#695826 - 14/11/2006 23:09
Re: EUROLIGA 2006/07 - sezon zasadniczy *DELETED* *DELETED*
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/12/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#695828 - 15/11/2006 14:53
|
veteran
Meldunek: 31/07/2006
|
Panata -10 Panata gra jak z nut w tym sezonie, a Roma przeciętnie 1 wygrana u siebie z Partizanem. Panata powinna wygrać spokojnie około 15-18 pkt.
Pau +6 Myślę, że Pau jednak zawalczy tak samo jak to zrobili grając z CSKA. Pau wygrał na wyjeździe z Ulkerem i ostatnia z CSKA u siebie. Są na fali i liczę na to, że do 3 razy sztuka.
Tau -9 Efes...no cóż nie jest już to ta sama co w ostatnich latach. Porażka z Le mans, ledwo co wygrali z Prokomem. Tau powinni ich spokojnie powieść bo ostatnio są w dobrej formie.
|
Do góry
|
|
|
|
#695830 - 16/11/2006 12:50
|
enthusiast
Meldunek: 19/12/2003
|
"Prokom Trefl drugi sezon z rzędu trafił do grupy, w której swoje siły prezentuje zdobywca Pucharu ULEB. W poprzednim był nim zespół z Wilna - Lietuvos Rytas, w bieżącym jest Dynamo Moskwa. Podobieństw obu zespołów jest zresztą więcej. Dynamo, mimo że debiutuje w rozgrywkach Euroligi nie zamierza być bynajmniej dostarczycielem punktów. Lietuvos rok temu zaskakiwał kolejnymi wygranymi z faworytami, zwycięstwa moskiewskiego klubu nikogo więc już nie dziwią. Po trzech kolejkach Rosjanie mają na swoim koncie dwie wygrane, z Rheinenergie oraz Climamio.
W grze Dynama widać rękę trenera. Różnicę między koszykówką poukładaną i indywidualną najlepiej było widać w ostatnim meczu przeciwko bolończykom. Dusan Ivković całkowicie kontrolował przebieg gry, w momentach zagrożenia wyniku wypuszczając na parkiet swoich najbardziej doświadczonych zawodników: Dmitrija Domani i Antonisa Fotsisa, a Climamio nie przegrało wysoko wyłącznie dzięki indywidualnym popisom Edneya i Shumperta. Moskwiczanie to nie jest jednak zespół dwóch graczy. Duży budżet pozwolił trenerom na zbudowanie dobrze zbilansowanej drużyny. Bojan Popović, Trevis Hansen, Sergiej Monia to nazwiska znane od lat na europejskich parkietach.
Mimo dużego potencjału graczy Dynamo jest jednak do pokonania. Zresztą myślący o awansie do Top 16 Prokom Trefl musi spotkania z zespołami tej miary po prostu wygrywać, przynajmniej na własnym parkiecie. Aby jednak zrealizować ten plan potrzebna jest gra nie tylko o niebo lepsza niż w ostatnim meczu przeciwko Olympiakosowi, ale także znacznie lepsza koncentracja niż w wygranym pojedynku z Le Mans. W grze z Dynamem kluczowy może okazać się każdy moment. Siłą sopocian jest wyrównanie składu i maksymalne wykorzystanie umiejętności Huseina Besoka. W zespole z Moskwy jest wprawdzie kilku dobrych graczy na pozycji środkowego, jak choćby Andrej Truszkin czy Jurij Wasiliew, ale żaden z nich nie ma takiego doświadczenia jak Turek.
Kluczowymi zadaniami będą jednak szybki powrót do obrony w celu uniemożliwienia kontr, pomoc wysokich przy powstrzymaniu świetnie penetrujących graczy obwodowych (Domani, Gill, Popović) a przede wszystkim ograniczenie poczynań wszechstronnego Antonisa Fotsisa. Reprezentant Grecji, niedawny zdobywca tytułu Wicemistrza Świata jest w wybornej formie. W trzech dotychczasowych spotkaniach Euroligi zdobył sumarycznie ponad 60 punktów, osiągając średni wskaźnik efektywności na poziomie niemal 21 oczek! Jeśli do dobrej gry włączy się także niedoszły gracz NBA (wybrany z nr 23 w drafcie przez Portland Trail Blazers) Sergiej Monia to na pozycji silnego skrzydłowego Dynamo mieć będzie dużą przewagę, mimo, że i w Prokomie nie brakuje niezłych graczy."
ze strony prokomu
|
Do góry
|
|
|
|
#695833 - 16/11/2006 15:43
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/04/2006
|
Quote:
jeszcze jeden mecz mnie zainteresowal: olympiakos - le mans ogromny potencjal ofensywny olympiakosu a z drugiej strony le mans ktore jak dotad pokazuje,ze gra obronna jest ich mocna strona.w ostatniej kolejce zatrzymali efes na ich parkiecie w 53 pkt.w 3 kwarcie tracac tylko 3 punkty!i teraz pytanie jak sobie poradza ze swietnymi w ataku grekami.
w 10bet under/over dla olympiakosu wynosi 83pkt. po rownym kursie.
under/over na caly mecz185.5
ja osobiscie zastanawiam sie czy nie zagrac na olympiakos do przerwy -3.5 po kursie 1.909
nie pomyliles sie? tu 83 a tu 185?! raczej 165 bo chyba nie zakladaja ze francuzi 100 pkt rzuca
|
Do góry
|
|
|
|
#695834 - 16/11/2006 16:25
|
journeyman
Meldunek: 07/03/2006
|
Quote:
jeszcze jeden mecz mnie zainteresowal: olympiakos - le mans ogromny potencjal ofensywny olympiakosu a z drugiej strony le mans ktore jak dotad pokazuje,ze gra obronna jest ich mocna strona.w ostatniej kolejce zatrzymali efes na ich parkiecie w 53 pkt.w 3 kwarcie tracac tylko 3 punkty!i teraz pytanie jak sobie poradza ze swietnymi w ataku grekami.
ja osobiscie zastanawiam sie czy nie zagrac na olympiakos do przerwy -3.5 po kursie 1.909
chyba 158,5 powinna być linia a raczej napewno.
|
Do góry
|
|
|
|
#695835 - 16/11/2006 17:26
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/12/2005
|
Witam, dzisiaj trochę pokombinuję #1 Domani (Dynamo Moskwa) over 7,5 |4/10| -napewno stać Dimitrego na rzucenie 8 punktów, po jego osiągnięciach punktowych z ostatnich spotkań możemy zauważyć progresję, za niską/średnią stawkę można to zagrać
#2 Olympiakos/Olympiakos |9/10| -mam nadzieję, że pretendenci do mistrzostwa w tym roku nie zlekceważą rywali z Francji, spodziewam się wygranej w granicach 6-10 punktów, opcja HT/FT po kursie 1,555, jak najbardziej warta uwagi
#3 Shumpert (Climamio Bologna) over 13,5 |7,5/10| -zdecydowałem się na ten tym ponieważ Preston jest w znakomitej formie strzeleckiej, oto jego zdobycze punktowe w ostatnich 3 meczach euroligowych: 16 punktów z Le Mans, 21 punktów z Olympiakosem oraz 16 z Dynamo Moskwa, dzisiejszego wieczoru koszykarze Bolonii podejmują na własnym parkiecie drużynę z Kolonii, dlatego uważam, że Shumpert poprawi swój dorobek punktowy
#4 Sanchez (Unicaja Malaga) over 7,5 |4,5/10| -z całą pewnością Sanchez jest w stanie przeskoczyć tą linię punktową, w tym sezonie gra w kratkę, z Maccabi (3.30- czas gry)i Ciboną rzucil odpowiednio 3 i 5 punktów, lecz zdarzały mu się też lepsze mecze, takie jak z Joventudem (10 punktów). Olimpija nie jest zbyt wymagającą drużyną, więc są duże szanse na przeskoczenie tej lini
#5 Navaro (Barcelona) over 18,5 |8/10| -hehe, master, co tu dużo pisać z Orthez 23, z Treviso 20, z Zalgirisem 31, jeżeli mecz będzie zacięty tym większe prawdopodobieństwo, że Juan Carlos rzuci >18
pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#695837 - 16/11/2006 18:25
|
enthusiast
Meldunek: 19/12/2003
|
Quote:
Quote:
chyba 158,5 powinna być linia a raczej napewno.
no dokladnie:)pardon
|
Do góry
|
|
|
|
#695838 - 16/11/2006 20:18
|
old hand
Meldunek: 09/02/2004
|
ma ktos moze linka do tej euroligi live.....pierwszy raz na to badziewie zagralem i chcialbym pokibicowac
|
Do góry
|
|
|
|
#695839 - 16/11/2006 20:21
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/11/2005
|
Quote:
ma ktos moze linka do tej euroligi live.....pierwszy raz na to badziewie zagralem i chcialbym pokibicowac
www.euroleague.net
|
Do góry
|
|
|
|
#695841 - 20/11/2006 17:27
|
journeyman
Meldunek: 11/04/2005
|
Witam.Nie wiem czy inni mają podobne odczucie jak ja,ale osobiscie wydaje mi się ,że kursy wystawione na Prokom,to taki wczesniejszy prezent na Mikołaja od buków.Otóż gdzie nie patrze to kurs jest ok.2,1,a więc dość promocyjny jak popatrzymy na przeciwnika ,to można go brać w ciemno. I prosze sie nie sugerować tym,że Kolonia wygrała w Bologni,bo nie dość,że Clima grało bez Edneya i Mancinellego,to w dodatku grało koszykówke (lekko mówiąc)szkolną.Ci co oglądali ten mecz,to wiedzą o czym mówie.A Prokom mimo wszystko jest drużyną zaprawioną w Euroligowych w bojach i na pewno nie zagrają takiej kaszany jak Włosi. Kolonia tydzień temu nie zagrała żadnej rewelacji i gdyby na jej miejscu tydzien temu było np.CSKA lub jakiś inny zespół z europejskiego czubu ,to Bologna miała by problem aby rzucić 40 pkt-ów. A na koniec trzeba dodać,ze sopocianie jeśli marzą o TOP 16 to takie druzyny jak ta niemiecka muszą ogrywać.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|