Strona 2 z 3 < 1 2 3 >
Opcje tematu
#698792 - 28/10/2006 06:58 Re: I liga - 12 kolejka (27-29.10.2006)
Gaske Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/08/2006
VS.

Lech - Gornik Z. 1 @ 1.50

Lech w tym meczu jest zdecydowanym faworytem ... Zajmuje aktualnie 7. poycje w lidze grajac bardzo ofensywna pilke. Natomiast Gornik jest na 12. pozycji z bilansem wyjazdowym 1-1-4. W Lechu nie wystapi dzisiaj tylko Scherfen ... Jednak ten zawodnik niedawno siada regularnie na lawce, a czasami znajduje sie w drugiej druzynie Lecha. W Gorniku zabraknie: Bukalskiego, Juszkiewicza i Dudzinskiego. Mysle ze Lech wygra wysoko i pewnie a wiec ...

Moj typ:

LECH Poznan @ 1.50

Pozdrawiam,

Kerogh

Do góry
Bonus: Unibet
#698793 - 28/10/2006 09:04 Re: I liga - 12 kolejka (27-29.10.2006)
Podroznik Offline
veteran

Meldunek: 16/06/2003
Quote:

Widze ze troche osob na Legii wygralo ...

Ja tez ...

Ale w nastepnym meczu bedzie mozna cos postawic przeciwko Legionistom bo w 93 minucie z boiska wylecieli Junior i Elton !!!

Elton wyleciał za druga żółta wiec jesli nia swoim koncie nie miał tych kartek za wiwele to bedzie mógł grac

Do góry
#698794 - 28/10/2006 10:21 Re: I liga - 12 kolejka (27-29.10.2006)
Roba[L] Offline
journeyman

Meldunek: 23/10/2006
Quote:

Widze ze troche osob na Legii wygralo ...

Ja tez ...

Ale w nastepnym meczu bedzie mozna cos postawic przeciwko Legionistom bo w 93 minucie z boiska wylecieli Junior i Elton !!!

Ehhhh Ci Brazylyjczycy ...

Pozdrawiam,

Kerogh

Akurat Junior i Elton w chwili obecnej są jedynie rezerwowymi, więc aż tak dużej wagi do ich absencji bym nie przywiązywał. Pozatym Legia powinna złożyć odwołanie w sprawie tych czerwonych kartek.

Parę słów poświęcę jeszcze arbitrowi wczorajszego spotkania - Tomaszowi Mikulskiemu. Jak dla mnie to ten pan powinien udać się na "zasłużony" odpoczynek i już nigdy z niego nie wracać. Rozumiem, że sędzia też człowiek i może się mylić. Jednak ten sędzia popełnił wczoraj tych błędów tyle, że można by bylo nimi obdzielić kilka spotkań. Zawsze mnie ciekawiło dlaczego takie samo przewinienie w meczu, ale popełnione przez dwóch różnych zawodników jest inaczej "nagradzane"? Wczoraj, za symulowanie faulu w polu karnym, żółtą kartę otrzymał Elton (słusznie), a za taki sam czyn Napoleoni nie otrzymał ostrzeżenia. Przepis jest chyba jednoznaczny. Jak nie ma karnego to powinna być żółta kartka za symulację. Najlepsza jednak była tak i tak sytuacja z 2 połowy kiedy to Bronowicki za daleko wypuśćił sobie piłkę i opuściła ona linię końcową boiska. Obrońca Legii spokojnie wracał na własną połowę, a "sędzia" Mikulski podyktował rzut rożny, czym byli zaskoczeni wszyscy. Moja prośba do tego pana: daj sobie spokój z sędziowaniem.

Do góry
#698795 - 28/10/2006 11:07 Re: I liga - 12 kolejka (27-29.10.2006)
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
POGOŃ SZCZECIN - ZAGŁĘBIE LUBIN

To będzie 31 pojedynek w historii pomiędzy tymi zespołami. Dotychczas 9 razy triumfowała Pogoń, 7 razy Zagłębie, a 14 razy padał remis.
Remisowy charakter tej konfrontacji jest widoczny zwłaszcza w ostatnich latach, kiedy to Pogoń i Zagłębie bardzo często dzielą się punktami. Oto rezultaty ostatnich 10 spotkań:

Wydaje się, że Zagłębie jest faworytem. Jest wyżej w tabeli, ostatnio zanotowało zwyżkę formy i lepsze wyniki (7 punktów w ostatnich trzech spotkaniach), a Pogoń wręcz odwrotnie: słaby mecz i porażka z Legią, szczęśliwy remis ze słabą Odrą i porażka z Lechem.

Jednak Pogoń, mająca w składzie wielu brazylijczyków to drużyna nieobliczalna mająca problemy z grą na wyjazdach. Zwykle opiera się to na skomasowanej defensywie i liczeniu na jednego zawodnika - Ediego Andradinę.
Dokładnie tak było w Poznaniu (choć to nie on strzelił gola, ani nie asystował), tak też było w Wodzisławiu. I to raczej w tej niezbyt efektywnej taktyce, w której brazylijczycy nie najlepiej się czują upatrywał bym przyczyn ostatnio słabszych wyników.

U siebie Pogoń gra jednak trochę inaczej. Gra stosunkowo ostrożnie (maksymalnie zagęszczając linię pomocy), walecznie i agresywnie. To sprawia, że drużynom przyjezdnym trudno rozwinąć skrzydła lub nawet udanie kontratakować.
Taki styl gry Pogoni idealnie nadaje się do tego by powstrzymywać zespoły lepsze i efektowniej grające, a takim wydaje się na dzień dzisiejszy Zagłębie Lubin.

Grzegorz Niciński z Arki Gdynia tak widzi receptę na powstrzymanie Zagłębia:
- Zagłębiu nie wolno dać rozwinąć skrzydeł i pozwolić im na granie tego, co lubią najbardziej, czyli piłki kombinacyjnej. Zagłębie uwielbia grać futbol składający się z dużej ilości podań. By zneutralizować lubinian Pogoń będzie musiała zagrać bardzo agresywnie i ostrym presingiem. Portowcy muszą wziąć przykład z gry mojej drużyny - spróbować zaatakować od początku i jak najszybciej strzelić gola. Najsilniejszą formacją Zagłębia jest pomoc, której nie wolno dać dużo swobody na boisku. Szczecinianie muszą wyeliminować doświadczonego pomocników Andrzeja Szczypkowskiego, Macieja Iwańskiego i Wojciecha Łobodzińskiego.

Pogoń jest drużyną zdolną do tego. W środku pola króluje obok Ediego najlepszy zawodnik Pogoni - Amaral. Bardzo doświadczony, waleczny i nieustępliwy, a pod względem ilości przechwyconych piłek chyba jeden z najlepszych w naszej lidze.

Zresztą w tym spotkaniu gra Pogoni będzie musiała opierać się na środku pola bowiem nie będą mogli zagrać pauzujący za kartki Lilo , Daniel Cruz i Ze Roberto - a więc zawodnicy stanowiący o sile obu flank.
W tej sytuacji wydaje się więc, że trener Kuras będzie musiał więcej uwagi poświęcić środkowej strefie boiska.

W Zagłębiu nie zagra Mariusz Liberda co jest na pewno osłabieniem zespołu, ale poza nim wszyscy kluczowi zawodnicy są do dyspozycji Czesława Michniewicza.

Reasumując - pomimo różnicy w tabeli jaka dzieli oba zespoły spodziewam się niezbyt porywającego meczu i wyrównanego pojedynku, w którym będzie mnóstwo walki. Pogoń ma "talent" do czynienia z meczu bezbarwnego widowiska i tak zapewne będzie też dziś.

Typ: X (3/10)

Do góry
#698796 - 28/10/2006 12:06 Re: I liga - 12 kolejka (27-29.10.2006)
19marcin08 Offline
ŁKS Łódź

Meldunek: 06/02/2005
Arka Gdynia - ŁKS Łódź

Trzynasta w tabeli Arka spotyka się z viceliderem ekstraklasy ŁKSem.Po zwycięstwie na Górnikiem Zabrze przed własną publicznoscią,przyszła fatalna dla ŁKS środa,kiedy to ŁKS podejmował w Pucharze Polski III ligowego Radomiaka Radom,ten mecz zakończył się kompropmitacją beniaminka z Łodzi ulegając 0-1.Piłkarze zapewne będą chcieli odbudować zaufanie kibiców.Pomimo dużej zorbieżnosci w tabeli mozna spodziewać się wyrównanego meczu a nawet chyba z lekkim wskazaniem na gospodarzy.Którzy po nienajlepszym początku sezonu,Arka zaczyna wspinać się do góry,sprawia to bardzo dobra gra na własnym stadionie przekonały się o tym już Legia Warszawa i Wisła Kraków której z Gdyni wywiozły tylko po jednym punkciku.
Dodatkowym problemem ŁKSu będzie brak pomocnika Arka Mysony który nabawił się kontuzji na treningu,oraz środkowego obrońcu Zdzisława Leszczyńskiego,chce poinformować,że do Gdny pojechał Robert Kolendowicz i w meczu wystąpi!
Najjaśniejszymi piłkarzami Arki są Olgierd Moskalewicz, Grzegorz Niciński oraz Janusz Dziedzic zawodnicy bardzo dobrze czujący się w ofensywie.ŁKS jesli marzy o wywiezieniu kompletu punktów co będzie cholernie cieżki musi grać bardzo dobrze skrzydłami czy Kolendowiczem i Madejem a także upatrywać szans w grze defensywnej Arki bo ona pozostawia dużo do życzenia.
Statystki gier w Gdyni nie są najlepsze dla Łodzian w trzech ostatnich konfrontacjach ŁKS raz przegrał i dwa razy padał bezbramkowy remis! Te mecze były rozegrane w 2 lidze.

2002/03 (2 liga) Arka Gdynia &#8211; Łódzki KS 2:0
2003/04 (2 liga) Arka Gdynia &#8211; Łódzki KS 0:0
2004/05 (2 liga) Arka Gdynia &#8211; Łódzki KS 0:0

Ciekawym faktem jest to, iż w każdym z tych spotkań sędziowie dyktowali rzuty karne przeciwko piłkarzom z Łodzi czy i dzisiaj będzie podobnie? Przekonamy się dziś wieczorem początek spotkania o godzinie 18.

Arka Gdynia - ŁKS Łódź ===> Remis ====> 3.10 3/10

Arka Gdynia - ŁKS Łódź ===> under 2.5 ===> 1.65 6.10

Arka Gdynia - ŁKS Łódź ===> 1:1 ===> 7.00 1/10

* ja osobiscie nie gram tego meczu,ale jakby ktoś chciał to tylko moje spostrzeżenia.

Do góry
#698797 - 28/10/2006 12:16 Re: I liga - 12 kolejka (27-29.10.2006)
kamasss Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/08/2004
Quote:

Najlepsza jednak była tak i tak sytuacja z 2 połowy kiedy to Bronowicki za daleko wypuśćił sobie piłkę i opuściła ona linię końcową boiska. Obrońca Legii spokojnie wracał na własną połowę, a "sędzia" Mikulski podyktował rzut rożny, czym byli zaskoczeni wszyscy. Moja prośba do tego pana: daj sobie spokój z sędziowaniem.

hmmm.... a pomyślałeś o tym... że Bronowicki przy rożnych dla Legii zostaje z tyłu, bo jest niski i raczej nic w polu karnym nie zdziała... może dlatego wracał?

a ta sytuacja akurat dla arbitra była ciężka do ocenienia, bo akurat wszystkiego nie da się zobaczyć... biegnąc od środka boiska nie może widzieć co się dzieje przy lini, a liniowy akurat bodajże był po drugiej stronie...

a co do symulowania... moim zdaniem Napoleoni nie symulował, wydaje mi się, że lekko został potrącony... ale nie w polu karnym...
zresztą z tymi kartkami za symulowanie zawsze były problemy... powinny być dawane za ewidentne wymuszenie, a nie przewrócenie się tak jak np. Elton...

co do całego meczu, mi się podobało sędziowanie, gwizdał wtedy kiedy trzeba, dopuszczał ostrą grę i mecz tylko na tym zyskał...

mogę się mylić w swoich ocenach, bo było trochę %%%% wczoraj, ale ogólnie pomijając ostatnie zajście w meczu (ale to mogą tylko rostrzygnąć kamery i też nie wiadomo czy wszystko zarejestrowały), sędziowanie mi się podobało...

Do góry
#698798 - 28/10/2006 14:51 Re: I liga - 12 kolejka (27-29.10.2006)
peyton Offline
member

Meldunek: 25/09/2006
Quote:

* ja osobiscie nie gram tego meczu,ale jakby ktoś chciał to tylko moje spostrzeżenia.

Po co podajesz takie typy?
nie grasz tego = te zaklady sa w/g ciebie nieoplacalne.

A moze to tylko asekuracja. Jak wejda -jestes wielki ,
a jak nie - to tego nie grales

Do góry
#698799 - 28/10/2006 15:22 Re: I liga - 12 kolejka (27-29.10.2006)
live99 Offline
addict

Meldunek: 07/06/2005
Najpierw kilka slow do kolegi Toledo... Smieszna analiza... ale wkoncu ktos musi buki utrzymywac... Mam tylko jedno pytanie po co wprowadzasz innych w blad skoro opierasz sie na strzepkach informacji i uczuciach co do danych druzyn?
I na koniec uswiadomie ci troszke ze kurs na Belchatow jest spowodowany nie tylko slabsza seria GKS co zwyzkujaca forma Wisly a takze niezlymi zawodnikami znajdujacymi sie w Plocku...

Co do samego meczu
Wisla P-Belchatow
Na poczatku musze zaznaczyc ze nie bede po raz 100 opisywal od poczatku sytuacji w Plockim klubie powodow takiej czy innej gry itp... Pisalem juz o tym kilka razy i nie chce sie znowu powtarzac kto regularnie czyta tematy o polskiej pilce ten wie co sie w Plocku dzieje... Dzis bede kontynuowal to na czym skonczylem w poniedzialek.

Po naprawde udanym spotkaniu z Jaga stalem sie optymista... W ktorym Jagiellonia miala nas bezlitosnie stluc praktycznie nie zchodzilismy z polowy gosci... Zgadzam sie z Csaplarem ze do przerwy powinno byc 3-0 bo Wisla miala akcje za akcja choc trzeba przyznac ze rywal tez nie pozostawal dluzny i te 3 grozne sytuacje wypracowal. Przewaga Nafciarzy w tym meczu byla miazdzaca i niemilosiernie sie myli ten kto mysli ze gospodarze "przyfracili" wg mnie bylo wrecz odwrotnie...

Jednak nie wynik ani przewaga cieszyly mnie najbardziej. Najfajniejsze w tym spotkaniu bylo to iz Wisla powrocila do milej dla oka kombinacyjnej pilki, szybkich akcji na 1 kontakt...
Podobna rzecz mozna bylo zauwazyc podczas piatkowego treningu ktory bylo o 180stopni inny od tego przed Cracovia wtedy pilkarze wygladali na troche spompowanych, a akcje sie nei keily... Tym razem wszystko wygladalo naprawke dobrze i przez to zaczynam sobie myslec iz chyba wraca wkoncu stara dobra Wisla- grajaca efektownie i szybko. Jedynym problemem jest niekutecznosc napastnikow i brak Sobczaka (juz od 3tyg leczy kontuzje) a takze Sedlacka ktory naprawde odgrywa wazna role w Wisle (choc jego obsencja nie powinna byc tym razem az tak widoczna gdyz zastapi go Slawek Peszko ktory dochodzi do coraz lepszej dyspozycji po kontuzji.
Dzisiejsze spotkanie nie bedzie starciem niedawnego lidera z Belchatowa z zespolem do bicia -Wisla.

Dalej uwazam ze typowac mecze Wisly to spore ryzyko... Mozna sprobowac 1 po takim kursie bo zespol wyglada naprawde dobrze - tydzien temu powrocil do gry pressingiem, we wtorek szybka kombinacyjna gre a na koniec poprawily sie morale i wyraznie zawodnicy odzyli... Wkoncu tez szczesliwie zakonczyla sie historia z Belada... Wisla zapewne bedzie grac wysoko pressingiem i rozgrywac szybkie kontry za pomoca bardzo szybkich -Gewrogiana i Peszko-
skrzydlowych. Rachwal i Gedeon beda odpowiadali za odbir pilki... Wlasnie cos takiego bylo cwiczone na ostatnim treningu szybki przechwyt i prostopadla pilka do boku...
Mecz wiec bedzie obfitowal zapewne w spora liczbe sytuacji podbramkowych.
Podsumowujac nie mam jakos pomyslu na te spotkanie, Wisla powinna wkoncu po raz 2 w sezonie wygrac ale nie dam zadnych gwarancji bo GKS tez w pilke grac potrafi.

Ps sorki ze pisze tak pozno ale nie moglem wczesniej pewno nikt nie zdarzy wziasc pod uwage tego posta przed puszczeniem typu ale napewno przyda sie kazdemu kto w nastepnyc kolejkach bedzie chcial zagrac spotkanie Wisly... pozdro

Do góry
#698800 - 28/10/2006 17:38 Re: I liga - 12 kolejka (27-29.10.2006) *DELETED*
Montana Tony Offline
journeyman

Meldunek: 07/10/2006
Post deleted by Bzyku

Do góry
#698801 - 28/10/2006 18:29 Re: I liga - 12 kolejka (27-29.10.2006)
19marcin08 Offline
ŁKS Łódź

Quote:

Quote:

Chłopie o czym Ty w ogóle piszesz?
Przecież jak uważnie czytałeś ( ) to było napisane,że to są tylko moje spostrzeżenia co do tego meczu,czy trzeba ten mecz grać,żeby go tutaj opisać?
Nie mam pieniedzy teraz np.w GB żeby zagrac dokładny wynik czy tego rodzaju zakłady.
A i jeszcze jedno pokaż mi jaki kolwiek post,w którym napisałem,bądz się chwaliłem,ze coś trafiłem czy też pisałem po jakimś typie/kuponie,że jestem wielki?
Szkoda mi takich ludzi jak Ty niestety.

Przepraszam za OT ale musiałem to napisać.

Do góry
#698802 - 28/10/2006 19:00 Re: I liga - 12 kolejka (27-29.10.2006)
antybooker Offline
enthusiast

Meldunek: 25/03/2006
Quote:

Quote:

Ja równiez dorzucę swe trzy grosze. Peyton jak narazie z tego co widzę, nie dorastasz Marcinowi do pięt. Więc najlepiej jakbyś wogóle nie komentował w takim stylu postów innych osób. Tak się składa, że typy podał fantastyczne i co ciekawe weszły (oprócz dokładnego wyniku - ale to sprawa drugorzędna). Nie wiem skąd pojawiają się u Ciebie pomysły na tak śmieszne wpisy, ale nie każdy musi pisać inteligentne posty . Moja mała rada: nieraz pomyśl, zanim coś napiszesz.

Post do kasacji

Do góry
#698803 - 28/10/2006 20:16 Re: I liga - 12 kolejka (27-29.10.2006)
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/09/2004
Quote:

Wg mnie grać należy przede wszystkim 2 spotkania:

*Pogoń-Zagłebie 2. Kurs b.fajny (Milenium nawet 2,77)

*Widzew-Legia 2 (2.23)
Podsumowując moje krótkie i w sumie mało merytoryczne wywody. Gram dubla Legia + Zagłębie X2, i oba te mecze w singlach na gości + X/1 Lech też w singlu. Powodzenia

1:3
0:1

Do góry
#698804 - 29/10/2006 06:39 Re: I liga - 12 kolejka (27-29.10.2006)
Gaske Offline
Carpal Tunnel

--- Vs. ---

Korona Kielce - Groclin 1 @ 1.80

Dla mnie bardzo dobry mecz do grania ... Korona aby nie oddalic sie od czolowki potrzebuje w tym meczu 3 pkt. W lidze maja serie 2 porazek z rzedu, jednak wygrane wyjazdowe spotkanie w Pucharz Polski z Gornikiem Zabrze. W tamtym meczu Korona calkowicie przejela inicjatywe, wygraywajac z Gornikiem az 5-0 (!). Do Korony na dodatek wracaja wazni dla zespolu zawodnicy. Do obrony wraca Pawel Golanski po kontuzji, natomiast do pomocy wroca Pawel Sasin, ktory takze byl kontuzjowany i Mariusz Zganiacz ( Pauzowal za kartki ). Tak wesolej atmosfery nie ma jednak w Grodzisku. Druzyna wygrala tylko 3 z 11 rozegranych spotkan co napewno nie spelnia oczekiwan kibicow. Klopoty ma tez trener zespolu Groclinu. Wraca do zespolu V. Lazarevski, jednak nie trenowal ostatnio z druzyna, poniewaz przebywal w Macedonii na pogrzebie ojca. Napewno zespol odczuje brak takich zawodnikow jak: Piotr Rocki, Dariusz Gesiorz oraz Igor Koziol. Ta trojka raczej nie wystapi w niedzielnym spotkaniu. Mam nadzieje ze zapelniony stadion, wypelniony kibicami Korony bedzie mial po meczu powody do radosci ...

Przypuszczalne sklady:

Korona:
Mielcarz - Golański, Djoković, Hernani, Bednarek - Sasin, Zganiacz, Hermes, Kaczmarek - Robak, Kowalczyk

Dyskobolia: Przyrowski - Lazarevski, Lacić, Tupalski, Telichowski - Piechniak, Jodłowiec, Goliński, Świerczewski, Nowacki - Sikora

Moj typ:

Korona Kielce @ 1.80

Mam nadzieje ze moja analiza komus pomoze ...

Pozdrawiam,

Kerogh

Do góry
#698805 - 29/10/2006 08:18 Re: I liga - 12 kolejka (27-29.10.2006)
19marcin08 Offline
ŁKS Łódź

Korona Kielce - Groclin Dyskobolia Grodzisk

Dziś do Kielc zawita zespół z Wilkopolski,mistrzowie remisów tego sezonu - Groclin.Korona po dwóch ligowych porażkach będzie chciała odbudować dobre morale w zespole.No i trzeba przyznać,że faworytem tego meczu sa gospodarze,ale nie można przekreślać szans Groclinu,którzy potrafia zagrac kapitalny mecz w defensywie jak już nie raz w tym sezonie im wychodziło.Dobrze spisuje się w bramce Przyrowski a obroną kieruje Telichowski.Korona może poszczycieć się bardzo dobrą grą w historii spotkań z Groclinem w zeszłym sezonie dwukrotnie ich ogrywali i to aż 3:0.Dodatkowo 'zółto-czerwoni' wyeliminowali ich z Pucharu Polski.Do składu Korony po kontuzjach wracają Sasin i Golański.Osobiscie uważam,że będzie to dobry mecz,prowadzony w szybkim tępie ale dobra gra w defesywie gosci nie pozwoli na strzelanie dużo goli.

Korona Kielce - Groclin Dyskobolia Grodzisk typ: Korona Kielce 1.80 4/10

Korona Kielce - Groclin Dyskobolia Grodzisk typ: under 2.5 1.90 6/10

Korona Kielce - Groclin Dyskobolia Grodzisk dokładny wynik: 1:0 7.00 1/10

Do góry
#698806 - 29/10/2006 08:55 Re: I liga - 12 kolejka (27-29.10.2006)
Wade Offline
member

Meldunek: 03/08/2006
Quote:

Witam teraz ja dam coś od siebie:)

1)-Widzew-Legia
mój typ tutaj to 2 nie dlatego ze jestem kibicem Legii ale wygra doświadczenie z młodym i słabokadrowym Widzewem.
Legia 2 ostadnie mecze zagrala na zero z tyłu myśle ze i tym razem zagrają równiez na zero do Legii wraca Edson który bedzie wzmocnieniem. Legia słabo prezentuje się na wyjazdach ale do takiego meczu piłkarzy nikt napewno nie musi pomibilizować, Widzew równiez będzie bardzo zmobilizowany grają u siebie przy pełnej publiczności jednak tak jak napisałem wczesniej doświadczenie wygra. Statystyka meczów rozegranych w Łodzi nie przemawia za Legią ale ostadnie 2 mecze Legia wygrywała w Łodzi. Jest to cięzki mecz do typowania ale ja skorzystam z dobrego kursu na Legie i ją obstawie na kuponie:)

2)Górnik Ł-Odra typ-1 2.30(sts)
Pewnie się zdziwicie ale zamierzam zagrać Łeczną która w końcu musi wygrać. Do Łęcznej przyjezzda równiez słaba Odra która przyjezdza do z seria 10meczy bez zwycięstwa Łeczna za to w 4 meczach ostadnich straciła 16bramek strzelajac tylko 1 teraz jest dobry moment na przełamanie się i wygranie mecz u z dolnej tabeli.Licze na zwycięstwo Łecznej

Pozdro by Wade

Do góry
#698807 - 29/10/2006 11:21 Re: I liga - 12 kolejka (27-29.10.2006)
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/03/2006
Witam,

Ja tylko kilka słów co do meczu Korony z Dyskobolią. Po pierwsze to niepewny jest występ w tym meczu Pawła Golańaskiego, gdyż na piątkowym treningu zszedł z odnowioną kontuzją. Trudno jeszcze powiedzieć czy na tyle poważna, że nie zagra w tym meczu. Bardzo prawdopodobne, że trener go oszczędzi i Golo nie zagra w tym meczu.
Bardzo mi się podobają typy 19marcin08 i jeśli mam być szczery to jeszcze dla asekuracji bym zagrał dokładny wynik 0-0. Co przemawia za underem to jak narazie pogoda za oknem Tak, tak w Kielcach strasznie leje od samego rana i boisko na pewno będzie bardzo mokre a to raczej nie sprzyja takiej piłce szybkiej i technicznej jak gra Korona. Jeszcze wczoraj myślałem na overem, ale dzisiaj daje under 2.5 gola. Aha Kerogh, raczej nie liczyłbym dzisiaj na zapełniony stadion przy uliczy Ściegiennego, 8-9 tys. to będzie max, ale obym się mylił

typ under 2,5 gola 6/10

Do góry
#698808 - 29/10/2006 13:38 Re: I liga - 12 kolejka (27-29.10.2006)
pol44 Offline
veteran

Meldunek: 14/03/2006
Korona-Groclin

Ja miałem tego meczu nie grać,ale jak zobaczyłem skład Groclinu to szybko puściłem na Korone.Myślałem,że zagrają tylko jednym napastnikiem Sikorą,a w środku Goląńskim i Piechną.Sprzyjało by to grze z kontry,w czym Groclin jest bardzo dobry.tym czasem w pierwszym składzie grają Nowacki i Zachoski.Teraz wydaje mi sie ,że Korona ma większe szanse na wygraną.

Do góry
#698809 - 29/10/2006 15:47 Re: I liga - 12 kolejka (27-29.10.2006)
Gaske Offline
Carpal Tunnel

Korona 2-0 Gorclin

Chociaz Polska liga mi wchodz ( 3/4 ), bo z reszta to roznie bywa ...

Tabela po 12 kolejce:

Pozdrawiam,

Kerogh

Do góry
#698810 - 29/10/2006 18:00 Re: I liga - 12 kolejka (27-29.10.2006)
skottie Offline
veteran

Meldunek: 28/09/2001
Nie wiem skąd wziąłeś tabelę, ale wydaje mi się, coś ona niezbyt dobrze sporządzona. Miejsca 2-4 chyba powinny mieć inną kolejność. Czy nie liczą się w przypadku równych punktów spotkania bezpośrednie między drużynami? Jeśli tak to wtedy LEgia jest na miejscu 4tym, bo przegrała i z Koroną i GKSem.
Niby niewiele to zmienia, ale tak gwoli ścisłości.

Do góry
#698811 - 29/10/2006 18:14 Re: I liga - 12 kolejka (27-29.10.2006)
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
Liczą się, ale chyba dopiero w tabelach po połowie/na koniec sezonu.

W trakcie sezonu tabele sporządza się na podstawie różnic bramek - przynajmniej tak słyszałem

Do góry
Strona 2 z 3 < 1 2 3 >

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro