Strona 4 z 4 < 1 2 3 4
Opcje tematu
#667288 - 21/09/2006 15:49 Re: Puchar Polski, 1/16 finału
buster Offline
addict

Meldunek: 16/08/2005
http://video.google.pl/videoplay?docid=-8615666005134045175

skrót z meczu Stal-Legia

druga bramka dla Stali b. ładna

niezły był tekst kibiców z Warszawy "jak przegracie wpi... macie"

Do góry
Bonus: Unibet
#667289 - 26/09/2006 10:16 Re: Puchar Polski, 1/16 finału
kamasss Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/08/2004

Dzisiaj mecz Znicz Pruszków - Groclin Grodzisk.

Lider 3 ligi, otwierają nową trybunę, ładna pogoda i wkońcu wstęp za darmo na mecz (takie małe święto w miasteczku). Wszystko wskazuje na to, że Znicz powalczy... Wiemy, że przepaść między drugą, a pierwszą ligą jest ogromna... Jeszcze większa jest między trzecią, a pierwszą. I jeżeli piłkarze Groclinu będą grali na 100% bez żadnego odpuszczania spokojnie powinni wygrać ten mecz. Przykład Legii, że można odpaść jest nie na miejscu, Stal miała dwie akcje i dwie bramki, Legia cały czas cisnęła, brakowało w tym dniu szczęścia. Oczywiście tutaj może być podobny scenariusz, piłkarze ze Znicza będą grali na 200% będą walczyć... na stadion przyjdzie mnóstwo ludzi. Ostatni mecz Znicza to szczęśliwa wygrana 1-0 na własnym boisku. Groclin remis z ŁKS na wyjeździe co oznacza, że drużyna gra dobrze, mecz był wyrówanany.

Jeżeli wszystko potoczy się jak należy, Groclin wygra spokojnie 3-1 i awansuje dalej, a wątpie, żeby odpuszczał, bo przy takiej pozycji w lidze puchar jest ważny.
Jednak przy tych wszystkich imprezach, które mają miejsce dzisiaj w Pruszkowie raczej NO BET.

Mecz o 15:30. Chyba warto go spobie odpuścić. Jednak ja nie mogłem tego zrobić 1,5 na Groclin mnie zadowala i wierzę, że dzisiaj spokojnie wygrają. Przepaść między ligami jest bardzo duża, dlatego muszę to postawić. Jeżeli będzie niespodzianka trudno. Oczywiście jeżeli ktoś się decyduje nie szalejcie ze stawkami

Do góry
#667290 - 26/09/2006 10:32 Re: Puchar Polski, 1/16 finału
tomo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/12/2004
Rzeczywiście szykuje się bardzo ciekawe spotkanie. Dla drużyny Znicza będzie to najważniejszy mecz w historii klubu (porównywalny był jedynie baraż o 2 lige z Ruchem Chorzów [2:4 w domu, 2:0 na wyjeździe]) i absolutnie wszystko w drużynie podporządkowane jest temu spotkaniu.
Ostatnie wymęczone zwycięstwo z Paradyżem (1:0 po bramce w ostatniej akcji meczu) to właśnie efekt położenia głównego nacisku na mecz dzisiejszy - poza tym w rozgrywkach 3 ligi Znicz radzi sobie bardzo dobrze.
Przed meczem uroczystość otwarcia nowej trybuny krytej trybuny (może niewielka ale bardzo ładnie się prezentuje), na spotkanie przybędą wszyscy miejscowi notable, a za awans czeka piłkarzy Znicza nagroda finansowa.
W Pruszkowie wreszcie znalazły się pieniądze na futbol (ehh żeby jeszcze odnalazły się te na basket), czego efektem jest ściągnięcie przed sezonem niezłych zawodników i dobrego szkoleniowca w osobie Andrzeja Blachy, a to wszystko w dalszej kolejności przekłada się na taką a nie inna grę i dobre wyniki zespołu.

Faworytem dzisiejszego spotkania jesst oczywiście Groclin, a zaproponowany kurs @1.50 jak na starcie 3 ligi z OE wydaje się być wysoki, ale w obliczu bardzo dobrej atmosfery wokół futbolu, jaka zapanowała w Pruszkowie, ja ten mecz zdecydowanie odpuszczam i sam się wybieram by obejrzeć to widowisko podobnie jak kilka tysięcy osób, które zostaną na mecz wpuszczone za darmo.

Bardzo mocno wierzę w możliwość niespodzianki, choć zdecydowany faworytem jest dzisiaj Groclin i zwycięstwo gości absolutnie mnie nie zadziwi.

Do góry
#667291 - 26/09/2006 16:48 Re: Puchar Polski, 1/16 finału
tomo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/12/2004
Wróciłem...

Szkoda tego wyniku... szkoda bo mógł i powinien być zupełnie inny...

Ale do rzeczy...

Przez pełne 90 minut spotkania Znicz grał z Groclinem jak równy z równym. Widac było różnicę w umiejętnościach technicznych obu drużyn ale Pruszkowianie wiele tych braków nadrabiali olbrzymią walecznością.
Pierwsza połowa spotkania to przewaga gospodarzy - 3 razy bardzo poważnie zagotowało się w tym czsie pod bramką Ptaka:
- najpierw zupełnie przypadkowe szansa dla Znicza i wyjście 1/1 z bramkarzem po odbiciu się piłki od sędziego Siejewicza
- potem rzut wolny z odległości ok. 25 metrów - bardzo precyzyjny strzał w lewy róg bramki Ptaka ale bramkarz końcami palców wybija piłkę na rzut rożny
- na koniec strzał Radka Majewskiego z dystansu tuż nad poprzeczką.
Groclin w tym czasie chyba tylko raz zagroził gospodarzom, ale na wysokości zadania stanął Pazdan.

Druga połowa była już bardziej wyrównanym widowiskiem, do głosu zaczął dochodzić Grodzisk i na tle co raz bardziej opadajacego z sił Znicza stwarzał sobie kolejne sytuacje bramkowe.
Pierwszy gol dla Groclinu to celna główka "kogoś tam" po dośrodkowaniu z rożnego - tutaj były bardzo ostre protesty bramkarza znicza i jego kolegów gdyż w zgodnej opinii zdecydowanej większości osób na stadionie był ewidentny faul bna bramkarzu.
Wyrównianie przyszło niespełna 5 minut później - gola z rzutu karnego strzelił Paweł Tomczyk. Po faulu sędzia puścił grę stosując przywilej korzyści, po chwili poszedł strzał zawodnika Znicza, po czym po obronie go przez bramkarza sędzia gwizdnął i poszedł na 2-3 minutową (dosłownie) naradę z liniowym. Ostateczna decyzja - wapno! Pewnym strzelcem bramki Paweł Tomczyk.
Dalsza część meczu to tak sinusoida - najpierw ok. 10 minut w których znic zkompletnie nie istniał, potem role się odwróciły, i tak już do końca.
W pewnym momencie liniowy pokazuje, że doliczone zostaną do meczu 2 minuty. W tym momencie zegar stadionowy wskazuje 89 minutę. Mijają kolejne minuty - Znicz praktycznie nie opuszcza pola karnego rywali. W tym czasie poszły 2 rożne i chyba ze 2 auty na wysokości pola karnego gości. Ja sam osobiście w tym czasie chyba ze 2 razy potarzałem "no to koniec meczu" bo czas płynął i płynął.
Kiedy sędzia miał już w dziobie gwizdek poszła kontra lewą stroną, z piłką kilkadziesiąt metrów przejechał Sikora, wystawił ją na odległość ok. 10 metrów do nieobstawionego Nowackiego, a ten pewnym strzałem w prawy róg zdobył gola.
Chwilę później rozległ się końcowy gwizdek...

Groclin odniósł bardzo szczęśliwe zwycięstwo gdyż zdecydowanie najsprawiedliwszym wynikiem byłby remis.

Do góry
#667292 - 26/09/2006 19:09 Re: Puchar Polski, 1/16 finału
skottie Offline
veteran

Meldunek: 28/09/2001
Piękna relacja Tomo. Z całej tej opowieści zwróciłem uwagę na Pawła Tomczyka. To kolega, z którym kiedyś kopałem piłkę w młodzikach w klubie i na podwórku w moim rodzinnym mieście. Szkoda, że nie dali mu większej szansy na pogranie w Polonii. Jak mu się tam Tomo wiedzie w Zniczu?

Do góry
Strona 4 z 4 < 1 2 3 4

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro