Haz$ - sluchaj - ty masz troche racji i marcholt ma troche racji - z ta zaplata.
Ja wiem jak to zrobic organizacyjnie.
Po pierwsze:
Forum w tej postaci jak teraz nie jest wcale zle. Wiem, ze sa osoby, ktore chcialyby miec wszystko na tacy podane. Najlepiej analiza meczu z kursem 2.00 i zeby ten mecz wszedl. Kazdy, kto sledzi te forum ma grono osob, ktorym ufa i jak chce to moze czytac tylko ich wypowiedzi. Zreszta na pierwszy rzut oka widac jaka wypowiedz jest sensowna a jaka nie bez czytania calego postu.
Po drugie:
Kazdy kto wchodzi nowy na forum robi swego rodzaju bajzel - to normalne bo kazdy musi przejsc pewne etapy - fakt - daje czasem rozne posty nie tam gdzie trzeba i nie na temat - ale to nie jest problem!!! Wazne jest to, ze z czesci tych osob powstana dobzi typerzy w przyszlosci - takze wolny dostep do publikacji generuje nam wszystkim potencjalnie dobrych typerow na przyszlosc
Po trzecie:
Mozna byloby stworzyc osobny dzial, w ktorym mogliby pisac typerzy - ktorzy juz sie jakos sprawdzili.
Zeby pisac w tym dziale, trzeba byloby napisac wiadomosc do moderatora (a to juz by automatycznie z natury rzeczy eliminowalo pierwsze lepsze osoby). Jak ktos da plame w tamtym dziale to dostaje bana na 2 miesiace na pisanie
- ale bana tylko w tym dziale. Zasady jasne jak slonce.

Chcesz pisac i pokazac sie publicznie na forum w dziale uprzywilejowanym - mozesz pisac - ale jak lamiesz reguly dzialu to licz sie z konsekwencjami
Oczywiscie reszta dzialow bylaby w niezmienionej postaci - np. stadion pilkarski - chodzi o to, zeby ten dzial byl uporzadkowany i ci, ktorych drazni balagan na forum olewaliby po prostu inne dzialy a zagladali tylko w ten