#66156 - 08/08/2004 03:01
Forum - czy to już koniec ?
|
1
Meldunek: 21/05/2003
|
Wyjątkowo siedząc w sobotni wieczór w domu, kończąc pisanie zlecenia postanowiłem sobie na chwilkę odpoczynku i refleksji. Gdy dołączałem do forum rok temu było ono skarbnicą pożytecznych informacji które można było z powodzeniem wykorzystywać w obstawianiu. Poziom nie był już jednak tak wysoki jak wcześniej (forum obserwowałem od dawna). Dziś na forum panuje wszędobylski bałagan , dyskusje na poziomie to niestety rzadkość. Prostactwo, brak kultury, DZIECINADĘ spotykamy na każdym kroku. Jedną z przyczyn upadku mecz.pl było niestety utworzenie działu quasi chat, początkowo miał służyć do podawania wyników "na żywo" i ich komentowaniu , dziś panują tam "panowie quasi chatu" którzy swoim wspaniałymi komentarzami wylewają swoją złość po przegraniu kolejnych 2 zł.Komentarze w stylu [QUOTE] ****ny deszcz ale muresmo rozjebie w 2 setach ta ruska qurwe..... [/QUOTE]czy [QUOTE] gogogogogo xxxxx [/QUOTE]to codzienność. W temach piłkarskich zamiast typów i anazliz w większości przeważają obelgi, kłótnie i wyśmiewanie. Ale tak jest jak dzieci w wieku 15-18 mające dostęp do komputera i brak perspektyw na wakacje wypełniają sobie wolny czas. Dlatego nie dziwię się że coraz więcej osób mających dużą wiedzę i pojęcie odchodzi a wręcz ucieka z tego forum. Niestety ... a jest mi z tego powodu bardzo przykro ... ps. Czasami naprawdę dziwię się jak dużo debili egzystuje na forum 
|
Do góry
|
|
|
|
#66158 - 08/08/2004 03:07
Re: Forum - czy to już koniec ?
|
enthusiast
Meldunek: 07/08/2004
|
I na ta sytacje nic nie mozna chyba poradzic niestety....
|
Do góry
|
|
|
|
#66159 - 08/08/2004 03:12
|
veteran
Meldunek: 27/02/2004
|
Popieram to co napisales. Sam moze nie jestem jakims wielce uzytkownikiem od dawien dawna ale jakie mi sie wnioski nasunely: kolesie ledwo zarejestrowani jada po doswiadczonych i uznanych przez reszte forum typerach, zaciete dyskusje i najazdy na innych zamiast konstruktywnych mysli. Mysle ze mnie akurat malo osob kojarzy z forum. A czemu?moze komentarzy mam juz troche ale wiekszosc nabilem na quasi czacie goraczkujac sie ale nie wazne to jest. CHodzi mi o to ze udzielam sie w tematach tylko wtedy kiedy mam cos do powiedzenie. Na forum jest cala masa ludzi ktorzy sie madrza w KAZDYM temacie. Ja na dzien dzisiejszy moge sie wypowiadac na temat pilki noznej w ktorej czuje sie powiedzmy ze dobry ale w innych raczej wole sluchac innych albo prowadzic z nimi konstruktywna duskusje i mysle ze kazdy kto ze mna rozmawial potwierdzi to:) Chcialem poprzez ten post zyczyc wszystkim azeby postow bylo np o 50 proc mniej ale o 100 proc bardziej wartosciowe dzieki i pozdro dla wszystkich z forum ja to wszytsko biore na luz do nikogo nic nie mam jesli ktos ma leb na karku to sobie wybierze cenne informacje, ale naprawde chodzi mi tylko o to zeby wiecej szacunku bylo dla innych i mniej postow typu ch...jak cie dopadne albo k...zebys ty wiedzial kim jestem....a wiecej RZECZOWYCH WYPOWIEDZI pozdro  iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
#66164 - 08/08/2004 03:46
|
newbie
Meldunek: 23/05/2003
|
Niestety zgadzam się z toba Jiro. Forum coraz bardziej obniża swoje loty. To nie to samo co ponad dwa lata temu, kiedy to pierwszy raz majac dostęp do internetu znalazłem tę skarbnicę wiedzy. Coraz więcej wartosciowych typerów opuszcza te kolebke i zakłada swoje strony internetowe lub przenosi się do innych, mniej znanych serwisów. Powód jak najbardziej oczywisty. Kłutnie, obelgi i brak kultury. Rozwiazania takiego stanu rzeczy też nie widać. Propozycja aby forum to było płatne i w ten sposób częściowo ograniczone nie znalazło poparcia wsród naszej społecznosci. No cóż - Everything is changing.
|
Do góry
|
|
|
|
#66165 - 08/08/2004 03:50
|
1
Meldunek: 21/05/2003
|
Tak Lukboj to wszystko prawda. Forum idzie na ilość nie na jakość to fakt, ale każdy wraca przynajmniej narazie z sentymentu. Po co temat ? , poprzednie zostału usunięte  a mi ręce opadają jak widzę co robią nowi użytkownicy.
|
Do góry
|
|
|
|
#66167 - 08/08/2004 04:50
|
member
Meldunek: 09/05/2004
|
Witam  , Ja jako krótko-stażowiec, nie mam dużo do gadania. Jednak muszę przyznać, że odkąd zarejstrowałem się i zacząłem regularnie przeglądać forum mecz.pl, coraz lepiej mi idzie. Wygrywam, no może nie jakieś wielkie sumy, i to dość często. A poza tym dzięki temu forum udało mi się poznać inne , zagranicze i nie tylko strony www dotyczące bukmacherki. A co najważniejsze zupełnie inaczej patrzę na mecze, spotkania ligowe, niż to czyniłem grając wcześniej. Więcej analizuję itp. No i zamiast chodzić do sts`u czy profesonala, zacząłem grać na netowych bukach. Co mi z resztą bardzo odpowiada, ponieważ niektóre [ważne] wiadomości, info pojawiają się zbyt późno żeby lecieć i obstawić u naziemnych. Tak więc niech mój skromny przykład posłuży do kontynuacji działania forum. Może po wakacjach, gdy zacznie się szkółka, dziciaki opuszczą Nas  iwo: . pozdrawiam  , TdF p.s. Święty nie jestem  ...ale co do quasi chatu, to się zgodzę...za dużo chamstwa tam się panoszy i osób, które swoją frustrację chcą zwalać na tenisistów, piłkarzy, kluby itd.
|
Do góry
|
|
|
|
#66168 - 08/08/2004 14:38
|
enthusiast
Meldunek: 01/04/2003
|
Mimo, ze nie jestem zbytnio aktywnym uzytkownikiem to jednak moje wnioski po ponad rocznym pobycie tutaj pokrywaja sie z wiekszoscia uzytkownikow. Ze swojej strony dorzucil bym tylko jeszcze uzytkownikow, ktorzy robia wielkie halo o posiadanych przez siebie fixach, a jak przychodzi co do czego to nie podaja ich, bo kursy spadna, bo.... itd itp Jaka na to rada? Admin zachowuje sie jak zachowuje... nie mnie oceniac dlaczego wyglada to tak, a nie inaczej. Mody robia co mogą, kasuja tematy, opracowywuja regulaminy, jednak to i tak na nic, bo niemal codziennie pojawia sie jakis nowy user, ktory pragnie zablysnac na forum swoim tematem (najczesciej jeszcze z sonda, ktora nie ma pytan  ) Wydawac by sie moglo, ze najlepszym rozwiazaniem byloby zalozenie nowego forum. Oczywiscie samo forum jeszcze nie rozwiazaloby problemow, ale jesli do tego by dolozyc przejrzysty regulamin, ktorego zlamanie powodowaloby automatyczny out z forum, odpowiednia (do ilosci tematow i uzytkownikow) liczbe moderatorow, ktorzy prowadziliby rządu silnej reki to mysle, ze mogla by powstac jakas ciekawa opcja... Oczywiscie pozostaje jeszcze kwestia uzytkownikow. Wydaje mi sie, ze sa na tym forum ludzie, ktorzy maja juz dosc tych wszystkich krzykaczy, bluzg, bezsensownych polemik i z checia odeszli by do jakies oazy spokoju, gdzie mozna by sie wykazac swoim umiejetnosciami typerskimi 
|
Do góry
|
|
|
|
#66171 - 08/08/2004 15:34
|
veteran
Meldunek: 08/07/2001
|
Zrobmy platne forum i problem z glowy. Wiekszosc debili poslugujaca sie tekstami przytoczonymi w pierwszym poscie to 2zlotowi obstawiacze.
|
Do góry
|
|
|
|
#66174 - 08/08/2004 16:29
|
$
Meldunek: 30/12/2002
|
Najlepiej zeby forum było dostepne dla wszystkich, jednak bez abonamentu - brak mozliwosci pisania nowych wiadomosci... abonament w platnosci najlepiej tak co rok, zeby nie bylo problemow i tracenia czasu... (skromnie 10pln) mniej niz zlotowka miesiecznie i na pewno przypadkowych "2zł-graczy" nie bedzie na forum... tylko pytanie czyc cos takiego jest wogole mozliwe... Pozdrawiam  iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
#66177 - 08/08/2004 16:41
|
old hand
Meldunek: 22/04/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Maverick7000: [qb]A moim zdaniem krokiem do przodu!!!Niech bedzie oplata a zniknie wiekszosc zdecydowna p.o.j.e.b.o.w. z tego forum pozdro[/qb][/QUOTE]to tak apropo kulturalnych wypowiedzi nie no zartuje sobie, oczywiscie zgadzam sie ze za duzo ich na tym forum
|
Do góry
|
|
|
|
#66178 - 08/08/2004 16:45
|
addict
Meldunek: 06/07/2002
|
Jestem za opłata. Choc nie udzielam sie na tym forum juz od roku czasami raz na 4 miesiace jakis post, mysle ze 10 zł oplaty i dj sachi jego koledzy z podworka i inne klony juz nawet nie napisaly by tu slowa.
|
Do góry
|
|
|
|
#66180 - 08/08/2004 17:04
|
Pooh-Bah
Meldunek: 27/12/2002
|
Witam A może by tak bardziej surowo karać pewnych forumowiczów "banankami".Może pomoże Niektórzy nawet sami się o to proszą "****a mac zaufałem ci chłopcze z tym 1 typem i co ? Ja *******e co to za gówno ta liga !!!!! Był to ostatni mecz jaki wziełem z tego forum " Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#66181 - 08/08/2004 17:11
|
old hand
Meldunek: 08/08/2003
|
Jest tylko jedno lekarstwo. Zakaz podawania typow w innym dziale niz konkursy i private picks. Tylko wymiana info.
|
Do góry
|
|
|
|
#66182 - 08/08/2004 17:15
|
$
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał marcholt: [qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał Haz$: [qb]Najlepiej zeby forum było dostepne dla wszystkich, jednak bez abonamentu - brak mozliwosci pisania nowych wiadomosci... abonament w platnosci najlepiej tak co rok, zeby nie bylo problemow i tracenia czasu... [/qb][/QUOTE]Czyli w sumie rzecz sprowadzałaby się do tego: "zapraszamy najlepszych typerów, podawajcie tu swoje typy, żeby inni mogli z nich gratis korzystać, a za prawo do podawania swoich typów jeszcze nam zapłaćcie".
Tą drogą nie znajdziesz ani jednego typera - co najwyżej idiotę. Przepraszam za bezpośredniość, ale gdyby ktoś był gotów płacić za to, że dzieli się z innymi swoją wiedzą i doświadczeniem, to gotów jestem powiedzieć mu w twarz, że powinien się leczyć.[/qb][/QUOTE]chcesz korzystac z forum bez "idiotów" - chcesz chcesz czerpac jak najlepsze informacje z forum - chcesz
jeżeli dla Ciebie czlowiek ktory placi 83 grosze miesiecznie za korzystanie z platnego i najlepszego forum w Polsce jest idiotą to... prawie kazdy szanujacy siebie "typer" nie obrazi sie wplacic tak malej sumy, ktorą dziennie kilka razy przewraca u buka, za porzadek i dyscypline na forum...
|
Do góry
|
|
|
|
#66184 - 08/08/2004 17:33
|
enthusiast
Meldunek: 02/06/2004
|
I jeszcze jedno, Haz$ - wspominasz o porządku na forum.
Mam w związku z tym takie pytanie: kto publikuje systematycznie twór pt. Regulamin Private Picks, a w nim m.in. postanowienie, że ".Nazwa tematu musi zawierać na początku nick osoby zakładającej temat, dozwolone są także dwa słowa opisujące zawartość tematu np:
Arek21 - typy cz.1 Arek21 - progresja cz.1"?
Kto, czyniąc powyższe, uczy dzieci, że regulaminy są po to, żeby je łamać? 3/4 tematów ma niedozwolone nazwy, co jest przez P.T. Adminów, Moderatorów etc. olewane gęstym strumieniem cieplutkiego moczu.
Mam wskazać palcem, o kim mowa? :-)
|
Do góry
|
|
|
|
#66185 - 08/08/2004 17:40
|
$
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał marcholt: [qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał Haz$: jeżeli dla Ciebie czlowiek ktory placi 83 grosze miesiecznie za korzystanie z platnego i najlepszego forum w Polsce jest idiotą to... [/QUOTE]Za korzystanie? Korzystaniem z forum jest czytanie go. Pisanie na forum jest współtworzeniem. Czy jeśli gazeta przyjmuje teksty od dziennikarzy, to pieniądze za to bierze od nich, czy też im płaci? Znasz taką gazetę, w której dziennikarz płaci za prawo do publikowania swoich materiałów?[/qb][/QUOTE]w takim razie korzystaj dalej... jezeli nowa zasada korzystania z "wspoltworzenia" jest dla Ciebie zbyt moralnie ponizajaca? to pozostaje jedynie korzystanie  moze i masz racje w pewnym sensie, ale "zmiana" jest potrzebna, a jak narazie widze ze to jest najlepszy sposob...
|
Do góry
|
|
|
|
#66186 - 08/08/2004 17:42
|
addict
Meldunek: 06/07/2002
|
Ja proponuję wprowadzić jednak opłate w wysokosci minimum 10 zl rocznie dla wszystkich i nikt bez zapłaty nie może pisac i tymbardziej przeglądać forum. Jestem pewny, że z kilkunastu juz chyba rtysiecy uzytkownikow zostanie okolo 500.
|
Do góry
|
|
|
|
#66187 - 08/08/2004 17:45
|
$
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał marcholt: [qb]I jeszcze jedno, Haz$ - wspominasz o porządku na forum. Mam w związku z tym takie pytanie: kto publikuje systematycznie twór pt. Regulamin Private Picks, a w nim m.in. postanowienie, że ".Nazwa tematu musi zawierać na początku nick osoby zakładającej temat, dozwolone są także dwa słowa opisujące zawartość tematu np: Arek21 - typy cz.1 Arek21 - progresja cz.1"? Kto, czyniąc powyższe, uczy dzieci, że regulaminy są po to, żeby je łamać? 3/4 tematów ma niedozwolone nazwy, co jest przez P.T. Adminów, Moderatorów etc. olewane gęstym strumieniem cieplutkiego moczu. Mam wskazać palcem, o kim mowa? :-)[/qb][/QUOTE]wszystkie tematy sa zgodne z regulaminem to czy temat ktorys posiada o 2 slowa opisujace wiecej jest to tylko nagiecie regulaminu ktore nikomu nie przeszkadza... pisac jest latwo jezeli widzisz teraz co jest, gdybys widzial dzial PP bez regulaminu po tygodniu - mysz pod miotla... Pozdro  iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
#66188 - 08/08/2004 17:53
|
enthusiast
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Haz$: "zmiana" jest potrzebna, a jak narazie widze ze to jest najlepszy sposob...[/QUOTE]Być może po prostu nie znasz innych, więc pozwól, że Ci podpowiem.
Otóż do tworzenia dobrego serwisu internetowego potrzebne są dwa czynniki:
1. ludzie 2. ludzie
Pierwsza grupa to osoby, mające choć odrobinę orientacji we współczesnej technologii i wiedzący, że CGI nadaje się do wielu rzeczy, ale nie do obsługi często uczęszczanych forów. I że istnieją wynalazki typu np. Invision Board, które pozwalają tworzyć grupy użytkowników, tematy zamknięte, selekcje, wyszukiwania i masę innych udogodnień, o istnieniu których twórcy/właściciele tego "najlepszego w Polsce" forum chyba nigdy w życiu nie słyszeli. Ze skutkami mieliśmy do czynienia nie tak dawno temu, gdy przez parę tygodni wysłanie, a nawet przeczytanie jakiegoś posta było wyczynem graniczącym z cudem. Instalacja wspomnianego Invision Board to ok. pół godziny roboty.
Można w takim forum stworzyć działy, dostępne dla wszystkich, działy dostępne tylko dla wybrańców, wreszcie działy, w których tylko niektórym wolno pisać, a reszta może czytać... Nie trzeba żadnych opłat - wystarczy parę kliknięć.
Druga grupa to osoby, mające czas, ochotę i jakie takie kwalifikacje do pełnienia roli opiekunów/moderatorów forum.
Naprawdę więcej nie trzeba.
|
Do góry
|
|
|
|
#66193 - 08/08/2004 18:02
|
Anonymous
Unregistered
|
Mysle ze problem nie we wprowadzaniu opłat a w systemie kontroli tego co sie tu dzieje. Sugeruje kasowanie tematow i postow oraz bany: ostrzegawczy na 72h i pozniej na zawsze... Po prostu forum nie jest pod nalezyta opieka admina 
|
Do góry
|
|
|
|
#66194 - 08/08/2004 18:05
|
enthusiast
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Haz$: [qb]czyli twierdzisz teraz ze tylko najlepsi beda mieli dostep do forum zamknietego, a reszta do piaskownicy?  [/qb][/QUOTE]Powiem tak: mnie akurat nie przeszkadzają tutejsze wyczyny dzieciaków, bo jestem na tyle wybredny, że czytam tylko niektóre tematy i posty tylko niektórych autorów. Jak dla mnie więc ograniczenia tego typu nie muszą istnieć. Ale wyobrażam sobie, że w nowoczesnym forum mogą istnieć "towarzystwa zamknięte", do których nowi uczestnicy byliby jedynie zapraszani. Oczywiście taki "apartheid" nie mógłby stanowić większości całego forum, ale np. kilka grup (IMHO np. elita STOPROCENTONLY, może Pięciu Wspaniałych, może Ich Czterech) "tylko do czytania" dla postronnych nie byłoby czymś niestosownym. I sami czytelnicy też by docenili, że są to miejsca wolne od chłamu.
|
Do góry
|
|
|
|
#66196 - 08/08/2004 18:35
|
Pooh-Bah
Meldunek: 12/09/2003
|
Haz$ - sluchaj - ty masz troche racji i marcholt ma troche racji - z ta zaplata. Ja wiem jak to zrobic organizacyjnie. Po pierwsze: Forum w tej postaci jak teraz nie jest wcale zle. Wiem, ze sa osoby, ktore chcialyby miec wszystko na tacy podane. Najlepiej analiza meczu z kursem 2.00 i zeby ten mecz wszedl. Kazdy, kto sledzi te forum ma grono osob, ktorym ufa i jak chce to moze czytac tylko ich wypowiedzi. Zreszta na pierwszy rzut oka widac jaka wypowiedz jest sensowna a jaka nie bez czytania calego postu. Po drugie: Kazdy kto wchodzi nowy na forum robi swego rodzaju bajzel - to normalne bo kazdy musi przejsc pewne etapy - fakt - daje czasem rozne posty nie tam gdzie trzeba i nie na temat - ale to nie jest problem!!! Wazne jest to, ze z czesci tych osob powstana dobzi typerzy w przyszlosci - takze wolny dostep do publikacji generuje nam wszystkim potencjalnie dobrych typerow na przyszlosc Po trzecie: Mozna byloby stworzyc osobny dzial, w ktorym mogliby pisac typerzy - ktorzy juz sie jakos sprawdzili. Zeby pisac w tym dziale, trzeba byloby napisac wiadomosc do moderatora (a to juz by automatycznie z natury rzeczy eliminowalo pierwsze lepsze osoby). Jak ktos da plame w tamtym dziale to dostaje bana na 2 miesiace na pisanie - ale bana tylko w tym dziale. Zasady jasne jak slonce.  Chcesz pisac i pokazac sie publicznie na forum w dziale uprzywilejowanym - mozesz pisac - ale jak lamiesz reguly dzialu to licz sie z konsekwencjami Oczywiscie reszta dzialow bylaby w niezmienionej postaci - np. stadion pilkarski - chodzi o to, zeby ten dzial byl uporzadkowany i ci, ktorych drazni balagan na forum olewaliby po prostu inne dzialy a zagladali tylko w ten
|
Do góry
|
|
|
|
#66197 - 08/08/2004 18:40
|
enthusiast
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Haz$: [qb]i tak nie ma sensu pisac co by bylo gdyby... zamiast nas powinien dyskutowac admin [/qb][/QUOTE]Racja, święta racja  iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
#66198 - 08/08/2004 18:49
|
Meldunek: 06/07/2001
|
I tak jest dużo lepiej niż choćby tutaj, o czym pisałem kilkakrotnie http://www.asianbookie.com/index.cfm A tam każdy dział sponsorowany jest przez dużą firmę bookmacherską. Wniosek: Bookmacherowi bardzo na rękę, żeby był tu coraz wiekszy bałagan i wprowadza swoich, żeby do tego doprowadzać. Skutecznie wypłoszy to tych wszystkich którzy podawali swoje typy, wyłacznie z analizami, typy które wnosiły coś do sprawy. Albo były to przeszacowania albo pomyłki albo wreszcie nieprawidłowa ocena oddmakera. To se ne wrati i żaden admin tu nie pomoże, choćby siedział 24/dobę przy naprawianiu świata.
|
Do góry
|
|
|
|
#66199 - 08/08/2004 19:00
|
Meldunek: 06/07/2001
|
[QUOTE] Po trzecie: Mozna byloby stworzyc osobny dzial, w ktorym mogliby pisac typerzy - ktorzy juz sie jakos sprawdzili. Zeby pisac w tym dziale, trzeba byloby napisac wiadomosc do moderatora [/QUOTE]Jeśli chodzi o ten wątek, to dział taki istnieje od dawien dawna, tyle że na 13.000 użytkowników - 12.900 czyta jeden, może dwa działy. O reszcie nie ma pojęcia, że istnieją i nigdy tam nie wchodziła. Może to i dobrze  bo jeszcze tam robić bazar  to byłoby już ponad siły.
|
Do góry
|
|
|
|
#66200 - 08/08/2004 19:27
|
enthusiast
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał hpc: [qb] Bookmacherowi bardzo na rękę, żeby był tu coraz wiekszy bałagan i wprowadza swoich, żeby do tego doprowadzać. Skutecznie wypłoszy to tych wszystkich którzy podawali swoje typy, wyłacznie z analizami, typy które wnosiły coś do sprawy. Albo były to przeszacowania albo pomyłki albo wreszcie nieprawidłowa ocena oddmakera. To se ne wrati i żaden admin tu nie pomoże, choćby siedział 24/dobę przy naprawianiu świata.[/qb][/QUOTE]Czy istnieją jakiekolwiek dowody na to, że bukmacherzy mają tu swoją agenturę? Bo póki dowodów nie ma, trąci mi to nieco spiskową teorią dziejów. Zwłaszcza na polskim forum - bo nie chce mi się wierzyć, żeby ziejące milionami dolarów światowe firmy bukmacherskie aż tak angażowały się w niezbyt liczebny (ze względu na wciąż stosunkowo niewielką liczbę użytkowników Internetu) i niezbyt zasobny w $$$ rynek polski, by "mieszać" przez podstawionych ludzi na forach.
Może masz rację, może tak rzeczywiście jest - ale póki nie zobaczę, nie uwierzę.
|
Do góry
|
|
|
|
#66201 - 08/08/2004 19:43
|
Pooh-Bah
Meldunek: 08/09/2001
|
Wg mnie moznaby wprowadzic dwie rzeczy:
Przede wszystkim mozliwosc ustawienia w swoim profilu uzytkownikow ktorych wpisow nie chcemy ogladac. Jesli uwazamy, ze ktos robi bajzel ustawiamy tak, zeby nie widziec tego co pisze i mamy spokoj.
Druga rzecz - jakas niewielka oplata za zarejstrowanie. Jesli ktos uwaza, ze to forum przyniesie mu korzysc to zaplacenie 5 czy 10 zl nie powinno byc problemem a ograniczy ilosc osob zapisujacych sie dla zartu
A jesli nie oplata to okres probny - mozna zalozyc konto i przez miesiac mozna ogladac forum. Jak sie ktos w ciagu tego miesiaca kilka razy zaloguje to dostaje mozliwosc wpisywania wiadomosci. Jak sie znudzi i zajrzy tylko raz przy rejstracji to nie bedzie mogl wpisywac.
Co o tym myslicie?
Wojtek
|
Do góry
|
|
|
|
#66202 - 08/08/2004 22:42
|
member
Meldunek: 01/05/2004
|
W ogole piszecie tu o oplatach za korzystanie z forum - dobrze, ale jak to zalatwic tak, aby nie miec problemow z US ? Przeciez jak sie kasuje pieniadze, musza one byc czyste, wlasciciele forum musza zarejestrowac dzialalnosc gospodarcza itd. Poza tym jak juz mowa o pieniadzach, cos mi zaczyna smierdziec Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#66204 - 08/08/2004 23:14
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
|
Do góry
|
|
|
|
#66205 - 08/08/2004 23:22
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał b6: [qb]Haz$ - sluchaj - ty masz troche racji i marcholt ma troche racji - z ta zaplata. Ja wiem jak to zrobic organizacyjnie. Po trzecie: Mozna byloby stworzyc osobny dzial, w ktorym mogliby pisac typerzy - ktorzy juz sie jakos sprawdzili. Zeby pisac w tym dziale, trzeba byloby napisac wiadomosc do moderatora (a to juz by automatycznie z natury rzeczy eliminowalo pierwsze lepsze osoby). Jak ktos da plame w tamtym dziale to dostaje bana na 2 miesiace na pisanie - ale bana tylko w tym dziale. Zasady jasne jak slonce.  Chcesz pisac i pokazac sie publicznie na forum w dziale uprzywilejowanym - mozesz pisac - ale jak lamiesz reguly dzialu to licz sie z konsekwencjami Oczywiscie reszta dzialow bylaby w niezmienionej postaci - np. stadion pilkarski - chodzi o to, zeby ten dzial byl uporzadkowany i ci, ktorych drazni balagan na forum olewaliby po prostu inne dzialy a zagladali tylko w ten[/qb][/QUOTE]Zrozum, ze ludzie którzy byli tutaj na poczatku, zalozyli taka grupe i to dosc dawno, jakies dwa lata temu, wymiekli, bo zobaczyli, co sie tutaj dzieje, chociaz czasami tutaj pisza w konkursie Playoff  No, ale to bylo dawno temu, teraz na mecz.pl jest jeszcze większy burdel.
|
Do góry
|
|
|
|
#66206 - 08/08/2004 23:32
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/02/2004
|
a co na tym quasi chat sie dzieje same przeklenstw i jacy zamozna gracze tam sie wypowiadaja: gdynia Member Użytkownik # 12778 wysłano 08-08-2004 19:21 Kliknij tutaj aby zobaczyć profil autora tej wiadomości: gdynia Wyślij prywatną wiadomość Edytuj/usuń wiadomość Odpowiedz z zacytowaniem quote:Oryginalnie wysłał verseau: Oulu 1-1 ku rw aaaaaaaa maccccccccccc ja *******eeeeeeeeeee 2000 tys poszlo sie ****c co za cwele pierodolone wdupe ****a jego *******ona mac co za cwele ****ne w dupe ztaimi cwelami ja *******e Wiadomości: 464 | Zarejestrowany: Lip 2004 | IP: Zalogowany
|
Do góry
|
|
|
|
#66207 - 09/08/2004 03:46
|
addict
Meldunek: 30/07/2002
|
proponuję przenieśc sie po prostu na inne forum A sporo wartościowych stronek powstało w ostatnim czasie i fora bukmacherskie sa tam na naprawde dobrym poziomie.Tutaj jest taka kaszana że szkoda tracić czas na zaglądanie
|
Do góry
|
|
|
|
#66208 - 09/08/2004 03:49
|
Pooh-Bah
Meldunek: 24/08/2003
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał meyde9: [qb]a co na tym quasi chat sie dzieje same przeklenstw i jacy zamozna gracze tam sie wypowiadaja: gdynia Member Użytkownik # 12778 wysłano 08-08-2004 19:21 Kliknij tutaj aby zobaczyć profil autora tej wiadomości: gdynia Wyślij prywatną wiadomość Edytuj/usuń wiadomość Odpowiedz z zacytowaniem quote:Oryginalnie wysłał verseau: Oulu 1-1 ku rw aaaaaaaa maccccccccccc ja *******eeeeeeeeeee 2000 tys poszlo sie ****c co za cwele pierodolone wdupe ****a jego *******ona mac co za cwele ****ne w dupe ztaimi cwelami ja *******e Wiadomości: 464 | Zarejestrowany: Lip 2004 | IP: Zalogowany[/qb][/QUOTE]tak meyde z tym panem mialem tez do czynienia, co chwile kogos atakuje..straszny cham.... trzeba porzadek z tym zrobic w koncu...
|
Do góry
|
|
|
|
#66209 - 09/08/2004 04:18
|
old hand
Meldunek: 07/07/2004
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał jaca102: [qb]proponuję przenieśc sie po prostu na inne forum A sporo wartościowych stronek powstało w ostatnim czasie i fora bukmacherskie sa tam na naprawde dobrym poziomie.Tutaj jest taka kaszana że szkoda tracić czas na zaglądanie[/qb][/QUOTE]bardzo prosze Cie jak możesz zapodaj mi na priv adresy tych forum bo na tym to niczego oprócz słów na k i ch innego się nie znajdzie, oczywiście z wyjątkiem postów niektórych użytkowników i dla nich  iwo: bo bardzo pomagają takim jak ja młodym wilczkom, mam nadzieje, że wszystko jakoś się rozwiąże i że za jakiś rok śledzenia dobrych typerów i ja będe już podawał typy na tym forum, a narazie zostaje mi obserwownie doświadczonych typerów i mnieć nadzieje, że ktoś zrobi coś z tym bałaganem bo jak nie to będzie się trzeba ewakuować z tego forum (tylko dokąd ??) pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#66210 - 09/08/2004 04:33
|
old hand
Meldunek: 22/04/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Szpakowski Darek: [qb]Mysle ze problem nie we wprowadzaniu opłat a w systemie kontroli tego co sie tu dzieje. Sugeruje kasowanie tematow i postow oraz bany: ostrzegawczy na 72h i pozniej na zawsze... Po prostu forum nie jest pod nalezyta opieka admina  [/qb][/QUOTE]jak chcesz dac bana na zawsze?
|
Do góry
|
|
|
|
#66213 - 09/08/2004 05:20
|
enthusiast
|
meler mowiac dział tenisowy masz na myśli chyba dział atp bo w wta ciezko trafic na wartosciowa analize lub czasami na jakakolwiek analize... :rolleyes:
|
Do góry
|
|
|
|
#66215 - 09/08/2004 05:39
|
enthusiast
|
Popisze analizy przez jakis czas i zobacze jak to wpłynie na innych uzytkownikow&(choc cudu sie niespodziewam :rolleyes: ) sentyment jednak nie chce pozwolic upasc temu forum na samo dno. Wprawdzie bogiem nie jestem ale niech nowi zobacza jak to powinno wygladac aby mialo rece i nogi...
|
Do góry
|
|
|
|
#66216 - 09/08/2004 05:46
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/06/2004
|
Święta racja Piomil!! Mam do tego forum duży sentyment i wstyd przyznać trochę go ostatnio zaniedbałem, ale teraz trzeba się poprawić.
|
Do góry
|
|
|
|
#66217 - 09/08/2004 05:48
|
Anonymous
Unregistered
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał piomil: [qb]Popisze analizy przez jakis czas i zobacze jak to wpłynie na innych uzytkownikow&(choc cudu sie niespodziewam :rolleyes: ) sentyment jednak nie chce pozwolic upasc temu forum na samo dno. Wprawdzie bogiem nie jestem ale niech nowi zobacza jak to powinno wygladac aby mialo rece i nogi...[/qb][/QUOTE]Nowi? Hahaha, ty to jestes doswiadczony uzytkownik, zarejestrowany 07-08-2004, to ile dni juz tutaj jestes? 
|
Do góry
|
|
|
|
#66218 - 09/08/2004 05:51
|
enthusiast
|
oj pajacyku.... Kumaci ludzie z działu tenisowego wiedza ze nowy tu nie jestem, chocby Emrod czy Jiro(pozdrawiam). Jak nie wiesz to sie nie odzywaj PS widze ze jestes tu od stycznia, moze podasz linka mi na priva z twoimi analizami spotkan i typami bo jakos mam wrazenie ze w tym temacie mowa jest o podobnych jak ty typach
|
Do góry
|
|
|
|
#66219 - 09/08/2004 05:54
|
Anonymous
Unregistered
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał piomil: [qb]oj pajacyku.... Kumaci ludzie z działu tenisowego wiedza ze nowy tu nie jestem, chocby Emrod czy Jiro(pozdrawiam). Jak nie wiesz to sie nie odzywaj[/qb][/QUOTE]Bana dostałeś i jeszcze szalejesz?
|
Do góry
|
|
|
|
#66220 - 09/08/2004 05:56
|
enthusiast
|
koncze z toba dyskusje bo udajesz cwaniaka a zero masz pojecia, jak cos chcesz dalej mowic prosza na priva Rozmowa z kennerem na privie potwierdzila przypuszczenia ze jest jedna z osob o ktorych mowa w tym temacie.Najlepszy dowod gdy wymienilem nicki takie jak(sorry chłopaki) THOM Jiro viva onda gregorr Red Devil Abati zareagowal mowiac ze to leszcze pokroju DJ SACHIEGO Jeden truten zatem zlokalizowany :rolleyes:
|
Do góry
|
|
|
|
#66221 - 09/08/2004 05:58
|
Anonymous
Unregistered
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał piomil: [qb]koncze z toba dyskusje bo udajesz cwaniaka a zero masz pojecia, jak cos chcesz dalej mowic prosza na priva[/qb][/QUOTE]Tez koncze z toba, w tyle dni nabiles sporo postow, moze Sachiego doscigniesz, tylko uwazan na bany.
|
Do góry
|
|
|
|
#66222 - 09/08/2004 07:26
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/06/2004
|
Czy forum umarło? Właśnie kolega kenner udowodnił, że stan agonalny trwa. Działam tu w porównaniu z innymi bardzo krótko, bo zaledwie parę miesiący, ale starałem się wnieść coś, pomóc komus analizami tenisowymi. Z trafieniami bywało różnie, ale działanie na forum to nie jest rywalizacja, ale wzajemna pomoc!! Ostatnio udzielałem się rzadziej, bo czasami miałem już dość kiedy analizy moje i innych, szanowanych przeze mnie typerów były prostacko i kompletnie niemerytorycznie krytykowane. Dział tenisowy jako jeden z ostatnich trzymał wysoki poziom, ale i tam w gąszczu nic nie wnoszących tekstów coraz trudniej znaleźć istotne i pomocne informacje. Najśmieszniejsze jest to, że ci ludzie, którzy wprowadzają na to forum niedobre obyczaje działają na własną niekorzyść!!! Odpływ dobrych typerów, zrażonych bezczelnością i chamstwem pozbawia ich dobrych typów, a co za tym idzie zysku!!
P.S W temacie zeszłotygodniowych turniejów ATP napisano ponad 400 postów; tych z analizami naliczyłem niespełna 50. Na jedno spotkanie rozegrane w Cincinatti nie przypada średnio nawet jedna analiza...
|
Do góry
|
|
|
|
#66223 - 09/08/2004 07:33
|
enthusiast
|
policz analizy w dziale wta, tu dopiero załamka tutaj byly dwa turnieje o duzej randze w zeszlym tygodiu... :rolleyes:
|
Do góry
|
|
|
|
#66224 - 09/08/2004 12:57
|
addict
Meldunek: 14/04/2004
|
Moim skromnym zdaniem forum jest nadal bardzo przydatne. Byc moze kiedys bylo ciekawiej ale niestety jestem taki "szaczwik" ze nie pamietam tych pieknych czasow. Kazdy znajdzie tu dla siebie cos co pomoze polepszyc efekty z bukmacherki pod warunkiem ze nie bedzie czekal az ktos podsunie mu na tacy gotowego pewniaka. Co do bluznierstw - ignorowac, tylko ignorowac.
|
Do góry
|
|
|
|
#66225 - 09/08/2004 15:46
|
old hand
Meldunek: 09/05/2004
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Marcin: [qb]Moim skromnym zdaniem forum jest nadal bardzo przydatne. Byc moze kiedys bylo ciekawiej ale niestety jestem taki "szaczwik" ze nie pamietam tych pieknych czasow. Kazdy znajdzie tu dla siebie cos co pomoze polepszyc efekty z bukmacherki pod warunkiem ze nie bedzie czekal az ktos podsunie mu na tacy gotowego pewniaka. Co do bluznierstw - ignorowac, tylko ignorowac.[/qb] [/QUOTE]"Blużnierców" banować , !!! 1 ostrzeżenie 2 ostrzezenie ban na 48 h 3 dalej nie pomaga ban czasowy Anglicy sobie poradzili z kibicami ....przez zakaz wstepu na Stadiony ....może przez bany , to Forum nioe osiagnie "dna " , do którego zmierza nieuchronnie 
|
Do góry
|
|
|
|
#66226 - 09/08/2004 17:18
|
old hand
Meldunek: 07/07/2004
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał meler: [qb] Hmm ktos mowil ze sie stad ewakuuje. Wiec koles droga wolna i tak jestes jak widze po dacie tutaj kilka dni, laski nie robisz ze pojdziesz na inne forum. Pamietaj ty na tym stracisz nie my. [/qb][/QUOTE]- po pierwsze na przyszłość radze czytać całe posty i to ze zrozumieniem, a nie wyłapywać zdania, słówka i robić sensacje przez takie coś właśnie te forum schodzi na psy - po drugie więcej szacunku dla nowych bo jak wiadomo z nich kiedyś mogą być dobrzi typerzy, a pisanie tekstów typu : łaski bez, ty na tym tracisz a nie my, według mnie jest nie na miejscu jeśli chce się by te forum dalej istniało
p.s. dzięki jaca102 za nie olanie mnie
pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#66229 - 09/08/2004 22:09
|
Pooh-Bah
|
tak soebie patrze i widze, ze nasz kulturalny kolega gdynia znowu ostro jedzie w "tenis cz 297".....ehhhh - oby mniej takich frajer(*&(...
|
Do góry
|
|
|
|
#66232 - 10/08/2004 03:13
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/10/2001
|
Ehhhh az nie moge nic nie napisac. Łezka sie w oku kreci kiedy zainteresowala mnie wogule ta tematyka bukmacherska to na poczatku jeszcze net byl malo dostepny ale jak juz mi sie udalo to pierwsze co znalazlem to wlasnie to forum. Wtedy wszystko bylo cacy. W dziale tenisowym takie znakomistosci jak Drak czy sikor...gdy zaczalem sie udzielac na forum...oni juz praktycznie odchodzili lu bprzestali sie rzadko udzielac. ALe gdy przybylem na forum przyjeto mnie dosyc uprzejmie. Imś Szakal wyjasnil o co chodzi w bukmacherce w necie. Teraz na forum panuje kupa chamstwa...wiekszosc moich kumpli z forum czyt. dobrych typerwo juz sie rzadko udziela albo i wcale. Jesli ktos sie nowy pojawi nawet znajacy dziedzine da jeden zły typ juz go potrafia zbluzgac...forum jak tonący okret czy da sie uratowac nie wiem. Ale kilka działow moim zdaniem umarło...jeslui chodzi o jakosc i wartosc informacji tam zawartych. Jednak z sentymentu...oby było lepiej Pozdrawiam Ryan
|
Do góry
|
|
|
|
#66233 - 10/08/2004 03:18
|
Pooh-Bah
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał meler: [qb]LuNo a ty nie pamietasz jak jechales kolesia nie pamietam nicku tylko za to ze podal bledny wynik?[/qb][/QUOTE]stary, ale nie w ten sposob... w kazdym razie moze czepiam sie, ale dodalem to tylko ze wzgledu, ze ktos juz poruszal wypowiedzi tego calego gdyni..
|
Do góry
|
|
|
|
#66234 - 11/08/2004 02:27
|
old hand
Meldunek: 21/04/2002
|
eh fajnie kiedyś było... trzeba zrobić jakieś lustracje lub testy na IQ użytkowników  ... ale najlepsza chyba opłata
|
Do góry
|
|
|
|
#66235 - 11/08/2004 22:47
|
enthusiast
|
topic up admin nie chce nic zrobic w kierunku aby ponownie forum cos znaczylo wiec bedzie jak jest
|
Do góry
|
|
|
|
#66236 - 13/08/2004 06:15
|
enthusiast
Meldunek: 12/08/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#66237 - 13/08/2004 19:17
|
Pooh-Bah
Meldunek: 27/08/2003
|
Cześć!
Na forum jestem od ponad roku czasu i tylko dzięki niemu jestem teraz takim typerem jakim jestem, a nie zwykłym 2-złotówkowcem.Owszem kiedyś mecz.pl kojażyło się z miejscem wymiany najnowszych poglądów,ciekawycha analiz czy dobrych typów.Teraz niestety te poglądy zanikły a więcej jest postów w stylu:,,Macie może jakiegoś pewniaczka??".Nie w tym droga.W dzisiejszych czasach na prawde łatwo o informacje.Wystarczy odrobina chęci oraz umiejętności.Polak jednak najczęściej lubi iść po najmniejszej możliwej linii oporu-widzi sobie przypuszczalnie mecz Juventus-Djurgarden i jest pewny, że zwycięsca może być tylko jeden, nie wiedząc nawet że faworyt jest osłabiony, a rywal jest w na prawde dobre formie.Na palcach jeden ręki moża policzyć tematy w PP gdzie autorzy podają analizy do swoich typów.Osobiście takie osoby bardzo szanuje.Co do porządku na forum jestem zdania nieco odmiennego.Potrzeba nowych moderatorów, którzy potrafiliby zapanować nad bałaganem na forum.Większości tych którzy są teraz albo brakuje czasu albo chęci na pełnienie obowiązków. Wiadomo, że coś trzeba zrobić, ale takie decyzje należą jedynie do administratora forum Conrada.Pozdrawiam mario 16
|
Do góry
|
|
|
|
#66238 - 13/08/2004 20:54
|
member
Meldunek: 01/05/2004
|
Już mówiłem że dla mnie kasa ( czyt. komercja ) śmierdzi, lecz byłbym skłonny zaakceptować nawet reklamy na forum ( np. jakąś małą powierzchnię reklamową ) i za te pieniądze lub ich część wynająć dobrych moderatorów, którzy jeśliby dostawali jakieś pieniądze na pewno by się starali wykonywać dobrą robotę. W ten sposób forum może zajaśniałoby blaskiem i droga do wyeliminowania wszędobylskiego chamstwa byłaby bardzo krótka. Myślę że takie rozwiązanie zadowoliłoby i właścicieli forum ( bo zarabialiby ) i użytkowników ( bo wartość informacyjna znacznie wzrośnie )
|
Do góry
|
|
|
|
#66241 - 17/08/2004 02:58
|
addict
Meldunek: 14/04/2004
|
Proponuje zrobic minimalna oplate via sms. (np 5 pln miesiecznie) Wyeliminuje to conajmniej 50% idiotow i awanturujacych sie 2 zlotowkowiczow. (patrz watek Unibet)
|
Do góry
|
|
|
|
#66243 - 17/08/2004 04:02
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/04/2004
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał host: [qb]NIe czytałem waszych wszystkich wypocin, ale ... Moze zrobić Forum od 18 lat? Za przesłaniem kopi dowodu, bedzie można się zalogować, jak nie to trudno sie mówi  Ci co maję chęci i chcą korzystać z forum prześlą skan dowodu i bedą dalej uczestniczyć w jego życiu ... (tak samo jak w zakładaniu konta w BANKU przez internet - wysyłasz skan dowodu, po którym widać, że jesteś pełnoprawnym pełnoletnim obywatelem)[/qb][/QUOTE]Ja się z Tobą nie zgodzę. Niektórzy ludzi którzy mają ponad 18 lat są głupsi od tak zwanych małolatów.Ja popieram pomysł na opłaty.5 zł to chyba rozsądna cena.Pozdro.
|
Do góry
|
|
|
|
#66244 - 17/08/2004 06:18
|
enthusiast
Meldunek: 14/08/2004
|
Witam - ja tutaj jestem nowy ale już zauważyłem, że jest tu trochę konkretnych osób i tematów a wokół nich tysiące głupot. Moim zdaniem: - zapłata za forum - nie wiem wtedy co z US - ale napewno cos się wymyśli, - quasi-czat jest ok - ludzie się denerwują i trochę nerwy mogą puścić aczkolwiek ja w piłce nożnej nic złego nie zauważyłem, - częste banany :-)
|
Do góry
|
|
|
|
#66245 - 17/08/2004 19:26
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2003
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał vulcanor: [qb]Ale chłopie kozaczysz napisałem w wątku o Unibet o 5 zł i koles myśli że za tyle gram, chłopie nie oceniaj ludzi jak nic o nich nie wiesz  :rolleyes: [/qb][/QUOTE]Nie chodzi o to za ile grasz, bo to naprawdę nikogo nie obchodzi, ale o to jak się wypowiadasz.
|
Do góry
|
|
|
|
#66246 - 17/08/2004 19:56
|
newbie
|
uQ$ był najlepszy !!!!!!!!!! był moim GURU !!!!!! Szkoda że już nie podaje typów  Wie wogóle ktoś co się z nim dzieje ?
|
Do góry
|
|
|
|
#66248 - 18/08/2004 18:36
|
newbie
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Experto: [qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał nawoj_junior: [qb]uQ$ był najlepszy !!!!!!!!!! był moim GURU !!!!!! Szkoda że już nie podaje typów  Wie wogóle ktoś co się z nim dzieje ?[/qb][/QUOTE]Wiem co z Twoim guru sie dzieje, typy podaje w innym miejscu  [/qb][/QUOTE]Na płatnym forum ? Jakim ?
|
Do góry
|
|
|
|
|
|