Strona 2 z 3 < 1 2 3 >
Opcje tematu
#664997 - 01/10/2006 20:29 Re: Demo Fify 2007 !!!!
Adammm Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 01/10/2006
Ty no powiem Ci tak:

mozna ALE skoro fifa nie prezentuje ZADNEGO poziomu, to po co w nia grac?

Realny gameplay w pesie jest nie do przebicia. do tego superpatch z proevo i macie 200 stadionow, pilek, mordy wszystkich zawodnikow, przyspiewy, buty, stroje itp. o czym w fifie mozna sobie pomarzyc

serio, jak ktos chce spatchowac pesa to superpatch jest najlepszy!

[swojego czasu gralem na powerpatchu ale superpatch go przebija i to zdecydowanie]

Do góry
Bonus: Unibet
#664998 - 01/10/2006 20:36 Re: Demo Fify 2007 !!!!
GBocian Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 29/02/2004
Quote:

Quote:

Ludzie jak mozecie grac w fife, przeciez pesa nie przebije absolutnie nic

To w obie juz nie mozna?

Rozumiem, że niektórzy grają w FIFE bo nie widzieli PESa, ale żeby ktoś gra w FIFĘ znając PESa to już lekka przesada :-) Dla PESa zmieniłem kompa. PES zabrał z mojego życia dobrych kilka chwil. Nie żałuję :-)

Do góry
#664999 - 01/10/2006 20:39 Re: Demo Fify 2007 !!!!
Kylo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/09/2005
Quote:

Quote:

Quote:

Ludzie jak mozecie grac w fife, przeciez pesa nie przebije absolutnie nic

To w obie juz nie mozna?

Rozumiem, że niektórzy grają w FIFE bo nie widzieli PESa, ale żeby ktoś gra w FIFĘ znając PESa to już lekka przesada :-) Dla PESa zmieniłem kompa. PES zabrał z mojego życia dobrych kilka chwil. Nie żałuję :-)

Normalnie gram w PES-a prosta sprawa, ale odskocznia od niego niekiedy jest fajna, mimo wielu wad(fify)

Do góry
#665000 - 01/10/2006 21:23 Re: Demo Fify 2007 !!!!
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
ahh nie ma to jak zatwardziali fanatycy (w tym wypadku PES). Nie mogą zrozumieć, że ktoś może lubić coś innego niż oni...

Gusta i guściki Panowie...

Do góry
#665001 - 02/10/2006 11:56 Re: Demo Fify 2007 !!!!
Adammm Offline
Pooh-Bah

Quote:

ahh nie ma to jak zatwardziali fanatycy (w tym wypadku PES). Nie mogą zrozumieć, że ktoś może lubić coś innego niż oni...

Gusta i guściki Panowie...

a grales w pesa? skoro tak mowisz, to nie sadze

Do góry
#665002 - 02/10/2006 12:15 Re: Demo Fify 2007 !!!!
Lord_Viader Offline
veteran

Meldunek: 09/07/2003
No i nie przegada Na kazdym jednym forum, gdy pojawia sie temat o Fifie, polowa postow dotyczy wyzszosci PES.

A odpowiadajac na powyzsze pytanie - ja gralem. PES 3 i 4 podobaly mi sie bardzo, dlatego nie gralem prawie wcale w Fife 2004 i 2005. Gdy wyszla Fifa 06 i PES 5 przeszedlem na strone Fify, mialem dwa powody: slaba na poczatku karte graficzna, a potem (gdy karte wymienilem) szybkosc gry. Fifa jest szybsza, da sie ustawic predkosc gry, w PESie takiej opcji nie ma i gra jest mniej dynamiczna. W PESa 5 tez oczywiscie gram, zeby nie stracic kontaktu z gra. A nuz PES 6 powali mnie na kolana i znow bedzie moim faworytem? Bardzo mozliwe...

Pozdrawiam!

Do góry
#665003 - 02/10/2006 12:29 Re: Demo Fify 2007 !!!!
Adammm Offline
Pooh-Bah

jezeli szybkosc gry zastepuje Ci realizm to RISPEKT

mimo ze nie lubie skosniakow, to szacun dla Konami za ta gre. Gameplay pesa niszczy fife, a brak schematow w Pesie pokazuje, ze da sie zrobic dobra gre, ktora moze byc co roku ulepszana a nie jak w wypadku fify, wychodzi taka sama tylko ze zmienionymi skladami.

Do góry
#665004 - 02/10/2006 13:15 Re: Demo Fify 2007 !!!!
Bzyku Offline
Blade Runner

grałem w różne dema PES-a i jakoś mnie szczególnie nie powaliło na kolana.

Denerwuje mnie tylko to, że nie można sobie w spokoju wymienić paru uwag na temat gry, bo zaraz pojawia się chmara agitatorów PES-a (nie mylić z PIS-em) i przekonuje że kto gra w PESa jest cool, a reszta to dziady...

Do góry
#665005 - 02/10/2006 13:24 Re: Demo Fify 2007 !!!!
Adammm Offline
Pooh-Bah

Quote:

grałem w różne dema PES-a i jakoś mnie szczególnie nie powaliło na kolana.

Denerwuje mnie tylko to, że nie można sobie w spokoju wymienić paru uwag na temat gry, bo zaraz pojawia się chmara agitatorów PES-a (nie mylić z PIS-em) i przekonuje że kto gra w PESa jest cool, a reszta to dziady...

demo.. ehhh, ja tylko probuje wam powiedziec, ze pes jest zdecydowanie lepszy od fify i jezeli bys w niego zagral to gwarantuje ze odrzucisz fife.

pis

Do góry
#665006 - 02/10/2006 13:39 Re: Demo Fify 2007 !!!!
Lord_Viader Offline
veteran

Meldunek: 09/07/2003
No ale ja qrna wiem, ze realizm w PESie jest lepszy niz w Fifie, PES jest bardziej wymagajacy i wogole... Ale wole grac w Fife i to wszystko...
Dobra, juz wiecej sie nie wypowiadam na temat "PES vs Fifa". Wypowiem sie na temat Fify 2007, kiedy juz w nia pogram i na temat PESa 6 (jak wyzej)...

Do góry
#665007 - 02/10/2006 14:13 Re: Demo Fify 2007 !!!!
obses Offline
member

Meldunek: 16/08/2004
ja nie wiem, konami i PES robia jakies pranie mozgu graczą, nie ma drugiej takiej gry gdzie jej fani byliby tak agresywni-wystrczy powiedziec fifa i zaraz wyskakuje ktos ze jestescie po*ani ze w to gracie, tylko PES sie liczy itp. Zagralem w PESa4 moze z 15 meczy z kumplem po sieci. I co? I mnie znudził, ciągły sie te mecze niemiłosiernie,wolno i nudno było-a fifa to poprostu fajna rypanka, przegrywam, a po chwili juz prowadze. Poza tym ten 'realizm i brak schematów' ? W tych 15 meczach 90% rzutów roznych konczyło mi sie tak samo:główka drogby lobem nad bramkom, zawsze w identyczny sposób. Nie wiem, pewnie nie umiałem w to grac ale to własnie jest dla mnie SCHEMAT. Realizm? Bramkarz zawsze wie czy piłka leci w bramke czy nie, milimetry obok słupka - juz nie reaguje, podanie do tyłu prawie zawsze piętkom to chyba nie tak wygląda w realu? Wiec naprawde BEZ PRZESADY z tym PESEM bo juz mnie to drażni. Adammm wyluzuj, lubisz tą grę: spoko, nie ma problemu ale juz nie nawracaj nas, albo załóz sobie temat o PESie i tam wygłaszaj takie opinie.

Ponawiam pytanie: moze jakis meczyk w sieci w 07?

Do góry
#665008 - 02/10/2006 14:20 Re: Demo Fify 2007 !!!!
Adammm Offline
Pooh-Bah

grales w pesa 5? grales z tego co przeczytalem w pesa 4 a jednak piatka sie duzo rozni. Widocznie naprawde nie umiesz w to grac

Do góry
#665009 - 02/10/2006 14:40 Re: Demo Fify 2007 !!!!
Bzyku Offline
Blade Runner

chyba trzeba będzie z kimś pogadać, żeby za każdą wzmiankę o PES w tym temacie przysługiwał ban

Do góry
#665010 - 02/10/2006 15:25 Re: Demo Fify 2007 !!!!
obses Offline
member

Quote:

grales w pesa 5? grales z tego co przeczytalem w pesa 4 a jednak piatka sie duzo rozni. Widocznie naprawde nie umiesz w to grac

co do 5tki to na oficjalnym forum PESa pojawiły sie komentarze ze 5tka jest gorsza od 4ki. Osobiscie tylko 2 mecze rozegrałem i wnerwiło mnie że co 10 sekund był faul. Kompletnie psuło to przyjemność gry.

Do góry
#665011 - 02/10/2006 16:48 Re: Demo Fify 2007 !!!!
Mr.Eco Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/12/2005
kto wie kiedy bedzie pro REVOLUTION (ponoc tak ma sie nazywac nowa wersja soccer 6 ? :>

ja z kumplem juz spredzilem tyle chwil przed pes 4 i pes 5 ...ech ale to jest cudowna gra

Do góry
#665012 - 02/10/2006 19:45 Re: Demo Fify 2007 !!!!
Adammm Offline
Pooh-Bah

Pes6 ma wyjsc 26 pazdziernika trzeba bedize chwile poczekac na dodatki z proevo lub issonline i gry nie przebije nic

dobra, juz nie chce mi sie nawet wypowiadac na temat pesa, jak sie nie umie grac to faule sa czesto. pozdro !

Do góry
#665013 - 02/10/2006 20:20 Re: Demo Fify 2007 !!!!
GBocian Offline
Pooh-Bah

Quote:

ja nie wiem, konami i PES robia jakies pranie mozgu graczą, nie ma drugiej takiej gry gdzie jej fani byliby tak agresywni-wystrczy powiedziec fifa i zaraz wyskakuje ktos ze jestescie po*ani ze w to gracie, tylko PES sie liczy itp. Zagralem w PESa4 moze z 15 meczy z kumplem po sieci. I co? I mnie znudził, ciągły sie te mecze niemiłosiernie,wolno i nudno było-a fifa to poprostu fajna rypanka, przegrywam, a po chwili juz prowadze. Poza tym ten 'realizm i brak schematów' ? W tych 15 meczach 90% rzutów roznych konczyło mi sie tak samo:główka drogby lobem nad bramkom, zawsze w identyczny sposób. Nie wiem, pewnie nie umiałem w to grac ale to własnie jest dla mnie SCHEMAT. Realizm? Bramkarz zawsze wie czy piłka leci w bramke czy nie, milimetry obok słupka - juz nie reaguje, podanie do tyłu prawie zawsze piętkom to chyba nie tak wygląda w realu? Wiec naprawde BEZ PRZESADY z tym PESEM bo juz mnie to drażni. Adammm wyluzuj, lubisz tą grę: spoko, nie ma problemu ale juz nie nawracaj nas, albo załóz sobie temat o PESie i tam wygłaszaj takie opinie.

Mała konterka na podstawie 10 minut grania w FIFĘ... Jeśli traktujesz FIFĘ jako grę zręcznościową to ok, równie dobrze możesz popykać w arkanoida

Główka i lobem nad bramką? A i owszem jeśli korzystasz ze schametów z FIFY (im więcej razy walniesz w klawiaturę tym większa szansa że wygrasz główkę. W PESie można nacisnąć raz a dobrze :-)

Dalej - bramkarze. A i owszem również narzekałem na bramkarzy w PESie, bo na pewno można ich jeszcze poprawić, ale ci stworzeni przez EA Sports są ciągle daleko za nimi. Większośc strzałów wybijanych "końcówkami palców"?! (polski komentarz Szpakowskiego). Nie, dziękuję.

"Załóż sobie temat o PESie" - a ten to niby o czym jest? Przeszkadzają Ci porówniania z FIFĄ? W sumie przy okazji, bo takich stricte porównań w tym temacie jak na lekarstwo.

Do niedawna sądziłem, że spośród dziesięciu osób wybierających między PESem i FIFĄ jedenaście wybierze ten pierwszy tytuł. Jak widać się myliłem. Są gusta i guściki. Czekam na wypowiedzi obrońców FIFY.

Do góry
#665014 - 02/10/2006 20:36 Re: Demo Fify 2007 !!!!
bolo_lacznik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/12/2004
Quote:

Do niedawna sądziłem, że spośród dziesięciu osób wybierających między PESem i FIFĄ jedenaście wybierze ten pierwszy tytuł. Jak widać się myliłem. Są gusta i guściki. Czekam na wypowiedzi obrońców FIFY

Obronca to moze za duzo powiedziane ale mialem taka sytuacje :
wyjazd , działka , wieczorem male "co nie co" (zreszta z jednym z forumowiczow ) i pleyak .
Uwierz mi ze wolalem wziac fifke (licencja i zdecydowanie bardziej arkadowa) ale niestety nie bylo w wypozyczalni (z moich PES i FIFA dzieci mialy fajna zabawe) wiec poszedl PES 06 a szkoda bo na imprezke gdzie dwie osoby rzadko grywaja to jednak fifka jest fajniejsza )
ps. oczywiscie jak kiedys miałem wspomniane 2 tytuly to gralem tylko w PES'a )

Do góry
#665015 - 03/10/2006 18:28 Re: Demo Fify 2007 !!!!
obses Offline
member

Quote:

Quote:

Mała konterka na podstawie 10 minut grania w FIFĘ... Jeśli traktujesz FIFĘ jako grę zręcznościową to ok, równie dobrze możesz popykać w arkanoida

Główka i lobem nad bramką? A i owszem jeśli korzystasz ze schametów z FIFY (im więcej razy walniesz w klawiaturę tym większa szansa że wygrasz główkę. W PESie można nacisnąć raz a dobrze :-)

Dalej - bramkarze. A i owszem również narzekałem na bramkarzy w PESie, bo na pewno można ich jeszcze poprawić, ale ci stworzeni przez EA Sports są ciągle daleko za nimi. Większośc strzałów wybijanych "końcówkami palców"?! (polski komentarz Szpakowskiego). Nie, dziękuję.

"Załóż sobie temat o PESie" - a ten to niby o czym jest? Przeszkadzają Ci porówniania z FIFĄ? W sumie przy okazji, bo takich stricte porównań w tym temacie jak na lekarstwo.

Do niedawna sądziłem, że spośród dziesięciu osób wybierających między PESem i FIFĄ jedenaście wybierze ten pierwszy tytuł. Jak widać się myliłem. Są gusta i guściki. Czekam na wypowiedzi obrońców FIFY.

No i znowu porównywanie. Po co? Co mnie to interesuje? Mówie tylko że nie mozna spokojnie grac w fife bo zaraz sie znajduja osoby ktore na siłe chca udowodnic wyzszosc PESa. Fifa ma mnostwo bugów: chociazby w najnowszej strzaly z dystansu wchodza w bramke jak w masło, zdecydowanie za łatwo, ale co z tego? Fajnie sie gra i jak z kumplem konczymy mecz wynikiem 5:4 cieszymy sie jak dzieci bo byla zacieta koncówka i chyba oto w tym chodzi-zeby bylo fajnie. A wytykam błedy PESa4 bo drazni mnie wysłuchiwanie opinii o najzajebisciej realnej grze swiata, podczas uwadze 'ekspertów' uciekaja takie proste rzeczy jak w/w.

Do góry
#665016 - 04/10/2006 08:27 Re: Demo Fify 2007 !!!!
GBocian Offline
Pooh-Bah

Quote:

A wytykam błedy PESa4 bo drazni mnie wysłuchiwanie opinii o najzajebisciej realnej grze swiata, podczas uwadze 'ekspertów' uciekaja takie proste rzeczy jak w/w.

o względnie najzajebisciej realnej grze sportowej swiata

Do góry
Strona 2 z 3 < 1 2 3 >

Moderator:  Biszop, rafal08