Opcje tematu
#676169 - 29/09/2006 10:47 Premiership - 7 kolejka (30-2 IX-X)
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
Program siódmej kolejki angielskiej Premiership:

30 września, sobota:
Bolton Wanderers-Liverpool FC godzina 13:45
Charlton Athletic Londyn-Arsenal Londyn godzina 16:00
Chelsea Londyn-Aston Villa Birmingham godzina 16:00
Everton Liverpool-Manchester City godzina 16:00
Sheffield United-Middlesbrough FC godzina 18:15

1 października, niedziela:
West Ham United Londyn-Reading FC godzina 15:00
Blackburn Rovers-Wigan Athletic godzina 16:00
Manchester United-Newcastle United godzina 16:00
Tottenham Hotspur Londyn-Portsmouth FC godzina 17:00

2 października, poniedziałek:
Watford FC-Fulham FC Londyn godzina 21:00

Panie, Panowie nie śpimy tylko typujemy

Do góry
Bonus: Unibet
#676170 - 29/09/2006 11:15 Re: Premiership - 7 kolejka (30-2 IX-X)
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

West Ham United Londyn
VS
Reading FC
Typ: 1

Popularne "Młoty" w tym sezonie Premiership zawodzą na całej lini. Wydawało się, że sprowadzenie takich piłkarzy jak Carlos Tevez czy Javier Mascherano polepszy i tak dobre wyniki West Ham-u. Niestety w tegorocznych rozgrywkach podopieczni Alana Pardew nie radzą sobie dobrze. W lidze zajmują dopiero piętnaste miejsce z bilansem na własnym stadionie (1-1-1). Tylko jedna wygrana w tym sezonie. West Ham było w stanie w premierowej kolejce pokonać słabiutkie Charloton Athletic (3:1). Od tego czasu grają już tylko gorzej. W ostatniej kolejce ligowej przegrali na wyjeździe z Manchesterem City, który przecież do potęg Premiership nie należy. Do tego podopieczni Alana Pardew odpadli z Pucharu UEFA. W dwu meczu lepszy okazało się włoskie Palermo, które zagra w rozgrywkach grupowych. West Ham musi zapomnieć o nie zbyt dobrych wynikach i wziąć się w garść. Zespół, który miał najwiązać walkę o wyższe cele znajduje się na dole ligowej tabeli. Wydaje się, że idealny przeciwnikiem do przełamania się popularnych "Młotów" może być ekipa beniaminka Reading. Podopieczni Steva Coppella w ostatnich kolejkach grają bardzo dobrze. W ostatniej serii spotkań byli w stanie zremisować z Manchesterem United (1:1). Jednak warto zwrócić uwagę, że na wyjeździe Reading wygrał tylko jedno spotkanie. W przedostatniej kolejce byli w stanie pokonać słabiutkiego beniaminka Sheffield United (2:1). W innych spotkaniach wyjazdowych przegrywali. Nie sprostali Aston Villi (1:2) i Wigan Athletic (0:1). Pomimo znakomitej passy w ostatnich trzech kolejkach mogą mieć duże problemy z zdeterminowaną drużyną West Ham United. Popularne "Młoty" muszą zmazać plamę jako pozostawili w Palermo. Tak wysoka porażka (0:3) z popularnymi "Rosanero" musi budzić nie pokój wśród kibiców West Hamu. Myślę, że West Ham wyciągnie odpowiednie wnioski i zagra w końcu dobre zawody zakończone zwycięstwem.

Pozdrawiam

Do góry
#676171 - 29/09/2006 11:38 Re: Premiership - 7 kolejka (30-2 IX-X)
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Charlton Athletic Londyn
VS
Arsenal Londyn
Typ: 2

Dwie stołeczne jedenastki, które znajdują się w różnych częściach ligowej tabeli. Charlton po odejściu jednego z najlepszych trenerów tego klubu - Alana Curbishley-a nie radzi sobie najlepiej w Premiership. Nowy nie doświadczony szkoleniowiec Ian Dowie obiecywał inną grę zespołu w lidze. Trzeba przyznać, że temu szkoleniowcomi się to udało. Charlotn, który co sezon na początku rozgrywek był największym zaskoczeniem ligowej stawki jest w tegorocznym sezonie "czerwoną latarnią" ligi. Popularni "The Addicks" grają bardzo źle. Wygrali w lidze tylko jedno spotkanie. Na The Valley byli w stanie pokonać Bolton (2:0). W innych meczach przegrywali. W sumie ponieśli już na starcie tego sezonu pięć porażek. W tym trzy porażki mieli pod rząd. Nawet nie byli w stanie na The Valley powstrzymać Portsmouth z, którym zawsze sobie dobrze radzili na własnym boisku. Sytuacja tego klubu jest nie do pozazdroszczenia. Trener Ian Dowie liczy na powrót lewoskrzydłowego - Andy Reida. Jednak powrót jednego zawodnika do składu nie odmieni nagle słabo grającej ekipy Charltonu. W zupełnie inncyh nastrojach znajduje się Arsenal Londyn. Popualrni "Kanonierzy" na początku sezonu nie rozpieszczali swoimi wynikami kibiców. Jednak nie oczekiwanie przełom przyszedł w meczu szlagierowym z Manchesterem United. Pokonanie opdwiecznego rywala (1:0). Dało nie samowitą pewność siebie dla piłkarzy Arsena Wengera. Od tego spotkania Arsenal jest niepokonany. W ostatniej kolejce Premiership pokonali na Emirates Stadium beniaminka Sheffield United (3:0). Do tego w Lidze Mistrzów Arsenal pokonał na wyjeździe Hamburger SV (2:1) i na Emirates Stadium FC Porto (2:0). Tak jak widzimy podopieczni Arsena Wengera są w bardzo dobrej formie. W zeszłym sezonie Arsenal na The Valley pokonało Charlton (1:0) po golu Reyesa. Myślę, że podobnego wyniku możemy się spodziewać i w sobotnie konforntacji. Każdy inny wynik niż wygrana Arsenalu będzie dla mnie dużą niespodzianką.

Pozdrawiam

Do góry
#676172 - 29/09/2006 18:17 Re: Premiership - 7 kolejka (30-2 IX-X)
kris23 Offline
stranger

Meldunek: 29/09/2006
Jak dla mnie typ na jutro to Arsenal!!
Po wygranym meczu z MU widac ze sa w gazie i raczej powinni pokonac Charlton ktory ostatnio kiepsko sie spisuje

Do góry
#676173 - 30/09/2006 07:25 Re: Premiership - 7 kolejka (30-2 IX-X)
punisher Offline
enthusiast

Meldunek: 11/05/2006
a co myślicie o chelsea?

Do góry
#676174 - 30/09/2006 07:37 Re: Premiership - 7 kolejka (30-2 IX-X)
parker23 Offline
member

Meldunek: 01/08/2006
zgadzam sie z przedmowcami dzisiejszym typem dnia z Premiership jak dla mnie jest charlton-arsenal 2:)

Do góry
#676175 - 30/09/2006 08:11 Re: Premiership - 7 kolejka (30-2 IX-X)
czuczu1910 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/12/2005
Witam
Co do chelsea to raczej bym uwazal to bedzie raczej masowka a wiec moze sie skonczyc ciezko juz w tym sezonie urywali pkt arsenalowi a wiec dlaczego nie chelsea AV w tym sezonienie jest taka slaba wdobrej formie maja napastnikow angela i moora a wiec moga powalczyc o jakis remisik
Ja predzej skusilbym sie na granie na liverpool widac ze odzyskuja wigor i polot w grze i wyniki od razu lepsze jeszcze troche szwankuje obona moze to nie jest ten typz cyklu "pewniakow" ale kurs ponad 2 jest zachecajacy
pozdrawiam

Do góry
#676176 - 30/09/2006 09:15 Re: Premiership - 7 kolejka (30-2 IX-X)
chopinos Offline
veteran

Meldunek: 02/02/2004
Bolton - FC Liverpool under 2.5 ~1,65
IMO jeszcze nie pora na progresje. Bolton jeszcze nie stracil w tym sezonie gola na wlasnym stadionie. We wszystkich dotychczasowych meczas w tym seoznie w Premier zawsze padal under 2.5 Boltonu. W ofensywie nie zachwycaja. Z Liverpoolem z tego co pamietam dawno u siebie nie przegrali. Bodajze od 6 godzin nie stracili bramki u siebie. FC Lierpool ostatnio troche sie rozkrecil i duzo strzela ale mysle ze na wyjezdzie takiej druzynie, dobrze grajacej w defensywie jak Bolton napruja max 2 bramki. Liverpool sam posiada dobra obrone. Skaldow przypuszczalnych nie mam tymbardziej LFC w ktorym Benitez stosuje system rotacji i od 85 meczy LFC gra w innym skaldzie. W napadzie pewnie Crouch ale z kim to nie wiem. Mozna by sie tez pokusic o X.

Do góry
#676177 - 30/09/2006 09:32 Re: Premiership - 7 kolejka (30-2 IX-X)
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004

Do góry
#676178 - 30/09/2006 09:46 Re: Premiership - 7 kolejka (30-2 IX-X)
chopinos Offline
veteran

Meldunek: 02/02/2004
Everton - Man City 1 ~1,8
Zastanawiam sie nad tym typem. Everton w tym sezonie gra lepiej niz sie spodziewalem, co prawda ostanio 2 remisy zanotowali z Newcastle na wyjezdzie 1-1 (IMO nieslusznie uznany gol dla Newcastle) i z Wigan 2-2 u siebie ale mysle ze z City powinni sobie poradzic. Man City pokonalo ostatnio WHU u siebie 2-0 ale nie jest to jakies wielki osiagniecie. Z ostanich 12 wyjazdowych meczy 11 przegranych City. W tym sezonie wszystkie wyjazdowe(3) w plecy.

Do góry
#676179 - 30/09/2006 10:02 Re: Premiership - 7 kolejka (30-2 IX-X)
orpgad Offline
veteran

Meldunek: 23/12/2005
Sheff Utd v Middlesbrough
Kusi mnie dzisiaj ten meczyk. Middlesbrough nie gra najgorzej, lecz nie zdobywa punktów. Wydaje mi się, że największyn ich problemem jest niewykorzystywanie dobrych sytuacji.Największą nieskuteczność prezentuje Yakubu, który zmarnował już w sezonie wiele "setek".
Uważam jednak, że dziś drużyna z Riverside Stadium powinna zgarnąć całą pulę po raz drugi w sezonie. Do drużyny powracają Downing, który na pewno stworzy kilka grożnych sytuacji pod bramką gości, oraz Boateng, kapitan i znakomity defensywny pomocnik.
Tymczasem Sheffield nie zachwyca. Znajduje się na ostatnim miejscu w tabeli i jeśli nie poprawi znacząco gry to pozostanie tam do końca sezonu.
Składy:
Sheff Utd (from): Kenny, Bennett, Bromby, Unsworth, Davis, Morgan, Short, Sommeil, Armstrong, Leigertwood, Kozluk, Jagielka, Ifill, Gillespie, A Quinn, Hulse, Akinbiyi, Nade, Kazim-Richards, Kabba, Webber, Montgomery.

Middlesbrough (from): Schwarzer, Davies, Taylor, Woodgate, Pogatetz, Boateng, Rochemback, Parnaby, Downing, Viduka, Yakubu, Turnbull, Bates, Morrison, Mendieta, Euell, Maccarone.

Mój typ: Zagram 2 za jakieś 2.55, polecam również AH(0) za 1.8
Powodzenia

Do góry
#676180 - 30/09/2006 16:17 Re: Premiership - 7 kolejka (30-2 IX-X)
kris23 Offline
stranger

Meldunek: 29/09/2006
Yeee Charlton - Arsenal 1:2 brawo!!
idzie jak po masle

Do góry
#676181 - 30/09/2006 20:16 Re: Premiership - 7 kolejka (30-2 IX-X)
tokara_lodz Offline
addict

Meldunek: 07/09/2006
bioe pod lupe dwa mecze man odpuszca kurs badziewny
totenham-portmauth mysle ze toten powinien wygrac ostatnio spoa ilosc graczy odpoczywala w meczu uefa toten slabo zaczol sezon w przeciwienstwie do rywali ale mecz bardzo wazny dla nich i powinien byc zwycieski

west ham-reading dwa potezne wzmocnienia mlotow wiadomo o kim mowa ale ja mysle ze ci gracze to nie zawodnicy na lige angielska ale wloska lub hiszpanska mloty strasznie slabo graja wiec najwyzszy czas na przelamanie i ich zwyciestwo

Do góry
#676182 - 01/10/2006 06:15 Re: Premiership - 7 kolejka (30-2 IX-X)
Barteus Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/04/2003
jakie typki na niedziele?
mysle nad takim kombosem

do PP Cie zapraszam ;-)

--
pzdr.bcn1899 *som i serem*

Edited by bcn1899 (01/10/2006 09:59)

Do góry
#676183 - 01/10/2006 10:42 Re: Premiership - 7 kolejka (30-2 IX-X)
Szczypior Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/07/2005
Wydaje mi się że dziś ciekawym picksem jest over w spotkaniu man utd - newcastle, gospodarze zapewne będą chcieli dziś zwyciężyć, spotkanie będzie raczej "otwarte" z dużą ilością bramek, liczę że sroki strzelą bramkę, wiec tym bardziej skłania mnie do własnie takiego rozstrzygnięcia. Obie drużyny w ostanich spotkaniach ligowych underowo, do tego manchester w ostatnich 2 spotkaniach bez kompletu punktów, zwycięstwo po kursie 1.35 nie ma sensu grać W gb 1.8 na dużą ilość bramek warto próbować.

Do góry
#676184 - 01/10/2006 11:17 Re: Premiership - 7 kolejka (30-2 IX-X)
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Watford FC
VS
Fulham FC Londyn
Typ: 1

Ostatnim spotkaniem zamykającym siódmą już kolejki angielskiej Premiership będzie konfrontacja między beniaminkiem Watfordem a Fulham. Podopieczni Adriana Boothroyda co prawda jeszcze w tym sezonie nie wygrali, ale od początku tego sezonu brakuje im poprostu szczęścia, choć zawsze się mówi, że szczęście wsprzyja lepszym. Jednak Watford gra naprawdę fajną piłkę a młody menadżer pokazał, że na swoim rzemiośle się zna. Najlepiej o tym świadczy awans ekipy Watfordu do Premiership. Mało kto się tego spodziewał. Moim zdaniem ekipa Watfordu będzie bardzo groźna na swoim obiekcie Vicarage Road. Tutaj potrafią zagrać naprawdę dobre zawody bardzo podobał mi się ich mecz z Manchesterem United. Co prawda przegrali tamtą konfrontację (1:2), ale Alex Ferguson stracił sporo nerwów bo do końca Watford walczył o remis. Dobrym prognostykiem przed tym meczem będzie na pewno fakt, że w ostatniej kolejce Premiership Watford zremisował na wyjeździe z Wigan (1:1). Do tego warto zauważyć, że Fulham przyjeżdża na Vicarage Road bardzo osłabione. Zabraknie w składzie Crisa Colemana Mark Pembridge, Luis Boa Morte, Jimmy Bullard, Ahmad Elrich, Simon Elliott i Philippe Christanval są to bardzo duże osłabienia. Czasem jak widzimy tyle osłabień w zespole to bierzemy je z przymrużeniem oka. W tym wypadku osłabienia są na tyle poważne, że Fulham będzie miało ogromne problemy z wywiezieniem punktów z Vicarage Road.
Faworytem tego spotkania jest Watford, który w końcu powinnien wygrać. Podopieczni Adriana Boothroyda grają naprawdę dobrze i są dość nie docenianą ekipą w rozgrywkach angielskiej Premiership. Do tego goście przyjeżdżają poważnie osłabieni. Warto zagrać na zwycięstwo Watford. Zwłaszcza, że bukmacherzy dają na 2,3 kurs na takie rozstrzygnięcie. Jednak grajcie małą stawką.

Pozdrawiam

Do góry
#676185 - 02/10/2006 11:33 Re: Premiership - 7 kolejka (30-2 IX-X)
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
Ja nie wiem, czy Watford można uznać za faworyta
Nie przekonuje mnie też uzasadnienie, że w końcu powinien wygrać, bo moim zdaniem, skoro drużyna nie wygrała w 6 meczach, to bardziej prawdopodobne jest, że nie wygra i w siódmym ( niż to, że teraz akurat wygra )
Ja tą metodę stosuje od dawna i takie mecze odpuszczam albo gram gram w przeciwną stronę ( w zależnosci od przeciwnika )
Lepiej grać, jak drużyna się przełamie.
Moim zdaniem ten mecz lepiej jest odpuścić niz grać na Fulham z uwagi na osłabienie gości
Takie granie "na hienę" - jak ktos to fajnie określił - też jest złudne, bo zmiennicy chcą sie pokazać i brak kilku graczy z podstawowego składu wcale nie musi oznaczać, ze drużyna jest słabsza
Moim zdaniem no bet, tym bardziej, że Watford strzelił dotychczas tylko 4 bramki, a u siebie 2

Do góry

Moderator:  Akhu, Biszop