#662862 - 20/11/2006 15:36
Re: Liga Mistrzów - Grupa A - Faza Grupowa
|
addict
Meldunek: 16/08/2005
|
Quote:
Chelsea jest już pewna swego, choć matematycznie ma jeszcze szansę na puchar UEFA.
nieprawda, chocby przegrali 2 mecze po 0-10 to i tak wchodzą do LM
|
Do góry
|
|
|
|
#662863 - 20/11/2006 15:39
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2006
|
Tu nie chodzi o spisek, bo ten trzeba z kimś zrobić. Chodzi o pozbycie się ( lub próbę ) jednego z najgroźniejszych konkurentów, na domiar niezbyt lubianego. Jedno wiem na pewno - Werder zrobi wszystko, by wygrać ten mecz. Werder będzie zdeterminowany, Chelsea - wątpię. Oni w ostatnij kolejce pykną u siebie Bułgarów i mają awans w kieszeni. Poza tym trzeba ogladać Bundesligę, bo zdaje się, że niektórzy uwarzają Werder za przeciętna drużynę. Przypomnę, że Barca w ostatnich minutach uratowała remis. Gdyby nie to, już byłaby w UEFA. W poprzedniej edycji Werder pechowo odpadł, bo bramkarz wypuścił piłkę z rąk. O meczu Barcy z Werderem napiszę, jak przyjdzie czas. osłabiona Barca niekoniecznie musi ten mecz wygrać
|
Do góry
|
|
|
|
#662865 - 20/11/2006 16:16
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
Ja chciałbym zauważyć tylko pewną ciekawostkę. 2 mecze pod rząd Chelsea i kursy na nich są grubo ponad 2.0
2.53 w Bremie i 2.94 (!) z MU w weekend.
Jest jakieś info o składzie The Blues na LM ?
|
Do góry
|
|
|
|
#662867 - 20/11/2006 16:45
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
Quote:
Ja chciałbym zauważyć tylko pewną ciekawostkę. 2 mecze pod rząd Chelsea i kursy na nich są grubo ponad 2.0
2.53 w Bremie i 2.94 (!) z MU w weekend.
Jest jakieś info o składzie The Blues na LM ?
Nigdzie nie widac skladow na mecz, prawdopodobnie jutro pojawia sie przypuszczalne, na ta chwile wszyscy trabia o Hedmanie i o tym czy Geremi juz gra na tyle dobrze ze powinien wskoczyc do pierwszej 11 czy nie
Co do kursow to sa one jak najbardziej prawidlowe. W Bremie Niebiescy wcale nie musza wygrac, nawet jak przegraja nie bedzie afery bo z grupy i tak wychodza i tak, ciezki mecz do typowania bo w normalnej sytuacji pokazali co robia z Werderem u siebie, teraz sytuacja juz jest klarowna wiec my sobie mozemy snuc tylko domysly. Z jednej strony Jose sie podklada w Bremie, zycie Barcy w LM wisi na wlosku, biorac pod uwage jak rozdmuchany konflikt pomiedzy dwoma klubami wszyscy sklaniaja sie w ta strone, tylko jak ma wygladac to podlozenie?? Wychodza zmiennicy i co?? tez sie klada na murawie? Jakos nie jest to dla mnie argumentem, wierze w to ze Werder moze sie wspiac na wyzyny swoich mozliwosci i zagrac super mecz i wygrac ale jakos to ze Niebiescy sie podkladaja, no juz sam nie wiem. Zreszta jak wyjda zmiennicy to beda sie chcieli pokazac z jak najlepszej strony wiec walczyc beda, Romek nie wydawal kasy na transfery zeby na lawce siedzialy jakies ogorki;-)
Najbardziej podoba mi sie na ta chwile over, Anglicy strzela przynajmniej jedna, Niemcy skoro musza wygrac strzelaja 2 i mamy over i dokladny wynik 2-1
Poczekam na sklady i na to co bedzie krecil jutro Mourinho na konferncji
|
Do góry
|
|
|
|
#662868 - 20/11/2006 17:27
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/12/2004
|
Witam.
W sezonie 2004/05 w ćwierćfinale CL odbył się dwumecz Chelsea - Bayern. W perwszym meczu, w Londynie Chelsea zwyciężyła 4-2. Mecz rewanżowy pamiętam jakby się odbył wczoraj, Chelsea prowadziła w Monachium już 2-0 i nagle "stanęła". Obrońcy w jedej chwili zaczęli grać, jakby się pogubili, w szczególności dziwnie interweniowali Carvahlio i Huth. Bawarczycy w ciągu bodajże kilkinasu minut ze stanu 0-2 wyciągneli na 3-2. To był szok, szczególnie dla mojego znajomego, który prz stanie 2-0 postawił ciężkie pieniądze na livie, że Chelsea wygra mecz.
Trudno zarzucić, że się podłożyli (bo i po co?), ale jednak zdarzają sie nawet w meczach tak solidnej drużyny jak Chelsea momenty bardzo, ale to bardzo niewytłumaczalne.
W niedzielę Chelsea gra w Premiership arcyważny mecz z grającym nader efektywnie Manchesterem i jeżeli tego meczu nie wygra, może jeszcze dość długo pozostawać na drugim miejscu.
Teraz o Werderze. W momencie, kiedy wydawało się, że Werder wymiata w Dundeslidze jak chce, piłkarze tego klubu stanęli w miejscu. Porażka z "pokemonami" z Dortmundu i dwa remisy z niżej notowanymi rywalami są albo zasłoną dymną albo nagłym załamaniem formy.Jest to tym bardziej zastanawiające, że nie było w ich składzie jakiejś plagi kontuzji. Dziwnym zbiegiem okoliczności Werder tracąc w ostatnich czterech meczach aż 7 punktów pozostał na drugim miejscu w tabeli ze stratą zaledwie 2 pkt do lidera.
Może to i trochę naciągane, ale wydaje mnie się, że Werder szuka swojej szansy w próbie oszukania Mourinhio. Nie zdziwię się, jeżeli Werder zagra mecz jesieni własnie w najbliższą środę. Natomiast doprawdy trudno powiedzieć, czy Niebiescy będą z pełną determinacją nadstawiali kości, po to by ułatwić Barcelonie awans.
Za symboliczną stawkę zaryzykuję Werder.
|
Do góry
|
|
|
|
#662870 - 20/11/2006 20:40
|
addict
Meldunek: 24/05/2005
|
No i jeszcze raz do Werderu. Werder przed meczem z Barca,byla w bardzo slabej formie,porazki z Schalke 0-2,Stuttgartem 2-3 i remis z HSV 1-1 byly naprawde slabymi wynikami,powodem tego byl Diego,chlopak nie potrafil zagrac tak jak koledzy od niego wymagali,ciagle klutnie z Klose i Fringsem.Od udanego wystepu z Barca,Diego podporzadkowal sie do stylu niemieckiej pilki i Werder zaczela wygrywac! Niestety nie mozna powiedziec,ze Diego jest juz w 100% integrowany,bo jaki geniusz da sie narzucic inny styl gry? Tym chcialem jednak udowodnic,ze Werder nawet po serii slabych spotkan,moze nagle zagrac swietny mecz,tak jak to bylo z Barca,w ktorym Werder byla o krok od zwyciestwa. Co do ostatnich wystepow Werderu w BL,moge powiedziec,ze pomimo ugrania tylko 5 punktow z 4 ostatnich spotkan,nie widze jakiegos kryzysu,sezon jest jeszcze dlugi a druzyna jest w normie i wiadomo,ze nie zawsze sie wygrywa. W meczu z Chelsea ,Werder zagra inna pilke jak w ostatnich meczach BL z tego jest znana i z roku na rok coraz czesiej ;depcze po pietach; klubom z czolowki europy. Wedlug wypowiedzi Mourinho,Chelsea zagra w podstawowym skladzie i nie bedzie zadnych roszad,na to nie moga sobie pozwolic. Pachnie mi tu strasznie remisem,Chelsea nie bedzie chcial przegrac,a Werder nie bedzie w stanie wygrac:/ Napewno nie zagraja Lampard i Baumann,ktorzy pauzuja za kartki,pod znakiem zapytania jest wystep Carvalho.
|
Do góry
|
|
|
|
#662871 - 20/11/2006 20:52
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2006
|
Za Kickerem
Sędzia: Michel
Werder Bremen Wiese - C. Fritz, Mertesacker, Naldo, Womé - Frings - Borowski, C. Schulz - Diego - Klose, Hunt
Trainer: Schaaf
FC Chelsea Cudicini - Geremi, Boulahrouz, Terry, Ashley Cole - Makelele - Robben, Essien, Ballack, J. Cole - Shevchenko
Trainer: Mourinho Chelsea bez Lamparda, Carvalho i Drogby
|
Do góry
|
|
|
|
#662874 - 21/11/2006 11:26
|
Io sono Interista
Meldunek: 11/07/2005
|
Ja sądze że to wszystko co w ostatnich latach działo sie na lini Barca - Chelsea obróci sie troche przeciwko Barcie. Dlaczego? Dobrze wiemy jak Mourinho bardzo chce porażki Barcy, najlepiej świadczyło o tym olbrzymia radość jaką wykazał po bramce Drogby w 90 Drogby. Jesli mam być szczery to dzisiaj Chelsea zagra na remis on potrzebuje tylko remisu a jeśli tego remisu nie uzyska tutaj no to przecież bedzie jeszcze okazja z Levski a wtedy chyba problemu nie będzie Znalazłem pewną wypowiedz, która jest zaprzeczeniem mojej opini no ale... Jose Mourinho twierdzi, iż jego zespół nie odpuści sobie meczu z Werderem Brema i że jego podopieczni są skupieni wyłącznie na zwycięstwie, mimo że w przyszłym tygodniu czeka ich niezwykle ciężki ligowy mecz z Manchesterem United na Old Trafford. Zwycięstwo Werderu przybliżyłoby niemiecką drużynę do awansu do 1/8 finału. Według portugalskiego szkoleniowca Chelsea będzie walczyła o zwycięstwo: - Nie będe wystawiał drugiego zespołu. Będziemy walczyć tak jak w każdym meczu. Odpuszczanie przeciwnikowi meczu nie jest w naszym stylu. - powiedział Portugalczyk. - Jedziemy do Niemiec, aby osiągnąć dobry wynik, chociaż wiem że niebawem czeka nas trudny mecz. Ale czy by to był Manchester United, czy Manchester City to w pojedynku z Werderem powalczymy o zwycięstwo - powiedział. - Już po meczu z Werderem chciałbym zapewnić sobie awans, ponieważ w ostatnim meczu Ligi Mistrzów czeka nas łatwiejszy pojedynek z Levskim Sofia i przeciwko Bułgarom chciałbym dać szanse pokazania się młodym graczom - dodał Mourinho. Osobiście bardzo nie lubie stawiać na zespoły, które rzekomo maja sie oszczędzać ale w tym wypadku chyba spróbuje zagrać remiś, który u buków można zagrać w granicach 3,00 - 3,20
|
Do góry
|
|
|
|
#662878 - 21/11/2006 15:44
|
enthusiast
Meldunek: 24/10/2006
|
Quote:
Z tego co pamietam, to Boulharoz wylaczyl calkowicie z gry Ronniego, wiec nie wiem czy sie nie zaaklimatyzowal.
chyba nie masz na mysli ostatniego meczu 2:2 bo mourinho musial zdjac Boulharoz bo go ronaldinho seryjnie objedzal min po jednej takiej kacji stracili bramke (Gudjohnsen)
|
Do góry
|
|
|
|
#662879 - 21/11/2006 16:01
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/06/2005
|
Quote:
Quote:
Z tego co pamietam, to Boulharoz wylaczyl calkowicie z gry Ronniego, wiec nie wiem czy sie nie zaaklimatyzowal.
chyba nie masz na mysli ostatniego meczu 2:2 bo mourinho musial zdjac Boulharoz bo go ronaldinho seryjnie objedzal min po jednej takiej kacji stracili bramke (Gudjohnsen)
ale ma na mysli mecz nr. 1 gdzie Ronni byl kompletnie wylaczony z gry
|
Do góry
|
|
|
|
#662880 - 21/11/2006 17:00
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/10/2006
|
Witam...
Biorac pod uwage to co napisal rene, to coraz blizej mi do postawienia na Werder niz Chelsea. W sumie to juz prawie wszystko o tym meczu zostalo tu napisane. Niewiadomo jak do tego spotkania podejda pilkarze z Londynu. Nie ma najmniejszych watpliwosci ze niemieccy gracze postaraja sie nie zaprzepascic szansy awansu do nastepnej grupy. Ale czy to starczy na pokonanie druzyny Abramowicza? Trudno powiedziec...
W drugim meczu tej grupy Barcelona powinna wygrac z Levskim. Jak narazie druzyna z Bulgarii byla "dostarczycielem punktow". Mysle ze nie bedzie inaczej i tym razem. Ekipie z Hiszpanii bedzie zalezalo na zdobyciu 3 punktow,aby liczyc sie w walce o dalszy awans.
Kurs maly,ale nie dziwie sie
Levski Sofia - FC Barcelona 1 kurs 1.19 :/
|
Do góry
|
|
|
|
|
|