Jakis czas temu chcac ostrzec graczy przed zlodziejami napisalem ponizszy post. Niestety zalozylem temat w zlym miejscu i zostal on zamkniety.
Chcialbym tym tematem ostrzec wszystkich graczy przed zlodziejskimi praktykami tego buka. A oto i moja historia:
Najpierw kilka emaili do dzialu support, w koncu telefon i ponizszy email do kierownictwa
Bwin:
w dniu 09.08.2006 zlecilem droga internetowa wyplate kwoty 4040 PLN. Niestety kwota, ktora wplynela na moje osobiste konto bankowe zostala - wg pani Oli z polskiego odzialu support - pomniejszona o koszty przewalutowania. Tym sposobem otrzymalem jedynie 3916.12 PLN. Po kilku wymianach wiadomosci droga elektroniczna z dzialem obslugi klienta oraz kontakcie telefonicznym moje pytanie o podstawe stosowanie tego typu technik wyludzania pieniedzy przez panska firme pozostaje bez odpowiedzi. Ponawiam wiec moje pytanie i spiesze poruszyc przy tej okazji kilka innych kwestii:
W ktorym punkcie regulaminu (ogolnych warunkow handlowych)jest mowa o dodatkowych ukrytych kosztach zwiazanych z wyplata srodkow droga przelewu bankowego? Chce zaznaczyc, ze dokonywalem wplaty tychze srodkow w walucie PLN, posiadam tylko i wylacznie konto zlotowkowe w
Bwin.com, wszystkie moje zaklady w zwiazku z tym byly wnoszone i rozliczane w walucie PLN i zadne kwestie kosztow przewalutowania - zgodnie z regulaminem - nie lezaly i nie leza w moim obowiazku. Spiesze ponadto doniesc, iz nikt nie raczyl powiadomic mnie o jakichkolwiek rozbieznosciach pomiedza kwota zlecona do wyplaty a wyplacona, ani przed dokonaniem tej operacji ani tez po jej wykonaniu. Malo tego, moja zapytanie o to kiedy moge sie spodziewac wyplaty pozostalej kwoty bylo przez Panski "support" ignorowanie przez 5 dni.
Na dzien dzisiejszy stan mojej wiedzy, zgromadzona dokumentacja poczynan
Bwin.com w omawianej kwestii oraz brak jakichkolwiek przeslanek w ogolnych warunkach handlowych zamieszczonych na stronie
www.bwin.com o tymze problemie wskazuje jednoznacznie na defraudacje moich srodkow pienieznych przez
Bwin International Ltd. lub - w najlepszym wypadku - sprzeniewierzenie powierzonych przeze mnie Panskiej firmie kwoty 123.88 PLN. Srodki te zostaly bowiem uplynnione bez moje wiedzy i zgody. Uprzejmie prosze przy tym o nie zaslanianie sie wzmianka z tejze podstrony
https://www.bwin.com/account.aspx?view=PayOut o brzmieniu: "* Wez pod uwage, iz Twój posrednik finansowy moze pobierac oplate za powyzsza tranakcje." gdyz to nie moj posrednik finansowy pobral oplate transakcyjna, ale Panski, a regulowanie Panskich naleznosci wzgledem jakichkolwiek posrednikow nie lezy w moje gestii!
W zwiazku z powyzszym kategorycznie domagam sie niezwlocznej wyplaty zaleglej kwoty 123.88 PLN przez przelanie jej na moje konto osobiste. W razie kolejnej odpowiedzi odmownej bede zmuszony ostrzec innych graczy przed oszukanczymi technikami stosowanymi przez Panski serwis internetowy. Sprawa ta zostanie naglosniona na wszystkich forach bukmacherskich w internecie i skierowana na droge sadowa.
A to ich odpowiedz:
Dziękujemy za Pański e-mail.
Niestety po ponownej konsultacji z Działem Finansowym
Bwin nie możemy uznać Pana reklamacji.
Informujemy, że kwota 123.88 PLN, którą Pan reklamuje, nie została pobrana przez
Bwin, nie jest to opłata manipulacyjna. Różnica pomiędzy kwotą wypłacaną przez Pana z konta zakładów i kwota, która wpłynęła na Pana konto bankowe jest wynikiem przeliczenia waluty z EURO na PLN według kursu walut banku, w którym znajduje się Pana konto.
Jak już Pana informowaliśmy, niestety wypłaty przeprowadzane są w EURO z konta Bet and Win w Austrii oraz że wkrótce przeprowadzane będą w złotówkach z konta Bet and Win w Polsce.
W naszym regulaminie nie widnieje informacja na temat przeprowadzania wypłat z konta w Euro, jednakże nie jest również powiedziane, że wypłaty są przeprowadzane w innej walucie np PLN.
Firma
Bwin jest firmą autryjacką, stąd wszelkie transakcje, również wypłaty, przeprowadzane są z konta w Austri.
Przykro nam z powodu niedogodności, ale możemy zwrócić potrąconej w ramach przewalutowania różnicy.
Z poważaniem,
Management
Bwin.
I moj dzisiejszy email pozostajacy na razie bez odpowiedzi:
Support Polish napisał(a):
Informujemy, że kwota 123.88 PLN, którą Pan reklamuje, nie została
pobrana przez
Bwin, nie jest to opłata manipulacyjna. Różnica pomiędzy
kwotą wypłacaną przez Pana z konta zakładów i kwota, która wpłynęła na
Pana konto bankowe jest wynikiem przeliczenia waluty z EURO na PLN
według kursu walut banku, w którym znajduje się Pana konto.
JEZELI NIE JEST TO OPLATA MANIPULACYJNA, TRANSAKCYJNA CZY JAKAKOLWIEK INNA, TZN. ZE PRZELALISCIE MNIEJ NIZ 4040 PLN!!!!!!
> Jak już Pana informowaliśmy, niestety wypłaty przeprowadzane są w EURO
> z konta Bet and Win w Austrii oraz że wkrótce przeprowadzane będą w
> złotówkach z konta Bet and Win w Polsce.
RAZ JESZCZE PYTAM W ZWIAZKU Z POWYZSZYM DLACZEGO NIE POWIADOMIONO MNIE O TYM PO MOIM ZLECENIU WYPLATY? CZY FAKT, IZ WKROTCE WYPLATY BEDA PRZEPROWADZANE W ZLOTOWKACH Z WASZEGO KONTA W POLSCE POWINIEN MIEC DLA MNIE JAKIEKOLWIEK ZNACZENIE?
>
> W naszym regulaminie nie widnieje informacja na temat przeprowadzania
> wypłat z konta w Euro, jednakże nie jest również powiedziane, że
> wypłaty są przeprowadzane w innej walucie np PLN.
OSZUKUJECIE WIEC PODWOJNIE. INKASUJECIE ZLOTOWKI A WYPLACACIE W EURO. JAKIM PRAWEM!? WSZYSCY WIEDZA BOWIEM O ISTNIENIU WASZEGO KONTA ZLOTOWKOWEGO SLUZACEGO DO PRZYJMOWANIA WPLAT!
>
> Firma
Bwin jest firmą autryjacką, stąd wszelkie transakcje, również
> wypłaty, przeprowadzane są z konta w Austri.
A TO CZY WY JESTESCIE FIRMA AUSTRYJACKA CZY MOZE AUSTRIACKA LUB JESZCZE
INNA NIE POWINNO MNIE W OGOLE OBCHODZIC GDYZ PROWADZICIE DZIALALNOSC NA TERENIE RP, POBIERACIE WPLATY W PLN, UDOSTEPNIACIE SUPPORT W JEZ. POLSKIM A TRAKTUJECIE GRACZY ZLOTOWKOWYCH JAKO TYCH DRUGIEJ KATEGORII, KTORZY BEZ SWOJEJ WIEDZY PLACA ZA WASZE ZOBOWIAZANIA!
ODDAJCIE MOJE PIENIADZE!!!
P.S. JA PONIOSLEM KOSZTY PRZELEWU PIENIEDZY NA WASZE KONTO. ANALOGICZNIE - WINNISCIE PONIESC KOSZTY TEJZE OPERACJI W DRUGA STRONE!!!!!!!!!!!!
Jak sadzicie robia mi problemy bo ich ogralem na 1000 PLN czy stosuja takie zlodziejskie techniki na codzien? Przed zalozeniem konta przeczytalem wnikliwie regulamin, z ktorego jasno wynika, ze prowizja przy wyplacie droga bankowa to 0%!