#66156 - 08/08/2004 03:01
Forum - czy to już koniec ?
|
1
Meldunek: 21/05/2003
|
Wyjątkowo siedząc w sobotni wieczór w domu, kończąc pisanie zlecenia postanowiłem sobie na chwilkę odpoczynku i refleksji. Gdy dołączałem do forum rok temu było ono skarbnicą pożytecznych informacji które można było z powodzeniem wykorzystywać w obstawianiu. Poziom nie był już jednak tak wysoki jak wcześniej (forum obserwowałem od dawna). Dziś na forum panuje wszędobylski bałagan , dyskusje na poziomie to niestety rzadkość. Prostactwo, brak kultury, DZIECINADĘ spotykamy na każdym kroku. Jedną z przyczyn upadku mecz.pl było niestety utworzenie działu quasi chat, początkowo miał służyć do podawania wyników "na żywo" i ich komentowaniu , dziś panują tam "panowie quasi chatu" którzy swoim wspaniałymi komentarzami wylewają swoją złość po przegraniu kolejnych 2 zł.Komentarze w stylu [QUOTE] ****ny deszcz ale muresmo rozjebie w 2 setach ta ruska qurwe..... [/QUOTE]czy [QUOTE] gogogogogo xxxxx [/QUOTE]to codzienność. W temach piłkarskich zamiast typów i anazliz w większości przeważają obelgi, kłótnie i wyśmiewanie. Ale tak jest jak dzieci w wieku 15-18 mające dostęp do komputera i brak perspektyw na wakacje wypełniają sobie wolny czas. Dlatego nie dziwię się że coraz więcej osób mających dużą wiedzę i pojęcie odchodzi a wręcz ucieka z tego forum. Niestety ... a jest mi z tego powodu bardzo przykro ... ps. Czasami naprawdę dziwię się jak dużo debili egzystuje na forum 
|
Do góry
|
|
|
|
#66158 - 08/08/2004 03:07
Re: Forum - czy to już koniec ?
|
enthusiast
Meldunek: 07/08/2004
|
I na ta sytacje nic nie mozna chyba poradzic niestety....
|
Do góry
|
|
|
|
#66159 - 08/08/2004 03:12
|
veteran
Meldunek: 27/02/2004
|
Popieram to co napisales. Sam moze nie jestem jakims wielce uzytkownikiem od dawien dawna ale jakie mi sie wnioski nasunely: kolesie ledwo zarejestrowani jada po doswiadczonych i uznanych przez reszte forum typerach, zaciete dyskusje i najazdy na innych zamiast konstruktywnych mysli. Mysle ze mnie akurat malo osob kojarzy z forum. A czemu?moze komentarzy mam juz troche ale wiekszosc nabilem na quasi czacie goraczkujac sie ale nie wazne to jest. CHodzi mi o to ze udzielam sie w tematach tylko wtedy kiedy mam cos do powiedzenie. Na forum jest cala masa ludzi ktorzy sie madrza w KAZDYM temacie. Ja na dzien dzisiejszy moge sie wypowiadac na temat pilki noznej w ktorej czuje sie powiedzmy ze dobry ale w innych raczej wole sluchac innych albo prowadzic z nimi konstruktywna duskusje i mysle ze kazdy kto ze mna rozmawial potwierdzi to:) Chcialem poprzez ten post zyczyc wszystkim azeby postow bylo np o 50 proc mniej ale o 100 proc bardziej wartosciowe dzieki i pozdro dla wszystkich z forum ja to wszytsko biore na luz do nikogo nic nie mam jesli ktos ma leb na karku to sobie wybierze cenne informacje, ale naprawde chodzi mi tylko o to zeby wiecej szacunku bylo dla innych i mniej postow typu ch...jak cie dopadne albo k...zebys ty wiedzial kim jestem....a wiecej RZECZOWYCH WYPOWIEDZI pozdro  iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
#66164 - 08/08/2004 03:46
|
newbie
Meldunek: 23/05/2003
|
Niestety zgadzam się z toba Jiro. Forum coraz bardziej obniża swoje loty. To nie to samo co ponad dwa lata temu, kiedy to pierwszy raz majac dostęp do internetu znalazłem tę skarbnicę wiedzy. Coraz więcej wartosciowych typerów opuszcza te kolebke i zakłada swoje strony internetowe lub przenosi się do innych, mniej znanych serwisów. Powód jak najbardziej oczywisty. Kłutnie, obelgi i brak kultury. Rozwiazania takiego stanu rzeczy też nie widać. Propozycja aby forum to było płatne i w ten sposób częściowo ograniczone nie znalazło poparcia wsród naszej społecznosci. No cóż - Everything is changing.
|
Do góry
|
|
|
|
#66165 - 08/08/2004 03:50
|
1
Meldunek: 21/05/2003
|
Tak Lukboj to wszystko prawda. Forum idzie na ilość nie na jakość to fakt, ale każdy wraca przynajmniej narazie z sentymentu. Po co temat ? , poprzednie zostału usunięte  a mi ręce opadają jak widzę co robią nowi użytkownicy.
|
Do góry
|
|
|
|
#66167 - 08/08/2004 04:50
|
member
Meldunek: 09/05/2004
|
Witam  , Ja jako krótko-stażowiec, nie mam dużo do gadania. Jednak muszę przyznać, że odkąd zarejstrowałem się i zacząłem regularnie przeglądać forum mecz.pl, coraz lepiej mi idzie. Wygrywam, no może nie jakieś wielkie sumy, i to dość często. A poza tym dzięki temu forum udało mi się poznać inne , zagranicze i nie tylko strony www dotyczące bukmacherki. A co najważniejsze zupełnie inaczej patrzę na mecze, spotkania ligowe, niż to czyniłem grając wcześniej. Więcej analizuję itp. No i zamiast chodzić do sts`u czy profesonala, zacząłem grać na netowych bukach. Co mi z resztą bardzo odpowiada, ponieważ niektóre [ważne] wiadomości, info pojawiają się zbyt późno żeby lecieć i obstawić u naziemnych. Tak więc niech mój skromny przykład posłuży do kontynuacji działania forum. Może po wakacjach, gdy zacznie się szkółka, dziciaki opuszczą Nas  iwo: . pozdrawiam  , TdF p.s. Święty nie jestem  ...ale co do quasi chatu, to się zgodzę...za dużo chamstwa tam się panoszy i osób, które swoją frustrację chcą zwalać na tenisistów, piłkarzy, kluby itd.
|
Do góry
|
|
|
|
#66168 - 08/08/2004 14:38
|
enthusiast
Meldunek: 01/04/2003
|
Mimo, ze nie jestem zbytnio aktywnym uzytkownikiem to jednak moje wnioski po ponad rocznym pobycie tutaj pokrywaja sie z wiekszoscia uzytkownikow. Ze swojej strony dorzucil bym tylko jeszcze uzytkownikow, ktorzy robia wielkie halo o posiadanych przez siebie fixach, a jak przychodzi co do czego to nie podaja ich, bo kursy spadna, bo.... itd itp Jaka na to rada? Admin zachowuje sie jak zachowuje... nie mnie oceniac dlaczego wyglada to tak, a nie inaczej. Mody robia co mogą, kasuja tematy, opracowywuja regulaminy, jednak to i tak na nic, bo niemal codziennie pojawia sie jakis nowy user, ktory pragnie zablysnac na forum swoim tematem (najczesciej jeszcze z sonda, ktora nie ma pytan  ) Wydawac by sie moglo, ze najlepszym rozwiazaniem byloby zalozenie nowego forum. Oczywiscie samo forum jeszcze nie rozwiazaloby problemow, ale jesli do tego by dolozyc przejrzysty regulamin, ktorego zlamanie powodowaloby automatyczny out z forum, odpowiednia (do ilosci tematow i uzytkownikow) liczbe moderatorow, ktorzy prowadziliby rządu silnej reki to mysle, ze mogla by powstac jakas ciekawa opcja... Oczywiscie pozostaje jeszcze kwestia uzytkownikow. Wydaje mi sie, ze sa na tym forum ludzie, ktorzy maja juz dosc tych wszystkich krzykaczy, bluzg, bezsensownych polemik i z checia odeszli by do jakies oazy spokoju, gdzie mozna by sie wykazac swoim umiejetnosciami typerskimi 
|
Do góry
|
|
|
|
#66171 - 08/08/2004 15:34
|
veteran
Meldunek: 08/07/2001
|
Zrobmy platne forum i problem z glowy. Wiekszosc debili poslugujaca sie tekstami przytoczonymi w pierwszym poscie to 2zlotowi obstawiacze.
|
Do góry
|
|
|
|
#66174 - 08/08/2004 16:29
|
$
Meldunek: 30/12/2002
|
Najlepiej zeby forum było dostepne dla wszystkich, jednak bez abonamentu - brak mozliwosci pisania nowych wiadomosci... abonament w platnosci najlepiej tak co rok, zeby nie bylo problemow i tracenia czasu... (skromnie 10pln) mniej niz zlotowka miesiecznie i na pewno przypadkowych "2zł-graczy" nie bedzie na forum... tylko pytanie czyc cos takiego jest wogole mozliwe... Pozdrawiam  iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
|
|