
#70051 - 24/12/2003 01:26 Re: FOREX - pytania, odpowiedzi, komentarze, prognozy
lenny Offline
journeyman

Meldunek: 09/05/2003
Dardaw dzięki za odpowiedź. Jak dobrze pójdzie to już niedługo zacznę grać na rachunku demo. Najpierw oczywiście postaram się zgłebić literaturę fachową. W każdym razie FOREX zaczyna coraz bardziej mnie interesować.
Pozdrawiam i życzę wesołych świąt wszystkim forumowiczom z mecz.pl
lenny

Do góry
#70052 - 24/12/2003 17:08 Re: FOREX - pytania, odpowiedzi, komentarze, prognozy
martinez Offline
enthusiast

Meldunek: 31/08/2003
ciekawe co by było gdyby zyski z forexu przelać do Nettletera i wybrać karta z bankomatu,
chyba wtedy moznaby zapomnieć o podatku

Do góry
#70053 - 27/12/2003 01:05 Re: FOREX - pytania, odpowiedzi, komentarze, prognozy
jaja Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/04/2003
Nie chciałem zakładać nowego tematu,dlatego wybaczcie,że pytanie moje jest tutaj.Chodzi o tą nieszczesną ustawę o zyskach z giełdy.Jak zdobyć tą ustawę ? Czy od ewentualnych zysków można bedzie odpisywać koszty przychodu np zakup prasy,literatury itp ?

Do góry
#70054 - 27/12/2003 04:45 Re: FOREX - pytania, odpowiedzi, komentarze, prognozy
dardaw Offline
Pooh-Bah

Witam
Nie natknąłem się w necie na nową ustawę ale na Twoje pytanie odpowiedź znam.
Dochodów z giełdy nie będziemy łączyć z innymi dochodami więc do rozliczeń będzie specjalne zeznanie podatkowe.Tam wypiszemy zyski-straty i oczywiście koszty uzyskania przychodu czyli literatura fachowa,utrzymanie rachunku w BM itp.
Podatek wynosi 19%.
Rozejrzę sie i jesli tylko znajdę treść ustawy to dam Ci znać.

Myśle jednak,że opodatkowania zysków nie ma sie co bać.Ja bardzo chętnie płaciłbym co roku nawet 200 tys. podatku albo i więcej bo wiadomo ile zostaloby w mojej kieszeni.
pozdrawiam
dardaw

Do góry
#70055 - 27/12/2003 05:39 Re: FOREX - pytania, odpowiedzi, komentarze, prognozy
dardaw Offline
Pooh-Bah

Jaja - znalazłem.

Jest to Dziennik Ustaw nr.202 z dnia 28 listopada 2003 roku poz.1956

http://bap-psp.lex.pl/cgi-bin/demo.cgi?id=&comm=zeszyty&wyd=9&rok=103
Patrzałem po łebkach i jest to bodajże art.19 ale aby zrozumieć całośc musisz przeczytac teksty do odnośników z innych ustaw.

Do góry
#70056 - 27/12/2003 14:26 Re: FOREX - pytania, odpowiedzi, komentarze, prognozy
jaja Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/04/2003
Dardaw - serdecznie dziękuję.Pozdrawiam i życzę sukcesów na Giełdzie.

Do góry
#70057 - 30/12/2003 01:01 Re: FOREX - pytania, odpowiedzi, komentarze, prognozy
martinez Offline
enthusiast

zaciekawił mnie jeden serwis dotyczący Forexu
mianowicie:
http://forex.sart.pl/

Przedstawiaja swoje archiwalne osiągnięcia a
w nich comisięczny dochód w wysokości ponad 1000
pipsów na miesiąc i to wszystko za 200 zł
miesięcznie, czy oni moga byc wiarygodni ?

Do góry
#70058 - 30/12/2003 05:09 Re: FOREX - pytania, odpowiedzi, komentarze, prognozy
dardaw Offline
Pooh-Bah

Z tego co widać stronka istnieje od listopada a te doskonałe ich dokonania w archiwum odnosza się miesięcy maj -październik.

Jak dla mnie kolejny serwis szukający naiwnych w stylu super typy na SMS lub cudowny system do multilotka.

Czy sprzedaje się za parę groszy kurę co znosi złote jaja ?
Ja zdecydowanie odradzam - dla mnie to kolejni naciągacze !

A jedyna interesująca rzecz na stronie to kalendarium.

pozdrawiam
daradw

Do góry
#70059 - 01/01/2004 01:10 Re: FOREX - pytania, odpowiedzi, komentarze, prognozy
martinez Offline
enthusiast

Oto co człowiek korzystający z tego systemu mi napisł:

"Jak zapewne sie orientujesz z historii forum pl.biznes.wgpw to co sprzedaje Harry to system serwisu teamforex www.teamforex.com w ktorym Harry podmienia wielkosc stopu - nie wiem od czego to zalezy ale bylo 20 pips,15 ostatnio jest 10. Teamforex daje 30-50pips. Przegladajac rezultaty mozna dojsc do wniosku ze stop Harrego jest lepszy. Dodatkowa modyfikacja Harrego jest tzw. pozycja alternatywna czyli zamiana poziomow wejscia i wyjscia miejscami.
Korzystalem z sygnalow Harrego jakis czas i oto moje uwagi:

1) Harry nie okreslil jasnych zasad zajecia pozycji. Mamy np poziom kupna eur/usd 1,2500 i wyjscia 1,2550 a cena aktualnie znajduje sie posrodku np. 1,2525. Pozycje dluga zajmujemy gdy cena przecina poziom 1,2500 od dolu. Tylko co to znaczy? Proponowalem Harremu aby jasno to okreslil. Np jesli zamkniecie 5 min swieczki wypada ponizej tego poziomu to skladamy zlecenie stop i zajmujemy pozycje. Niestety takie jasne okreslenie psuje wyniki systemu. Polega to na tym ze jesli cena tylko nieznacznie zejdzie ponizej poziomu 1,2500 to to czy pozycja dluga zostaje zajeta przy powrocie ponad ten poziom zalezy od tego czy pozycja bedzie zyskowna czy nie. Jest to bardzo subiektywna ocena Harrego. Np jesli pozycja zostala wyrzucona stopem to Harry uznaje ze jednak tym razem nie trzeba bylo zajac pozycji, ale jesli w takiej samej sytuacji pozycja zostaje zamknieta z zyskiem to Harry (zgadnij ???? ) uznaje ze kryteria jednak zostaly spelnione i pozycja zostala zajeta. Krotko mowiac wyniki Harry okresla subiektywnie, raz na jakis czas i to na podstawie danych historycznych wiec wyniki systenu musza byc dobre.

2)Dokladnie na tej samej zasadzie Harry zajmuje pozycje alternatywna czy ponownie zajmuje pozycje po wyrzuceniu stopem. Jest to chyba najbardziej chory element tego systemu.

3) Harry totalnie olewa subskrybentow - moim zdaniem zajmuje sie czyms kompletnie innym a tylko jak znajdzie chwilke czasu to zajmuje sie tym biznesem. Rzadko odpowiada na pytania, tygodniami znika a co najgorsze nie moze nawet znalezc czasu na uaktualnienie wynikow ( patrz wyniki na stronie).

4) Czas gry - aktualnie 8-23 kiedys 6-23. Jesli chcesz grac na 4 parach to max na 15 min mozesz odejsc od kompa, inaczej na pewno cos przeoczysz. Poza tym 4 pary intraday jest dosc trudno obserwowac.

Podsumowujac:
System dla osob ktore maja juz doswiadczenie z forexem, potrafia rozwiazac sami pojawiajace sie problemy, nie przejmuja sie niezgodnoscia wynikow z Harrym.
Czy jest do niczego? Tego bym nie powiedzial. Po odjeciu spreadu GFT wychodzi zysk okolo 2/3 tego co podaje Harry. Zaleznie od tego jak okreslisz zasady zajmowania i odnawiania pozycji i ile czasu poswiecisz grze mozesz uzyskac do 50% zyskow ktore prezentuje Harry. Biorac pod uwage cene 200zł , to jesli nie masz konkretnego sposobu gry na forexie to sygnaly Harrego wydaja sie byc niezlym wyjsciem. Najlepiej zakupic 1 miesiac i sprobowac gry na demo. Wtedy mozesz okreslic czy ten sposob gry ci odpowiada.
Ostatnio pojawila sie funkcja czatu dla subskrybentow - nie wiem jak to dziala, czy ktos tego uzywa ale wydaje mi sie ze jest to krok w dobrym kierunku.

Co do innych systemow:
- www.ltgFX.com - drogi (cos kolo 500zl/mies) i ma niejasne reguly wejsc i wyjsc;
- www.fx-system.com - jeszcze nie udalo mi sie tego sprawdzic;
- www.teamforex.com - ten od Harrego kilka razy drozszy;
- www.is.futures.pl - chyba najlepszy znany mi intraday na forex, niestety drogi (150$/mies)."

Do góry
#70060 - 01/01/2004 02:52 Re: FOREX - pytania, odpowiedzi, komentarze, prognozy
dardaw Offline
Pooh-Bah

Jest jeszcze druga strona medalu.
Oto wypowiedzi innych grupowiczów biznes.pl :
1
Parę dni temu ogłaszała się tu osoba poszkodowana przez Harrego.
Gość prosił aby kontaktować się z nim na priv. Jeśli jesteś tematem
zainteresowany to wystarczy spytać o co chodziło z tym oszustwem.

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

2
Spready i poślizgi nie mają nic do rzeczy... Harry po prostu oszukuje.
Wpisuje transakcje, które w ogóle nie miały miejsca, a jeśli miały to zanim
zdążyły dojść do profit target to ze dwa razy po stopach się przejechały
czego Harry nie zauważa i do tabelki wpisuje "+" LOL;). To nie pierwszy tego
typu post jaki widziałem.
Harry generalnie to IMHO oszust i krętacz.

pzdr
fazola

3

harry robi sobie jaja, a wy sie tak oburzacie ;-)

wyluzujcie ! jak harry zbiera pipsy jak jagody w lesie, to niech sobie
zbiera.

przeciez wiadomo, ze to blef majacy na celu rozjuszenie grupy.

pozdrawiam KrisWB

4
czy jest ktokolwiek, kto zarobil na "tym" jakiekolwiek pieniadze? na zywo?
pomijajac papierowe publikacje o +1000 pipsach profitu?

podobno jest to platne, nie wiem do konca, bo nigdy sie w to nie
zaglebialem,
ale skoro tak, to zapewne jest kilku grupowiczow, ktorzy siedza teraz na
Mauritiusie, w cieniu palmy podliczjac pokazne zyski wyrazone w duzej
liczbie
zer....tylko czy przed tymi zerami jest jakas inna cyfra, czy tylko
przecinek? ;-))

to nie jest zaden atak na osobe/instytucje Harrego i jego pupilka Atomy,
jedynie
ciekawosc czlowieka, ktory w tym siedzi, ktory szuka poniekad takich
GENIUSZY
rynku przez duze "G" pisanych ;-)

pozdrawiam zaciekawiony
Short

5
bardzo dziekuje, ze zechciales odpisac :-)

ale teraz dopiero widze, na czym polega "sukces" Harrego -
200 pipsow zysku to rozumiem i moge uznac za rzeczywiste
i wykonalne, tyle tylko ze jest to robione na danej wielkosci
pozycji, niech to bedzie 1 mln.... skoro tak, to nie ma 800
pipsow zysku, bo jesli grasz na czterech parach walut, to
z tym samym kapitalem na pare przypada 250k, a zysk
netto jest w pln i tak rownowartoscia 200 pipsow, a nawet
mniej, bo masz 4-krotnie wiecej transakcji, tym samym
wyzsze koszty, niby dywersyfikujesz ryzyko, ale to cie nie
upowaznia do pisania o zyskach w wysokosci 800 pipsow :-)

tak wiec niestety nie ma Geniusza Harrego, jest tylko zwykly Harry
i dobre PR, czyli zmyla w zywe oczy...

6
1912 pips zysku 34 dni

Jejku.
W takim tempie, to Harry w przyszlym roku bedzie na czele listy najbogatszych
Polakow.

A za jakies dwa, trzy lata to Bill Gates zostanie zdetronizowany.

Gratulacje!

pozdrawiam
Wojtek

7
Tylko te wyniki są nierzetelne.

21 sierpnia kiedy zacząły się te ostre zjazdy na Eur/USD
system wogóle nie wygenerował wejścia. Skąd te +76 ?
zwłaszcza iż na CHF jest -15, a na GBP - 30.
Następny dzień gwałtownego zjazdu w dół wynik
-1 ????? powinno być -15.

Ponadto wyniki są z dwóch sesji od 7-15
i od 15 do 23. Trzeba ślęczeć od rana do nocy
i stosować się ściśle do wejść. Grając tylko rano
za sierpień na EUR/USD wyższłoby +26
nie licząc tego +76 z 21 sierpnia.

i nikt nie ugra ...

8
Witam

"Michał Rudy" <rudzi@poczta.onet.pl> napisał:

> Nie bądzcie frajerami
> hary hary jakby tyle zarabial to atomek by siedzial na haiti popijal z
> brusem wilisem smirnoffa
> i jezdzil ferrari do monopolowego
>

Wlasnie. Ciekawe ma zwlaszcza stop lossy. 10 pipsowe straty,
przy 3 pipsach spreadu, oznaczaja ze stop wisi 7 pipsow ponizej
otwarcia. Gdyby tak rzeczywiscie bylo to jakies 8 na 10 transakcji
konczyloby sie stratami.

(mrk)

Więcej wypowiedzi uczestników grupy biznes.pl już mi sie nie chce wklejać.Myślę że wystarczy tyle.Jeśli jednak kogoś to interesuje to na grupie znajdzie tego sporo więcej.

Przy okazji dowiedziałem sie że to juz kolejny serwis "cudownego" Harry - poprzedni zdrowy biznes padl.
I jeszcze jedna ciekawostka - jeszcze kilka miesięcy temu za swoje sygnały chcial 300 zł a teraz po "rewelacyjnych" wynikach chce juz tylko 200zł.Musi być chyba mnóstwo chętnych.

Cyfrowy - nie mam zamiaru odciągać Cię od inwestowania w "cudowny system" Harry'ego.Te wklejki,ktore zrobiłem są wyłacznie dla ostrzezenia innych forumowiczów.

pozdrawiam
dardaw

Do góry
#70061 - 01/01/2004 03:33 Re: FOREX - pytania, odpowiedzi, komentarze, prognozy
martinez Offline
enthusiast

No nic dardaw dziękuje i tobie za te opinie,
myslę że lepiej zakończmy ten temat, a zainteresowani będa wiedziec gdzie szukac opini o systemie harego i innych tego typu.

Do góry
#70062 - 05/01/2004 19:55 Re: FOREX - pytania, odpowiedzi, komentarze, prognozy
kolimutus Offline
stranger

Meldunek: 05/01/2004
witam wszystkich
Jestem tu nowy i nie mam zielonego pojęcia o giełdzie i o Forex, ale jestem tym bardzo zinteresowany. Może ktoś odpowie mi na pytanie gdzie mogę znaleźć informacje np. jakimi prawami żądzi się forex i skąd wziąć potrzebne inforamcje aby zacząć (skutecznie ) grać na forexie. Wiem że podawaliście tu obowiązkowe lektury na ten temat, ale jest może w necie jakiś serwis poświęcony wprowadzenieniu w świat handlu walutą ??
z góry dzięki

Do góry
#70063 - 05/01/2004 21:57 Re: FOREX - pytania, odpowiedzi, komentarze, prognozy
miglanc Offline
addict

Meldunek: 16/01/2003
Witam kolegę z tego samego miasta ! (wreszcie nie jestem sam )

Jeżeli chcesz poznać zasady panujące na rynku Forex zacznij od dokładnego zapoznania się zasadami działania rynku w pierwszych postach tego tematu. Równocześnie ściągnij sobie "demówkę" jakiejś firmy posredniczącej w handlu na forex i zacznij grać na chybił-trafił (na początek oczywiście). Z czasem zaczniesz patrzeć zupełnie inaczej na ten rynek (miną pierwsze objawy podniecenia) i zaczniesz grać bardziej świadomie.
Do tego polecam książki na temat kontraktów terminowych i analizy technicznej. Sam jestem dopiero na etapie studiowania .
Pozdrawiam!

Do góry
#70064 - 06/01/2004 01:11 Re: FOREX - pytania, odpowiedzi, komentarze, prognozy
kolimutus Offline
stranger

Meldunek: 05/01/2004
dzięki konkurs

Do góry
#70065 - 11/01/2004 23:28 Re: FOREX - pytania, odpowiedzi, komentarze, prognozy
toro Offline
old hand

Meldunek: 01/11/2001
witam wszystkich
Mam kilka rzeczy po pierwsza kto chce moze obserwowac moje inwestycje na forex
http://www.geocities.com/inwestorstart/oforex.htm
Sprobuje cos tam umieszczac jak tylko bede mogl

Mam nadzieje ze potworza sie podobne stronki z analizami i zagraniami itp zeby byla jakis info o zagraniach itp. Mozna tez potworzyc takie programiki jak moj ze ktos wplaca 1$ i dostaje jakis % no ale nic ......

Chciałbym tutaj wszystkich zainteresowac czyms takim co sie nazywa konta zarzadzane .
Polega to w skrocie ze wplacamy srodki do firmy wszystkie operacje sa za nas robione przez specjalistow zyski 50-100% na rok oczywiscie ryzyko jest i zgadzamy sie na nie
Minima sa rozne 20 000$ 5 000$ 2500$ ale to jest ciekawy jak ktos ma jakies informacje to mogl tu podac moze kogos zainteresuja Jak znajde czas tez cos wstukam.

Polecam 2 firmy z offshore grajace na rynku forex
http://bonded-investing.com/ prywatny klub zapis tylko za zaproszenie jesli ktos chce niech sie do mnie zglosi min 25$ depozyty i wyplaty po 5$ placa 0,5-0,7% w dni robocze naprawde profesjonalni gracze podoba mi sie ich styl podejscie wyniki poleca .Srodki ktore zainwestowalem zwrocili mi juz i placa dalej polecam wszystko przez egold

druga firma ktora polecam
https://www.comshares.com/ (id polecenia 449674)
profesjonalna gra na rynku azjatycki zyski odrazu na egold straty odejmowane od konta min 1e placa zmiennie ale srednio 20-25% namiesiac Administratorzy sa polecenie przez wiele osob polecam

Do góry
#70066 - 11/01/2004 23:47 Re: FOREX - pytania, odpowiedzi, komentarze, prognozy
toro Offline
old hand

mam jeszcze takie pytanie czy ktos wie jak wyglada sprawa z lotami chodzi mi przede wszystkim gdzie one sa najnizsze tzm mini loty jakby ktos orientowal to wielkie dzieki

wiecej lotow wieksza manewrowosc mniejsze mozliwe minimu wiec czekam na odpowiedz

Do góry
#70067 - 12/01/2004 03:10 Re: FOREX - pytania, odpowiedzi, komentarze, prognozy
lenny Offline
journeyman

Meldunek: 09/05/2003
[QUOTE]Oryginalnie wysłał toro:
[qb]Chciałbym tutaj wszystkich zainteresowac czyms takim co sie nazywa konta zarzadzane .
Polega to w skrocie ze wplacamy srodki do firmy wszystkie operacje sa za nas robione przez specjalistow zyski 50-100% na rok oczywiscie ryzyko jest i zgadzamy sie na nie
Minima sa rozne 20 000$ 5 000$ 2500$ ale to jest ciekawy jak ktos ma jakies informacje to mogl tu podac moze kogos zainteresuja[/qb][/QUOTE]WOW, stary, ryzyko jest i zgadzamy się na nie, dobre. Ja dam ci lepsze warunki: 200-300% rocznie, ponosisz ryzyko, ale masz za to moją gwarancję, że na koniec miesiąca dostaniesz co najmniej 1$, minimalna wpłata jak dla znajomego z forum jedyne 1000$. I jak pasuje? Ze mną nie pójdziesz w samych skarpetach. Wyślij mi priva, to dam ci numer konta.
Pozdrawiam
lenny

Do góry
#70068 - 12/01/2004 06:39 Re: FOREX - pytania, odpowiedzi, komentarze, prognozy
toro Offline
old hand

[QUOTE]Oryginalnie wysłał lenny:
[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał toro:
[qb]Chciałbym tutaj wszystkich zainteresowac czyms takim co sie nazywa konta zarzadzane .
Minima sa rozne 20 000$ 5 000$ 2500$ ale to jest ciekawy jak ktos ma jakies informacje to mogl tu podac moze kogos zainteresuja[/qb][/QUOTE]WOW, stary, ryzyko jest i zgadzamy się na nie, dobre. Ja dam ci lepsze warunki: 200-300% rocznie, ponosisz ryzyko, ale masz za to moją gwarancję, że na koniec miesiąca dostaniesz co najmniej 1$, minimalna wpłata jak dla znajomego z forum jedyne 1000$. I jak pasuje? Ze mną nie pójdziesz w samych skarpetach. Wyślij mi priva, to dam ci numer konta.
Pozdrawiam
lenny[/qb][/QUOTE]Widze ze nie rozumiesz o co chodzi CO TY nie pasuje ...te minima sa od 5000$ do 20 000$ sa proponowane przez znane firmy i domy maklerskie zajmujace sie forexem i nie tylko .
Jak dla Ciebie to moge powiezyc Ci 5$ no moze nawet 10$ (to co Ty mi proponujesz to jest własnie ofshore a Tu minima sa 1-10$ dla bardziej renowanych przedsiewziec 100$ czasami tylko dla bardzo uznanych programow wiecej) Narazie Ty dla mnie 1-10$ maksymalnie
A tym roznym renomowanym firma po kilka tysiecy dolarow i mysle ze to rozsadne
wow jasne ze wow hehehe no naprzyklad
Tu wystarczy juz 20 000$ heheheheh
http://www.efixpolska.com/dokumenty/?id=27
milej lekturki :zobacz:

Do góry
Strona 6 z 17 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 16 17 >