Strona 5 z 17 < 1 2 3 4 5 6 7 ... 16 17 >
Opcje tematu
#70029 - 19/11/2003 18:00 Re: FOREX - pytania, odpowiedzi, komentarze, prognozy
martinez Offline
enthusiast

Meldunek: 31/08/2003
[QUOTE]Oryginalnie wysłał looser:
[qb]witam
zarejestrowalem sie poki co na CMS w wersji demo - moze kiedys dojde i do rzeczywistego rachunku
moje pytanie - czy mozna odwolac zlecenie?- jakos nie zauwazylem takiej opcji
genio[/qb][/QUOTE]Klikasz prawym przyciskiem na wykresie na to zlecenie i wybierasz usuń

Do góry
Bonus: Unibet
#70030 - 19/11/2003 19:00 Re: FOREX - pytania, odpowiedzi, komentarze, prognozy
Anonymous
Unregistered

na wykresie? masz na mysli chyba tabelke z otwartymi pozycjami? ja niestety nie laduje zadnych wykresow - nie wiem czy tak wystepuje w wersji demo czy to moze ja mam cos skopane

pzdr

Do góry
#70031 - 19/11/2003 19:41 Re: FOREX - pytania, odpowiedzi, komentarze, prognozy
martinez Offline
enthusiast

[qb]na wykresie? masz na mysli chyba tabelke z otwartymi pozycjami? ja niestety nie laduje zadnych wykresow - nie wiem czy tak wystepuje w wersji demo czy to moze ja mam cos skopane

pzdr[/qb][/QUOTE]to jak ty chcesz handlowac bez wykresów, sa wykresy jak najbardziej w wersji demo, i to własnie w CMS Forex bezpośrednio na wykresie
wszystkiego się dokonuje,
pewnie po prostu nie wybrałes żadnego wykresu, wejdx w zakładkę wykresy i wybierz te które maja byc wyswietlane.

Do góry
#70032 - 19/11/2003 19:47 Re: FOREX - pytania, odpowiedzi, komentarze, prognozy
Anonymous
Unregistered

[QUOTE]Oryginalnie wysłał analogowy:
[qb][QUOTE]to jak ty chcesz handlowac bez wykresów, sa wykresy jak najbardziej w wersji demo, i to własnie w CMS Forex bezpośrednio na wykresie
pewnie po prostu nie wybrałes żadnego wykresu, wejdx w zakładkę wykresy i wybierz te które maja byc wyswietlane.[/qb][/QUOTE]nie laduje mi wykresow i juz - pojawia sie komunikat "charting server unavailible"
co do dostepu do nich "w ogole", to spokojnie - od tego mam Reuters'a

pzdr

Do góry
#70033 - 19/11/2003 19:49 Re: FOREX - pytania, odpowiedzi, komentarze, prognozy
martinez Offline
enthusiast

[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał analogowy:
[qb][QUOTE]to jak ty chcesz handlowac bez wykresów, sa wykresy jak najbardziej w wersji demo, i to własnie w CMS Forex bezpośrednio na wykresie
pewnie po prostu nie wybrałes żadnego wykresu, wejdx w zakładkę wykresy i wybierz te które maja byc wyswietlane.[/qb][/QUOTE]nie laduje mi wykresow i juz - pojawia sie komunikat "charting server unavailible"
co do dostepu do nich "w ogole", to spokojnie - od tego mam Reuters'a

pzdr[/qb][/QUOTE]A TO CHWILOWO MASZ NIEDOSTĘPNE WYKRESY, ALE TO TYLKO CHWILOWO, CZASEM W WERSJI DEMO SA CHWILOWO NIEDOSTEPNE

Do góry
#70034 - 29/11/2003 19:05 Re: FOREX - pytania, odpowiedzi, komentarze, prognozy
martinez Offline
enthusiast

Mam prośbę do sznikersa lub do innego usera
wersji real CMS FOREX:

Kazali mi ponownie wypełnić te pola:

In the bank information, the name on the bank account / account title is incomplete
TO CO MAM WPISAĆ JAK MAM EKONTO W MBANKU,
WPISAŁEM NAZWĘ BANKU ADRES I EKONTO I NUMER KONTA i TO OKAZAŁO SIĘ ZA MAŁO

In the financial information, your liquid assets should be provided.
A TU NIE WIEM CO TO JEST, CHYBA JAKIEŚ PŁYNNE ŚRODKI?

Mógłbys sznikers pomóc

Do góry
#70035 - 29/11/2003 19:16 Re: FOREX - pytania, odpowiedzi, komentarze, prognozy
sznikers Offline
addict

Meldunek: 25/06/2001
analogowy zapraszam na priva chetnie ci objasnie.to co ci odrzucili bylo przy zakladaniu konta, formularzu wyplaty??
jesli chodzi o nazwe to chyba powinnna byc w BRE Bank S.A - mBank. nie musiales dodwac ze to ekonto bo to nie ma znaczenia. istotny jest numer konta

pozdr

Do góry
#70036 - 02/12/2003 01:26 Re: FOREX - pytania, odpowiedzi, komentarze, prognozy
damianbiker Offline
addict

Meldunek: 20/10/2003
czytam to wszystko i mysle czy nie zagrać narazie w wersji demo , a potem ... ?
na allegro widziałem program . kombajn do forexu
Forex podoba mi sie , tylko nigdy nie grałem na giełdzie itp. Wydaje mi się że to jest lepsze od Typowania Meczów I "chyba" pewniejsze .
Od czego zacząc czy w CMC założyć najpierw konto demowe , gdzie jest najlepiej , i ile minimalnie moge wpłacić kasy .
Pozdro iwo:

Do góry
#70037 - 02/12/2003 01:30 Re: FOREX - pytania, odpowiedzi, komentarze, prognozy
martinez Offline
enthusiast

[QUOTE]Oryginalnie wysłał damianbiker:
[qb]czytam to wszystko i mysle czy nie zagrać narazie w wersji demo , a potem ... ?
na allegro widziałem program . kombajn do forexu
Forex podoba mi sie , tylko nigdy nie grałem na giełdzie itp. Wydaje mi się że to jest lepsze od Typowania Meczów I "chyba" pewniejsze .
Od czego zacząc czy w CMC założyć najpierw konto demowe , gdzi jest najlepiej , i ile minimalnie moge wpłacić kasy .
Pzdro iwo: [/qb][/QUOTE]Minimalnie to masz w CMS 200 $, oprócz tego podoba mi się w FXsolutions min. 300 $,
maja tam też automatyczne zlecenia podobnie jak w CMS. zaczynaj oczywiście od demówki, a wcześnie od przestudiowania kilkunastu książek

Do góry
#70038 - 02/12/2003 02:51 Re: FOREX - pytania, odpowiedzi, komentarze, prognozy
miglanc Offline
addict

Meldunek: 16/01/2003
[qb] Wydaje mi się że to jest lepsze od Typowania Meczów I "chyba" pewniejsze .
[/qb][/QUOTE]No właśnie, to się tylko tak wydaje.....

Do góry
#70039 - 02/12/2003 21:01 Re: FOREX - pytania, odpowiedzi, komentarze, prognozy
damianbiker Offline
addict

chyba lepiej modlić się nad wynikami meczów niż nad kursami poszczególnych walut

Do góry
#70040 - 03/12/2003 03:13 Re: FOREX - pytania, odpowiedzi, komentarze, prognozy
martinez Offline
enthusiast

[qb]chyba lepiej modlić się nad wynikami meczów niż nad kursami poszczególnych walut [/qb][/QUOTE]Na Forexie więcej zalezy od ciebie,
jesli masz odpowiednia wiedze, doświadczenie i metodę możesz zarabiać krocie,
a w bukmacherce wszystko zależy od kończyn
ssaków drepczacych po łące

Do góry
#70041 - 03/12/2003 22:00 Re: FOREX - pytania, odpowiedzi, komentarze, prognozy
damianbiker Offline
addict

a dużo czasu trzeba poświęcić forexowi ??

Do góry
#70042 - 07/12/2003 00:00 Re: FOREX - pytania, odpowiedzi, komentarze, prognozy
luc Offline
old hand

Meldunek: 31/03/2002
No nasi forumowi eksperci nie spijcie, duzo osob (ja tez) interesuje sie tym tematem ale nic nie pisza bo nic nie wiedza

Do góry
#70043 - 07/12/2003 03:46 Re: FOREX - pytania, odpowiedzi, komentarze, prognozy
miglanc Offline
addict

Meldunek: 16/01/2003
[QUOTE]Oryginalnie wysłał luc:
[qb]No nasi forumowi eksperci nie spijcie, duzo osob (ja tez) interesuje sie tym tematem ale nic nie pisza bo nic nie wiedza [/qb][/QUOTE]Nie zaliczam się (niestety) do expertów, ale polecam inwestowanie na rynku forex posługując się wersją demo. To naprawdę wciąga i pozwala zdobyć wiedzę potrzebną do prawdziwego inwestowania. Wg mojego skromnego doświadczenia na ten rynek można wejść dopiero po ok dwóch miesiącach grania w wersję demo.
Kiedyś słyszałem taki cytat, który idealnie pasuje do sytuacji początkującego gracza inwestującego na rynku forex "Doświadczenie jest twardym nauczycielem; najpierw każe rozwiązywać zadanie, a później udziela ci lekcji"
Sam jeszcze gram demo, ale chcę po Nowym Roku wejść w rzeczywiste granie/inwestowanie na forex - sie. Zobaczymy czy będę osiągał zyski takie jak teraz. Jednego jestem pewien: na pewno będę dużo bardziej ostrożny

Do góry
#70044 - 07/12/2003 17:19 Re: FOREX - pytania, odpowiedzi, komentarze, prognozy
luc Offline
old hand

Oczywiscie masz racje konkurs, ale w tym momencie to za 2 miesiace moge wejsc ale na demo

Po prostu 'strzelalbym' teraz raczej na pale, nie bardzo wiem za co sie brac.

Dlatego chcialbym zebyscie dali troche przykladow z zycia, ze swojego grania. Jakie 'narzedzia' uwazacie za najistotniejsze i za co sie lepiej zabierac. Wiem ze to troche gadanie bez sensu ale gdy powiem komus kto chce grac na zakladach zeby sie nie zabieral slepo za progresje (na remis ) to juz jest cos, o to mi mniej wiecej chodzi.

Jak juz pisalem interesuje mnie co jest waszym najwazniejszym narzedziem, ale tez chetnie dowiedzialbym sie troche o typowych zachowaniach - bo ja wciaz nie wiem czy nastapila jakas 'nienormalna' sytuacja, nietypowy wzrost/spadek itp. Ciagle widze tylko nic nie mowiace wahania liczb

Chcialbym tez zapytac czy np kierunek w ktorym pojdzie waluta za 10 czy kilkanscie minut jest mozliwy do 'przewidzenia' czy to raczej loteria. Pewnie sie da ale jakos nie moge tego pojac

Konkurs jak bedziesz mial czas i ochote to napisz cos, dla mnie teraz kazdy kto choc umie sie poruszac po demo jest guru, wiec nie mow ze nie jestes ekspertem

Do góry
#70045 - 08/12/2003 19:39 Re: FOREX - pytania, odpowiedzi, komentarze, prognozy
dardaw Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 14/03/2003
[QUOTE]Oryginalnie wysłał luc:
[qb]
Dlatego chcialbym zebyscie dali troche przykladow z zycia, ze swojego grania.

Chcialbym tez zapytac czy np kierunek w ktorym pojdzie waluta za 10 czy kilkanscie minut jest mozliwy do 'przewidzenia' czy to raczej loteria.
[/qb][/QUOTE]Ja nigdy nie wejdę w spółkę,ktora jest wykupiona i RSI tej spólki przekracza 60(większość chyba stosuje 70)Nigdy nie kupuję też spółek,gdzie kurs jest powyżej 10% od średniej ruchomej(ja stosuję 11-17).Bardzo chetnie patrzę na ROC i z reguły nie wchodzę w spółkę kiedy ROC nie potwierdza ruchu spółki.Nie spojrzę nawet na spólkę u której MACD jest nad signal od dłuższego czasu.Korzystam jeszcze ze wstęgi Bollingera i oczywiście nie kupuję waloru gdzie kurs wyszedł ponad górną wstęgę.
Ameryki nie odkryłem bo sa to ogólnie znane i popularne wskaźniki(chyba o to Ci chodziło?) ale bardzo chętnie przeze mnie wykorzystywane.Oczywiście korzystam równiez z innych ale raczej jako potwierdzenie powyższych.
Jeśli nie ma wyraźnych sygnałów(zreszta nie tylko wtedy) wykorzystuję świece japońskie,które dają bardzo ciekawe informacje o rynku.

Jeśli chodzi o kierunek jakim podąży rynek w najbliższym czasie to jest on możliwy do przewidzenia bez większego trudu.Chyba,że w międzyczasie wyjdzie na jaw informacja ,która ma spory wpływ na rynek i wtedy są niezłe jaja.(np.wielki wzrost nowobudowanych domów w USA, zwycięstwo partii Putina,przekręt w jakimś japońskim banku czy dziesiątki innych)
I wtedy właśnie najczęściej tracisz to wszystko co skrupulatnie ciułałeś,bo masz jak zwykle spóźnione informacje.
Podobnie jest tutaj jak w bukmacherce 5-10% ogrywa pozostałych.

powodzenia
dardaw

Do góry
#70046 - 11/12/2003 21:29 Re: FOREX - pytania, odpowiedzi, komentarze, prognozy
luc Offline
old hand

I niestety temat martwy

Mam kolejne pytanie, czy betonmarkets.com i xodds.com wystawiaja te zaklady na zasadzie takiej jak normalny bukmacher czyli oni traca kase jesli sporo wygrywamy i np moga nas wywalic, czy moze na zasadzie betfair gdzie sa tylko narzedziem i zyja z prowizji ?

Do góry
#70047 - 15/12/2003 22:30 Re: FOREX - pytania, odpowiedzi, komentarze, prognozy
lenny Offline
journeyman

Meldunek: 09/05/2003
Hej.
Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sprawa podatków. Wprowadzają podatek od giełdy papierów wartościowych, więc jak wyglądają zobowiąnia wobec fiskusa, gdy gram na Forexie? Jeśli wiecie coś na ten temat będę wdzięczny za informacje.
Pozdrawiam
Lenny

Do góry
#70048 - 16/12/2003 03:11 Re: FOREX - pytania, odpowiedzi, komentarze, prognozy
dardaw Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 14/03/2003
[QUOTE]Oryginalnie wysłał lenny:
[qb]Hej.
Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sprawa podatków. Wprowadzają podatek od giełdy papierów wartościowych, więc jak wyglądają zobowiąnia wobec fiskusa, gdy gram na Forexie? Jeśli wiecie coś na ten temat będę wdzięczny za informacje.
Pozdrawiam
Lenny[/qb][/QUOTE]Wprowadzenie podatku od zysków z giełdy nic nie zmienia na rynku Forex.
Rynek Forex jest przecież cały czas opodatkowany.

Zyski z instrumentów opartych na kursach walutowych są opodatkowane na zasadach ogólnych.Czyli zyski-straty powinieneś ująć w rozliczeniu rocznym.

Wyjątkiem mogą być sytuacje gdy grasz w kraju,który na miejscu skubie Cię z podatku a Polska ma z nim podpisaną umowę o unikaniu podwójnego opodatkowania.

Z reguły jednak podatek płacisz u nas i jak mówiłem wcześniej płacisz go na zasadach ogólnych.
dardaw

Do góry
Strona 5 z 17 < 1 2 3 4 5 6 7 ... 16 17 >