Opcje tematu
#685344 - 09/10/2006 09:53 Język Angielski Metodą Callana
Blancorn Offline
old hand

Meldunek: 26/08/2003
Jak w temacie...czy ktoś z Was kiedyś uczęszczał na takie zajecia, czy warto na cos takiego iść, czy to daje wymierne efekty?

Generalnie wisi mi gramatyka bo to już umiem, chce podszlifować gadane i rozumienie tego co do mnie taki amerykaniec gada bo w tym roku w wakacje to myślałem ze umiem angielski ale 3 miechy w USA pokazaly ze z tego co do mnei amerykancy gadaja ciezko cos wylowic...i chodiz mi wlasnie o umiejetnosc rozumienia tego amerykanskiego belkotu....czy metoda callana to dobre rozwiazanie??

z gory dzieki za opinie:)

Do góry
Bonus: Unibet
#685345 - 09/10/2006 09:57 Re: Język Angielski Metodą Callana
ozzy123 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 02/10/2003
Generalnie odradzam naukę metodą Callana. Zajęcia polegają z grubsza na tym, że powtarzasz jak papuga za nauczycielem. Nie wiem jak w taki sposób można się nauczyć języka.
Ja zrezygnowałem po kilku lekcjach.
Moim zdaniem lepiej pooglądaj sobie filmy bez polskich napisów, mi to dużo więcej dało.

Do góry
#685346 - 09/10/2006 10:02 Re: Język Angielski Metodą Callana
Skull Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 21/04/2004
Czy sa jakies sposoby nauki jezyka np: angielskiego nie ruszajac sie z domu, nie wiem jakies kursy, testy, nauka we wlasnym zakresie, czy raczej sie nie da??

Do góry
#685347 - 09/10/2006 10:30 Re: Język Angielski Metodą Callana
[T]-error Offline
I see dead people

Meldunek: 04/08/2001
Quote:

Czy sa jakies sposoby nauki jezyka np: angielskiego nie ruszajac sie z domu, nie wiem jakies kursy, testy, nauka we wlasnym zakresie, czy raczej sie nie da??

Jak się chce, to wszystko się da
A jak ktoś ma w dupie naukę, to najlepsze kursy mu nie pomogą.
Musisz odpowiedzieć sobie na jedno, zajebiście, ale to zajebiście ważne pytanie. Czy chcesz się uczyć języka angielskiego? A potem zacznij to robić ...

pzdr)

Do góry
#685348 - 09/10/2006 11:58 Re: Język Angielski Metodą Callana
Skull Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 21/04/2004
Chodzi mi glownie o jakies materialy, cos na jakiej podstawie mozna sie uczyc, program wg. ktorego szkolic sie ... toz nie moge rzucic sie odrazu z motyka na ksiezyc. Posiada ktos moze jakies kursy, egzaminy, testy na rozne poziomy?

Do góry
#685349 - 09/10/2006 12:13 Re: Język Angielski Metodą Callana
gnacik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/03/2006
Quote:

Musisz odpowiedzieć sobie na jedno, zajebiście, ale to zajebiście ważne pytanie. Czy chcesz się uczyć języka angielskiego? A potem zacznij to robić ...

dobrym cytatem ujął to terror musisz na prawde chcieć aby nie było w tym ni grama przymusu, bo wkuwając nic sie nie nauczyc, zacznij myslec w języku angielksim, jezeli wykonujesz jakąś czynnośc mów w myslach o niej po angielsku, musisz używac tego języka wszędzie i w rozmaite sposoby wtedy będzie leppiej ..dobry pomysł z ogladaniem filmów po angielsku, ale aby były odrazu angielskie napisy, ja tam robiłem przed maturą, showtime ogladałem 3 razy hehe ale mniej więcej wiedziałem o co chodzi ..albo zarzuć sobie jakiś film który znasz na pamięć, i bez napisów ja tak robiłem z eurotrip ..jeżeli grasz w gry to zainstaluj sobie jakąś RPG dobrą to też coś daje pozdrawiam aha, jeszcze ICQ ..i nawijaj z amerykańcami

Do góry
#685350 - 09/10/2006 12:15 Re: Język Angielski Metodą Callana
yogimacko Offline
old hand

Meldunek: 31/07/2003
Quote:

Chodzi mi glownie o jakies materialy, cos na jakiej podstawie mozna sie uczyc, program wg. ktorego szkolic sie ... toz nie moge rzucic sie odrazu z motyka na ksiezyc. Posiada ktos moze jakies kursy, egzaminy, testy na rozne poziomy?

Profesor Henry - jest na www.torrenty.org

Do góry
#685351 - 09/10/2006 12:40 Re: Język Angielski Metodą Callana
Adammm Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 01/10/2006
Quote:

Quote:

dobrym cytatem ujął to terror musisz na prawde chcieć aby nie było w tym ni grama przymusu, bo wkuwając nic sie nie nauczyc, zacznij myslec w języku angielksim, jezeli wykonujesz jakąś czynnośc mów w myslach o niej po angielsku, musisz używac tego języka wszędzie i w rozmaite sposoby wtedy będzie leppiej ..dobry pomysł z ogladaniem filmów po angielsku, ale aby były odrazu angielskie napisy, ja tam robiłem przed maturą, showtime ogladałem 3 razy hehe ale mniej więcej wiedziałem o co chodzi ..albo zarzuć sobie jakiś film który znasz na pamięć, i bez napisów ja tak robiłem z eurotrip ..jeżeli grasz w gry to zainstaluj sobie jakąś RPG dobrą to też coś daje pozdrawiam aha, jeszcze ICQ ..i nawijaj z amerykańcami

do tego dodam od siebie, jezeli masz opcje wziecia jakiej wymiany czy cos to bierz, poprawia skile i umiejetnosci gadania slangiem. ja tak zrobilem z niemcem, czuje duza poprawe wymowy po zaledwie 2 wymianach. ICQ swietna opcja, poprawia umiejetnosci pisania, ale trzeba dobrze trafic na tego z kim sie gada, ja gadam ze znajomymi z niemiec wiec nie mam tego problemu pozdro

Do góry

Moderator:  Biszop, rafal08