Strona 3 z 5 < 1 2 3 4 5 >
Opcje tematu
#66196 - 08/08/2004 18:35 Re: Forum - czy to już koniec ?
b6 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 12/09/2003
Haz$ - sluchaj - ty masz troche racji i marcholt ma troche racji - z ta zaplata.

Ja wiem jak to zrobic organizacyjnie.

Po pierwsze:
Forum w tej postaci jak teraz nie jest wcale zle. Wiem, ze sa osoby, ktore chcialyby miec wszystko na tacy podane. Najlepiej analiza meczu z kursem 2.00 i zeby ten mecz wszedl. Kazdy, kto sledzi te forum ma grono osob, ktorym ufa i jak chce to moze czytac tylko ich wypowiedzi. Zreszta na pierwszy rzut oka widac jaka wypowiedz jest sensowna a jaka nie bez czytania calego postu.

Po drugie:
Kazdy kto wchodzi nowy na forum robi swego rodzaju bajzel - to normalne bo kazdy musi przejsc pewne etapy - fakt - daje czasem rozne posty nie tam gdzie trzeba i nie na temat - ale to nie jest problem!!! Wazne jest to, ze z czesci tych osob powstana dobzi typerzy w przyszlosci - takze wolny dostep do publikacji generuje nam wszystkim potencjalnie dobrych typerow na przyszlosc

Po trzecie:
Mozna byloby stworzyc osobny dzial, w ktorym mogliby pisac typerzy - ktorzy juz sie jakos sprawdzili.
Zeby pisac w tym dziale, trzeba byloby napisac wiadomosc do moderatora (a to juz by automatycznie z natury rzeczy eliminowalo pierwsze lepsze osoby). Jak ktos da plame w tamtym dziale to dostaje bana na 2 miesiace na pisanie
- ale bana tylko w tym dziale. Zasady jasne jak slonce. Chcesz pisac i pokazac sie publicznie na forum w dziale uprzywilejowanym - mozesz pisac - ale jak lamiesz reguly dzialu to licz sie z konsekwencjami

Oczywiscie reszta dzialow bylaby w niezmienionej postaci - np. stadion pilkarski - chodzi o to, zeby ten dzial byl uporzadkowany i ci, ktorych drazni balagan na forum olewaliby po prostu inne dzialy a zagladali tylko w ten

Do góry
Bonus: Unibet
#66197 - 08/08/2004 18:40 Re: Forum - czy to już koniec ?
marcholt Offline
enthusiast

Meldunek: 02/06/2004
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Haz$:
[qb]i tak nie ma sensu pisac co by bylo gdyby... zamiast nas powinien dyskutowac admin

[/qb][/QUOTE]Racja, święta racja iwo:

Do góry
#66198 - 08/08/2004 18:49 Re: Forum - czy to już koniec ?
hpc Offline

Meldunek: 06/07/2001
I tak jest dużo lepiej niż choćby tutaj, o czym pisałem kilkakrotnie
http://www.asianbookie.com/index.cfm
A tam każdy dział sponsorowany jest przez dużą firmę bookmacherską.
Wniosek:
Bookmacherowi bardzo na rękę, żeby był tu coraz wiekszy bałagan i wprowadza swoich, żeby do tego doprowadzać. Skutecznie wypłoszy to tych wszystkich którzy podawali swoje typy, wyłacznie z analizami, typy które wnosiły coś do sprawy. Albo były to przeszacowania albo pomyłki albo wreszcie nieprawidłowa ocena oddmakera. To se ne wrati i żaden admin tu nie pomoże, choćby siedział 24/dobę przy naprawianiu świata.

Do góry
#66199 - 08/08/2004 19:00 Re: Forum - czy to już koniec ?
hpc Offline

Meldunek: 06/07/2001
[QUOTE] Po trzecie:
Mozna byloby stworzyc osobny dzial, w ktorym mogliby pisac typerzy - ktorzy juz sie jakos sprawdzili.
Zeby pisac w tym dziale, trzeba byloby napisac wiadomosc do moderatora [/QUOTE]Jeśli chodzi o ten wątek, to dział taki istnieje od dawien dawna, tyle że na 13.000 użytkowników - 12.900 czyta jeden, może dwa działy. O reszcie nie ma pojęcia, że istnieją i nigdy tam nie wchodziła. Może to i dobrze bo jeszcze tam robić bazar to byłoby już ponad siły.

Do góry
#66200 - 08/08/2004 19:27 Re: Forum - czy to już koniec ?
marcholt Offline
enthusiast

Meldunek: 02/06/2004
[QUOTE]Oryginalnie wysłał hpc:
[qb]
Bookmacherowi bardzo na rękę, żeby był tu coraz wiekszy bałagan i wprowadza swoich, żeby do tego doprowadzać. Skutecznie wypłoszy to tych wszystkich którzy podawali swoje typy, wyłacznie z analizami, typy które wnosiły coś do sprawy. Albo były to przeszacowania albo pomyłki albo wreszcie nieprawidłowa ocena oddmakera. To se ne wrati i żaden admin tu nie pomoże, choćby siedział 24/dobę przy naprawianiu świata.[/qb][/QUOTE]Czy istnieją jakiekolwiek dowody na to, że bukmacherzy mają tu swoją agenturę? Bo póki dowodów nie ma, trąci mi to nieco spiskową teorią dziejów. Zwłaszcza na polskim forum - bo nie chce mi się wierzyć, żeby ziejące milionami dolarów światowe firmy bukmacherskie aż tak angażowały się w niezbyt liczebny (ze względu na wciąż stosunkowo niewielką liczbę użytkowników Internetu) i niezbyt zasobny w $$$ rynek polski, by "mieszać" przez podstawionych ludzi na forach.

Może masz rację, może tak rzeczywiście jest - ale póki nie zobaczę, nie uwierzę.

Do góry
#66201 - 08/08/2004 19:43 Re: Forum - czy to już koniec ?
WK Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 08/09/2001
Wg mnie moznaby wprowadzic dwie rzeczy:

Przede wszystkim mozliwosc ustawienia w swoim profilu uzytkownikow ktorych wpisow nie chcemy ogladac. Jesli uwazamy, ze ktos robi bajzel ustawiamy tak, zeby nie widziec tego co pisze i mamy spokoj.

Druga rzecz - jakas niewielka oplata za zarejstrowanie. Jesli ktos uwaza, ze to forum przyniesie mu korzysc to zaplacenie 5 czy 10 zl nie powinno byc problemem a ograniczy ilosc osob zapisujacych sie dla zartu

A jesli nie oplata to okres probny - mozna zalozyc konto i przez miesiac mozna ogladac forum. Jak sie ktos w ciagu tego miesiaca kilka razy zaloguje to dostaje mozliwosc wpisywania wiadomosci. Jak sie znudzi i zajrzy tylko raz przy rejstracji to nie bedzie mogl wpisywac.

Co o tym myslicie?

Wojtek

Do góry
#66202 - 08/08/2004 22:42 Re: Forum - czy to już koniec ?
tue Offline
member

Meldunek: 01/05/2004
W ogole piszecie tu o oplatach za korzystanie z forum - dobrze, ale jak to zalatwic tak, aby nie miec problemow z US ? Przeciez jak sie kasuje pieniadze, musza one byc czyste, wlasciciele forum musza zarejestrowac dzialalnosc gospodarcza itd. Poza tym jak juz mowa o pieniadzach, cos mi zaczyna smierdziec
Pozdrawiam

Do góry
#66203 - 08/08/2004 22:54 Re: Forum - czy to już koniec ?
piomil Offline
enthusiast

Meldunek: 07/08/2004
Grupy dyskusyjne i nowe oprogramowanie forum duzo by zmienily

Do góry
#66204 - 08/08/2004 23:14 Re: Forum - czy to już koniec ?
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002

Do góry
#66205 - 08/08/2004 23:22 Re: Forum - czy to już koniec ?
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał b6:
[qb]Haz$ - sluchaj - ty masz troche racji i marcholt ma troche racji - z ta zaplata.

Ja wiem jak to zrobic organizacyjnie.

Po trzecie:
Zeby pisac w tym dziale, trzeba byloby napisac wiadomosc do moderatora (a to juz by automatycznie z natury rzeczy eliminowalo pierwsze lepsze osoby). Jak ktos da plame w tamtym dziale to dostaje bana na 2 miesiace na pisanie
- ale bana tylko w tym dziale. Zasady jasne jak slonce. Chcesz pisac i pokazac sie publicznie na forum w dziale uprzywilejowanym - mozesz pisac - ale jak lamiesz reguly dzialu to licz sie z konsekwencjami

Oczywiscie reszta dzialow bylaby w niezmienionej postaci - np. stadion pilkarski - chodzi o to, zeby ten dzial byl uporzadkowany i ci, ktorych drazni balagan na forum olewaliby po prostu inne dzialy a zagladali tylko w ten[/qb][/QUOTE]Zrozum, ze ludzie którzy byli tutaj na poczatku, zalozyli taka grupe i to dosc dawno, jakies dwa lata temu, wymiekli, bo zobaczyli, co sie tutaj dzieje, chociaz czasami tutaj pisza w konkursie Playoff No, ale to bylo dawno temu, teraz na mecz.pl jest jeszcze większy burdel.

Do góry
#66206 - 08/08/2004 23:32 Re: Forum - czy to już koniec ?
meyde9 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/02/2004
a co na tym quasi chat sie dzieje same przeklenstw i jacy zamozna gracze tam sie wypowiadaja:

gdynia
Member
Użytkownik # 12778

wysłano 08-08-2004 19:21 Kliknij tutaj aby zobaczyć profil autora tej wiadomości: gdynia Wyślij prywatną wiadomość Edytuj/usuń wiadomość Odpowiedz z zacytowaniem

quote:Oryginalnie wysłał verseau:
Oulu 1-1

ku rw aaaaaaaa maccccccccccc ja *******eeeeeeeeeee 2000 tys poszlo sie ****c co za cwele pierodolone wdupe ****a jego *******ona mac co za cwele ****ne w dupe ztaimi cwelami ja *******e Wiadomości: 464 | Zarejestrowany: Lip 2004 | IP: Zalogowany

Do góry
#66207 - 09/08/2004 03:46 Re: Forum - czy to już koniec ?
jaca102 Offline
addict

Meldunek: 30/07/2002
proponuję przenieśc sie po prostu na inne forum A sporo wartościowych stronek powstało w ostatnim czasie i fora bukmacherskie sa tam na naprawde dobrym poziomie.Tutaj jest taka kaszana że szkoda tracić czas na zaglądanie

Do góry
#66208 - 09/08/2004 03:49 Re: Forum - czy to już koniec ?
LuNo Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 24/08/2003
[QUOTE]Oryginalnie wysłał meyde9:
[qb]a co na tym quasi chat sie dzieje same przeklenstw i jacy zamozna gracze tam sie wypowiadaja:

gdynia
Member
Użytkownik # 12778

wysłano 08-08-2004 19:21 Kliknij tutaj aby zobaczyć profil autora tej wiadomości: gdynia Wyślij prywatną wiadomość Edytuj/usuń wiadomość Odpowiedz z zacytowaniem

quote:Oryginalnie wysłał verseau:
Oulu 1-1

ku rw aaaaaaaa maccccccccccc ja *******eeeeeeeeeee 2000 tys poszlo sie ****c co za cwele pierodolone wdupe ****a jego *******ona mac co za cwele ****ne w dupe ztaimi cwelami ja *******e Wiadomości: 464 | Zarejestrowany: Lip 2004 | IP: Zalogowany[/qb][/QUOTE]tak meyde z tym panem mialem tez do czynienia, co chwile kogos atakuje..straszny cham....

trzeba porzadek z tym zrobic w koncu...

Do góry
#66209 - 09/08/2004 04:18 Re: Forum - czy to już koniec ?
ekonom0013 Offline
old hand

Meldunek: 07/07/2004
[QUOTE]Oryginalnie wysłał jaca102:
[qb]proponuję przenieśc sie po prostu na inne forum A sporo wartościowych stronek powstało w ostatnim czasie i fora bukmacherskie sa tam na naprawde dobrym poziomie.Tutaj jest taka kaszana że szkoda tracić czas na zaglądanie[/qb][/QUOTE]bardzo prosze Cie jak możesz zapodaj mi na priv adresy tych forum bo na tym to niczego oprócz słów na k i ch innego się nie znajdzie, oczywiście z wyjątkiem postów niektórych użytkowników i dla nich iwo: bo bardzo pomagają takim jak ja młodym wilczkom, mam nadzieje, że wszystko jakoś się rozwiąże i że za jakiś rok śledzenia dobrych typerów i ja będe już podawał typy na tym forum, a narazie zostaje mi obserwownie doświadczonych typerów i mnieć nadzieje, że ktoś zrobi coś z tym bałaganem bo jak nie to będzie się trzeba ewakuować z tego forum (tylko dokąd ??)

pozdro

Do góry
#66210 - 09/08/2004 04:33 Re: Forum - czy to już koniec ?
PAWi Offline
old hand

Meldunek: 22/04/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Szpakowski Darek:
[qb]Mysle ze problem nie we wprowadzaniu opłat a w systemie kontroli tego co sie tu dzieje.
Sugeruje kasowanie tematow i postow oraz bany: ostrzegawczy na 72h i pozniej na zawsze...

Po prostu forum nie jest pod nalezyta opieka admina [/qb][/QUOTE]jak chcesz dac bana na zawsze?

Do góry
#66211 - 09/08/2004 04:38 Re: Forum - czy to już koniec ?
PAWi Offline
old hand

Meldunek: 22/04/2001
Jesli piszecie ze trzeba sie ewakuowac to... droga wolna nikt przeciez nie zmusza Was do ogladania i udzielania sie na tym forum...

pomysl z zainstalowaniem jakiegos forum nie na CGI jest bardzo dobry.

Do góry
#66212 - 09/08/2004 05:01 Re: Forum - czy to już koniec ?
meler Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/11/2003
hmm...to i ja sie wypowiem. Na forum jestem z 9 miesiecy i wedlug mnie mi ono bardzo pomaga w typowaniu. Niby siade sam analizuje sobie mecze ale i tak zawsze musze sprawdzic co kto pisze na temat tego meczu. Wszczegolnosci pomocny jest dzial tenisowy.
Aha i jeszcze co do quasi to niektorzy sie myla ze siedza tam tylko dzieci. Mialem moze kilka sprzeczek tam ale czasem czlowiek nie wytrzymuje :], i nie zaliczam sie do tych co puszcza kupon za 2 zl a potem przezywaja tam caly dzien Chociaz sam puszczam kupony w kwotach 10 - 50 zl to nie mam startu do tych co operuja codziennie kwotami 3 lub 4 cyfrowymi.

Hmm ktos mowil ze sie stad ewakuuje. Wiec koles droga wolna i tak jestes jak widze po dacie tutaj kilka dni, laski nie robisz ze pojdziesz na inne forum. Pamietaj ty na tym stracisz nie my.

[QUOTE]W temach piłkarskich zamiast typów i anazliz w większości przeważają obelgi, kłótnie i wyśmiewanie. Ale tak jest jak dzieci w wieku 15-18 mające dostęp do komputera i brak perspektyw na wakacje wypełniają sobie wolny czas [/QUOTE]hmm JIRO w tym przypadku sie z toba nie zgodze. Akurat mam 18 lat i dostep do komputera i do dzieci sie nie zaliczam. I w tematach pilkarskich zadnej obelgi nie rzucilem na nikogo.
Wiec twoj przyklad nie za bardzo jest trafny i napewno jest tutaj duzo osob w podobnym wieku ktorzy tego nie robia. Myslisz ze gowniarz to wszystko na nich.

A co do wypelniania sobie wolnego czasu to gdy go mam i leci jakis mecz to i mam wlaczone forum. Czasem akurat komus pomoge wysylajac mu smsy z wynikiem live albo ja zyskam widzac jakis ciekawy link umieszczony w quasi.

Do góry
#66213 - 09/08/2004 05:20 Re: Forum - czy to już koniec ?
piomil Offline
enthusiast

meler mowiac dział tenisowy masz na myśli chyba dział atp bo w wta ciezko trafic na wartosciowa analize lub czasami na jakakolwiek analize... :rolleyes:

Do góry
#66214 - 09/08/2004 05:24 Re: Forum - czy to już koniec ?
meler Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/11/2003
No akurat widze ze ty sie troszke pomeczyles i dales cos sensownego. Dzieki napewno nam wszystkim pomoze :zobacz:

Do góry
#66215 - 09/08/2004 05:39 Re: Forum - czy to już koniec ?
piomil Offline
enthusiast

Popisze analizy przez jakis czas i zobacze jak to wpłynie na innych uzytkownikow&(choc cudu sie niespodziewam :rolleyes: )
sentyment jednak nie chce pozwolic upasc temu forum na samo dno.
Wprawdzie bogiem nie jestem ale niech nowi zobacza jak to powinno wygladac aby mialo rece i nogi...

Do góry
Strona 3 z 5 < 1 2 3 4 5 >

Moderator:  rafal08