#662761 - 12/09/2006 18:28
Re: Liga Mistrzów - Grupa A - Faza Grupowa
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/07/2001
|
Olympiakos - Valencia CF 1:1 6.00 Chelsea FC - Werder Brema 2:0 7.50 FC Bayern Monachium - Spartak Moskwa 3:19.00 KURS: 405 za minimum!!! ------------------------------------------------------------ - spedziłem w Grecjii wakacje i oczekiwania sa ogromne co do Olympiakosu ale z taki rywalem jak Valencia to poprostu nie wygraja - solidna obrona i gra na typowy under totezx typ 1-1 - Chelsea nie da sobie sobie strzelic gola , na poczatku ukuje jedna bramke i bedzie kontrolowała boisko ,tuz przed koncem podwyzszy na 2-0 FT - straca bramke na 1-1 by Maakay i Podolski swoje zrobili
|
Do góry
|
|
|
|
#662765 - 26/09/2006 21:20
|
stranger
Meldunek: 21/06/2005
|
Werder Brema-FC Barcelona Mecz bardzo ciekawy, ponieważ Bremeńczycy ponownie chcą wyjść z grupy, mimo że za rywali mają dwie silne ekipy. W pierwszym meczu z Chelsea, prezentowali się dobrze i mogli wywieźć z Londynu cenny punkt. Niestety nie udało się więc przed własną publicznością będą zdeterminowani by pokonać Katalończyków. Barca wydaje mi się tak jak i Chelsea, chcą wygrać swoje mecze, ponieważ następne dwa spotkania to mordercze boje ze sobą i lepiej przygotowywać się do nich z kompletem punktów. W zeszłym seoznie Barca niemiłosiernie wypunktowała zespół z Niemiec wygrywając w Bremie 2:0. Teraz jest jednak Klose, który mimo, ze nie strzela na zawołanie stanowi groźny duet w ataku z Klasnicem. Do tego dochodzi Diego, który w Bremie wyraźnie odżył i gra jak za dawnych lat w Santosie. Barca nie przegrałą jeszcze meczu w lidze, a Werderowi nie idzie jakoś specjalnie. Rijkard zastosuje znowu rotację i tak za Marqueza zagra zapewne Thuram co jest wzmocnieniem dla drużyny, za Zambrotte zagra Beletti, a za słabo grającego ostatnio MEssiego zagra Giuly co napewno jest dużym plusem dla ekipy z Hiszpani. Myślę, że obrońcy tytułu wygrają ten mecz Może nie zdecydowanie, ale punkty powędrują do Katalonii i Bremeńczykom raczej pozostanie tylko walka o trzecią lokatę. Osobiście gram na Barceloną jako, że jestem socio tego klubu od 10 lat, a także wierzę że wygrają. Poza tym Laporta wyraźnie dał do zrozumienia, że jego zawodnicy zamierzają obronić tytuł wywalczony w Maju br. w Paryżu. Gra po kursie 2.05 (expekt) jestbardzo kusząca i to właśnie czynię.
Levski Sofia-Chelsea Londyn Mecz outsidera z głównym kandydatem do wyrgania Ligi Mistrzów. Drużyna z Bułgarii fatalnie zaprezentowała się na Camp Nou i etarz chce okazać, że stać ich na dobrą grę, zwłaszcza na swoim terenie. W Bułgarii Ligi Mistrzów nie było od ładnych paru lat więc mobilizacja jest tym większa. Chelsea w tym seoznie gra gorszą piłkę niż w poprzednich latach, ale to przez zmianę systemu gry. Nowe nabytki Shevchenko i Ballack nie mogą się odnaleźć, ale stara gwardia typu Terry, Lampard czy Drogba trzyma poziom i może pogromu tutaj nie będzie, ale The Blues wywiozą komplet punktów ze stolicy Bułgarii. Jeżeli Chelsea, chce zawojować Ligę Mistrzó w tym sezonie to z takimi drużynami nie moze sobie pozwalać na wpadki mimo braku formy.
Mój typ: Chelsea po kursie 1.4 (expekt)
|
Do góry
|
|
|
|
#662766 - 26/09/2006 22:49
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/02/2005
|
To wygląda zbyt pięknie, żeby było prawdziwe. Kurs powyzej @2 na Barcelone... w konfrontacji z Werderem, który jest chyba w jakims malym dolku. Znów wielkie zapowiedzi pilkarzy z bremy...ale skonczy sie tak jak zawsze, albo przynajmniej tak jak rok temu. Barca po falstarcie deklasuje kazdego po kolei.. ostatnio przystanela...jednak nie na byle kim, bo na Che...zespole, ktory obok Chelsey, Lyonu i wlasnie Barcy powinien w tym sezonie rozdawac karty. Barca pomimo remisu, w spotkaniu byla duzo lepsza. Werder to taki zespol, ktory obojetnie z kim gra gra tak samo. Ten zespol nie potrafi dostosowac odpowiedniej strategii do rywala. Mowie na podstawie tego co widzialem rok temu, jednak śmiem przypuszczac, ze wiele sie nie zmienilo. Diego za Micoud..to praktycznie zmiena minimalna. Werder tak jak z kazdym pojdzie na mala wymiane ciosów, a to ze potencjal ofensywny w porownaniu do rywala marny, dlatego kibice w niemczech beda musieli obejsc sie skakiem. Mysle, ze pomimo, tego, ze jestem kibicem Barcelony, staram sie patrzec na wszystko 'zdrowo' i ulegam sympatii. W drugim meczu, kurs na gosci bardzo marniutki, ale naprawde ciezko mi sobie wyobrazic, inne rozstrzygniecie. Wystep Terrego pod znakiem zapytania, jak go znam, to zaciśnie zeby i jak na kapitana przystalo poprawdzi The Blues do zwyciestwa. Nawet jezeli chelsea zagra slaby mecz, to o koncowym rezultacie powinna zdecydowac indywidualna akcja drogby, schevy, czy kogokolwiek innego. Levski na Camp Nou nie doszedl do glosu...u siebie zagra z pewnoscia odwaznej, jednak Artmedią to on na moje oko nie bedzie. Moze gdyby do Sofii zawital Inter.. to udaloby sie ugrac oczko... z chelsea chyba nie :-)Kurs 1.45 w bukach naziemnych do jakiegos comba..mysle, ze jak najbardziej sie na nada. Reasumujac, po 2 kolejkach spodziewam sie sytuacji, w ktorej oba faworyzowane w tej grupie zespoly beda mialy komplet punktow, i spokojnie beda czekac na 2 male przedwczesne finaly.
|
Do góry
|
|
|
|
#662768 - 27/09/2006 08:34
Re: LM - Grupa A - Barcelona,Chelsea,Werder,Lewski
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2006
|
Faktycznie, kurs na Barcę przedni Werder słabszy niz przed rokiem. Brak Micoud, ale nie tylko. Napastnicy gdzieś stracili formę, zespół jako całość nie przekonuje. W zeszlym sezonie Barca wygrała w Bremie 2:0 Myślę, że i teraz bedzie podobnie, więc biorę 2 Jedynym minusem jest to, że Barca też wydaje się nieco słabsza niz przed rokiem. Miała 2 bardzo udane sezony, ale dziś powinna wygrać
Edited by Biszop (27/09/2006 08:39)
|
Do góry
|
|
|
|
#662770 - 27/09/2006 08:54
|
old hand
Meldunek: 14/08/2003
|
Quote:
Po tym jak obejrzalem niedzielny mecz Barcy z Valencia, to wogole nie moge sie zgodzic ze stwierdzeniem ze jest slabsza niz przed rokiem. W drugiej polowie tak przycisneli Valencie, ze tylko Canizares i bledy sedziego uchronily Ches od porazki. Co by nie mowic, obecna Valencia i Werder to dwa inne pilkarskie swiaty. Mowi sie ze nie ma co porownywac lig krajowych do pucharow (jest w tym troche prawdy) ale Barcelona powinna calkowicie zdominowac srodek pola i zamknac Werder na ich polowie. Chyba ze Kluivert i Neskens(?) wymysla jakas defensywna taktyke, tak jak bylo to rok temu na wyjezdzie w Grecji. Ja sie obecnie zastanawiam pomiedzy dublem zlozonym z wygranej Barcelony i Chelsea, a singlem Barca (-1).
Ciekawe czy Saviola zagra? W niedziele mial tylko kilka minut zeby sie pokazac, a mimo tego ladnych mogl zdobyc gola.
A co tu robi Kluivert ?? :>
|
Do góry
|
|
|
|
#662773 - 27/09/2006 09:16
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/03/2003
|
Quote:
Ciekawe czy Saviola zagra?
Saviola nie dostal powolania na mecz z Werderem.
Jest to efekt rotacji, jednak mimo to osobiscie ciesze sie,ze Rijkard powoli przekonuje sie do tego zawodnika.
|
Do góry
|
|
|
|
#662775 - 27/09/2006 11:20
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/11/2004
|
Quote:
Owszem Werder słabszy niz rok temu ale Barca tez słabsza...
Uzasadnij to co piszesz, albo nie pisz głupot.
|
Do góry
|
|
|
|
#662776 - 27/09/2006 11:21
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/02/2004
|
Dlaczego wszyscy piszą, że Barcelona słabsza niż w poprzenim sezonie.Ja tego nie rozumiem.Widzieliście chociaż jakiś ich mecz???
|
Do góry
|
|
|
|
#662777 - 27/09/2006 11:24
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2006
|
Quote:
Quote:
Nie mam co uzasadniać i nie mam komu Przekonasz się na zakończenie LM i Primera
|
Do góry
|
|
|
|
#662778 - 27/09/2006 11:32
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/11/2004
|
Quote:
Quote:
Quote:
Nie mam co uzasadniać i nie mam komu Przekonasz się na zakończenie LM i Primera
Ja wiem, że na zakończenie Primera mistrzem Hiszpanii będzie Valencia ale nie dlatego że Barca jest słabsza tylko dlatego że Valencia jest lepsza niż rok temu. A żeby wygrać LM nie wystarczy mieć super zespół - bo po zakończeniu fazy grupowej zostają tylko te super drużyny - ale trzeba mieć też dużo szczęścia.
|
Do góry
|
|
|
|
#662779 - 27/09/2006 12:01
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
Barcelona slabsza niz rok temu? Ciekawe stwierdzenie, jakby nie patrzec moze byc tylko silniejsza, graja juz troche w podobnym skladzie, wiekszych oslabien nie widac, doszly wzmocnienia, jesli juz mowic o slabosciach to przychodzi mi jedynie Valdes "Firana" ale coz z tego skoro potencjal maja spory po przeciwnej stronie i ewentualna pomylke pieknej firany spokojnie sa w stanie pokryc tym bardziej z druzyna pokroju Werderu;-) Mecze z takimi druzynami jak Valencia nigdy nie byly mocna strona Barcelony choc jak wspomnial wyzej Logan Valencia miala sporo szczescia w ostatnim meczu ze nie przegrali choc z drugiej strony gdyby nie slupek z pierwzej polowy to Barcelona mialaby problem nawet z remisem. Jednak Werder to zupelnie inna druzyna, w moim przekonaniu Barcelonie gra sie z takimi druzynami duzo lepiej. Niemcy beda atakowac skrzydlami w typowy dla siebie sposob, a Hiszpanom w to graj. Kursy na wygrana gosci naprawde wysokie, cos tu jest nie tak. Kurs w okolicach 2 lub wyzej (jeszcze wczoraj) to dobra okazja zeby zagrac na zdecydowanego faworyta. Jedyne co mnie zastanawia ze w tej grupie niespodzianek nie bedzie i moze bukmacherzy sie dopatruja tego ze Barca sobie poluzuje i sie potknie?? Watpie w to ale innego wytlumaczenia nie widze Jedyne co mnie zastanawia to to czy Werder cos strzeli bo kursy rowniez zachecaja.
|
Do góry
|
|
|
|
#662780 - 27/09/2006 12:45
|
journeyman
Meldunek: 30/07/2006
|
jest prawdopodobieństwo że Barcelona nie wygra.Barca gra na wyjeździe i jest o 30 godzin bardziej zmęczona bo grala w niedzielny wieczór a Werder ma Klosego któremu wystarczy jedno dobre dośrodkowanie.poza tym Werder jest zdeterminowany bo jak przegra to nici z awansu.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|