#685345 - 09/10/2006 09:57
Re: Język Angielski Metodą Callana
|
Pooh-Bah
Meldunek: 02/10/2003
|
Generalnie odradzam naukę metodą Callana. Zajęcia polegają z grubsza na tym, że powtarzasz jak papuga za nauczycielem. Nie wiem jak w taki sposób można się nauczyć języka. Ja zrezygnowałem po kilku lekcjach. Moim zdaniem lepiej pooglądaj sobie filmy bez polskich napisów, mi to dużo więcej dało.
|
Do góry
|
|
|
|
#685347 - 09/10/2006 10:30
|
I see dead people
Meldunek: 04/08/2001
|
Quote:
Czy sa jakies sposoby nauki jezyka np: angielskiego nie ruszajac sie z domu, nie wiem jakies kursy, testy, nauka we wlasnym zakresie, czy raczej sie nie da??
Jak się chce, to wszystko się da  A jak ktoś ma w dupie naukę, to najlepsze kursy mu nie pomogą. Musisz odpowiedzieć sobie na jedno, zajebiście, ale to zajebiście ważne pytanie. Czy chcesz się uczyć języka angielskiego? A potem zacznij to robić ...
pzdr)
|
Do góry
|
|
|
|
#685349 - 09/10/2006 12:13
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/03/2006
|
Quote:
Musisz odpowiedzieć sobie na jedno, zajebiście, ale to zajebiście ważne pytanie. Czy chcesz się uczyć języka angielskiego? A potem zacznij to robić ...
dobrym cytatem ujął to terror musisz na prawde chcieć aby nie było w tym ni grama przymusu, bo wkuwając nic sie nie nauczyc, zacznij myslec w języku angielksim, jezeli wykonujesz jakąś czynnośc mów w myslach o niej po angielsku, musisz używac tego języka wszędzie i w rozmaite sposoby wtedy będzie leppiej ..dobry pomysł z ogladaniem filmów po angielsku, ale aby były odrazu angielskie napisy, ja tam robiłem przed maturą, showtime ogladałem 3 razy hehe ale mniej więcej wiedziałem o co chodzi ..albo zarzuć sobie jakiś film który znasz na pamięć, i bez napisów ja tak robiłem z eurotrip ..jeżeli grasz w gry to zainstaluj sobie jakąś RPG dobrą to też coś daje pozdrawiam aha, jeszcze ICQ ..i nawijaj z amerykańcami 
|
Do góry
|
|
|
|
#685350 - 09/10/2006 12:15
|
old hand
Meldunek: 31/07/2003
|
Quote:
Chodzi mi glownie o jakies materialy, cos na jakiej podstawie mozna sie uczyc, program wg. ktorego szkolic sie ... toz nie moge rzucic sie odrazu z motyka na ksiezyc. Posiada ktos moze jakies kursy, egzaminy, testy na rozne poziomy?
Profesor Henry - jest na www.torrenty.org
|
Do góry
|
|
|
|
#685351 - 09/10/2006 12:40
|
Pooh-Bah
Meldunek: 01/10/2006
|
Quote:
Quote:
Musisz odpowiedzieć sobie na jedno, zajebiście, ale to zajebiście ważne pytanie. Czy chcesz się uczyć języka angielskiego? A potem zacznij to robić ...
dobrym cytatem ujął to terror musisz na prawde chcieć aby nie było w tym ni grama przymusu, bo wkuwając nic sie nie nauczyc, zacznij myslec w języku angielksim, jezeli wykonujesz jakąś czynnośc mów w myslach o niej po angielsku, musisz używac tego języka wszędzie i w rozmaite sposoby wtedy będzie leppiej ..dobry pomysł z ogladaniem filmów po angielsku, ale aby były odrazu angielskie napisy, ja tam robiłem przed maturą, showtime ogladałem 3 razy hehe ale mniej więcej wiedziałem o co chodzi ..albo zarzuć sobie jakiś film który znasz na pamięć, i bez napisów ja tak robiłem z eurotrip ..jeżeli grasz w gry to zainstaluj sobie jakąś RPG dobrą to też coś daje pozdrawiam aha, jeszcze ICQ ..i nawijaj z amerykańcami
do tego dodam od siebie, jezeli masz opcje wziecia jakiej wymiany czy cos to bierz, poprawia skile i umiejetnosci gadania slangiem. ja tak zrobilem z niemcem, czuje duza poprawe wymowy po zaledwie 2 wymianach. ICQ swietna opcja, poprawia umiejetnosci pisania, ale trzeba dobrze trafic na tego z kim sie gada, ja gadam ze znajomymi z niemiec wiec nie mam tego problemu pozdro 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|