Strona 1 z 4 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#663223 - 11/09/2006 08:24 LM - GRUPA F - ManU,Benfica,Celtic,Kopenhaga
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
13.09, środa 20:45 Old Trafford
Manchester Manchester United 3:2 Celtic Glasgow
- -
20:45 Parken
Kopenhaga FC Kopenhaga 0:0 Benfica Lizbona
- -
26.09, wtorek 20:45 Estadio Da Luz
Lizbona Benfica Lizbona 0:1 Manchester United
- -
20:45 Celtic Park
Glasgow Celtic Glasgow 1:0 FC Kopenhaga
- -
17.10, wtorek 20:45 Celtic Park
Glasgow Celtic Glasgow 3:0 Benfica Lizbona
- -
20:45 Old Trafford
Manchester Manchester United 3:0 FC Kopenhaga
- -
01.11, środa 20:45 Estadio Da Luz
Lizbona Benfica Lizbona 3:0 Celtic Glasgow
- -
Kopenhaga FC Kopenhaga 1:0 Manchester United
- -
21.11, wtorek 20:45 Celtic Park
Glasgow Celtic Glasgow -:- Manchester United
- -
20:45 Estadio Da Luz
Lizbona Benfica Lizbona -:- FC Kopenhaga
- -
06.12, środa 20:45 Old Trafford
Manchester Manchester United -:- Benfica Lizbona
- -
Kopenhaga FC Kopenhaga -:- Celtic Glasgow
- -

lp. drużyna m z r p bramki pkt.
1. Manchester United 4 3 0 1 7:3 9
2. Celtic Glasgow 4 2 0 2 6:6 6
3. Benfica Lizbona 4 1 1 2 3:4 4
4. FC Kopenhaga 4 1 1 2 1:4 4

Edited by Biszop (02/11/2006 08:08)

Do góry
Bonus: Unibet
#663224 - 12/09/2006 21:02 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
Ticalion Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/09/2006
Manchester UTD - Celtic Glasgow

Jak dla mnie wynik tego spotkania może być tylko jeden - pewne zwycięstwo Man Utd. Komplet zwycięstw w lidze, kilka wysokich wygranych zwłaszcza na własnym stadionie. Z drugiej strony Celtic który mimo wzmocnień nie zachwyca (przynajmniej mnie). W slabej lidze szkockiej wymeczone zwyciestwa, momenty niezlej gry ale ogolnie bez rewelacji :] Kurs w granicach 1,4 nie zachwyca ale według mnie nie ma innej mozliwosci niz zwyciestwo Manchesteru.

Do góry
#663225 - 13/09/2006 08:23 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
Kacpro Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/07/2005
Myślę,że tutaj jak kursy pokazują,faktycznie faworyt jest tylko jeden.I nie kierowałbym sie tu odrazu niby że to Man U,a to Celtic tylko,ale przedewszystkim tym,że z tego co słyszałem od luidzi którzy widzieli ostatnie mecze celticu to grali oni straszny syf,z Aberdeen wygrali,ale fartem,bo Aberdeen ogólnie wyglądało lepiej,było niezwykle groźne w kontrach i mimo straty gola nawet defensywnie wygladali lepiej.Także póki co forma celticu jest biedna.Zresztą pamiętamy co było rok temu w fazie grupowej z Celticiem....u nich to chyba norma.

Ma ktoś jakieś ciekawe info o man u?

Do góry
#663226 - 13/09/2006 09:14 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
santiago Offline
veteran

Meldunek: 25/11/2004
Zresztą pamiętamy co było rok temu w fazie grupowej z Celticiem....u nich to chyba norma.

Chyba nikt nie pamieta, a to z tego wzgledu ze Celtic nie grał w zeszłym roku w fazie grupowej

Do góry
#663227 - 13/09/2006 09:35 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
geronimo Offline
addict

Meldunek: 23/04/2005
Manchester United i Celtic Glasgow po raz pierwszy spotkają się w meczu o punkty. Aż trudno uwierzyć, że te dwa legendarne kluby z ponadstuletnią historią, największymi stadionami na Wyspach Brytyjskich i gablotami pełnymi trofeów jeszcze nigdy nie weszły sobie w drogę w europejskich pucharach. Prasa ten mecz ogłosiła bitwą o Anglie; W składzie Celticu wystąpi Boruc i najprawdopodobniej Żurawski. Maciek jeśli zagra strzelając dzisiaj kilka bramek holendrowi chce pomóc Kuszczakowi w wejściu do pierwszego składu Ale to jest raczej bardzo mało prawdopodobne. MU przyzwyczaił nas już do występów w LM dla Celtiku trenera i piłkarzy będzie to coś nowego. Na pewno doświadczenie Fergusona zaowocuje w tym meczu. Gordon Strachan oznajmił, że będą bronić wyniku i próbować wywalczyć 1 punkt. Dobrze wiemy że takie nastawienie nie pomoże Celtikowi.Najlepszą obrona jest atak Jeśli stracą bramke to później może być już tylko gorzej. Celtic bez Balde i Maloneya. W obronie jedynie dobrze spisuje się na prawej stronie Wilson. Czyli nie wygląda to najlepiej i myśle, że obrona szkotów często będzie torturowana przez Rooneya a Boruc będzie miał pełno pracy i okazje żeby pokazać się Leo. W MU nie wystapi Christiano Ronaldo. Przewidywalny skład

------------------Boruc----------------
Wilson----McManus---Caldwell----Naylor
Nakamura--Gravesen--Lennon--McGeady
----------Venegoor---Miller------------

Do góry
#663228 - 13/09/2006 10:52 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
lewyprosty Offline
member

Meldunek: 24/01/2005
patrzac po formie tych teamow w swoich ligach ,wygrac moze tylko man u .moj typ to 2-0.

Do góry
#663229 - 13/09/2006 11:04 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
leonlk20 Offline
member

Meldunek: 14/02/2004
a tak odstępując od tematu Boruc sie troche opalił na tych wyspach heh
http://www.uefa.com/competitions/UCL/Players/Player=46853/

Do góry
#663230 - 13/09/2006 11:22 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
grzesol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/08/2005
Manchester United-Celtic x
Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują żeby grać na Manchester ale ja jednak zaryzykuję i postawię na remis.Wiemy często jak taka masówka się kończy,ja myślę jednak,że nie będzie to łatwy pojedynek dla Manchesteru,każda seria się przecież kiedyś kończy.Macie rację,że Celtic nie zachwyca ale to nie znaczy,że z Manchesterem nie zagra meczu życia,kłania się w tej sytuacji powiedzenie "mecz meczowi nierówny" czyli w zapomnienie odchodzą słabe występy Celticu i dobre Manchesteru to jest LM i każdy będzie skoncentrowany na 100 %.Na pewno stroną przeważającą w tym meczu będzie oczywiście Manchester United,a Celtic schowany za podwójną gardą będzie szukał okazji do kontr.Ja myślę,że Boruc pokaże w tym meczu klasę i nie da sobie wbić bramki no może jedną.Klub ze szkocji ma szybkich napastników abstrachując tu oczywiście od Hesselinka bo to nie jest żaden sprinter ale Miller jest dość szybki chociaż nieskuteczny.Może być tak,że Manchester będzie bił głową w mur pójdzie kontra z Celticu.Będzie 0:1 i wtedy klub ze Szkocji nastawi się wyłącznie na wywiezienie remisu,najczęściej kończy się to oczywiście przegraną ale myślę,że Manchester walnie tylko jedną bramkę i mecz zakończy się podziałem punktów.Znając Szkotów będą oni chcieli wybić z rytmu Rooneyaczyli będziemy świadkami zaczepek itp.myślę,że t może spowodować,że po raz kolejny nie powstrzyma nerwów na wodzy i dostanie czerwoną kartkę bo żółtko na pewno załapie.Oczywiście ja tylko prognozuję co może być w tym meczu,a to nie musi się sprawdzić.Myślę,że jednak warto zagrać w tym meczu na X.

Do góry
#663231 - 13/09/2006 12:13 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
Patricu$ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/07/2001
...a ja dodam tylko ,ze Nasi THE BHOYS jakby ktos nie wiedział zespoili sie juz z Jan Vanegoorem of Hasselinkiem oraz łysym toporem Gravesenem

THE BHOYS X2 - hail hail hail

Do góry
#663232 - 13/09/2006 12:44 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
Poetik Offline
addict

Meldunek: 16/08/2005
a aj dodam tylko, ze pod znakiem zapytania stoi wystep 3 podstawowych obroncow celticu w tym chwalonego wilsona, zbytnio nie ma ich kim zastapiac, manchester -1.5

Do góry
#663233 - 13/09/2006 12:49 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
Szczypior Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/07/2005
panowie Man Utd w tamtym sezonie zbłaźnił sie i nie wyszedł z grupy, dlatego w tym od początku muszą zacząć gromadzić punkty, takze juz dzis zapewne im się to uda ze słabiutkim Celtikiem, moim zdaniem over w tym spotkaniu jest również bardzo prawdopodobny...

Do góry
#663234 - 13/09/2006 13:26 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
BD Offline
old hand

Meldunek: 08/02/2006
STS wystawl swietna oferte Manchester United (-1.5) @2.00 udalo mi sie zagrac na gospodarzy po tym kursie, gdy wspomniny na b. dobry start czerwonych diablow w lidze, zwyciestwo w sparingu nad celtami 3:0 oraz klase przeciwnika, skutecznosc Zurawia&company to dwubramkowe zwyciestwo gospodarzy wydaje sie bardzo pewne. Kurs wart ryzyka.

Do góry
#663235 - 13/09/2006 13:48 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
VanTheMan Offline
veteran

Meldunek: 29/03/2005
Codziennie czytam newsy na temat Manchesteru a więc nie obeszło się i z newsami na temat dzisiejszego spotkania. Wszyscy na Old Trafford zgodnie twierdza, że nie chcą by powtórka z poprzedniej edycji nastąpiła a więc zrobią wszystko by wyjsc z grupy i zajsc o wiele dalej. Mówi tak menager, piłkarze, którzy z meczu na mecz się rozkrecają a młodzi i jeszcze niedawno nieznani gracze jak Fletcher czy O'Shea powoli coraz częściej wystepują.

A typy na X albo 2 są śmieszne moim zdaniem, bo niby z czego miałby strzelać Celtic... United nawet w składzie z młodzikami potrafiło pokonać Celtów, którzy mimo wystawienia pierwszej XI nie dawało rady. Szczerze to wątpię, aby Ferdinand i Brown dali coś strzelić Zurawskiemu czy Hesselinkowi. Nie ma co sie oszukiwac i szukac dziury w calym. Przepaść dzieli rozgrywki SPL i EPL, ponadto u gospodarzy to gry wraca Rooney i Scholes a wiec o gole trudno nie bedzie. Obrona również w mocnym składzie i muszę przyznać, że jak na razie w tym i w ostatnim sezonie była to jedna z pewniejszych formacji. W zespole gospodarzy jest praktycznie dwóch obrońców na każdą pozycję, Ferguson ma do wyboru grę Ferdinand - Brown , Brown - Silvestre. Naprawdę, może tutaj sporo namieszać, a przypuszczalny wyjściowy skład to:

VDS - Evra, Brown, Ferdinand, Neville - Ronaldo, Scholes, Carrick, Giggs - Rooney, Saha.

Gamebookers daje za zwycięstwa do zera @2.00 biorę to, Wam też polecam!

United HW to nil @ 2.00 // GB

Do góry
#663236 - 13/09/2006 15:02 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
1rotstein Offline
newbie

Meldunek: 01/09/2006
jezeli Zuraw jest w ataku i zagra tak jak nam to pokazuje w reprezentacji, to nie wiem czego ten zespol szuka w manchesterze.
z calym szacunkiem dla Zurawskiego, ale widac ze chlop sie wypala, pilka juz mu nie siedzi jak dawniej, moze na szkocka wystarczy ale nie na LM.

tak wiec czysta 1 i rubinowa szkocka w szklance

Do góry
#663237 - 13/09/2006 16:09 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
KMaciek78 Offline
member

Meldunek: 03/09/2006
Hmmmm, dlaczego tak cicho o Kopenhadze? Dla mnie to pewniaczek na dziś z miodziokursem. Benia jest słaba, szczęśliwe losowanie w kwalach z Austrią, która jest w rozsypce po utracie sponsora, w lidze też nie najlepszy start. A FCK młóci(ło )równo w lidze, puknęli na wyjeździe Ajax i zagrają bez respektu z Portugalczykami. No i skład bardzo mocny, pozytywne podejście - wszystko to przemawia za nimi. I kurs - ok. 2,6

Do góry
#663238 - 13/09/2006 16:19 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
andreosw Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/04/2005
Quote:

STS wystawl swietna oferte Manchester United (-1.5) @2.00

Dzisiaj rano w sportingbet na AH -1.5 był kurs 2.025 .
Oczywiście zagrałem to.
Uważam, że Man. U. rozjedzie dziś Celtic.
Już wiele zostało napisane na temat tego meczu dlatego nie będę naprężał się na kolejną analizę.
Poprostu potencjał obu drużyn nieporównywalny.
Wszyscy wiemy w jakim stylu Manchaster gra od początku tego sezonu.
"Czerwone Diabły" nie tylko chcą zdetronizować w lidze Chelsea, ale także zdominować Ligę Mistrrzów.
Jak na razie idzie im lepiej niż dobrze.
Dzisiaj dlatego typuję zwycięstwo Man. U. minimum 2 bramkami.

Do góry
#663239 - 13/09/2006 16:23 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
andreosw Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Dzisiaj rano w sportingbet na AH -1.5 był kurs 2.025

Teraz już tylko 1.750

Do góry
#663240 - 13/09/2006 16:34 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
1rotstein Offline
newbie

Meldunek: 01/09/2006
Quote:

Hmmmm, dlaczego tak cicho o Kopenhadze? Dla mnie to pewniaczek na dziś z miodziokursem. Benia jest słaba, szczęśliwe losowanie w kwalach z Austrią, która jest w rozsypce po utracie sponsora, w lidze też nie najlepszy start. A FCK młóci(ło )równo w lidze, puknęli na wyjeździe Ajax i zagrają bez respektu z Portugalczykami. No i skład bardzo mocny, pozytywne podejście - wszystko to przemawia za nimi. I kurs - ok. 2,6

FC KOPENHAGA - BENFICA LIZBONA
troche za duzo powiedziane ze Benfica 'taka slaba', w koncu to zespol notowany 100 miejsc wyzej od Kopenhagi, mysle ze wystarczy aby z nia wygrac.tylko...
dzis nie zagra Rui Costaoraz Miccoli a to duze oslabienie, tak wiec raczej no bet, dla rozsadnych.

ale patrzac na statystyki benfica bardzo lubi dunskie druzyny na 10 meczow 9 wygrala, jeden zremisowala.

patrzac na lizbonczykow jest to mocno defensywny zespol, tak wiec jesli chodzi o obstawianie to oparlbym sie na pierwszej polowie, kiedy beda oba zespoly prowadzic pilkarskie szachy,

czyli na X do pierwszej polowy

Do góry
#663241 - 13/09/2006 17:43 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
Tomasz Frankowski Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/07/2004
ja dzis z tej grupy gram na dunczykow z remisikiem powinno wejsc tym bardziejze tak jak przedmowca powiedzial ze niezagra ich podstawowy atakujacy Miccoli o to spore oslabienie.Ismiem twierdzic ze kopenhaga niebedzoie dostarczycielem punktow w tej grupie i nawet moze wyjsc z grupy
a co do drugiego meczu czyli bitwy gram (+1.5) na celtic .ok zgodze sie z tym ze w lidze mnn utd prezentuje siewysmienicie wszyscy sie nimi zachwycaja itp.Ale to liga mistrzow i spore pieniadze do wyciagniecia a celtowie nieprzyjada i niepoloza sie na boisku i poprosza o jak najmnieszy wymiar kary dotego dochodza w ostatnim czasie wartosciowe wzmocnienia ktre beda tez owocem utraty miejsca w skladzie zurawskiego i tego mu szybko zycze -i jesli niezagra od poczatku to moj typ ma duze szanse powodzenia

i to typ masowy wiec wiadomo oco biega

Do góry
#663242 - 13/09/2006 17:48 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
Adammm10 Offline
enthusiast

moim zdaniem ta swietna passa manutd zostanie przerwana. uwazam ze w dzisiejszym meczu bedzie remis. Manutd ma swietny sklad i zawodnikow, ale celtic po wzmocnieniach moze z nimi spokojnie powalczyc. beda grali z kontry, uwaznie w defensywie. Manutd tez raczej nie rzuci sie do naglego ataku. wydaje mi sie ze na poczatku gra bedzie spokojna. dobrym typem jest x ht. a co bedzie dalej to zobaczymy. Celtic na bank nie bedzie chcial przegrac, zbyt wazny mecz - wiadomo, szkocja - anglia to pojedynki z podtekstem. Widze w tym meczu niespodzianke. Inna sprawa, ze wszyscy stawiaja na manutd - wiadomo jak jest zawsze jak caly swiat bierze jakis mecz to wynik jest inny niz oczekiwany

Do góry
#663243 - 13/09/2006 17:55 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
Tomasz Frankowski Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/07/2004
oto sklady na mecz
fc kopenhaga-benfica

gospodarze-christiansen-jacobsen-hangeland-gravgard-bergdhdolmo---silberbauer-nreegaard-linderoth-hutchinson---grrkjer--berglund

goscie--qium--alcides-r rocha-luisao-leo--p jorge-katsouranis-petit -simao sabrosa---n gomes--nuno assis
sklady drugiego meczu-

MAN UTD--vander sar---g neville-ferdinand--brown--silvestre---fletchet-scholes--carrick--giggs---rooney--saha

CELTIC--BORUC--WILLSON--G CALDWELL-MC MANUS-NAYLOR---LENNON---NAKAMURA--GRAWESEN-JAROSIK--MC GEADY----HESSELINK

wiec widac niema naszej malej wypalonej gwiazdy i to mi sie podoba

ps sory za ew bledy w nazwiskach na szybcika dalem

Do góry
#663244 - 13/09/2006 17:56 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
andreosw Offline
Carpal Tunnel

Quote:

[...] Celtic na bank nie bedzie chcial przegrac [...]

No fakt. W tym jednym mogę z Tobą się zgodzić.
Napewno Celtic nie będzie chciał przegrać

Do góry
#663245 - 13/09/2006 18:24 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
Adammm10 Offline
enthusiast

no chodzilo mi o to, ze da z siebie wszystko. bo np nie mozna powiedziec ze Levski dal wczoraj z siebie wszystko

moze zle to napisalem... wszyscy czepiaja sie slowek.

dżizas

Do góry
#663246 - 13/09/2006 18:32 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Zagralem real madryt, ale pk, kurs cos ponad 2,2, obejrzalem ich ostatnio, fakt ze grali z rywalem ktory nie jest wymagajacy, jednak jest pozytywna zmiana w tej druzynie, moze i lyon jest dzisiaj faworytem, jednka zaryzykowalem na krolewskich.

Do góry
#663247 - 13/09/2006 18:45 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
andreosw Offline
Carpal Tunnel

Nie chciałem Adammm10 się czepiać i Cię obrażać.
Ale wygranej Ci nie życzę bo mam handi na Man. U.
Pozdrawiam.

Do góry
#663248 - 13/09/2006 18:49 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
Adammm10 Offline
enthusiast

spoko, nie obrazilem sie :P mam remis ht i ft zobaczymy jak to sie potoczy. good luck

Do góry
#663249 - 13/09/2006 19:33 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
Adammm10 Offline
enthusiast

remis ht siadl mega fuksem, ciekawe czy po przerwie sie uspokoja czy dalej beda strzelac jak glupi

Do góry
#663250 - 26/09/2006 18:36 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
Igor Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/11/2004
Oglądałem ostatni mecz Celticu na Old Traford i muszę przyznać, że byłem zaskoczony tak dobrą grą Celticu. Zrobili na mnie spore wrażenie. Poza tym tak jakoś dziwnie się składa, że typy na gospodarzy na które jest kurs w granicach 1,6 - 1,8 na Betfair bardzo często mi wchodzą.

Mój typ na dziś:
Celtic - FC Copenhagen
Typ:
1
Kurs: 1,74 (Betfair)
Stawka: 10/10

Do góry
#663251 - 27/09/2006 07:44 LM - GRUPA F - ManU,Benfica,Celtic,Kopenhaga
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Poniewaz dostalem pytania na priv dlaczego powyrzucalem nowe tematy dotyczace LM odpowiadam,
niektorzy pozakladali kilka tematow na ta kolejke i zrobil sie galimatias, byly tematy osobno dla kazdej grupy, pomiedzy nowe tematy, czesc pisala w jednych czesc pisala w drugich i wyszukac cos konkretnego bylu utrudnione.

Sa pozakladane tematy dla kazdej z osmiu grup na cala faze grupowa, na pierwszej stronie jest tabela ktora aktualizuje po kazdej kolejce,
Na ta chwile jest to rozwiazanie optymalne, mozna sobie wyszukac co dany user pisal o wczesniejszej kolejce i mamy chociazby punkt odniesienia.
Sens zakladania tematow mieszanych jest znikomy przy tej ilosci wpisow ktora ostatnio sie mocno obnizyla.

Nie twierdze ze jest to rozwiazanie idealne ale zakladanie w trakcie rozgrywek grupowych nowych tematow niczemu nie sluzy, a wrecz utrudnia robiac niepotrzebny balagan.
W tej chwili zostaje tak jak jest i prosze o nie zakladanie nowych tematow.

Edited by Biszop (27/09/2006 08:53)

Do góry
#663252 - 16/10/2006 12:23 Re: LM - GRUPA F - ManU,Benfica,Celtic,Kopenhaga
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
MU z Kopenhagą powinien sobie poradzić, choć Duńczyków lekceważyć nie można. MU to większa kultura gry, ogromne doświadczenie no i atut własnego boiska. Poza tym MU ma komplet punktów, a wtedy zawsze gra się łatwiej. Fajerwerków nie oczekuję. Tego meczu nie ruszam, bo kurs to kpina.

Drugi mecz to mecz o drugie miejsce w grupie, a tym samym dalszy awans. Trudno wskazać tu faworyta. Niby Celtic, który wygrywa mecz za meczem, tyle tylko, że w nędznej lidze szkockiej, gdzie pozostałe drużyny są po prostu cienkie i poza walką nie mają zbyt wiele atutów.
Benfica to inny styl i inna bajka. Celtowie mogą mieć spore problemy, bo nie są przyzwyczajeni do gry z drużynami grającymi bardziej techniczną i kreatywną piłkę.
Forma Benfiki idzie w górę. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że Boruc i spółka siegną po zwycięstwo, choć niewątpliwym atutem będzie dla nich własne boisko i wspaniała publiczność

Do góry
#663253 - 17/10/2006 12:07 Re: LM - GRUPA F - ManU,Benfica,Celtic,Kopenhaga
geronimo Offline
addict

Meldunek: 23/04/2005
Celtic G. - Benfica L. under 2,5
Jest to mecz o drugie miejsce w grupie F LM dające awans do kolejnej rundy. Cięzko jest mi wytypować zwycięzce tego pojedynku dlatego gram under. Rui Costa i Giorgos Karagounis nie wystapią dzisiaj w Benfice. Thomas Gravesen, Craig Beattie, Mark Wilson, Zurawski i McGeady nie wystąpią w Celtic. Gospodarze wystąpią dzisiaj w zestawieniu 4-5-1. Są bardzo dobrą drużyną grajacą na własnym boisku ale często wygrywaja tylko 1-0. Postawiłem under ponieważ sądze, że dzisiaj te drużyny zagrają ostrożnie, porażka może oznaczać duże problemy z awansem. Do tego brak czołowych napastników. W bramce Artur Boruc spisuje się bardzo dobrze. Szkoda, że niebędzie Gravesena byłbym pewniejszy undera.

Do góry
#663254 - 31/10/2006 21:48 Re: LM - GRUPA F - ManU,Benfica,Celtic,Kopenhaga
Gaske Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/08/2006
Vs.

Kopenhaga - Manchester United 2 @ 1.45

Kopenhaga w LM jak narazie gra tragicznie. Na 3 mecze, zremisowala jeden, a az 2 przegrala. Do tego ten fatalny bilans bramkowy... Czyli niestrzelona zadna bramka przez Dunczykow. Watpie takze zeby zdobyli pierwszego gola w LM w spotkaniu z Manchesterem. Po pierwsze nie zagra André Bergdølmo i Jesper Grønkjær. Po drugie ogladalem mecz Man. Utd. z Boltone i bylem pod wrazeniem. Manchester gra w tym momencie swietna, bardzo szybka pilke a do tego swietnie zachowuje sie defensywa. W druzynie z Anglii zabraknie Giggs'a, Neville'a i nie wystapi takze bardzo skuteczny w tym sezonie Louis Saha. Jednak zastapi go takze znajdujacy sie w dobrej formie Ole Gunnar Solskjær. Na dodatek pierwsze spotkanie pomiedzy tymi druzynami skonczylo sie wynikiem 3-0 dla Anglikow. Manchester tego meczu napewno nie odpusci, mimo duzej przewagi, pozniewaz tym meczem jesli wygraja to zapewnia sobie przejscie nastepnej fazy ...

Moj typ:

Manchester Uniter @ 1.45

Pozdrawiam,

Kerogh

Do góry
#663255 - 31/10/2006 21:53 Re: LM - GRUPA F - ManU,Benfica,Celtic,Kopenhaga
Gaske Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Po pierwsze nie zagra André Bergdølmo i Jesper Grønkjær.

** Andre Bergdolmo i Jesper Gronkjaer.

I jeszcze sklady na ten mecz:

Kopenhaga: J. Christiansen; L. Jacobsen, B. Hangeland, M. Gravgaard, O. Wendt; M. Silberbauer, T. Linderoth, H. Norregaard, M.Bergvold/W. Kvist, A. Hutchinson; M. Allback.

Manchester United: E. van der Sar; W. Brown, Rio Ferdinand, N. Vidić, G. Heinze; D. Fletcher, M. Carrick, J. O'Shea, C. Ronaldo; W. Rooney, O. G. Solskjaer.

PS. Sory za dwa posty ...

Do góry
#663256 - 01/11/2006 05:20 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
Bezdomny Offline
AVE LAZIO

Meldunek: 18/05/2006
LM: Kopenhaga vs Man Utd

W środę w meczu czwartej kolejki Ligi Mistrzów FC Kopenhaga zagra u siebie z Manchester United.
Skład, zwycięstwo 3:0 w pierwszym meczu, pozycja w tabeli grupy F i renoma każą stawiać gości w roli zdecydowanych faworytów.

Czerwone Diabły imponują formą i skutecznością, o czym świadczy chociażby sobotni pogrom Bolton Wanderers (4:0). Trzy gole zdobył w tym spotkaniu Wayne Rooney, który przełamał strzelecką niemoc i z pewnością nie jest to dobra wiadomość dla Duńczyków.

Co prawda w składzie gości zabraknie kontuzjowanych Louisa Sahy, Ryana Giggsa i Gary'ego Neville'a, ale i Kopenhaga ma problemy kadrowe. Nie zagra skrzydłowy Jesper Gronkjaer i będzie to spore osłabienie dla gospodarzy, którzy zdobyli dotychczas ledwie punkt.

Man Utd na pewno nie potraktuje rywali ulgowo, bowiem tylko zwycięstwo da drużynie prowadzonej przez Sir Alexa Fergusona pewny awans do fazy pucharowej. Tym samym bramkarz Jesper Christiansen będzie miał pełne ręce roboty, podobnie jak i jego koledzy z defensywy, od których postawy w głównej mierze będzie zależał wynik tego pojedynku.

20:45 FC Kopenhaga - Manchester United

Sędzia: Wolfgang Stark (Niemcy)

Kopenhaga: Christiansen - Jacobsen, Hangeland, Gravgaard, Wendt, Silberbauer, Linderoth, Norregaard, Bergvold (Kvist), Hutchinson, Allbäck

Man Utd: van der Sar - Brown, Ferdinand, Vidic, Heinze, Fletcher, Carrick, O'Shea, Ronaldo, Rooney, Solskjaer

Źródło:
http://www.eurogol.pl/index.php?strona=news&id=71087

Do góry
#663257 - 01/11/2006 05:28 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
Bezdomny Offline
AVE LAZIO

LM: Celtic vs Benfica

Celtic - Benfica
(wtorek, godz. 20:45)
Celtic Park

Dzisiaj o godzinie 20:45 w swoim trzecim meczu grupy F Ligi Mistrzów, Celtic Glasgow będzie podejmował na Celtic Park Benfikę Lizbona. Liderem grupy jest Manchester United, który ma komplet 6 punktów. Tuż za nim plasuje się Celtic z 3 punktami, natomiast Benfica i FC Kopenhaga mają po jednym oczku.

Wiele osób twierdzi, że wynik dzisiejszego spotkania będzie miał decydujące znaczenie o tym, która z pary Celtic - Benfika, uplasuje się ostatecznie na drugiej pozycji i wywalczy awans do dalszej fazy rozgrywek. Jest w tym wiele racji, zwłaszcza, że FC Kopenhaga raczej nie nawiąże już z nimi walki, a gdyby wygrał Celtic, miałby już 5 punktów przewagi nad Benfiką, a w perspektywie pozostałyby już do rozegrania tylko trzy spotkania. Jeśli spełniłby się taki scenariusz, Celtic awansowałby z grupy po raz pierwsze w historii, a jest to już piąte podejście.

Celtic i Benfica po raz ostatni spotkały się ze sobą w sezonie 1969-1970 w Champions Cup, oba spotkania zakończyły się zwycięstwami gospodarzy 3:0 i o tym iż dalej awansował Celtic zadecydował rzut monetą.

Celtic w europejskich pucharach miał 8 potyczek z portugalskimi drużynami i ma bardzo korzystny bilans - 7 zwycięstw i 1 remis. Natomiast Benfika odwiedziła Szkocję tylko raz, w 1960/61 roku pokonała Hearts 2:1.

Na korzyść Celtiku przemawia także fakt, że od 4 spotkań w europejskich Pucharach, w tym 3 w LM, nie stracił u siebie żadnej bramki, natomiast Benfica nie strzeliła gola w swoich 4 ostatnich meczach LM i nie wygrała spotkania wyjazdowego w 3 ostatnich spotkaniach.

A teraz nieco mniej optymistycznie...Celtic ma dość spore kłopoty kadrowe. Z pewnością na boisku nie pojawi się Thomas Gravesen, który z powodu kłopotów ze ścięgnem uda nie zagrał w ligowym spotkaniu przeciwko Dundee United (4:1) i nie wystapi także przeciwko Benfice. Na urazy nadal uskarżają się: Aiden McGeady, Maciej Żurawski i Jan Vennegoor of Hesselink. O tym, czy zagrają w dzisiejszym spotkaniu zadecydują lekarze. W miejsce Thomasa Gravesena szykowany jest niezwykle utalentowany, 19-letni Evander Sno, dla którego będzie to debiut w rozgrywkach Ligi Mistrzów.

Natomiast Benfica będzie osłabiona brakiem: Paulo Jorge'a, Georgiosa Karagounisa i Rui Costy.
Goście zapowiadają grę o zwycięstwo i nie zamierzają murować dostępu do własnej bramki. Zapowiada się fantastyczne spotkanie.

Sędzia: Eric Braamhaar (Holandia)

Przypuszczalne składy:

Celtic: Artur Boruc; Paul Telfer, Gary Caldwell, Stephen McManus, Lee Naylor; Shunsuke Nakamura, Neil Lennon, Evander Sno/Jiří Jarošík, Shaun Maloney; Jan Vennegoor of Hesselink/Maciej Żurawski, Kenny Miller.

Benfica: Quim; Alcides, Luisão, Ricardo Rocha, Léo; Nuno Assis, Konstantinos Katsouranis, Petit, Simão; Fabrizio Miccoli, Nuno Gomes.

Źródło:
http://szkocja.goal.pl/index.php?strona=felietony&akcja=wiecej&id=32

Do góry
#663258 - 01/11/2006 08:05 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
Bezdomny Offline
AVE LAZIO

cosik mi sie pomyliło a powinno być tak:
LM: Benfica vs Celtic

Dzisiaj wieczorem o godzinie 20:45, w czwartek kolejce fazy grupowej Ligi Mistrzów, Celtic Glasgow zmierzy się na wyjeździe na Stadionie Światła (Estádio da Luz) z Benfiką Lizbona. Faworytem jest drużyna gospodarzy mimo iż dwa tygodnie wcześniej przegrała w Szkocji 0:3, po dwóch bramkach Kenny Millera i dobitce Stephena Pearsona.

Gospodarze po trzech spotkaniach mają zaledwie jeden punkt po remisie z FC Kopenhaga , natomiast Celtic ma w dorobku sześć punktów i na razie nie sprostali tylko liderującemu z kompletem punktów Manchesterowi United. Jeżeli dzisiaj zwycięstwo odniesie mistrz Szkocji, sprawa jego awansu będzie rozstrzygnięta. Remis spowoduje natomiast, iż jedyną drużyną pewną udziału w dalszej fazie rozgrywek będzie drużyna Czerwonych Diabłów.

W składzie Celtiku zabraknie kontuzjowanych: napastnika Jana Vennegoora of Hesselinka, pomocnika Thomasa Gravesena i obrońców Marka Wilsona oraz Dianbobo Balde. Kontuzję stopy wyleczył natomiast obrońca Paul Telfer i być może znajdzie się w kadrze na dzisiejsze spotkanie.

Natomiast nic nie wiadomo na temat kontuzji w Benfice Lizbona. Wszystko wskazuje na to, że Fernando Santos, będzie mógł wystawić swój najlepszy skład.

Przypuszczalne składy:
Benfica: Quim - Nélson, Luisão, Ricardo Rocha, Léo, Petit, Konstantinos Katsouranis, Simão, Nuno Assis, Fabrizio Miccoli, Nuno Gomes.

Celtic: Artur Boruc - Paul Telfer, Gary Caldwell, Stephen McManus, Lee Naylor, Shunsuke Nakamura, Evander Sno, Neil Lennon, Aiden McGeady, Shaun Maloney, Kenny Miller/Maciej Żurawski.

Źródło:
http://www.eurogol.pl/index.php?strona=news&id=71093

Do góry
#663259 - 01/11/2006 12:27 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
AnJay Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/10/2003
Benfica - Celtic

Czuję że piłkarze Celticu dziś wymiękną na Estadio da Luz. Benfica powinna stłamsić ich atakiem. Obrona Celtów do mocnych nie należy i prawdopodobnie Boruc wyjmie coś dziś z siatki. Być może goście zdobędą gola, ale spodziewam się jednobramkowej wygranej gospodarzy, którym wygrana jest niezwykle potrzebna. Wygrana Celticu w meczu wyjazdowym w Lizbonie raczej nie wchodzi w grę. Już jedna drużyna brytyjska pokonała w tym sezonie Benfikę na jej boisku, ale drugi raz takie coś się nie zdarzy... ale sercem będę za Celtikiem. Jest taka możliwość że Szkoci wywiozą remis, ale będą potrzebowali bardzo dużo szczęścia.

Typ: 1
5/10

Do góry
#663260 - 01/11/2006 15:06 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
Conti Offline
addict

Meldunek: 30/10/2006
Drużyny z Portugalii w europejskich pucharach dobrze radzą sobie głównie u siebie.
Benfica u siebie prezentuje się bardzo dobrze i tylko tutaj może poszukać punktów.
Stawiam na Benfice, chodziaż pamiętając jak Celtic grał z MU na wyjeździe i nieobecność Gravesena (który zawalił 2 bramki w tym meczu) to może być ciekawie.

Do góry
#663261 - 01/11/2006 15:35 Re: LM - GRUPA F - ManU,Benfica,Celtic,Kopenhaga
MARSHALL213 Offline
addict

Meldunek: 04/10/2006
Quote:

Vs.

Kopenhaga - Manchester United 2 @ 1.45

Kopenhaga w LM jak narazie gra tragicznie. Na 3 mecze, zremisowala jeden, a az 2 przegrala. Do tego ten fatalny bilans bramkowy... Czyli niestrzelona zadna bramka przez Dunczykow. Watpie takze zeby zdobyli pierwszego gola w LM w spotkaniu z Manchesterem. Po pierwsze nie zagra André Bergdølmo i Jesper Grønkjær. Po drugie ogladalem mecz Man. Utd. z Boltone i bylem pod wrazeniem. Manchester gra w tym momencie swietna, bardzo szybka pilke a do tego swietnie zachowuje sie defensywa. W druzynie z Anglii zabraknie Giggs'a, Neville'a i nie wystapi takze bardzo skuteczny w tym sezonie Louis Saha. Jednak zastapi go takze znajdujacy sie w dobrej formie Ole Gunnar Solskjær. Na dodatek pierwsze spotkanie pomiedzy tymi druzynami skonczylo sie wynikiem 3-0 dla Anglikow. Manchester tego meczu napewno nie odpusci, mimo duzej przewagi, pozniewaz tym meczem jesli wygraja to zapewnia sobie przejscie nastepnej fazy ...

Moj typ:

Manchester Uniter @ 1.45

Pozdrawiam,

Kerogh

Copenhagen FC - Manchester United dokładny wynik 0:1 lub 0:2
Nie będę się wyłamywać i twierdzić, że Kopenhagę stać na niespodziankę w tym meczu. MU ostatnio w dużym gazie, mecz z Boltonem był jednym z najlepszych w wykonaniu Czerwonych Diabłów od wielu lat. Jednak twierdzę, że zwycięstwo Manchesterowi nie przyjdzie łatwo, dlatego połasiłem się na typowanie dokładnego wyniku. Reasumując, MU będzie się męczyć z drużyną z Kopenhagi, lecz wywiezie ze stolicy Danii 3 pkt'y, lecz bo bardzo ciężkim meczu. PS. Bardzo możliwy jest under 2,5.

Do góry
#663262 - 01/11/2006 17:13 Re: LM - GRUPA F - ManU,Benfica,Celtic,Kopenhaga
Gaske Offline
Carpal Tunnel

VS.

Benfica L. - Celtic G. X2 @ 1.85

Do Lizbony przeyjezdza najlepsza Szkocka druzyna a mianowicie Celtic. Benfica jak narazie w Lidze Mistrzow radzi sobie bardzo slabo. Na 3 mecze, przegrala az 2, jeden bezbramkowo remisujac w Kopenhadze. Po weekendowym meczu z Porto nie wiem czemu bukmacherzy traktuja Benfice jako zdecydowanego faworyta ... W tym meczu grali bardzo slabo i Porto moglo prowadzic do przerwy nawet 4-0 gdyby nie tak slaba skutecznosc. Wszystkie akcje gospodarzy byly przerywane groznymi faulami bo inaczej pilkarze z Lizbony sobie radzic nie umieli !!! Po jednym z fauli kontuzji dostal w tym momencie najwazniejszy gracz druzyny Porto, a mianowicie - Anderson. Po tym Benfica zdolala strzelic 2 gole ale i tak przegrala 3-2... Do druzyny Benfici po chorobie wraca napastnik Miccoli, a trener Santos zapowiada ze gra z nim bedzie wygladala calkiem inaczej, w co watpie poniewaz 1 gracz nie zmieni wygladu gry, a tymbardziej jesli jest to napastnik. Natomiast Celtic w lidze radzi sobie rewelacyjnie, tak jak bylo to zapowiadane przed sezonem. W LM takze jak narazie nie zawodza... Wygrali spotkania u siebie z Kopenhaga i wlasnie Benfica, a z ta az 3-0 (!). 3 spotkanie to mecz z Manchesterem United, kiedy to po pieknym meczu i walce do konca ostatecznie ulegli klubowi z Anglii. W druzynie gosci dzisiaj zabraknie Hesselinka i Gravesena, a ostatnio regularnie wystepujacy w pierwszym skladzie napastnik Maciej Zurawski takze skarzy sie na uraz. Jednak w ataku trener ma dosc skutecznych rezerwowych i obok Millera wystapi najprawdopodobniej Maloney. Tak wiec licze na zwyciestwo Celticu a w najgorszym wypadku na remis ...

SKLADY:

Benfica: Quim; Nélson, Luisao, Ricardo Rocha, Léo; Petit, Konstantinos Katsouranis, Nuno Assis, Simao; Fabrizio Miccoli, Nuno Gomes.

Celtic: Artur Boruc; Paul Telfer, Gary Caldwell, Stephen McManus, Lee Naylor; Shunsuke Nakamura, Evander Sno, Neil Lennon, Aiden McGeady; Shaun Maloney, Kenny Miller.

Moj typ:

Celtic ( X2 ) @ 1.85

Pozdrawiam,

Kerogh

Do góry
#663263 - 01/11/2006 21:37 Re: LM - GRUPA F - ManU,Benfica,Celtic,Kopenhaga *DELETED*
Gaske Offline
Carpal Tunnel

Post deleted by bcn1899

Do góry
#663264 - 01/11/2006 21:55 Re: LM - GRUPA F - ManU,Benfica,Celtic,Kopenhaga
MARSHALL213 Offline
addict

No że Mu przegra to się nie spodziewałem, ale grunt ze Uunder wszedl

Do góry
#663265 - 19/11/2006 18:59 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
kwachol_chorzow Offline
stranger

Meldunek: 19/11/2006
21.11, wtorek 20:45 Celtic Park
Glasgow Celtic Glasgow -:- Manchester United
- -
20:45 Estadio Da Luz
Lizbona Benfica Lizbona -:- FC Kopenhaga

4. FC Kopenhaga 4 1 1 2 1:4 4

Celtic - Manu - mecz na szczycie obie druzyny ładnie poradziły sobie w weekend. Manu powinien pryznajmniej zremisowac ...

Benfica czysta 1

Do góry
#663266 - 20/11/2006 12:33 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
Celtic - MU
Jak dla mnie, to czysty remis
Celtic pomimo wszystko nie dorasta Czerwonym Diabłom
Spodziewam się ostrej walki
Publiczność będzie bez wątpienia 12 zawodnikiem Celtów, ale to wystarczy tylko do remisu.
Celtic nie zachwyca ostatnio, skład się miesza. W MU obudził się Rooney i wyglada na to, że coś włoży Borucowi
Moim zdaniem X w tym meczu to jeden z lepszych typów na wtorek ( patrząc na kursy, jakie wystawiły buki )
Benfiki po 1.45 nie biorę

Do góry
#663267 - 20/11/2006 13:48 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
giede Offline
enthusiast

Meldunek: 17/10/2006
Manchester naprawde dobrze sobie radzi w rodzimej lidze.W Champions leauge dał zarobić bukom w meczu z Duńczykami.Roney i spółka wymęczą 3 punkty.Przepraszam że bezpodstawnie, ale to są moje przemyslenia co do tego meczu.

Do góry
#663268 - 20/11/2006 15:01 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
mumin Offline
enthusiast

Meldunek: 24/10/2006
Benfica-Kopenhaga 1
stawiamna Benfice bo graja u siebie calkiem niezle. a z calym szacunkiem dla kopenhagi jedna jaskolka wiosny nie czyni (zwyciestwo nad mu)
tabela:
4. FC Kopenhaga 4 1 1 2 1:4

kolejka za 2 tygodnie:
06.12, środa 20:45 Old Trafford
Manchester Manchester United -:- Benfica Lizbona
- -
Kopenhaga FC Kopenhaga -:- Celtic Glasgow

jasno widac ze jezli benfoca chce wyjsc a zgrupy to musi ten mecz wygrac. bo nastepnie jedzie do mu a tam bedzie ciezko. widzialem wczoraj benfice w meczu ze sportingiem braga zagrali slabo. jednak benfica jak ma noz na gardle(patrz mecz celticiem) to potrafi wygrac

Do góry
#663269 - 20/11/2006 19:50 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa *DELETED*
matti64 Offline
old hand

Meldunek: 06/06/2005
Post deleted by bcn1899

Do góry
#663270 - 20/11/2006 19:52 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa *DELETED*
ziomal-111 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/04/2004
Post deleted by bcn1899

Do góry
#663271 - 20/11/2006 20:01 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
VanTheMan Offline
veteran

Meldunek: 29/03/2005
Manchester na bank nie będzie grać o remis. Z wypowiedzi wynika, że interesuje ich tylko i wyłącznie zwycięstwo. Gracze Celtów czują ogromny respect do swoich wtorkowych rywali - mówią co prawda, że nie boją się nikogo, ale czuć w ich wypowiedziach nieco obaw

Ferguson przyznał, że w meczu z Kopenhagą chciał zaryzykować, a jego piłkarze zlekceważyli rywala i plan się nie powiódł. Szkot będzie grać o zwycięstwo, tu nie ma wątpliwości, bo po co sobie utrudniać sprawę wychodząc z drugiego miejsca, by później w 1/8 trafić na lidera jednej z grup...

U gości w porównaniu z meczem z Sheffield będą wprowadzone jedynie 2 zmiany. Pewne jest, że na lewej stronie zagra Heinze za Evrę.

Ciężki mecz, ale z racji tego, że rzadko mamy kursik 2 na United, zdecyduje sie zagrac na MU

Do góry
#663272 - 20/11/2006 20:06 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
ziomal-111 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/04/2004
Nie zagrał bym przeciwko Celticowi. Kazdy wie jak Szkoci nienawidza Anglików. Kazdy w druzynie Celticu bedzie gryzł trawe. Wiadome tez jest ze Celtic nie przegrywa meczy u siebie. 1X w tym meczu jest dla mnie najlepszym rozwiazaniem
Za nizsza stawke postawie zwyciesto Celticu.

Do góry
#663273 - 20/11/2006 20:32 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa *DELETED*
holek1142 Offline
stranger

Meldunek: 02/10/2006
Post deleted by bcn1899

Do góry
#663274 - 20/11/2006 22:03 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa *DELETED*
giede Offline
enthusiast

Meldunek: 17/10/2006
Post deleted by bcn1899

Do góry
#663275 - 21/11/2006 02:04 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
konstruktor1 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/08/2004
Witam,

ManU jedzie do Glasgow w pelnym skladzie ale Ferguson zapowiada ze moga nastapic drobne zmiany w wyjsciowej jedenastce.Prawdopodobnie Evre zastapi Heinze, prawdopodobny jest tez wystep Fletchera.
W Celticu nie zagra kontuzjowany Caldwell,ktorego zastapic ma Bobo Balde(gral w tym sezonie bardzo malo ale doswiadczenie z gry w waznych meczach ogromne).Po kontuzji wraca natomiast do skladu Kenny Miller.

Zastanawiajac sie nad typowaniem tego meczu warto wziac pod uwage kilka faktow:

1.Swietna postawa Celticu u siebie w LM,gdzie jako jedyna w 11 meczach 3 punkty wywiozla Barca.Kibice na Celtic Park to 12 zawodnik bialo-zielonych.

2.Jesli chodzi o ManU to istotne dla mnie bedzie czy grac bedzie Ryan Giggs.W tym sezonie w Premiership zagral 10 razy i ManU wygralo wszystkie 10.Natomiast w 3, w ktorych nie bylo go w skladzie ManU przegralo z Arsenalem,zremisowalo z Reading oraz wygralo z Newcastle.Nie gral rowniez w Kopenhadze(0:1), jak i przeciwko Southend(0:1).Reasumujac to jesli Giggs bedzie w wyjsciowym skladzie szanse gosci na pozytywny rezultat wzrastaja.

3. Oczywiscie temat rywalizacji Anglii ze Szkocja, czy tez Fergusona ze Strachanem( jak wiadomo panowie nie darza sie sympatia). Za czasow O`Neilla Celtic wyrzucil za burte Pucharu Uefa Blackburn,jak i Liverpool.Natomiast w sezonie 2003/2004 Manchester 2 razy bezproblemowo pokonal Rangers.
Jesli chodzi o menedzerow to jako menedzer Coventry Strachan zdolal wygrac z Fergusonem 1 w 9 probach,zas w Southampton 2 razy na 8 podejsc.Pozostale spotkania konczyly sie zwyciestwem Mistrza nad Uczniem.
Ciekawe ,ze na 20 okazji kiedy miersyli sie Ci panowie nie padl ani jeden remis,wiec moze do 21 razy sztuka?

Pozdrawiam

Do góry
#663276 - 21/11/2006 05:14 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
Bezdomny Offline
AVE LAZIO

20:45 Celtic Glasogw - Manchester United

Sędzia: Manuel Enrique Mejuto Gonzalez (Hiszpania)

Celtic: Boruc (B), Telfer, Balde, O'Dea, McManus, Caldwell, Naylor, Nakamura, Lennon, Gravesen, Jarosik, Maloney, McGeady, Vennegoor of Hesselink, Zurawski, Marshall (B), Sno, Wilson, Miller

Man Utd: Van der Sar (B), Kuszczak (B), Neville, Brown, O'Shea, Ferdinand, Vidic, Evra, Silvestre, Heinze, Ronaldo, Fletcher, Scholes, Carrick, Giggs, Richardson, Saha, Rooney, Smith

Do góry
#663277 - 21/11/2006 13:17 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
rivex Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/04/2005
Celtic u siebie gra naprawde dobrze. I uwazam, ze zagranie na Celtic strzeli w expekt @1.54 jest dosyc oplacalne. W pierwszej kolejce bylo 3:2 dla MU. MU nie ma najszczelniejszej obrony.....

Do góry
#663278 - 21/11/2006 13:25 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
DJ SOSNA Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/03/2001
Celtic - Man Utd X (3.20)
Dla piłkarzy i trenera Celtiku Glasgow wtorkowy mecz Man Utd jest jednym z najważniejszych a na pewno już najbardziej prestiżowym pojedynkiem tego sezonu. Na Celtic Park przyjedzie bowiem Man Utd. Obie drużyny nie sa jeszcze pewne awansu do kolejnej rundy dlatego mimo przyjażni menedżerów Fergusona i Strachana nie będzie na boisku żadnej taryfy ulgowej. Warto jednak mimo wszystko powiedzieć że na konferencji prasowej przed tym meczem Ferguson powiedział że owszem chce wygrać w Glasgow i zając 1 miejsce w grupie ale z drugiej stronie życzyłby sobie aby to własnie Celtic był drugą drużyna która awansuje z grupy F. Manchester zagra w najsilniejszym składzie na czele z będącym w rewelacyjnej formie Rooneyem. W ataku Celtiku zobaczymy najprawdopodobniej nie zobaczymy za to kontuzjowanego napastniak Millera którego miejsce moze (choc nie musi) zająć Żurawski. Od początku wybiegną na boisko na pewno Jan Vennegoor of Hesselink i Thomas Gravesen. Osobiście uważam futbol szkocki za jeden z najsłabszych w Europie i cieszy mnie ostatnia porażka Celticu z Benficą (0-3) która zdaje się potwierdzać moją tezę. Nie postawię zatem na gospodarzy. Nie mogę równiez zaufać w zwycięstwo Manchesteru który chyba mimo wszystko będzie usatysfakcjonowany remisem a który powiedzmy sobie szczerze nie zachwyca w meczach na wyjeżdzie. W efekcie zgodnie z sugestią trenera gości stawiam na polubowny Remis @3.20

Do góry
#663279 - 21/11/2006 15:03 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
host Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/04/2004
Benfica - FC Kopenhaga 1,50 Toto-Mix

Benfica wygrywając dziś ma szanse wyjść z grupy. W domu są piekielnie mocni co pokazali w meczu z Celticem. Krótka analiza, ale po co Tu więcej pisać...

Benfica
Coach: Fernando Santos
12 | Quim GR
22 | Nélson LD
3 | Anderson DC
33 | Ricardo Rocha DC
5 | Léo LE
6 | Petit MD
8 | Katsouranis MD
25 | Nuno Assis MO
20 | Simão MO
21 | Nuno Gomes AV
30 | Miccoli AV
-
1 | Moreira GR
13 | Alcides DC
11 | Miguelito LE
26 | Karagounis MO
19 | Karyaka MO
15 | Paulo Jorge AD
9 | Mantorras AV

FC Copenhaga
Coach: Stale Solbakken
1 | Christiansen GR
2 | Jacobsen LD
5 | Hangeland DC
14 | Gravgaard DC
17 | Wendt LE
6 | Linderoth MD
4 | Norregaard MD
8 | Silberbauer AD
13 | Hutchinson AE
10 | Gronkjaer AV
11 | Allback AV
-
31 | Gall GR
26 | Hansen LD
16 | Thomassen DC
24 | Brandrup MD
28 | Bergvold MO
23 | Kvist AD
9 | Berglund AV

Do góry
#663280 - 21/11/2006 17:07 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
Maxi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/08/2005
Warto zauważyć że Benfica ma gorszy bilans bramkowy od Celticu. Celtic 6-6 a Benfica 3-4. Może sie zdarzyć sytuacja że o wyjściu z grupy będą decydowały bramki. Benfica jedzie potem na Old Trafford i raczej tam tego bilansu nie poprawi. Skoro widzieliśmy zupełnie inną Benfice w meczu z Celticiem 0-3 i 3-0 to pewnie zobaczymy także zupełnie inną Benfice niż ta co urwała punkt Kopenchadze na wyjeździe. Okazji na strzelanie bramek poza dzisiejszym spotkaniem już wiele mieć nie będą więc zaryzykowałbym gre na handi -1 na Benfice kursy około 2.
Benfica handi -1 6/10

Do góry
#663281 - 21/11/2006 17:36 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
MARSHALL213 Offline
addict

Celtic Glasgow - Manchester United
A ja się zgodzę z DJ Sosną i nie będę wgłebiał się w analizę tego meczu, bo DJ zrobił to znakomicie. Od Siebie dodam, że będzie to mecz w którym padnie mało bramek, ponieważ takie mecze nazywa się "BITWAMI O WYSPY BRYTYJSKIE" a w takich meczach z reguły drużyny skupiają się, żeby nie stracić bramki

Reasumując:
Celtic Glasgow - Manchester United X@3.30
Celtic Glasgow - Manchester United under 2,5@1,75

Do góry
#663282 - 06/12/2006 10:33 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
mumin Offline
enthusiast

Meldunek: 24/10/2006
zastanawiam sie czy nie zagrac dzisiaj azjata
MU -1.0 wczoraj kursik na betfair 1.54 licze ze jeszcze dzisiaj troche podskoczy
niezbyt atrakcyjny ale chyba sie polakomie
w sumie MU wystarcza remis do awansu ale mysle ze beda chcieli wygrac z 2 powodow;
1) ryzyko gry na remis moze sie dla nich zakonczyc tragicznie-przegrana i w efekcie odpadnieciem
2) celtic ga w kopenchadze a tam roznie moze byc. MU moze sie polakomic na 1 miejsce w grupie. oplaca sie bo pozniej w fazie pucharowej LM zespoly z 1 miejsc graja mecz rewanzowy u siebie

pytanie tylko czy stac MU aby wygrac ten mecz 2 bramkami. benfica gra slabo na wyjazdach. zawsze jednak mam zwrot stawki. bo remis bedzie tu duza sensacja

Do góry
#663283 - 06/12/2006 13:13 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Quote:

le mysle ze beda chcieli wygrac z 2 powodow;
1) ryzyko gry na remis moze sie dla nich zakonczyc tragicznie-przegrana i w efekcie odpadnieciem
2) celtic ga w kopenchadze a tam roznie moze byc. MU moze sie polakomic na 1 miejsce w grupie. oplaca sie bo pozniej w fazie pucharowej LM zespoly z 1 miejsc graja mecz rewanzowy u siebie

3) Befica nigdy nie wygrala na Old traford

Do góry
#663284 - 06/12/2006 13:45 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
Piotruś Pan Offline
addict

Meldunek: 15/07/2002
FC Kopenhaga - Celtic Glasgow typ 1
Ciekawym meczem dzisiejszego wieczoru jest konfrontacja Duńczyków z Celtic Glasgow.
Kopenhaga ma szansę na odniesienie 2 zwycięstwa w LM, tylko sie zastanawiam czy Celtic zagra na 100 procent swoich możliwości by zająć 1 miejsce przed Manchesterem ma ktoś jakieś wieści czy raczej zagrają by rozegrać ostatni mecz w LM i zadowolą się samym awansem.
Zreszta ta ostatnia kolejka LM jest bardzo trudna do przewidzenia zarówno w grupach w których jeszcze walczy się o awans jak i tych gdzie grają o prestiż, lub pieniądze np Dynamo - Real kursy kuszace,lecz nie wiadomo czy jadą tylko na zakupy czy powalczyć poważnie z wykorzystaniem rezerw.

Do góry
#663285 - 06/12/2006 14:43 Re: Liga Mistrzow - Grupa F - Faza Grupowa
Platini Offline
Porucznik

Meldunek: 15/04/2005
3) Befica nigdy nie wygrala na Old traford

Kiedyś ten pierwszy raz nastąpić musi

Ale ja się tego dziś nie spodziewam. Man Utd gra o wiele lepszą piłke niż w poprzednim, pechowym dla nich sezonie.
Prowadzą w Premiership, w lidze mistrzów też wiedzie im się dobrze, ostatnio zanotowali porażkę z Celticiem ale kto oglądał to widział ze na tą porażke nie zasługiwali.
Wg mnie Man Utd wygra gdyż jak wspomniano wyżej gra na remis często źle się kończy, Diabły posiadają o wiele też lepszy skład.
Spodziewam się spokojnego meczu, anglicy nie będą forsować tempa i myśle ze wygrają jedną bramka.
Kurs w GB 1,36 - nie za wysoki ale myśle że w dublu można spokojnie spróbować

Do góry
Strona 1 z 4 1 2 3 4 >

Moderator:  Akhu, Biszop