Strona 2 z 5 < 1 2 3 4 5 >
Opcje tematu
#66176 - 08/08/2004 16:35 Re: Forum - czy to już koniec ?
Maverick7000 Offline
veteran

Meldunek: 27/02/2004
Pomysl wg mnie swietny nowe wiadomosci tylko dla abonamentowcow tylko czy to technicznie mozliwe ale mysle ze spokojnie:)

Do góry
Bonus: Unibet
#66177 - 08/08/2004 16:41 Re: Forum - czy to już koniec ?
PAWi Offline
old hand

Meldunek: 22/04/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Maverick7000:
[qb]A moim zdaniem krokiem do przodu!!!Niech bedzie oplata a zniknie wiekszosc zdecydowna p.o.j.e.b.o.w. z tego forum pozdro[/qb][/QUOTE]to

tak apropo kulturalnych wypowiedzi
nie no zartuje sobie, oczywiscie zgadzam sie ze za duzo ich na tym forum

Do góry
#66178 - 08/08/2004 16:45 Re: Forum - czy to już koniec ?
olech Offline
addict

Meldunek: 06/07/2002
Jestem za opłata. Choc nie udzielam sie na tym forum juz od roku czasami raz na 4 miesiace jakis post, mysle ze 10 zł oplaty i dj sachi jego koledzy z podworka i inne klony juz nawet nie napisaly by tu slowa.

Do góry
#66179 - 08/08/2004 17:01 Re: Forum - czy to już koniec ?
marcholt Offline
enthusiast

Meldunek: 02/06/2004
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Haz$:
[qb]Najlepiej zeby forum było dostepne dla wszystkich, jednak bez abonamentu - brak mozliwosci pisania nowych wiadomosci...
abonament w platnosci najlepiej tak co rok, zeby nie bylo problemow i tracenia czasu...
[/qb][/QUOTE]Czyli w sumie rzecz sprowadzałaby się do tego: "zapraszamy najlepszych typerów, podawajcie tu swoje typy, żeby inni mogli z nich gratis korzystać, a za prawo do podawania swoich typów jeszcze nam zapłaćcie".

Tą drogą nie znajdziesz ani jednego typera - co najwyżej idiotę. Przepraszam za bezpośredniość, ale gdyby ktoś był gotów płacić za to, że dzieli się z innymi swoją wiedzą i doświadczeniem, to gotów jestem powiedzieć mu w twarz, że powinien się leczyć.

Do góry
#66180 - 08/08/2004 17:04 Re: Forum - czy to już koniec ?
SOUDAL Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 27/12/2002
Witam

A może by tak bardziej surowo karać pewnych forumowiczów "banankami".Może pomoże
Niektórzy nawet sami się o to proszą

"****a mac zaufałem ci chłopcze z tym 1 typem i co ? Ja *******e co to za gówno ta liga !!!!! Był to ostatni mecz jaki wziełem z tego forum "

Pozdrawiam

Do góry
#66181 - 08/08/2004 17:11 Re: Forum - czy to już koniec ?
OlenkasLover Offline
old hand

Meldunek: 08/08/2003
Jest tylko jedno lekarstwo.
Zakaz podawania typow w innym dziale niz konkursy i private picks. Tylko wymiana info.

Do góry
#66182 - 08/08/2004 17:15 Re: Forum - czy to już koniec ?
Haz$ Offline
$

Meldunek: 30/12/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał marcholt:
[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał Haz$:
[qb]Najlepiej zeby forum było dostepne dla wszystkich, jednak bez abonamentu - brak mozliwosci pisania nowych wiadomosci...
abonament w platnosci najlepiej tak co rok, zeby nie bylo problemow i tracenia czasu...
[/qb][/QUOTE]Czyli w sumie rzecz sprowadzałaby się do tego: "zapraszamy najlepszych typerów, podawajcie tu swoje typy, żeby inni mogli z nich gratis korzystać, a za prawo do podawania swoich typów jeszcze nam zapłaćcie".

Tą drogą nie znajdziesz ani jednego typera - co najwyżej idiotę. Przepraszam za bezpośredniość, ale gdyby ktoś był gotów płacić za to, że dzieli się z innymi swoją wiedzą i doświadczeniem, to gotów jestem powiedzieć mu w twarz, że powinien się leczyć.[/qb][/QUOTE]chcesz korzystac z forum bez "idiotów" - chcesz
chcesz czerpac jak najlepsze informacje z forum - chcesz

jeżeli dla Ciebie czlowiek ktory placi 83 grosze miesiecznie za korzystanie z platnego i najlepszego forum w Polsce jest idiotą to...
prawie kazdy szanujacy siebie "typer" nie obrazi sie wplacic tak malej sumy, ktorą dziennie kilka razy przewraca u buka, za porzadek i dyscypline na forum...

Do góry
#66183 - 08/08/2004 17:23 Re: Forum - czy to już koniec ?
marcholt Offline
enthusiast

jeżeli dla Ciebie czlowiek ktory placi 83 grosze miesiecznie za korzystanie z platnego i najlepszego forum w Polsce jest idiotą to...
[/QUOTE]Za korzystanie? Korzystaniem z forum jest czytanie go. Pisanie na forum jest współtworzeniem. Czy jeśli gazeta przyjmuje teksty od dziennikarzy, to pieniądze za to bierze od nich, czy też im płaci? Znasz taką gazetę, w której dziennikarz płaci za prawo do publikowania swoich materiałów?

Do góry
#66184 - 08/08/2004 17:33 Re: Forum - czy to już koniec ?
marcholt Offline
enthusiast

I jeszcze jedno, Haz$ - wspominasz o porządku na forum.

Mam w związku z tym takie pytanie: kto publikuje systematycznie twór pt. Regulamin Private Picks, a w nim m.in. postanowienie, że ".Nazwa tematu musi zawierać na początku nick osoby zakładającej temat, dozwolone są także dwa słowa opisujące zawartość tematu np:

Arek21 - typy cz.1
Arek21 - progresja cz.1"?

Kto, czyniąc powyższe, uczy dzieci, że regulaminy są po to, żeby je łamać? 3/4 tematów ma niedozwolone nazwy, co jest przez P.T. Adminów, Moderatorów etc. olewane gęstym strumieniem cieplutkiego moczu.

Mam wskazać palcem, o kim mowa? :-)

Do góry
#66185 - 08/08/2004 17:40 Re: Forum - czy to już koniec ?
Haz$ Offline
$

[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał Haz$:
[/QUOTE]Za korzystanie? Korzystaniem z forum jest czytanie go. Pisanie na forum jest współtworzeniem. Czy jeśli gazeta przyjmuje teksty od dziennikarzy, to pieniądze za to bierze od nich, czy też im płaci? Znasz taką gazetę, w której dziennikarz płaci za prawo do publikowania swoich materiałów?[/qb][/QUOTE]w takim razie korzystaj dalej...
jezeli nowa zasada korzystania z "wspoltworzenia" jest dla Ciebie zbyt moralnie ponizajaca? to pozostaje jedynie korzystanie moze i masz racje w pewnym sensie, ale "zmiana" jest potrzebna, a jak narazie widze ze to jest najlepszy sposob...

Do góry
#66186 - 08/08/2004 17:42 Re: Forum - czy to już koniec ?
olech Offline
addict

Meldunek: 06/07/2002
Ja proponuję wprowadzić jednak opłate w wysokosci minimum 10 zl rocznie dla wszystkich i nikt bez zapłaty nie może pisac i tymbardziej przeglądać forum. Jestem pewny, że z kilkunastu juz chyba rtysiecy uzytkownikow zostanie okolo 500.

Do góry
#66187 - 08/08/2004 17:45 Re: Forum - czy to już koniec ?
Haz$ Offline
$

[qb]I jeszcze jedno, Haz$ - wspominasz o porządku na forum.

Mam w związku z tym takie pytanie: kto publikuje systematycznie twór pt. Regulamin Private Picks, a w nim m.in. postanowienie, że ".Nazwa tematu musi zawierać na początku nick osoby zakładającej temat, dozwolone są także dwa słowa opisujące zawartość tematu np:

Arek21 - typy cz.1
Arek21 - progresja cz.1"?

Kto, czyniąc powyższe, uczy dzieci, że regulaminy są po to, żeby je łamać? 3/4 tematów ma niedozwolone nazwy, co jest przez P.T. Adminów, Moderatorów etc. olewane gęstym strumieniem cieplutkiego moczu.

Mam wskazać palcem, o kim mowa? :-)[/qb][/QUOTE]wszystkie tematy sa zgodne z regulaminem to czy temat ktorys posiada o 2 slowa opisujace wiecej jest to tylko nagiecie regulaminu ktore nikomu nie przeszkadza... pisac jest latwo jezeli widzisz teraz co jest, gdybys widzial dzial PP bez regulaminu po tygodniu - mysz pod miotla...

Pozdro iwo:

Do góry
#66188 - 08/08/2004 17:53 Re: Forum - czy to już koniec ?
marcholt Offline
enthusiast

"zmiana" jest potrzebna, a jak narazie widze ze to jest najlepszy sposob...[/QUOTE]Być może po prostu nie znasz innych, więc pozwól, że Ci podpowiem.

Otóż do tworzenia dobrego serwisu internetowego potrzebne są dwa czynniki:

1. ludzie
2. ludzie

Pierwsza grupa to osoby, mające choć odrobinę orientacji we współczesnej technologii i wiedzący, że CGI nadaje się do wielu rzeczy, ale nie do obsługi często uczęszczanych forów. I że istnieją wynalazki typu np. Invision Board, które pozwalają tworzyć grupy użytkowników, tematy zamknięte, selekcje, wyszukiwania i masę innych udogodnień, o istnieniu których twórcy/właściciele tego "najlepszego w Polsce" forum chyba nigdy w życiu nie słyszeli. Ze skutkami mieliśmy do czynienia nie tak dawno temu, gdy przez parę tygodni wysłanie, a nawet przeczytanie jakiegoś posta było wyczynem graniczącym z cudem. Instalacja wspomnianego Invision Board to ok. pół godziny roboty.

Można w takim forum stworzyć działy, dostępne dla wszystkich, działy dostępne tylko dla wybrańców, wreszcie działy, w których tylko niektórym wolno pisać, a reszta może czytać... Nie trzeba żadnych opłat - wystarczy parę kliknięć.

Druga grupa to osoby, mające czas, ochotę i jakie takie kwalifikacje do pełnienia roli opiekunów/moderatorów forum.

Naprawdę więcej nie trzeba.

Do góry
#66189 - 08/08/2004 17:53 Re: Forum - czy to już koniec ?
Lokus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/10/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał olech:
[qb]Ja proponuję wprowadzić jednak opłate w wysokosci minimum 10 zl rocznie dla wszystkich i nikt bez zapłaty nie może pisac i tymbardziej przeglądać forum. Jestem pewny, że z kilkunastu juz chyba rtysiecy uzytkownikow zostanie okolo 500.[/qb][/QUOTE]nawet nie wiesz jak bardzo sie mylisz...

marcholt ciesze sie ktos to wkoncu zauwazyl!!

Do góry
#66190 - 08/08/2004 17:56 Re: Forum - czy to już koniec ?
marcholt Offline
enthusiast

[QUOTE][qb]Oryginalnie wysłał Haz$:
wszystkie tematy sa zgodne z regulaminem to czy temat ktorys posiada o 2 slowa opisujace wiecej jest to tylko nagiecie regulaminu ktore nikomu nie przeszkadza... [/qb][/QUOTE]Zgadzam się z Tobą - to chyba nikomu nie przeszkadza. Ale po co w takim razie tworzyć i powtarzać do znudzenia martwe "prawo"? Jak ten czy ów dzieciak ma odróżnić istotne postanowienie regulaminu, a więc takie, którego nie można łamać, od bzdury, którą nie ma się po co przejmować?

Po prostu usuń(cie) to z regulaminu Private Picks i wszystko będzie lege artis.

Do góry
#66191 - 08/08/2004 17:57 Re: Forum - czy to już koniec ?
Haz$ Offline
$

z tym akurat sie zgodze marcholt iwo:

czyli twierdzisz teraz ze tylko najlepsi beda mieli dostep do forum zamknietego, a reszta do piaskownicy?

Do góry
#66192 - 08/08/2004 18:00 Re: Forum - czy to już koniec ?
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2003
[QUOTE]Oryginalnie wysłał olech:
[qb]Ja proponuję wprowadzić jednak opłate w wysokosci minimum 10 zl rocznie dla wszystkich i nikt bez zapłaty nie może pisac i tymbardziej przeglądać forum. Jestem pewny, że z kilkunastu juz chyba rtysiecy uzytkownikow zostanie okolo 500.[/qb][/QUOTE]I to ma być pozytyw? Jeżeli na forum pozostanie tylko 500 osób to już nawet za darmo nie będę go przeglądał ani się wypowiadał. Co Wam przeszkadza np niejaki DJ Sachi? Na razie proporcje wyglądają tak: jeden idiotyczny post Sachiego = dwadzieścia pięć idiotycznych postów rzekomych obrońców porządku na forum.

Do góry
#66193 - 08/08/2004 18:02 Re: Forum - czy to już koniec ?
Anonymous
Unregistered

Mysle ze problem nie we wprowadzaniu opłat a w systemie kontroli tego co sie tu dzieje.
Sugeruje kasowanie tematow i postow oraz bany: ostrzegawczy na 72h i pozniej na zawsze...

Po prostu forum nie jest pod nalezyta opieka admina

Do góry
#66194 - 08/08/2004 18:05 Re: Forum - czy to już koniec ?
marcholt Offline
enthusiast

[qb]czyli twierdzisz teraz ze tylko najlepsi beda mieli dostep do forum zamknietego, a reszta do piaskownicy? [/qb][/QUOTE]Powiem tak: mnie akurat nie przeszkadzają tutejsze wyczyny dzieciaków, bo jestem na tyle wybredny, że czytam tylko niektóre tematy i posty tylko niektórych autorów. Jak dla mnie więc ograniczenia tego typu nie muszą istnieć.

Ale wyobrażam sobie, że w nowoczesnym forum mogą istnieć "towarzystwa zamknięte", do których nowi uczestnicy byliby jedynie zapraszani. Oczywiście taki "apartheid" nie mógłby stanowić większości całego forum, ale np. kilka grup (IMHO np. elita STOPROCENTONLY, może Pięciu Wspaniałych, może Ich Czterech) "tylko do czytania" dla postronnych nie byłoby czymś niestosownym. I sami czytelnicy też by docenili, że są to miejsca wolne od chłamu.

Do góry
#66195 - 08/08/2004 18:08 Re: Forum - czy to już koniec ?
Haz$ Offline
$

i tak nie ma sensu pisac co by bylo gdyby... zamiast nas powinien dyskutowac admin

iwo:

Do góry
Strona 2 z 5 < 1 2 3 4 5 >

Moderator:  rafal08