#69971 - 30/09/2003 03:44
Re: FOREX - pytania, odpowiedzi, komentarze, prognozy
|
enthusiast
Meldunek: 31/08/2003
|
cytat: w CMS grajac 0.1 lota minimum musisz miec na koncie 25$ a grajc 1 lotem to 250$.
WIĘC JESLI DOBRZE ZROZUMIAŁEM TEN 0.1 LOTA TO 10 000 , WIĘC MOŻEMY KUPIĆ 10 000 MAJĄC NA KONCIE 25 $ ? TO BY OZNACZAŁO LEWRA 1:400 :eek:
|
Do góry
|
|
|
|
#69972 - 30/09/2003 14:00
|
Pooh-Bah
Meldunek: 04/10/2001
|
konkurs: rowniez testuje forex.com z tym ze staram sie spekulowac w sposob w jaki gralbym wlasnymi pieniedzmi. Moja pierwsza refleksja byla taka, ze ciezko jest spekulowac nie sledzac kursow na biezaco lub chociaz w miare na biezaco. Przede wszystkim dlatego, ze jestem rookie na tym rynku, ale rowniez dlatego, ze zmiany na nim odbywaja sie czasem naprawde blyskawicznie. Wczoraj np. ok 16:00 kurs EUR/USD skoczyl w ciagu 1,2 min tak znacznie, ze nie zdazylem zmodyfikowac mojego zlecenia sprzedazy zmieniajace cene sprzedazy na wyzsza, przez co zarobilem ok. 5 razy mniej niz moglem. Az sie boje pomyslec co by bylo, gdyby kurs szedl w druga strone, a ja nie sledzilbym tego w tym czasie. Dlatego staram sie miec wszystkie kontrakty zamkniete do 17:00 (potem nie mam juz dostepu do netu) ewentualnie obwarowuje je do sprzedazy w granicach kilku pipsow w obie strony.
sznikers: czy grajac prawdziwym szmalem, wszystkie zlecenia sa realizowane tak gladko jak w wersji demo?
Pozdrawiam McKracken
|
Do góry
|
|
|
|
#69973 - 30/09/2003 17:35
|
Pooh-Bah
|
|
Do góry
|
|
|
|
#69975 - 30/09/2003 20:35
|
Pooh-Bah
|
konkurs, granie na kilku parach walut pozwala zminimalizowac straty ewentualnych blednych posuniec. przynajmniej tak mi sie oplacilo juz kilka razy przy okazji przypominam sie z pytaniem o wplaty, wyplaty i oplaty w forex.com. moze ktos tam w ogole gra real money? Pozdrawiam McKracken
|
Do góry
|
|
|
|
#69976 - 30/09/2003 22:19
|
addict
Meldunek: 25/06/2001
|
odnosnie korelacji widac bardzo ladna odwrotna korelacje miedzy parami eur/usd i usd/chf. zadalem sobie trud i przyjrzalem sie blizej platformie forex.com podstawowa sprawa nie sciaga sie zadnego softu tylko transakcje dokonuje sie na stronie. mi osobiscie to nie odpowiada. poza tym. nie ma zbyt duzo narzedzi do analizy. proponuje przejrzec wszytskie te platformy gdzie podalem i tam otworzyc sobie konta demo i wszytsko porownac. narazie nic nie chce sugerowac kazdy powinien znalezc to co mu najbardziej odpowiada. nie wiem czym narazie sie sugerujecie przy otwieraniu pozycji. natomiast jesli przeczytacie ksiazki o ktorych pisalem sami dojdziecie do wniosku ze ta platforma to jednak za malo. Obowiazkowe lektury gracza1. "Analiza techniczna rynkow terminowych" - J.D. Schwager lub "Analiza techniczna rynkow finansowych" - J.Murphy 2. "Wykresy swiecowe" - G. Morris 3. "Zawod inwestor gieldowy, psychologia rynkow taktyka inwestycyjna" - A. Elder 4. "Gielda wolnosc pieniadze.Poradnik spekulanta" - K. Van Tharp 5. "Swiece i inne japonskie techniki analizowania wykresow" - S. Nison Ksiegarnie internetowe: Ksiegarnia 1Ksiegarnia 2Ksiegarnia 2Naprawde przed przystapieniem do gry na gieldzie i wplaceniu pierwszych pieniedzy polecam zapoznac sie z tymi lekturami obowiazkowymi. pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#69977 - 30/09/2003 23:03
|
enthusiast
|
Mam takie pytanie do innych uzytkowników platformy CMS-FOREX: czy np. gdy kupiłem i chciałbym sprzedac gdy cena osiągnie duzo wyższy poziom to mozna to ustawić na automatyczną sprzedaz, wiem że mozna ustawić na cenę duzo niższą wtedy gdy chcemy zamknąc pozycje ze stratami, ale ja chciałem ustawić na automatyczną sprzedaz wtedy gdy pójdą ceny w góre i osiągnę określony zysk.
|
Do góry
|
|
|
|
#69979 - 30/09/2003 23:54
|
enthusiast
|
Ok wszystko się da zrobić, CMS-FOREX jest debeściacki
|
Do góry
|
|
|
|
#69980 - 01/10/2003 00:41
|
addict
Meldunek: 25/06/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał analogowy: [qb]Mam takie pytanie do innych uzytkowników platformy CMS-FOREX: czy np. gdy kupiłem i chciałbym sprzedac gdy cena osiągnie duzo wyższy poziom to mozna to ustawić na automatyczną sprzedaz, wiem że mozna ustawić na cenę duzo niższą wtedy gdy chcemy zamknąc pozycje ze stratami, ale ja chciałem ustawić na automatyczną sprzedaz wtedy gdy pójdą ceny w góre i osiągnę określony zysk.[/qb][/QUOTE]jesli cchesz zamknac pozycje zyskowna ustawiasz "target profit" pozycje strata "stop losses" w CMS bedzie to odpowiednio "limit rate" i "stop rate". sam osobiscie mam konto w CMS i nie narzekam jesli bedziesz chcial juz wplacac pieniazki do nich i milabys problem z formularzem to smialo daj znac. tak na marginesie z jakie wersji korzystasz cms bo jest juz od niedawna wersja polskojezyczna. pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#69981 - 01/10/2003 00:53
|
enthusiast
|
To jest najnowsza wersja oczywiście polskojęzyczna, w niej aby ustawić automatyczne zlecenia trzeba kliknąc na wykresie, jak klikniemy ponad obena cena to możemy wybrać entry limit sprzedaj a jak klikniemy ponizej ceny obecnej na wykresie to możemy wybrać entry stop sprzedaj, ale panowie popatrzcie na te piatki na wykresie EUR/USD jakie one sa piękne, tylko znac teorię Eliota i mozna zarabiac, a jak pieknie korekty zatrzymuja się w dołku fali czwartej poprzedniego trendu jakby bylły wyjete z ksiaki
|
Do góry
|
|
|
|
#69982 - 01/10/2003 16:14
|
Pooh-Bah
|
|
Do góry
|
|
|
|
#69986 - 03/10/2003 20:56
|
addict
Meldunek: 16/01/2003
|
McKracken GRATULACJE!!! Ja po pierwszym tygodniu miałem podobny zysk, teraz niestety nie miałem czasu, ale w przyszłym tygodniu wezmę się za robotę. Pozdrawiam!
|
Do góry
|
|
|
|
#69987 - 04/10/2003 23:17
|
Anonymous
Unregistered
|
Witam Panowie, jestem nowy. Mam pytanko jak można ustawić CMS aby było w wersji polskojęzycznej?
|
Do góry
|
|
|
|
#69988 - 04/10/2003 23:54
|
enthusiast
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Mat-V: [qb]Witam Panowie, jestem nowy. Mam pytanko jak można ustawić CMS aby było w wersji polskojęzycznej?[/qb][/QUOTE]Ściągnij najnowsza wersje, jak ją uruchomisz pojawia ci się okno do wpisania hasła itd, i tam w tym oknie wybiersz język, przy każdym uruchomianiu musisz wybierać język poski, a jak ustawić żeby było na stałe po polsku bez każdorazowego wybierania to też bym się dowiedział
|
Do góry
|
|
|
|
|
|